Shotgun (ànec-ànec): escopeta de gran calibre per a caçar oques i ànecs

Shotgun (ànec-ànec): escopeta de gran calibre per a caçar oques i ànecs

Al segle XX, els caçadors van utilitzar activament rifles de gran calibre per caçar les aus aquàtiques. A la vista del fet que els ànecs i les oques eren disparats principalment amb l’ajut d’una unitat de rifles, es va anomenar popularment eruga, ànec o ànec. Segons els experts, aquest model era un autèntic monstre. Avui en dia, la pistola “aneguets” no s’utilitza. No obstant això, té un gran valor, com una raresa per als amants de les escopetes. La informació sobre l’historial de l’aplicació, el dispositiu i les característiques tècniques del fusell “aneguets” es presenta en aquest article.

escopeta

Conèixer

Caçadors soviètics van cridar el fusell. Entre els pescadors de parla anglesa, aquest model de fusell es coneix com el “Dakgan”, que significa “pistola de tir d’ànec”. Degut al fet que l’escopeta de gran calibre era molt gran, es van utilitzar embarcacions per al seu transport. Per tant, també es va anomenar “pantgan” – una pistola de barca. Aquesta unitat de rifles estava destinada específicament a la pesca.

Quina és la peculiaritat de les armes?

L’escopeta és única ja que té un calibre molt gran i un canó llarg. Segons els experts, la unitat de rifles està adaptada per utilitzar càrregues de pols millorades. Amb un tret, es va aconseguir colpejar l’objectiu a una distància de no més de 90 m. Si es compara una escopeta de quatre calibres amb un rifle de 12 calibres, es pot concloure que el pantgan és un arma real. En els models de fusell coneguts per a molts caçadors, l’índex del diàmetre intern del canal del canó és de 18,5 mm. En l’aneguet aconsegueix els 26,6 mm. La unitat de rifles amb una bóta de 275 centímetres i una massa de 80 kg de massa es considera la refinadora més gran.

escopeta de gran calibre

Per a l’extracció d’aus aquàtiques, es va utilitzar un tiratge de tipus B per 2560 pellets. També es podrien disparar ànecs i oques amb bucshot SSSG – 576 unitats. Sigui quin fos el caçador, el buckshot o el tret que s’utilitzés, la massa de la testa va arribar als 900 g. A causa del gran angle d’expansió, es van extreure almenys 30 ànecs amb un potent pantgan d’un tret. Aquesta quantitat per a aquesta arma va ser considerada la norma.

caça d'ànecs i oques

Quant a la prestació

Les bombes d’utilitat que superaven el calibre 4 eren impossibles de pressionar contra l’espatlla durant el tret. El motiu d’això és un retorn molt fort. Es podrien mantenir armes de quatre calibres a les mans, ja que el recobriment era més estès i menys traumàtic si es compara amb el muntatge. No obstant això, els tiradors que van passar a provar el collet de 4 calibres recomanen no utilitzar aquesta arma en posició de peu.

caça comercial

Sobre la tècnica de rodatge

Per disparar les aus aquàtiques, el caçador necessitava apropar-se al màxim a les criatures vives. Amb l’ajut d’una paleta, es va ajustar la velocitat angular a l’embarcació. En aquest cas, l’embarcació va començar a girar, degut a la qual es va formar una gran àrea d’expansió del projectil. En aquell moment, es va disparar un tret. A la vista del fet que era difícil caçar el joc volador amb armes tan grans i pesades, el tirador hauria d’esperar fins que es dispara a l’aigua.

Sobre disseny

Utkoboyka té un sistema de càrrega de brisa, que proporciona la possibilitat de desmuntar el maleter. Es compon de dues parts, les seves dimensions eren de 112 i 98 cm, que es connectaven entre si mitjançant un enganxament. La ubicació de la pistola al vaixell era l’arc. Per a això, els vaixells estaven equipats amb brackets especials de forquilla que es fixaven a la trama. Els aneguets tenien mirades fixades a una distància de 30, 60 i 91 m. Inicialment, els ànecs eren ramrod, que utilitzaven un pany de silici o càpsula. A la segona meitat del segle XIX es va establir la producció de rifles de càrrega de brisa.

Què és la manca de dakgans?

Segons els experts, els propietaris d’aquests canons es posaven en perill molt greu. El cas és que el canó, principalment en bombes d’ànec ramrod, va irrompre i va ferir el tirador a causa d’una dosificació indeguda de càrrega. Això es va observar posteriorment en versions posteriors de fusells de gran calibre: una càrrega elevada podria trencar fàcilment la brisa.

Tiro de peu

Sobre rifles nord-americans de gran calibre

Segons els experts, aquestes armes eren molt populars als Estats Units i Anglaterra. Tot i això, les escopetes nord-americanes eren més llargues, pesaven més i, per tant, eren més efectives que els pantgans anglesos. Als Estats Units, dissenyant aquest model de tir, els dissenyadors d’armes van perseguir l’objectiu: crear una escopeta, amb un tir des del qual seria possible treure el màxim joc possible. Tot i això, això no va semblar suficient als caçadors, ja que la nau estava equipada amb no només un aneguet, sinó diversos. Al voltant d’una dotzena d’aquests canons es van instal·lar en un vaixell. Com a resultat, el vaixell es va convertir en una bateria flotant. Per fraccionar un gran angle, els Dakgans tenien un ventilador. Com a resultat d’aquesta explotació de canons de gran calibre, l’estoc de oques i ànecs s’ha reduït dràsticament. Per aquest motiu, els pantgans van començar a prohibir-se progressivament. Inicialment, això va afectar només uns quants estats, i el 1880 la caça d’ànecs i oques amb l’ajut d’ànecs va quedar completament exclosa. El 1918, es va dictar un acte que prohibia l’ús de pantans per a l’extracció dels habitants de les masses d’aigua. Tanmateix, segons els experts, això no impedeix en absolut els furtius.

Sobre els aneguets a Rússia

La primera gosyatnitsa russa, i no importada, la va fer el mestre Izhevsk Petrov I. F. En comparació amb els models de rifles estrangers, el canó “ànec” va resultar ser força compacte: la longitud no sobrepassava els 126 cm. A més, l’arma pesava fins a 7 kg. A l’empresa de Petrov es van muntar diverses unitats de rifles de diversos calibres: de 6 a 12. Tot i que el preu d’un bon refinador era molt alt, l’escopeta era molt popular entre els caçadors russos. El cost de la pistola es va abonar, ja que amb un tret va ser possible obtenir unes 50 còpies de joc. La producció d’aquestes escopetes es va establir aviat a Izhevsk a les fàbriques de l’armeria A.N. Evdokimov. Segons els experts, els darrers models d’aquests rifles van ser produïts per empleats de la planta de Tula i TsNIITochmash a la ciutat de Klimovsk. A diferència del seu homòleg, el TOZ-123 i el Klemsk pompovik “Selezen-4” són rifles de quatre calibres amb revistes de canó inferior, que contenen tres municions en cadascun. No pesen més de 4,5 kg. A jutjar per les ressenyes, només podeu comprar aquestes armes amb les mans. Obtenir municions per a l’ànec és problemàtic.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *