Com conservar un diari de formació: plantilla i exemples

Com conservar un diari de formació: plantilla i exemples

L’autocontrol i la lluita constant pel progrés són dos components principals d’un estil de vida esportiu. I no importa de què es tracta. Sobre l’entrenament crossfit o el ioga, sobre l’atletisme o un hobby ordinari que es basa en el desig de lluir millor que ara. Per assolir certs èxits en tot això, només cal autocontrol del progrés. I per controlar de forma més eficaç el treball sobre tu mateix, veure els teus resultats i fer-ho encara millor, només has de saber mantenir un diari d’entrenament. És molt senzill i efectiu. En aquest article coneixereu què és un diari d’entrenament esportiu, per què i qui ho necessita i, per descomptat, com elaborar i emplenar el vostre diari correctament.

Diari esportiu: què és?

Una paraula “diari” recorda tot el que estava associat a l’escola. Però aquesta vegada, l’entrenador al gimnàs no requerirà que el vostre diari us posi “dos” ni cridi als vostres pares per al proper entrenament. Un exemple d’un diari d’entrenament seria un quadern d’exercicis habitual en què anotis què vas fer avui al gimnàs i com ho vas fer. Malauradament, no totes les persones que van al gimnàs no guarden aquest registre. Per això, sovint romanen descontents amb els seus èxits o simplement no entenen per què no ho són. En primer lloc, cal distribuir la càrrega correctament durant la setmana d’entrenament.

entrenament abs

Com fer un diari d’entrenament

Com heu comentat anteriorment, el vostre quadern pot ser un quadern o un quadern habitual. El més important és que en ella haureu d’escriure les dates d’entrenament, l’orientació de les vostres classes en un dia determinat, les vostres dades fisiològiques (pes o centímetres) cada vegada. De vegades és necessari notar el seu benestar i assegurar-se de prendre notes sobre les ferides, si n’hi ha. El diari pot ser necessari per a diversos entrenaments i, per tant, de vegades es poden canviar les dades. Per exemple, en l’entrenament entre vestits és important tenir en compte el nombre de repeticions d’exercicis, així com el pes amb què es treballa.

Al mateix temps, al diari de formació de ioga cal posar més èmfasi en la quantitat de temps que heu estat en una determinada asana. A més, al vostre diari, tots els exercicis s’han de mostrar cíclicament. Per exemple, avui registreu els vostres resultats per entrenar els músculs del pit. Això significa que d’aquí a una setmana (després d’unes o dues pàgines del vostre diari), haureu de repetir els vostres registres d’entrenament per al mateix grup muscular, però molt probablement amb nous èxits i altres xifres. Per tant, serà molt més fàcil fer el seguiment dels resultats. Ara parlarem més sobre com guardar un diari d’entrenament. Hi ha dues maneres de fer-ho.

formació en grup

Com conduir diari d’entrenament? Primera via

Ell sembla el més lògic. En aquest cas, comencen a omplir el seu diari directament al gimnàs. Després de la primera aproximació, els joves vénen als seus quaderns i hi escriuen alguna cosa. Però heu de reconèixer, això no és del tot convenient, i cada vegada sereu distrets, centrant-vos no en treballar bé amb vosaltres mateixos, sinó en enregistrar totes les vostres accions en un diari. Però aquest mètode és adequat per a aquelles persones que acaben de començar a practicar al gimnàs i no coneixen les seves habilitats, no poden predir amb antelació quantes repeticions de l’exercici poden realitzar.

entrenant noia

La segona manera de guardar un diari: per a esportistes avançats

Per a persones que es dediquen a la sala des de fa més d’un dia, hi ha una segona manera d’emplenar un diari. Abans de començar el vostre entrenament, haureu d’omplir aquest dia al diari un noranta per cent. Ompliu amb antelació quin dia aneu al gimnàs, quins exercicis realitzareu. Per exemple, el primer dels vostres exercicis és la premsa de banc. Al vostre diari escriviu “Bench Press” (o fins i tot abreujat “zhl”) i a la primera línia marqueu el pes amb què treballareu avui “50; 70; 80; 90; 100” i, a la línia següent, anoteu el nombre de vegades corresponent de l’aixecament. barres amb el pes amb què és probable que realitzeu aquest exercici amb una probabilitat de fins al cent per cent. Per exemple, “15, 12, 10, 8, x.” X és una cel·la amb un valor de “100 kg”, que ompliu després de l’entrenament, ja que ara no sabeu quants ascensors fareu al cinquè plantejament. Aquest mètode estalvia temps, amb ell no caldrà distreure’s del procés d’entrenament. A més, es manté la motivació. Al cap i a la fi, ja heu completat el vostre diari, cosa que vol dir que necessitareu completar el nombre de repeticions amb el pes que heu indicat anteriorment a la llibreta.

Data Dia Pes Volum
08.01.19 Dim 75 kg 85 cm
Exercici Premsa del banc
Kg 50 70 80 90 X
Temps 15 12 10 8 X

Etiquetes personals

És important utilitzar marcadors i insígnies personals a l’hora d’omplir el vostre diari. Decidiu com podeu notar que la vostra formació va anar bé o malament. Això és necessari perquè pugueu saber en el futur quan us serà difícil treballar i en quina etapa haureu d’aturar-vos. O quan l’entrenament és massa fàcil, on afegir representacions o augmentar el pes. Com heu esmentat anteriorment, hauríeu de notar el vostre benestar abans i després de l’entrenament. Feu notes sobre com dormíeu i si menjàveu prou bé el dia de qualsevol entrenament. Així, podeu justificar qualsevol de les vostres mancances i després de l’entrenament no us culpeu en va. També entendreu per què no heu pogut complir cap estàndard d’exercici que teníeu previst per avui.

entrenament crossfit

Pros de mantenir un diari

Potser el diari no és tan necessari per a aquelles persones que van al gimnàs per corregir d’alguna manera la seva forma corporal, aquells que no tenen cap objectiu específic relacionat amb l’augment d’un pes específic o l’obtenció de determinats resultats. Però, per a aquells esportistes que necessiten fer un seguiment dels seus resultats i en la seva previsió, un diari d’entrenament pot ajudar perfectament. Si la utilitzeu regularment, podeu entendre que heu de millorar el vostre ritme de son o canviar la vostra dieta si els vostres indicadors actuals empitjoren que abans.

entrenament de carrera

On podeu obtenir un diari?

Simplement podeu esbossar qualsevol dels quaderns adquirits a la botiga de material d’oficina. Tot i que no, ni tan sols podeu dibuixar res si us convé. No podeu escriure de manera que totes les lletres estiguin exactament en una cel·la o marca. Sobretot, feu el màxim de abreviatures possibles en la vostra redacció de cartes. Això serà molt més convenient i reduireu el temps que trieu a omplir el diari. El vostre diari hauria de tenir més números i menys lletres.

A més, a continuació, al text podeu trobar una plantilla del diari de formació. Però totes aquestes plantilles no són res més que taules amb noms de columna ja omplits “data, nombre d’enfocaments, temps dedicat”, etc.

Això és el que sembla la plantilla del diari de l’atleta, tot i que podeu omplir-lo a la vostra discreció i, en absolut, com es mostra a l’exemple.

plantilla de diari

Aplicacions per telèfon

Hi ha un nombre suficient d’aplicacions telefòniques que funcionen amb el principi d’un diari de formació. A primer cop d’ull, aquest mètode d’enregistrament és força convenient, però tot i així no és adequat per a tothom. Ara esbrinarà el perquè.

En primer lloc, si enregistreu al telèfon, el més probable és que el necessiteu durant el vostre entrenament. Però no totes les persones tenen la voluntat de no llegir els missatges que venen al telèfon mentre es troben al gimnàs i entrenen en actiu. Després de llegir els missatges, alguns poden distreure el que està passant a les xarxes socials. Podeu parlar amb un amic, aprofundir en la lectura de les notícies. I tot això afectarà negativament el procés de la vostra formació.

En segon lloc, amb la pèrdua del telèfon o en relació amb la seva avaria, podeu perdre fàcilment tots els resultats registrats al gadget. Malauradament, no totes les aplicacions estan connectades a cap xarxa social. I, no sempre, podeu gestionar la còpia de seguretat de les dades del telèfon.

entrenadora i noia

Motivació

Aquest és el principal avantatge de mantenir un diari i el motiu més convincent per mantenir-lo. Podeu establir objectius, assolir-los i registrar els vostres resultats. No tothom al principi és bo per controlar-se de manera independent. Per tant, si encara no teniu resultats reals del vostre treball, proveu de crear un diari d’entrenament amb el qual us motivareu a conquerir noves altures. Potser això és el que us falta en aquesta etapa de formació.

Ara, ja sabeu com guardar un diari d’entrenament, per què mantenir-lo i com pot afectar el transcurs del vostre treball. Això conclou el nostre article. Bona sort en el vostre entrenament!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *