Formes i tipus de competicions esportives

Formes i tipus de competicions esportives

Les competicions esportives són una gran oportunitat per valorar el nivell d’entrenament d’un determinat atleta o equip. Res no motiva tant com una lluita competitiva en la qual donar-ho tot al màxim és una qüestió d’honor. I sigui quin sigui el nivell de competició, els esportistes sempre intenten mostrar el millor. Els resultats obtinguts a les competicions demostren clarament l’eficàcia / ineficàcia de l’entrenament i ens permeten determinar accions posteriors per millorar les habilitats esportives. A més d’això, els esdeveniments esportius són una manera d’atreure l’atenció de la gent per a un estil de vida saludable i desenvolupar el seu hàbit d’educació física. A l’article considerarem quines són les formes i tipus de competicions esportives.

De la història dels esports

Ramsès II amb arc i fletxa

Els esports van aparèixer abans de la nostra era. A més, molts d’ells van superar amb èxit els mil·lennis i es van arrelar als estats moderns. A més, es van obrir escoles esportives a països antics, cosa que dóna fe dels inicis de l’esport professional. Així, les condicions prèvies d’un moviment esportiu ordenat tenen el seu origen en un passat llunyà. L’apogeu, per descomptat, va ser el grec Jocs Olímpics reviure amb èxit pels contemporanis i que avui és l’esdeveniment més important de la vida de qualsevol esportista.

Esports a Rússia

Joc de pobles

Durant molt de temps a Rússia no hi havia una organització clara del procés competitiu, tot i que hi havia moltes competicions. La majoria tenien una forma de joc i es celebraven en forma d’espectacles. Per exemple, jugaven a sabates bast, organitzen baralles de puny. Ja sota Pere I, l’educació física es va convertir en una disciplina escolar, però l’esport es va desenvolupar activament només al segle XIX. Després hi havia escoles privades, recintes esportius, clubs esportius, societats i gimnasos. Els atletes van començar a competir regularment entre ells i, més tard, a nivell internacional. Al segle XX, el desenvolupament de l’esport va anar passant per força. Va aparèixer un comitè de control de l’esport rus i es van celebrar moltes competicions i copes de diversos nivells i estatus.

Característiques de competicions esportives modernes

La Federació Russa va continuar les glorioses tradicions dels esports soviètics: va conservar les millors escoles esportives, va concentrar els seus esforços en l’educació d’esportistes professionals i va acollir en tots els sentits diverses competicions esportives. Aquests últims tenen certes característiques:

 • regulació de les activitats de totes les persones que participen en competicions (entrenadors, esportistes, metges, organitzadors, etc.);
 • les mateixes condicions per a tots els participants, expressades en normes i normes generals;
 • cada competició és una oportunitat per demostrar-se a si mateix, per demostrar la superioritat, per tant, la consciència dels atletes està centrada en la victòria;
 • L’atorgament d’un títol esportiu es realitza estrictament després de complir-se totes les normes i s’han aconseguit resultats que permeten transferir l’atleta a un nou nivell (per exemple, d’un màster d’esports a un honrat mestre d’esports, etc.).

Classificació Esportiva

Desenvolupament de Moviments Esportius

Tots els esdeveniments esportius es diferencien de diverses maneres: per nivell, per finalitat d’organització, per forma d’organització, per partida, per escala, per durada, per sexe i edat dels participants, segons orientació professional. Sigui quina sigui la competència, solen tenir els mateixos components. Aquests inclouen: l’organització d’un esdeveniment esportiu, atletes i aficionats, determinades accions tàctiques i tècniques (segons la disciplina), control judicial per al compliment de les normes, distribució de seients.

Tipus de competicions esportives en nivell i finalitat

El nivell de competicions esportives indica, en primer lloc, l’escala o, més correctament, la classe de competicions: els Jocs Olímpics, el Mundial, el Campionat d’Europa, el Campionat de Rússia, la Lliga de les Nacions, la Copa del Commonwealth, els Campionats del Món, etc.

A propòsit, els tipus d’esports són els següents:

 1. Indicatiu. Serveix per augmentar la popularitat d’una determinada disciplina esportiva entre la població.
 2. Preparatori. Aquí, els esportistes aconsegueixen la seva primera experiència competitiva, s’adapten a les càrregues competitives i milloren la seva tècnica.
 3. Qualificació El compliment de certes normes contribueix a que l’atleta aconsegueixi un rang més alt o l’oportunitat de participar en competicions serioses.
 4. Control. Aquí s’avalua la preparació física i psicològica de l’atleta i es determinen les tàctiques d’entrenament addicional.
 5. Qualificació. La projecció s’inicia en competicions d’aquest tipus, en què els esportistes que han ocupat els llocs més alts o han complert la norma poden participar en les principals competicions.
 6. Líder. Es tracta d’un assaig de vestits abans de la competició principal. Són més coherents amb la forma d’aquests darrers.
 7. Els principals. La lluita del millor dels millors per als guardons més alts. El pic de l’activitat física i emocional.

Tipus de competicions esportives en forma d’organització i en forma de compensació

Competició per equips

Segons la forma d’organització, les competicions són tancades (hi participen atletes d’un equip) i obertes (els esportistes d’altres equips poden participar), així com els acompanyants (no persegueixen l’objectiu de rebre un premi específic, són de caràcter visual) i oficials (destinats a guanyar un títol, premis, etc. d.).

Segons el rànquing, les competicions es divideixen en personal (llocs i resultats de cada atleta participant), equip personal (segons els llocs de cadascun dels participants, es determina el lloc de l’equip a la classificació general) i equip (els llocs es fan únicament per equips).

Lloc i hora

Els tipus de competicions esportives en escala i durada són els següents: externs (ciutat, districte, continental, etc.) i interns (esdeveniments esportius i d’atletisme, Jornades de salut, etc.). Per durada: d’un dia i de diversos dies.

Gènere, edat i orientació professional

Una altra divisió de competicions esportives inclou el factor edat i sexe i el tipus d’empresa en què participen els esportistes:

 1. Tipus de competicions esportives per gènere: femení, masculí, mixt.
 2. De tornada: per a nens, per a joves, per a adults i per a veterans.
 3. En l’àmbit professional: escola, entre empleats de les empreses, etc.

A més, les competicions poden ser individuals i tradicionals. Els primers s’organitzen un cop, sense repeticions sistemàtiques, els segons es realitzen de forma sistemàtica, per regla general, després del mateix període de temps.

Formes de joc

Formes de joc

Els tipus de competicions de jocs esportius poden ser de caràcter oficial o no oficial i tenen un nivell molt diferent:

 • Jocs Olímpics, Campionats del Món (hi participen equips de diferents països);
 • participen campionats locals, campionats (clubs o equips nacionals d’organitzacions, ciutats, etc.);
 • copa (la composició dels equips depèn del nivell del torneig: continental, nacional, ciutat, etc.).

Els tipus de competicions enumerades són els més seriosos, perquè en ells els equips lluiten pel títol. També hi ha altres tipus de competicions de jocs:

 • classificacions (fase prèvia, que permet a l’equip entrar en la propera ronda competitiva);
 • partit (els equips juguen per la copa o el premi establerts per l’organitzador de la competició);
 • amistós (competicions que no tenen importància en el torneig i que es fan per comprovar el treball en equip de l’equip, jugadors individuals, etc.);
 • indicatiu (celebrat per popularitzar un determinat esport).

Concurs escolar

Els tipus d’esports de l’escola inclouen diversos campionats, campionats, competicions esportives i d’atletisme, competicions anuals, tornejos dedicats a una data concreta, competicions massives de diverses formes (curses de relleus, sortides de diversió, etc.). Cada escola desenvolupa el seu propi programa de competicions esportives per al curs escolar. Les competicions poden ser tant intraescolars i es poden fer entre diferents escoles d’una ciutat, districte, etc. La tasca clau és acostumar la generació més jove a estils de vida saludables, així com desenvolupar una sensació de treball en equip, esperit d’equip, disciplina, autodestinació i altres qualitats humanes importants.

Competicions de masses

Pista d'esquí russa 2015

La promoció d’esports a les masses es realitza mitjançant competicions massives. Els tipus d’esdeveniments esportius inclouen:

 • competicions per a una determinada categoria de ciutadans: per a famílies, per a veterans, etc .;
 • competicions massives en determinades disciplines esportives.

Els esdeveniments esportius de masses es fan segons un programa reduït o facilitat i poden incloure exercicis d’entrenaments. Les regles per jutjar poden ser oficials o simplificades. Les tasques clau de les competicions massives són reforçar la salut de la població i la seva inclusió a l’esport.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *