Carreres de relleus per a adults: lloc, regles de competició, participants, funcions de la tasca i idees per a la competició

Carreres de relleus per a adults: lloc, regles de competició, participants, funcions de la tasca i idees per a la competició

No només als nens, sinó també als seus pares els agrada passar el temps lliure jugant a diversos jocs entretinguts. I què podria ser millor per a ells que divertides curses de relleus per a adults? Esbrineu les característiques de l’organització d’aquests esdeveniments i també considerem idees interessants per a competicions d’aquest tipus.

Què és una cursa de relleus i característiques d’aquest tipus de competició

No totes les competicions de grups són una cursa de relleus. Només es pot anomenar així quan, en el procés de realitzar una tasca de velocitat, els participants es passen un projectil o es tornen per recórrer la distància.

эстафеты для взрослых

Per exemple, tug of war o “Twister” no són curses de relleus, sinó només jocs, sinó saltar bosses al seu torn – sí.

On es poden celebrar aquests esdeveniments?

La majoria de vegades es fan curses de relleus per a nens i adults a la natura. Pot ser un parc, una clariana al bosc o a la vora del riu.

Les competicions esportives d’aquest tipus es fan a l’estadi o al gimnàs. De vegades es poden organitzar competicions en piscines / parcs aquàtics. Tanmateix, tals activitats han de ser controlades pels socorristes, ja que els jocs d’aigua poden tenir conseqüències nefastes. Per això, ni les curses de relleus per a adults ni nens no s’organitzen en masses d’aigua oberta.

Sovint, el lloc per a esdeveniments d’aquest tipus és el local d’un cafè, restaurant o sala de banquets. Com a regla general, en aquests llocs es fan curses de relleus per a adults durant la celebració de casaments, aniversaris o festes corporatives. En aquest darrer cas, l’objectiu d’aquests concursos no és només entretenir, sinó també reunir l’equip, ensenyant als companys a treballar de manera efectiva en equip.

Normes bàsiques

Segons la tasca específica del joc, les condicions per a la seva implementació també canvien. Tot i això, hi ha normes generals específiques a cada competició d’aquest tipus.

 • La cursa de relleus per a adults o nens és una competició per equips. El nombre de grups pot ser diferent, naturalment, de dos o més.
 • El nombre de jugadors en cada empresa hauria de ser igual. En cas d’escassetat, els primers participants completaran les tasques dues vegades, compensant l’absència de jugadors.
 • Si un dels jugadors durant l’execució de la tasca incomplia les condicions (va deixar caure la pilota, ensopegar, etc.), ha de tornar a la sortida i començar. Aquesta regla no sempre s’implementa. Sovint, els jugadors poden corregir un error i continuar sense començar des del principi.
 • Cada següent participant no participa a la competició només quan l’anterior torna a l’inici i li passa un projectil (bola, cèrcol, cullera, vidre, etc.). Si no n’hi ha, només es permet una palmada mà a mà en l’estil “cinc”.
 • Si un jugador s’esgota abans de rebre la batuta del seu predecessor, hauria de tornar al començament i tornar a començar tot.
 • Guanyar un concurs es pot adjudicar segons diferents criteris. Molt sovint aquesta és la velocitat d’execució. Així doncs, l’equip que va acabar primer i es reconeix com a guanyador. Hi ha criteris d’avaluació addicionals. Tot depèn de l’escenari del relleu per a adults. A tall d’exemple, considereu la competència “Transportadors d’aigua”. Per dur-la a terme, es proporciona a cada equip un cubell d’aigua i una tassa. Els tancs de mesura buits es col·loquen a la meta. Tots els jugadors al seu torn han de portar el líquid al cercle des del principi fins al dipòsit final. El guanyador es determina no només per la velocitat de la tasca, sinó també per la quantitat d’aigua aportada.

Requisits per a organitzadors, equips i participants

Durant qualsevol competició, els seus organitzadors han de distribuir uniformement els jugadors en equips. Això es fa per igualar les possibilitats de guanyar.

L’excepció poden ser les curses de relleus per a adults, en què hi ha una oposició deliberada dels equips per edat, sexe o altres motius. Per exemple: dones vers homes, adults versus nens, una classe o un grup d’estudiants contra un altre (un altre).

эстафета для взрослых и детей

Si és possible, s’hauria d’advertir prèviament als jugadors sobre l’uniforme. Per regla general, és millor que sigui atlètica. Quan es celebren curses de relleus per a adults a restaurants o sales de banquets durant la celebració d’algun esdeveniment important, no té sentit advertir-ne. Els convidats estaran amb una indumentària festiva, poc pràctic per a participar en competicions. Per tant, a l’hora de planificar aquest tipus d’esdeveniments, convé tenir en compte aquest fet. Per cert, la inadequació dels vestits de les persones presents per participar en competicions d’aquest tipus es pot divertir de manera divertida. Per exemple, organitzar una cursa d’obstacles per a equips de noies de taló alt.

Els organitzadors de qualsevol joc han de tenir en compte les característiques físiques dels participants. Especial si es tracta de curses de relleus per a adults de la categoria d’edat superior als 40 anys. Si la majoria de participants poden tenir problemes amb el cor, l’esquena baixa, etc., no val la pena planificar competicions que requereixin un esforç físic excessiu.

Si heu de beure alcohol durant la tasca, heu d’advertir els participants sobre això.

També estaria bé indicar l’essència del relleu si el participant s’ha de llevar la roba, abraçar-se o besar-se a altres persones. En cas contrari, aquesta competència pot acabar amb escàndol.

Curses de relleus per a adults

Competicions d’aquest tipus no estan pensades per entretenir o divertir els participants, sinó per comprovar la seva forma física. Per això, el lloc òptim per a ells és un estadi o gimnàs. També es pot organitzar curses de relleus per a adults a la natura. Tot i això, en aquest cas, heu de netejar el territori el màxim possible i llençar tots els fossats.

A continuació es mostren les opcions de competició més populars per a aquests casos. A les curses de relleus esportius per adults, es reconeix com a guanyadors a aquells que han completat la tasca primer.

 • “Tres potes.” Els membres de l’equip es divideixen en parelles. En cadascun d’ells, la cama dreta d’un jugador està lligada a l’esquerra de l’altre. Així, per a dos no tenen quatre, sinó tres potes. A l’ordre “Inici”, cada duo ha d’executar-se a la meta i tornar enrere, passant la batuta al següent parell.
  эстафеты для взрослых на природе
 • “Córrer a les bosses.” Els participants es construeixen en columnes; la distància entre ells és de tres passos. Cada nou jugador posa una bossa als peus. Agafant les mans a prop del cinturó, salta a la línia de meta designada i, saltant al seu voltant, torna a la sortida. Després es treu de la bossa i es passa a l’altra. Es continua fins que hi participin tots els jugadors.
  эстафета на природе для веселой компании взрослых
 • “Tres salts”. Per preparar aquesta cerca, necessitareu dues cordes de salt i dos cèrcols. S’alternen i es troben a una distància uniforme els uns dels altres. L’essència de la competició: cada participant corre al seu torn a cada petxina i amb la seva ajuda fa tres salts. Arribats a la meta, fa un gir i corre enrere passant el torn al següent jugador.
 • Hot Potato és una bola de relleus per a adults. Es pot utilitzar quan equips de pares i fills competeixen entre ells. El primer jugador rep la pilota (voleibol, futbol, ​​bàsquet o pilota infantil). Ha de passar-ho sense capgirar el cap. El següent passa el projectil entre les cames. I el que el va rebre està de nou per sobre del seu cap. Per tant, alternant el mètode de transferència, hauríeu d’entregar la “patata calenta” a l’últim jugador el més ràpidament possible. L’últim jugador a rebre la pilota corre endavant i comença a passar-la de nou de la mateixa manera. La competició dura fins que tots els participants visitin l’inici de la columna.
 • Cangur. Per a aquesta tasca, cal una bola de goma o un globus. Cada equip s’emet un a la vegada. El primer jugador la clava entre les cames i salta a la meta i a l’esquena. Al principi, passa el projectil al següent jugador i repeteix el seu camí.
  эстафета на природе для веселой компании взрослы
 • “Àvia-eriçó.” Per a aquest relleu necessitareu una escombra. Si està absent, només ho farà un pal. El primer participant a seure-hi i preguntant entre les cames “vola” a la meta i torna. Al principi, “posa” al costat del segon jugador, i junts fan una altra ronda. En tornar, el primer es desprèn i, en canvi, el tercer arriba en una escombra, i en companyia de la segona, “volen” pel mateix recorregut. A continuació és el torn del tercer i el quart, després del quart i el cinquè, etc. L’últim participant fa un cercle sol.
 • “El camí pel pantà.” Per a aquest joc necessitareu 6-8 cèrcols per a cada equip. Es troben en un patró de taulers de quadres a una distància d’un metre l’un de l’altre, es tracta de “illes”, que es poden trepitjar pel “pantà”. Cada jugador només ha de moure la distància saltant dins de cadascun dels cèrcols. Així arriba a la meta i torna.

Competicions alcohòliques

Les curses de relleus per a adults de la naturalesa poden variar si s’utilitza alcohol com un dels elements del joc. En aquest cas, és millor que aquest entreteniment tingui lloc a prop de la casa o de la cabana d’un dels seus participants. Així, després de la competició, podeu relaxar-vos. També serà força apropiat mirar aquestes curses de relleus en festes corporatives. A més, aquestes competicions es celebren sense problemes a les instal·lacions.

смешные эстафеты для взрослых

Quina de les begudes a escollir val la pena discutir amb antelació amb els participants. Millor no especialment fort. Per exemple, cervesa baixa en alcohol o sense alcohol. Així, els participants no havien begut res abans. És millor no prendre vi o vodka. Al cap i a la fi, la tasca del joc no és emborratxar-se, sinó divertir-se o escalfar-se abans d’un banquet.

Com a bonus, podeu agafar unes quantes ampolles de kvass per obtenir cervesa. Així, omplint gots de beguda, podeu alternar kvass i cervesa. Això aportarà un element sorprenent i ajudarà a mantenir els jugadors més sobris.

Els relleus alcohòlics no haurien d’anar seguits. Millor si s’alternen. A més, no feu massa esforços físics després d’ells.

 • “Tracta camarada.” Aquest relé està pensat per a la alegre companyia d’adults de la natura. A la línia de meta es col·loca una taula petita amb 200 g de tassa de cervesa de plàstic (com a opció, pots omplir la meitat amb kvass, el principal és que no difereixin pel seu aspecte). El primer jugador corre fins que la taula pren la copa i la porta fins al principi. Allà dona un glop a la segona festa. Després d’haver-lo utilitzat, ha de buscar cervesa / kvass per tercer i així successivament al seu torn fins al final. Aquest últim aporta un got de líquid a la primera i tan bon punt el finalitza, la competència s’ha acabat.
 • “Una cullera impagable.” Al principi, poseu un got de mig litre amb cervesa, vodka o vi i, al final, un got de mesurament buit. A cada equip se li dóna una culleradeta. L’essència de la competició: tots els jugadors prenen voltes recollint l’alcohol del contenidor amb una cullera i, mantenint-lo a les dents, porten amb cura la pila impagable fins a la meta. Allí, s’escorre el líquid en una tassa de mesura buida. Tornen a la cursa habitual i passen la cullera al següent participant que repeteixi l’operació. El concurs finalitza quan hi van participar tots els jugadors de l’equip. El guanyador es determina en dues categories: velocitat d’execució i qui ha tingut més temps per moure el refresc.
 • “Hops Bezrukov”. Per a aquest relleu, heu de posar a la taula d’acabament 100 tasses de cervesa segons el nombre de participants. El primer jugador està lligat amb una cinta a l’esquena. D’aquesta forma, corre a la meta. Allà, sense l’ajut de les extremitats, hauria de beure un got i després tornar al començament. El segon jugador allibera les mans, i el tercer ajuda l’anterior a lligar la cinta i repeteix el camí del primer (després de beure el got, torna i passa la batuta). La competició dura fins que tots els participants beuen un got. L’equip guanyador és el que va completar el seu respirador davant els altres.

Relé relé

En viatjar fora de la ciutat, podeu celebrar concursos no només relacionats amb esports. Avui són molt populars els inicis de diversió temàtica.

Els relleus per a adults en aquests casos tenen un enfocament clar. Per exemple, si la competència està relacionada amb la prova d’habilitats turístiques, és una bona idea celebrar aquestes competicions.

 • “Anar de càmping”. Al final de cada equip, poseu una caixa amb coses. El primer jugador rep una bossa de motxilla de viatge buida. Per un xiulet, corre amb ell fins a la meta, recull les coses i torna al principi. Aquí passa la motxilla completa a la següent festa. Ell, al seu torn, havent arribat al final, realitza la descàrrega i, tornant, dóna una bossa buida a un amic, etc.
 • “El gat de la bossa”. Per a aquest relleu necessitareu 2 sacs de dormir per a cadascun dels equips. Fins i tot abans de l’inici de la competició, el primer jugador arriba a la meta i s’enfila al sac de dormir desplegat. El segon és al principi amb la seva còpia plegada. Al comandament, corre a la meta i, havent posat el seu equip, s’enfila cap a l’interior. Després d’això, el primer s’arrossega del seu capoll i, després d’haver-lo plegat, corre cap a l’inici passant-lo al tercer. Es precipita cap al segon i, després d’haver desmuntat la bossa, s’enfonsa. Després d’això, el segon s’arrossega fora del seu “refugi” i, després d’haver-lo plegat, el porta fins al primer lloc per donar-lo al quart. Així, cadascun dels seus jugadors aconsegueix visitar la bossa. Quan l’últim participant hi rep, el joc s’ha acabat.
 • “Herbari”. Es pot dur a terme tant al gimnàs com a les curses de relleus al carrer per a adults. Tanmateix, aquesta competició només està destinada a la natura. Una llista d’herbes medicinals que es poden trobar al lloc on té lloc la competició es recopila amb antelació. La llista del joc ha d’incloure aproximadament quatre espècies de plantes que s’alternen. Per exemple: plantació, camamilla, tansy, groc, plàtan, camamilla … A continuació, a cada equip se li proporciona un fulletó amb una llista. Quan xiula, els primers participants corren pel lloc i busquen un plàtan, esquincen una de les seves fulles i arrenquen al començament. El següent pas és transferir la llista a la segona, que corre amb ell i troba una margarida al prat, la recull i la posa al principi, etc. Al final d’aquesta competició, totes les plantes de la fulla haurien de ser posades a la taula de cada equip, segons l’ordre especificat. El primer que recull aquest herbari és el guanyador.

Relés interiors

La celebració d’aquestes competicions a l’interior és sempre plena de dificultats. Per tant, és impossible assignar distàncies molt llargues per a curses de relleus (excepte en casos amb gimnasos). També cal limitar l’ús del foc i de l’aigua (tret dels parcs aquàtics i piscines).

Entre els avantatges hi ha la possibilitat d’incloure melodies o sons divertits que acompanyen la competició. Això diversificarà el joc, a més de fer graciós aquestes curses de relleus per a adults.

Per exemple, al concurs “Caminem com els animals” durant la distància d’inici d’inici-final, per a cada participant, s’inclouen de manera gratuïta les veus dels diferents animals. El jugador ha de reconèixer ràpidament cadascun d’ells i començar a moure’s com aquesta criatura. Al final, aquest joc és avaluat no només per la velocitat de realitzar tasques, sinó també pel nivell d’art.

Si els membres de l’equip són nous entre ells, es pot utilitzar el relleu del Cens com a forma de solucionar-ho. A cada equip se li marca un marcador i es colga un full al final. El primer participant, en arribar-hi, anota el nom de qualsevol jugador del seu equip, tret del propi. Tornant, passa el marcador al següent jugador. També fa un disc, etc. A la llista només es poden afegir noms aliens del vostre equip i aquells que no hi són. El concurs finalitza una vegada que tots els jugadors figuren a la línia de meta.

Aquest concurs pot resultar una mica complicat si permeten anotar els noms només agafant el marcador a la boca i plegant les mans darrere de l’esquena. És cert que, en aquest cas, no hauria de ser amb els jugadors (en el paper d’un pal de relleus), sinó que hauria d’estar al costat de la fulla fixa a la meta.

Un enorme avantatge del local és un pis pla. En aquest sentit, podeu dur a terme amb seguretat el joc “Guia”. A l’interval d’inici, es posen pins (o ampolles d’1,5 litres plenes d’aigua) a una distància de mig metre entre ells. Cada participant té els ulls embenats i l’equip ha de dir-li com ha de seguir per no derrocar pins durant el partit. En acabar, treu l’embenat i torna a començar pel seu compte, passant el torn al següent.

Divertides curses de relleus per a adults sense complexos

Aquest tipus de competició es fa més sovint a l’interior. Sol ser un atribut invariable de casaments, menys sovint esdeveniments corporatius. Es tracta dels anomenats “jocs per adults”. Els relleus d’aquest tipus sempre es caracteritzen per un cert malestar piquant. Penseu en diversos concursos d’aquest tipus.

 • “La corda de rescat.” Per a aquesta competició, la línia d’arribada s’hauria de desplaçar en la mesura del possible. Al seu lloc hi ha un dels participants. Va ser per ell que l’equip havia d’estendre aquesta corda tan “salvadora” feta amb la seva pròpia roba. Com jugar? Quan xiula, el primer jugador va des de la línia de sortida fins al camarada rescatada. En acabar, es treu qualsevol detall de la roba i se li dóna, i torna. El següent participant a la línia de meta també perd part del seu vestit, empatant-lo amb l’anterior. Таким способом, каждый их команды, “жертвует” по части наряда для формирования “каната”. Если все игроки успели поучаствовать, а сплетенной веревки не хватает, чтобы дотянуться от старта к финишу, им придется участвовать по второму кругу. Состязание длится до тех пор, пока одна из команд не выиграет, или не закончится одежда (в пределах разумного). Оценивать конкурс следует не только по скорости его выполнения, но и по количеству повторных забегов игроков.
 • “Волшебное колечко”. Игрокам раздаются спички без серы (зубочистки категорически не подходят) и, зажав их зубами, они должны передавать с их помощью друг другу колечко. Выиграет та команда, кто сделает это быстрее других.
 • “Яблочный поцелуй”. Игроки делятся на пары, состоящие из представителей противоположного пола. Первые становятся друг напротив друга и зажимают между животами яблоко (можно заменить апельсином или чем-то подобным). Их задача – поднять его до уровня губ без помощи рук. Как только им это удается, фрукт передается следующей паре, и она выполняет точно такое же задание. Побеждает команда, справившаяся быстрее других.

Совместные эстафеты для малышей и их родителей

В завершении стоит рассмотреть конкурсы, рассчитанные на участие в них и взрослых, и детей. Такие мероприятия лучше всего проводить на природе летом. Чтобы было веселее, лучше создавать смешанные команды, в которых поровну и малышей, и родителей. Хотя можно и делить их по возрастам. Однако в таких случаях придется очень тщательно подбирать задания, дабы шансы выиграть в них были равными. Ниже приведены идеи для конкурсов, рассчитанные на смешанные команды.

 • “Передай воду” (Pass the water) эта эстафета для взрослых и детей особо любима в англоязычных странах. Это своеобразный аналог “Горячей картошки”. Только вместо мяча используется вода. Для проведения состязания всем игрокам команды дается по большому пластиковому стакану (0,5 л). В первый наливается вода до краев и его обладатель должен перелить ее с емкость стоящего сзади, через голову или между ногами. Побеждает та команда, которой удалось сохранить как можно больше воды. Особо хорошо проводить такую игру летом в жарку погоду. Чтобы все прошло верно, при построении следует чередовать взрослых и детей, таким образом, чтобы малыши переливали воду над головой, а взрослые – между ног.
 • “Верхом на звезде”. Для этой эстафеты количество родителей и малышей должно быть равным в команде. Кроме того, важно чтобы дети были малого возраста и старшие могли без труда посадить их на плечи. На старте выстраиваются взрослые, а на финише – дети. После свистка первый родитель бежит к крохам и берет одного из них на плечи и таким способом доставляет на линию старта, где и передает эстафету следующему. Выигрывает та команда, которая раньше других переправит всех детей к линии старта.
  эстафета на природе для веселой компании взрослых
 • “Цепочка”. Родители и крохи выстраиваются в цепочки и берутся за руки. Очередность не важна. Первому дается в руки обруч, и он (не отпуская соседа) пролазит сквозь него. После него стоящий рядом также нанизывает на себя это снаряд и т. д. Последний в цепочке, пройдя сквозь обруч, берет его в руки и вместе с ним бежит наперед. Он хватает за руку первого и снова начинает процедуры протягивания всей участников сквозь снаряд. Присоединение последних игроков к началу длиться до того, пока тот, кто бы первым в начале игры, снова не окажется в начале строя.
  игры для эстафеты взрослые

Помимо вышеперечисленных эстафет для детей и взрослых, на природе можно проводить также конкурсы с использованием надувных бассейнов. В жару они станут отличным способом охладиться и будут более безопасными, чем водоем. В качестве примера использования такого снаряда можно привести игру “Поймай рыбку”. В данном случае для каждой команды нужен свой небольшой бассейн. Он ставится на финише и в центр его кладутся игрушки или кубики. Важно, чтобы они не плавали, а лежали на дне. Их количество должно соответствовать половине игроков в каждой команде. Итак, взрослые выстраиваются на финише, а дети – на старте. По свистку первый малыш бежит к бассейну, залазит в него и достает игрушку. Он передает ее взрослому, которые бегом возвращается к старту и передает эстафету следующему ребенку. Таким образом, к концу игры все дети должны искупаться и оказаться возле финиша, а родители – переместиться к старту и обзавестись пойманными игрушками.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *