Tirada diària: definició, característiques, campionat, rècords i resultats

Tirada diària: definició, característiques, campionat, rècords i resultats

L’esport té un paper important en la vida de cada persona. Això s’aplica tant a esportistes professionals com a aquelles persones que es dediquen a qualsevol tipus d’esport per mantenir el seu cos en bon estat. Avui hi ha tantes espècies diferents que absolutament qualsevol persona a la terra pot trobar una opció adequada per a ell, per la qual cosa no és d’estranyar que alguns esports siguin més populars que d’altres, mentre que alguns segueixen sent un misteri per a molts. Es troba en aquesta posició i és un esport anomenat “cursa diària”.

Definició

Córrer un dia és una disciplina única en atletisme. El recorregut diari es diferencia de la resta, ja que no hi ha límits quant a la distància que ha de recórrer els atletes. Si sabem que el rècord mundial en els 100 metres de carrera és de 9,58 segons, els resultats d’aquest esport es registren des del contrari: donen atletes les 24 hores i el guanyador és el que recorre una distància llarga.

Cursa del segle passat

Malgrat la seva petita popularitat, aquest esport té una rica història. El primer esment de la conducció diària data del 479 aC. per exemple, quan el corredor grec va recórrer una distància de poc més de 182 km en un dia sencer. També podeu trobar referències similars ja al segle XV, quan un representant del poble persa va aconseguir recórrer uns 200 km en 24 hores. Avui, la mitjana d’esportistes professionals d’aquest esport és de 250 km.

Un dels fets més interessants de la història del running durant un dia és que no hi ha cap desqualificació en aquest esport: el vostre nom sempre apareixerà al protocol final, fins i tot si durant tot un dia vàreu córrer només 1 km al principi de la cursa i, seguidament, vàreu passar pel vostre negoci. Per això, la cursa diària es considera un dels esports més assequibles del nostre temps. Demòcrata pel que fa al càlcul de resultats, però no pel que fa a efectes per a la salut.

Característiques esportives

És clar que aquest esport es considera extrem i perillós per a la salut. Molts esportistes professionals descriuen el recorregut diari com a auto-superació, per la qual cosa heu de ser el màxim de responsables en la preparació de la cursa durant tot un dia.

L’equip adequat per a la carrera diària

En primer lloc, cal organitzar l’entrenament físic correcte dins d’un mes abans de l’inici de la cursa. A principis de mes, l’atleta carrega al màxim el seu cos amb maratons bastant llargues. A mesura que s’acosta la competició, les càrregues haurien de disminuir per assolir el pic de forma a l’inici de la carrera principal. Naturalment, tota preparació va acompanyada d’una correcta alimentació i rutina diària.

Es presta molta atenció als equipaments esportius. Les sabates han de ser de molt alta qualitat, és molt important distribuir-les acuradament abans de l’inici de la cursa, ja que fins i tot els corns petits poden comportar un perill seriós a una distància tan llarga. Des del mateix punt de vista, cal avaluar la roba, que també pot suposar molèsties tangibles.

Tenint en compte les peculiaritats d’un esport insòlit, és fàcil endevinar que els esportistes es veuen obligats a superar la distància a la nit, i ja que a la nit la temperatura de l’aire pot baixar significativament segons la ubicació de la cursa, cal tenir cura de la presència de roba d’abric.

Els esportistes professionals insisteixen que cal portar un monitor de freqüència cardíaca. Quan els atletes noten que la freqüència cardíaca és massa alta durant la carrera, s’alenteixen. En cas contrari, no podran superar tota la distància.

L’atleta beu aigua mentre corre

A més, no us oblideu de l’aigua i els aliments, perquè sense ells serà difícil córrer. És per això que es considera que és molt perillós la cursa diària, perquè les activitats físiques llargues requereixen molta energia i energia: els esportistes han de reomplir regularment el cos amb hidrats de carboni. Els productes més populars per a això són:

  • aigua
  • melmelada;
  • àcid ascòrbic;
  • plàtans
  • enginyeria elèctrica;
  • isotònic.

Al final, no us oblideu del descans i la recuperació adequats després de la finalització de la cursa, ja que aquest període és molt important per a la salut i el benestar dels esportistes en el futur.

Campionats

El primer campionat registrat en aquest esport és la cursa, que es va celebrar a Anglaterra el 1990, i el 1992 es va celebrar el primer campionat europeu de curses diàries. Avui dia, els campionats es celebren de forma regular en anys imparells, mentre que en anys parells es celebren competicions regionals. Això es fa per no obligar els esportistes a exhaurir el cos amb diverses curses a l’any.

Corredor diari

No oblideu, a més, que el 2003 es va celebrar el primer campionat mundial oficial de carrera diària sota els auspicis de l’Associació Internacional de Super Marató.

Lloc

Tradicionalment, les curses diàries poden tenir lloc a la carretera o als estadis. Les plataformes poden ser obertes i tancades, i la longitud del cercle sobre elles pot variar entre 800 i 2000 m.

Corre diari a l’estadi

Es creu que és més fàcil córrer per la carretera, ja que la imatge al voltant de l’atleta canvia constantment, de manera que no experimenta un esgotament emocional de córrer dins de l’estadi quan l’atleta observa la mateixa imatge durant 24 hores. D’altra banda, els esportistes professionals observen que es pot obtenir un cert benefici de la monotonia del paisatge: si fixeu mentalment un punt determinat a l’estadi, podeu enganyar el cervell i el cos consumirà menys energia.

Resums més alts

El primer rècord diari oficialment registrat tenia una distància de 245 km, superada per un britànic anomenat Arthur Newton el 1931. El rècord absolut actual de 303,5 km pertany a l’australià Janis Kuros. Què passa amb les dones? Tot i que els seus registres són inferiors als masculins, les noies encara aconsegueixen mostrar resultats impressionants. Així doncs, 259 km és el rècord mundial de dones. Pertany a la polonesa Patricia Bereznovskaya.

Conclusió

Així doncs, la cursa diària és un esport especial que requereix unes qualitats físiques increïbles per part dels esportistes. Per assolir cert èxit en aquest esport, cal parar la mateixa atenció tant a la forma física com a l’equipament, ja que la roba o les sabates seleccionades de manera inadequada poden comportar problemes greus quan es corre durant 24 hores.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *