Què és un cartutx: tipus i usos

Què és un cartutx: tipus i usos

Què és un cartutx? Molta gent pot trobar la resposta a aquesta pregunta intuïtivament, però només en els termes més generals. Però a vegades això no és suficient, per exemple, quan una persona estudia la possibilitat del seu equipament. I és molt important per a ell saber què és un cartutx.

Informació introductòria

Comença per una definició. Un cartutx és la designació de municions en què s’inclou un element de míssils (bala), màniga, càrrega en pols i imprimació. Cal destacar que varien de mida i finalitat. Per tant, en el primer cas hi ha:

 1. Cartutxos de gran calibre. Tenen una mida de 20 a 9 mil·límetres.
 2. Calibre normal. Tenen una mida de 9 a 6,5 ​​mil·límetres.
 3. Cartutxos de calibre petit. Van des de 6.5 a 5.45.
 4. Cartutxos de microcalibre. Es caracteritzen per tenir una mida inferior a 5,45 mil·límetres.

I quin és el propòsit?

quins cartutxos són millors

Els tipus de cartutxos no es limiten als calibres. Segons la destinació, es distingeixen:

 1. Munició viva S’utilitza per derrotar mà d’obra, així com perjudicar l’equip. Com a exemple, revòlver, pistola, fusell, automàtica, metralladora, aviació, pistola, de gran calibre.
 2. Cartutxos especials. Pensat per al seu ús amb armes especials. Per exemple, silenciós, sota l’aigua, així com amb exemplars amb característiques especials. Per exemple, els cartutxos de caça. Es poden dissenyar per disparar des de canons de tir llis, trets, trets, bales, o bé per ser equipats amb armes de fusell.
 3. Cartutxos esportius. Dissenyat per a entrenaments, tir a l’interior.
 4. Cartutxos auxiliars. Necessari per a l’entrenament, simulant disparar i provar armes.
 5. Cartutxos pràctics. S’utilitzen a distàncies reduïdes per entrenar-se en tir.
 6. Cartutxos inactius. Necessari per simular l’efecte sonor del rodatge.
 7. Cartutxos d’entrenament. S’utilitzen per ensenyar a una persona com manejar les armes.
 8. Cartutxos exemplars (alta pressió, major càrrega i prova). Són necessaris per a les proves tecnològiques i balístiques de les armes.
 9. Cartutxos especialitzats. Es tracta d’exemples necessaris per a un propòsit específic. Per exemple, gasolina, traumàtica, per a la matança de bestiar, sonor, il·luminació, retolador, industrial, etc.

Però això encara no dóna una bona idea del que és un cartutx.

Altres punts importants

què és un cartutx

Hi ha diferències en el disseny. Així doncs, els cartutxos poden ser ordinaris, multi-bala, sense closques, a raig, a traçador, a perforació armadora, a franctirador, a la caça. D’una varietat d’ulls que ja corren amunt. Quins cartutxos són millors? No hi ha cap resposta única a aquesta pregunta. Tot depèn de quin objectiu es persegueixi. Així doncs, no és eficaç fer servir munició viva de l’exèrcit en un senglar: una closca es trencarà a través de la carcassa i s’endurà i l’animal ferit s’escaparà. Tocar bales als ànecs tampoc és una bona idea, és millor utilitzar una fracció. Com podeu veure, a l’hora de triar i utilitzar cal tenir en compte alguns factors. Per exemple, quan els caçadors es posen a caça amb armes de forges suaus, van equipats amb un bandoler, en el qual hi ha municions amb bales, i amb trets, i amb bote. Això es fa en cas que estigui preparat per a l’aparició de qualsevol joc. Per aquests motius (que estiguin preparats per a sorpreses), els homes de l’exèrcit disposen de municions de diversos tipus.

Conclusió

tipus de cartutxos

Per tant, es considera què és un cartutx. Es podria prestar atenció també a les seves mides, característiques dels edificis de diversos tipus i, fins i tot, parlar de diversitat en el marc d’un mateix calibre. Però es tracta d’un tema molt extens que clarament va més enllà de l’abast de l’article. Per aprendre-ho i comprendre-ho, heu de dedicar un llibre sencer.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *