Arts marcials de la Xina: tipus, descripció

Arts marcials de la Xina: tipus, descripció

Potser tothom ha sentit a parlar mai de les arts marcials de la Xina, conegudes des de fa molt temps a tot el món. Ara la gent assisteix a seccions especials per dominar almenys una d’aquestes arts i dedicar tota la seva vida a aquesta ocupació. Però aprendre aquest o un altre tipus de batalla no és tan senzill. Ja que aquestes arts marcials són significativament diferents de l’habitual per a nosaltres la boxa. Aquí, no es valora tanta la força física, ni l’espiritual. L’article presentarà els tipus d’arts marcials xineses i descriurà totes les seves característiques.

Una mica d’història

A la Xina, el tema de les arts marcials va sorgir fa temps. Les primeres arts marcials de la Xina van aparèixer fa diversos mil·lennis. Després les tècniques de lluita van ser estudiades pels soldats de l’exèrcit xinès. “Wu-shu” és una designació que s’utilitza per a cada tècnica de batalla. Traduït del xinès significa “art marcial”. Però la civilització es va desenvolupar gradualment, i les arts marcials es van apreciar cada cop més. Les arts marcials no només són la capacitat de realitzar tècniques. Això també incloïa meditació, filosofia, medicina, entrenament no només d’una tècnica de combat, sinó de diverses alhora.

Hi ha gent que es va rendir completament davant això. Dedicant la vida a les arts marcials, podien controlar perfectament no només el seu cos, sinó també la seva ment. Ara, moltes de les arts marcials que van existir fa diversos mil·lennis s’han fet conegudes arreu del món i s’introdueixen en esports individuals. Tanmateix, l’èxit només es pot aconseguir per part d’un que, sense escatimar-se, assistirà a entrenaments desagradables i dedicarà més d’un any a aquesta ocupació.

Potser és impossible explicar tots els estils d’arts marcials xineses, però aleshores es considerarà la més popular d’elles que fins ara no han estat oblidades.

És important comprendre que Wushu són arts marcials xineses combinades. De vegades, persones que no ho saben atribueixen Wushu a un tipus de batalla separat, però no és així. Per tant, no confongueu aquest terme amb tècniques de combat.

artistes marcials de la Xina

Kung Fu: Descripció

El kung fu xinès és una de les arts marcials més antigues d’aquest país. Això inclou no només el domini de certes tècniques de combat, sinó també l’estudi de la medicina xinesa. Qualsevol que estigui involucrat seriosament en el kung fu ha de seguir un tipus especial d’alimentació, que ajudi a dominar la tècnica i també assisteix a diversos entrenaments psicològics. Això és necessari perquè una persona pugui posseir no només el seu cos, sinó també la seva ment. Hi ha diverses normes que els adherits xinesos al Kung Fu consideren vinculants:

 • No podeu menjar res de carn.
 • No es pot beure vi.
 • L’augment del desig sexual s’hauria de suprimir immediatament en tu mateix.
 • Tot professor i gent gran mereix respecte.
 • L’equip militar només es pot utilitzar durant l’autodefensa.
 • S’han d’evitar els conflictes en tots els sentits.

Prenent aquestes bases com a base i entrenant-se diàriament, un lluitador serà capaç de formar en si mateix aquestes habilitats que l’ajudaran a predir totes les accions del seu oponent. Però això està lluny de tot. Durant l’entrenament físic, els combatents repeteixen constantment les mateixes tècniques i moviments. I gràcies a això, durant la batalla, poden atacar, per davant del rival. Però, en aquests entrenaments, no només es proporciona la tècnica de combat. També els combatents mediten i aprenen el seu cos. Perquè el guerrer ha de romandre tranquil durant la batalla, per no equivocar-se. Per això ha de ser capaç de mantenir la tranquil·litat i l’equilibri.

Kung Fu és només un tipus d’art marcial que té més de 400 estils. A la Xina, tota la família té un cert estil de kung fu, ja que aquest coneixement s’hereta de pare a fill. Però cada nova generació millora aquest estil, aporta alguna cosa propi. Tots aquests estils es poden dividir en sud i nord. Ara els xinesos prefereixen els primers, que van obtenir una popularitat especialment gran quan van començar a aparèixer a les pantalles de pel·lícules amb Jackie Chan. A la batalla, les persones que posseeixen almenys un d’aquests estils imiten els moviments i els hàbits de diversos animals.

espècie d'arts marcials xineses

Buck pot ser

L’estil Bak Mei va obtenir el seu nom amb el nom d’un monjo taoista que va ser un dels cinc monjos Shaolin més antics. L’estil es va originar a principis del segle XVIII en una província anomenada Sichuan. Traduït literalment, el nom significa “sang blanca”.

El seu objectiu principal és acumular una gran força de mà per tal de produir cops crítics a l’enemic a poca distància. I el més important aquí es considera no només el poder de vaga, sinó també la tècnica en si. Els guerrers Bak Mei es col·loquen en uns bastidors especials que permeten entrenar la força de l’impacte i estrènyer correctament els músculs. El principal secret de l’estil és que fins que la mà arriba a l’enemic, els seus músculs es troben en un estat completament relaxat, però tan aviat com toca l’enemic, els músculs s’estrenyen molt. Degut a això, la força d’impacte es pot augmentar moltes vegades. Però, per dominar aquesta tècnica, caldrà molt de temps, perquè per aprendre amb precisió almenys una tècnica, cal repetir-la més de mil vegades.

Aquest tipus d’art marcial és el que adopta tota la tècnica de defensa, ja que es considera la millor. Aquí la línia del bloc i la defensa la manté el caça al llarg de l’eix. I en aquell moment, quan l’enemic obre els llocs més vulnerables del seu cos, el lluitador no hauria de dubtar a lliurar atacs ràpids i precisos contra ells. L’enemic en aquest moment rep un dany tan fort que fins i tot pot morir. Durant l’entrenament, el lluitador aprendrà a mantenir correctament la postura, dominarà la tècnica de respiració necessària. Aquests dos criteris es consideren la clau de l’èxit durant la batalla.

història de les arts marcials de la Xina

Lu ell

Liu-he (altres opcions: “Luhebafa”, “Luhebafa”, “Luhebafatsuan”). L’autoria, per així dir-ho, s’atribueix al llegendari savi taoista Chen Tuan. En el procés de creació, va conservar registres detallats. Els quals, després de la mort del creador de l’estil, van ser descoberts per un eremita taoista Li Dongfeng. Sobre la seva base, aquest darrer va escriure el tractat “Doctrina puny dels cinc signes secrets”. Sense anys de dur entrenament i comprensió dels profunds estrats filosòfics de les arts marcials, no és possible comprendre el significat i la forma de Luhebaf.

L’estil també implica la presència d’altres habilitats que el lluitador ha de dominar:

 1. Un guerrer ha de controlar perfectament la seva energia i poder distribuir-la correctament.
 2. L’energia té certes ones que un combatent ha de sentir i seguir plenament.
 3. Fins i tot durant la batalla, el lluitador ha d’estalviar energia i no malgastar-la.
 4. Durant la batalla amb l’enemic, el combatent no hauria de revelar-li immediatament el seu equip, sinó que l’hauria d’amagar fins que arribi el moment adequat per utilitzar-lo.

Els guerrers luhe van aprendre a trobar una connexió entre la seva energia interna i externa. Assolir aquest equilibri no va ser tan fàcil. Calen entrenaments llargs, on els exercicis tenen com a objectiu assegurar que els ossos i les articulacions estiguin en un estat en què comencin a donar una vitalitat més al lluitador. També hi havia classes de meditació, que ajudaven a entrenar la ment i la consciència. La meditació permet al guerrer reflexionar una mica, imaginar l’enemic i reproduir la batalla al seu cap.

siu lim tao

Dim sum

Tot aquest art marcial té com a objectiu provocar atacs al vostre oponent. Dim Mak també té un altre nom: “mort retardada”. Per què van començar a cridar-lo, aprenem més enllà. Hi ha una llegenda sobre un assassí que era membre de la màfia xinesa, el seu nom era Dim Mak. Un cop al plató, va donar un cop de puny al cap de Bruce Lee. Immediatament després d’aquest cop, l’actor va perdre la consciència i va morir pocs dies després.

En general, Dim Mak és un antic art marcial xinès, aparegut molt abans que tothom. També convé assenyalar que molts altres estils són originaris precisament de Dim Mak. Com abans, aquest estil té molts secrets no resolts i, en la mesura del possible, es pot tancar per estudiar. Fins i tot els propis amos, que parlen amb aquesta tècnica, porten un estil de vida totalment tancat. Tot el seu temps lliure es dedica a la meditació, així com a l’estudi de tots els punts d’energia que es troben al cos humà. L’essència sencera de la tecnologia que posseeixen és conèixer precisament la ubicació d’aquests punts. Si el mestre es troba en una situació difícil i la seva salut o la seva vida està en perill, només ha de tocar un punt sobre el cos de l’enemic i serà assassinat. Però aquesta escola té el seu propi codi especial, que permet utilitzar aquesta tècnica només en els casos en què diversos enemics ataquen alhora diversos enemics i la seva situació esdevé desesperada.

Wing Chun Tècnica

Baguazhan

Al segle XVIII, Dong Hai Chuan va fundar aquest tipus d’art marcial com Baguazhan. La base no es va prendre en cap estil en concret, sinó que es van prendre diverses vegades a partir de les quals es van agafar tècniques i algunes tècniques. Sota la direcció d’aquest mestre, el príncep de la família imperial Su es va formar en art. Però a més d’ell, el mestre Dong va tenir molts més estudiants. El principal “trump card” d’aquest màster va ser que abans de començar a relacionar-se amb un estudiant, va estudiar les seves característiques individuals i va seleccionar especialment un programa especial de formació. Volia que cadascun dels seus lluitadors fos únic i inimitable i posseís un conjunt especial de tècniques.

En l’entrenament, els combatents van aprendre a lliurar atacs precisos i a realitzar captures doloroses. Els cops aquí també van ser especials i cadascun d’ells tenia un caràcter punxant i picant. Els professors moderns, que coneixen aquesta forma d’art, creuen que els cops de la vora del palmell van colpejar l’enemic molt més que cap altre. Actualment aquesta policia xinesa estudia aquesta espècie.

arts marcials de la Xina

Wing Chun

Aquest és un altre art marcial, el creador del qual va voler guanyar durant la batalla el més ràpidament possible i, alhora, obtenir la quantitat mínima de dany.

El Wing-chun és un sistema bastant estricte, on cal activar la lògica per combatre adequadament. Fins i tot durant una batalla d’entrenament, hauríeu d’analitzar totes les vostres accions i les accions de l’enemic. Aquí la força d’un no hauria d’oposar-se a la força de l’altra. La tasca del combatent és assegurar-se que la força de l’enemic dirigida contra ell derrota finalment l’atacant.

Aquest tipus de batalla va començar el Shaolin Kung Fu, però tenen poc en comú. Fins i tot es pot dir amb seguretat que aquesta tècnica es dirigeix ​​contra els shaolins quan.

Aquesta tècnica té diversos principis que constitueixen la base del combat:

 1. Línia central. El lluitador s’imagina que una línia vertical passa pel centre del seu cos. És a través d’ella que aprèn a atacar i defensar.
 2. Estalvi de trànsit. No és cap secret que la recta sigui la distància més curta d’un punt a un altre. Per tant, les vagues aquí són exclusivament directes.
 3. Contacte amb l’enemic. Si teniu en compte diverses altres tècniques de batalla, notareu que allà, amb una sola mà, el lluitador bloqueja l’atac de l’enemic i només després s’ataca. Tot es fa aquí simultàniament. Una mà es bloqueja i la segona batega en el mateix moment o la mà bloquejant entra immediatament en atac. Un lluitador mai deixa d’atacar el seu enemic i no li permet colpejar, bloquejant la mà activa.
 4. Moviment. Durant la batalla, un combatent del Wing Chun ha de ser capaç de prendre una posició tal que les dues mans estiguin en acció. Per contra, les mans de l’enemic no haurien d’estar actives, de manera que no pogués colpejar i defensar al mateix temps. Tot això només es pot aconseguir si es pren una determinada posició en relació amb l’enemic.

Siu Lim Tao

Aquesta és la forma que s’està estudiant en forma de combat descrita anteriorment. No hi ha pràcticament res sobre la posició i el moviment de les cames, però es descriuen molts moviments bàsics per a les mans d’un lluitador. L’objectiu d’aquest formulari és el següent:

 1. Desenvolupar una posició correcta per a un combatent en una batalla.
 2. Apreneu tots els èxits de Wing Chun i realitzeu-los correctament.
 3. Aprendre a mantenir els colzes en la posició correcta.
 4. Hi ha certs principis de respiració que aquesta forma ajuda a dominar.
 5. La força d’impacte es desenvolupa durant la batalla amb l’enemic.

Molts artistes marcials xinesos recalquen que aquesta forma ensenya a la relaxació mentre crida l’atenció. Si el lluitador aconsegueix relaxar-se tant com sigui possible, al final el seu cop serà tan fort que pot colpejar l’adversari la primera vegada.

antigues arts marcials xineses

Escoles d’arts marcials

Ara hi ha deu de les escoles d’arts marcials més populars de la Xina. Cadascun d’ells mereix una atenció especial i fa temps que s’estableix amb la millor mà.

A Dengfeng hi ha tres escoles. Cadascun d’ells té la seva pròpia direcció especial. El més jove és el temple de Shaolin Xiaolong. Aquesta és una de les poques institucions autoritzades pel Ministeri d’Educació per acollir estudiants d’altres països.

Altres dues escoles igualment famoses es troben a Xangai. Destaca especialment el Centre Kung Fu Longwu. Disposa de tot el que necessiteu per ensenyar a nens i estudiants ja adults. El centre està molt ben equipat, hi ha portat tot el material esportiu necessari per a les classes de conducció.

També mereix una atenció especial el Siping Shaolin. Un dels estudiants del monjo Shao Lin l’ha obert aquesta escola, sinó que també és un dels pocs on els estrangers poden estudiar. Ara hi estudien 2000 estudiants de tot el món.

Conclusió

Com podeu veure, la història de les arts marcials a la Xina s’endinsa molt en el passat i té moltes coses interessants i desconegudes. Al món modern, hi ha molts tipus i estils d’arts marcials diferents que han vingut d’aquest país. No tota persona és capaç de dominar aquestes tècniques, ja que requereix no només físiques, sinó també una gran força espiritual. Algunes tècniques de combat requereixen encara més resistència i paciència que la força.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *