Per a què serveixen les tires de canell i com s’utilitzen

Per a què serveixen les tires de canell i com s’utilitzen

Per als aixecadors de peses, aquest accessori és necessari, ja que hi ha grans pesos en els seus exercicis. Com actuen les tires de canell sobre la càrrega i per què es poden utilitzar per augmentar el nombre de repeticions?

Descripció

Els esportistes que treballen al gimnàs aixequen pes pesat. Els músculs forts de l’avantbraç són necessaris per aixecar-lo. Però si aquesta força no és suficient, i per obtenir bons resultats en bombar el múscul diana és necessari augmentar aquest pes, sovint s’utilitzen cinturons carpals. Alliberen parcialment o completament la càrrega de l’avantbraç, cosa que permet concentrar-se a l’hora de treballar el múscul que actua en aquest exercici.

A les botigues modernes no serà difícil trobar un accessori com aquest. A més, hi ha un gran nombre de varietats, tant en mida com en colors, i en les funcions de les tires de canell.

El millor és confeccionar aquests cinturons per triar el material més còmode i ajustar la mida per adaptar-se als seus propis raspalls.

Quins exercicis es demanen?

Hi ha diversos moviments en què l’ús de cintes per a la tracció és el més adequat. Aquests inclouen:

 • parada mortal;
 • tracció de peses basculants;
 • tirades al travesser amb pesos;
 • pitjor de Kettlebell.

Varietats de cinturons

A més del fet que els apòsits varien de mida, també tenen diferents propòsits:

 • Cintes de canell obertes. Eliminen parcialment la càrrega dels avantbraços, cosa que significa que també cal fer esforços per subjectar el projectil. Aquests cinturons són els més comuns i òptims, ja que funcionen prou a l’avantbraç.
Cinturons oberts
 • Cinturons amb ganxos. Aquest tipus d’aïlla completament la part inferior de les mans. Aquests bucles estan destinats a aixecar peses que un atleta no pugui aixecar sense equip addicional.
Cinturons de ganxo
 • Cinturons tancats. Són semblants a la varietat anterior, ja que també eliminen completament la càrrega dels avantbraços. Realitza perfectament funcions de cinturons de canell per a una barra horitzontal.
Tirants a mà

Les corretges es diferencien pel material de fabricació. Per tant, heu de triar els cinturons de niló, si voleu llençar ràpidament una closca. Per a una adherència més tenaç, es recomana parar atenció als productes fets de cotó o cuir.

Recomanacions d’ús

Els esportistes professionals recomanen:

 • No utilitzeu cap tipus de cinturó per augmentar el pes. És a dir, si els músculs de l’avantbraç resisteixen la càrrega que es recolza sobre ells en bombar un altre múscul, no cal utilitzar corretges del canell. En cas contrari, la part inferior de les mans es quedarà a causa del fet que no rep prou càrrega.
 • L’equipament s’utilitza principalment entre culturistes professionals. Per als principiants, aquest accessori serà inútil, ja que no es presenta molt pes en la seva formació, cosa que significa que la càrrega dels avantbraços està equilibrada amb la càrrega principal dels altres músculs.
 • La part de la corretja que ha de cobrir el coll hauria de tenir més de 20 centímetres de llarg amb la part principal totalment fixada a la mà.
 • Quan poseu el cinturó a la mà, assegureu-vos que el centre de la part lliure del cinturó aparegui a la part exterior del canell per evitar fregar o ferir la zona del canell. Només en aquesta posició l’accessori serà el més eficaç possible.
 • No permetis que el cinturó es torci quan es treballa amb pes. Això està ple de sensacions de dolor, cosa que comporta una disminució de l’efectivitat de l’exercici.
 • Les parts lliures es fixen pressionant-les amb els polzes cap a la barra. Aquesta situació exclourà la interrupció de la closca de les mans i és l’única correcta.
Adherència al cinturó

Conclusió

És molt important utilitzar cinturons només en aquells casos quan es requereixi un pes elevat i observar la tècnica ideal per realitzar l’exercici. En altres casos, les corretges són més propenses a no ajudar-se, però es faran mal, ja que es disparen els músculs de forma desigual i es crearà algun desequilibri. Cal recordar que l’ús de les tires de canell és addictiu. Aquesta és una altra raó per utilitzar aquests accessoris només per al seu propòsit previst per a una gran massa de petxines.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *