Danforth Anchor: descripció, requisits del dispositiu, dibuixos i dimensions

Danforth Anchor: descripció, requisits del dispositiu, dibuixos i dimensions

L’anomenada àncora Danfort, per les seves característiques i facilitat de fabricació, és una de les solucions més populars entre els pescadors experimentats i els aficionats a l’aire lliure. D’acord amb les normes vigents, qualsevol embarcació ha d’estar equipada amb un dispositiu per subjectar el vaixell. Un producte de fàbrica d’aquest tipus és un plaer molt car. Per tant, la majoria de pescadors i propietaris d’embarcacions i iots prefereixen fer aquestes coses amb les seves pròpies mans. Els dibuixos d’ancoratge de Danforth estan disponibles al públic. I tenint una màquina de soldar al garatge i diverses peces de xapa, podeu fer una àncora que no serà inferior en les seves característiques respecte dels anàlegs de fàbrica. Aquest article ofereix una descripció comparativa dels tipus de dispositius existents per sostenir el vaixell, proporciona recomanacions per a la seva elecció.

Anfora Danforth

Danforth Anchor Històric

L’aparició d’aquest tipus d’aparells no es va deure a un pescador inventiu, sinó al treball d’un grup de científics per encàrrec de l’armada dels Estats Units. Van desenvolupar diversos tipus d’ancoratges, que una comissió especial d’oficials de la marina va sotmetre a judicis severs.

Els esdeveniments van tenir lloc després de la Segona Guerra Mundial. Un matí d’abril de 1948, un remolcador va entrar al mar des d’una base naval a prop de San Francisco, a bord que hi havia representants de les forces armades, així com de diverses organitzacions marítimes dels Estats Units. Retirant una distància suficient de la costa, el vaixell es va girar contra el corrent. Una sèrie d’experiments van seguir. Es va fixar un dinamòmetre al circuit, que permetia determinar la força final que el producte pot suportar.

L’ancoratge de Danforth va ser l’últim que es va provar, ja que tenia menys esperances. Tot i això, els resultats van ser sensacionals. Aquest disseny va superar totes les expectatives. Les proves posteriors en diverses condicions i en diferents sòls van mostrar l’avantatge incondicional de l’àncora de Danfort respecte a altres tipus de dispositius per a subjectar el vaixell. Actualment, totes les embarcacions marítimes i fluvials estan equipades amb aparells similars.

Pescadors en un vaixell

Requisits de disseny

L’ancoratge ha de subjectar de forma fiable la navegació a la superfície de l’aigua, independentment de les dificultats i de les condicions meteorològiques. Un bon dispositiu de retenció de vaixells pot salvar la vida de tota la tripulació en situacions extremes. Aquest indicador s’aconsegueix pel bon disseny i reflexió del producte. Tot i això, en alguns casos, la capacitat de l’ancoratge per subjectar el vaixell o el iot s’aconsegueix augmentant la massa d’aquest. Aquest enfocament és fonamentalment incorrecte i crea un conjunt de problemes.

Un altre requisit important és la capacitat d’alliberar fàcilment l’aparell per subjectar el vaixell en cas d’enganxar-lo.

Un lloc important entre els requisits per als mecanismes d’ancoratge l’ocupa la compacitat i la capacitat de resistència a la corrosió (especialment a l’aigua del mar).

La importància de cadascun d’aquests requisits s’ha de debatre per separat.

Normes d'ús dels ancoratges

Capacitat de proporcionar resistència important

Molts principiants i pescadors inexperts creuen erròniament que qualsevol blanc pesat es pot utilitzar com a dispositiu d’ancoratge. Aquest és l’error més profund, del qual estan convençuts quan entren per primera vegada a l’aigua. Al cap i a la fi, quins trucs i invents no van a fer! S’utilitzen pedres pesants, reforços, etc. Però tot en va! Després de la primera ratxa important, el vaixell comença a enderrocar-se i el fons de l’embassament es contamina amb diverses deixalles. Després de l’enrenou, l’estat d’ànim disminueix, la força s’esgota i ja no abans de pescar. Per aquest motiu, heu de disposar d’un dispositiu normal per subjectar l’embarcació. També ajudarà a evitar una audiència desagradable amb l’inspector per al transport d’aigua i al pagament d’una multa important.

Força mínima per seleccionar l’ancoratge i per a l’alliberament en cas d’enganxament, compacitat del dispositiu

La unitat ha de pesar una mica i ser compacta. L’àncora de Danforth compleix aquests criteris al màxim.

Els pescadors, i només amants dels viatges en vaixell en el transport d’aigua, canvien molt sovint la seva ubicació a la recerca d’un lloc “de pesca”. És difícil imaginar com una persona es cansarà després d’un cicle d’estacionaments amb una pedra pesada o qualsevol altre objecte pesat.

L’ancoratge està enganxat a la fusta de la deriva o a les escombraries voluminoses que són suficients al fons dels embassaments domèstics molt sovint i amb una regularitat envejable. Costa bastant bé. Perdre-ho és altament indesitjable. Per això, el producte ha d’anar equipat amb un dispositiu que us permeti alliberar-lo lliurement i fàcilment de la captivitat.

Resistència a la corrosió de l’àncora

Aquest requisit és important. Els ancoratges dels metalls ferrosos ordinaris, especialment en ambients agressius (aigua de mar), es fan inutilitzables molt ràpidament. Tal vegada un dispositiu, potser durarà uns quants anys, però al mateix temps tindrà un aspecte terrible. Per aquest motiu, es recomana fer ancoratges petits (Danforth i altres tipus) per fer d’acer inoxidable. Els acers de crom alts són cars, però val la pena.

Alguns pescadors aconsegueixen cobrir ancoratges d’acer de qualitat ordinària amb una capa de zinc o fins i tot níquel. Aquesta mesura retardarà una mica el procés destructiu de la corrosió, però tot i així, amb el pas del temps, els escarabats oxidats cobreixen la superfície del producte.

Requisits de corda

A diferència dels requisits directament als ancoratges mateixos, amb una corda tot és força senzill. Com a tal, qualsevol corda sintètica és perfecta. Per subjectar l’embarcació a la superfície d’un riu o un llac, n’hi ha prou amb un cable amb un diàmetre de sis mil·límetres. Tanmateix, una corda tallarà les mans a l’hora d’escollir una àncora. Per tant, és millor utilitzar un extrem amb un diàmetre d’almenys deu mil·límetres.

Funcionament de l’àncora

Eines i accessoris per a la fabricació d’aparells per subjectar el vaixell a casa

L’ancoratge d’aquest disseny té un disseny relativament poc complicat, que permet fer una còpia digna en un taller de garatge. Tot el que cal és un conjunt d’eines i els materials necessaris.

En primer lloc, cal una corda bona i fiable de longitud suficient. En els grans vaixells, l’ancoratge és sostingut per cadenes d’acer, però una corda ordinària és força adequada per sostenir un vaixell petit.

També necessitareu material de xapa. És millor si es tracta d’un acer inoxidable, ja que aquesta àncora durarà molt més. Tanmateix, en canvi, l’acer inoxidable és menys susceptible de processar i soldar, de manera que la fabricació d’un dispositiu per a subjectar un vaixell d’aquest material requerirà molt més temps i esforç.

També necessitareu una barra d’acer (seran fixats els cables d’ancoratge Danforth), una canonada de metall buida de 30 centímetres de llarg.

Tecnologia de fabricació

El primer és doblegar el filferro i formar-ne un cargol. Per tal d’evitar que el cargol s’expandeixi aleatòriament durant l’operació, els seus extrems estan soldats. Aquesta senzilla solució us permetrà subjectar parts de l’ancoratge i us facilitarà molt els treballs posteriors.

A continuació, mitjançant una màquina de soldar, s’uneix una barra, una pinça i les costelles es solden a les potes. Aquestes costelles són necessàries per augmentar significativament la fiabilitat de tota l’estructura.

Càlculs, geometria i dibuixos de Danforth Anchor

El dissenyador va patentar la seva invenció. El document de data 15.07.1941 conté informació sobre les funcions de disseny i la geometria de l’àncora. Els principals són els següents:

  1. La relació ideal de paràmetres s’aconsegueix quan l’àrea de resistència del sòl és del 60% de la superfície total del dispositiu. Aquest indicador no pot ser inferior al 40%, ja que les característiques de funcionament d’aquest tipus d’àncora seran extremadament baixes.
  2. El pendent de la pota del producte no pot superar els 75 graus. Si no ho feu, es produirà l’ancoratge a terra.
  3. L’angle d’atac depèn directament de la quantitat de l’àrea de les potes del producte que hi ha darrere de l’eix de rotació. En el cas que aquest valor sigui del 35% de la superfície de les potes de l’àncora o més, l’angle pot prendre valors de 30 a 50 graus. Si l’àrea de les potes darrere de l’eix de rotació és inferior al 35% de l’àrea de les potes del producte, les dimensions s’estableixen de manera que l’angle d’atac sigui igual a 40-60 graus. Si l’àncora està dissenyada per treballar en sòls de sorra dura, hauria de tenir un angle d’atac mínim (40 graus) acceptable. Si el dispositiu funciona sobre un fons de pantà fangós, l’angle d’atac augmentarà. Aquesta circumstància s’ha de tenir en compte a l’hora de dissenyar i fabricar aquests dispositius. Si no se sap exactament en quines condicions funcionarà el dispositiu (fabricat per a la seva posterior implementació), aquesta xifra sol ser de 50 graus.
  4. Una mida important de l’àncora de Danforth és la distància entre les cames (més precisament, entre els seus centres). A l’hora de dissenyar i fabricar aquests productes, cal procurar que aquest indicador tingui un valor mínim. Això reduirà el valor de la parella de forces emergents.
Danforth Anchor Drawing and Dimensions

Forma de pota

Si analitzem els dibuixos i les mides de l’àncora de Danforth, es poden cridar diferències importants en la forma de lames i altres elements. La geometria de les potes depèn de l’angle d’atac del sòl acceptat per l’aparell per subjectar l’embarcació. Com més llargs siguin, major serà l’angle d’atac. La longitud de les potes pot anar del 55 al 70 per cent de la longitud del cargol de l’àncora. Aquest requisit s’ha d’observar si no més d’un 35 per cent de la superfície de les potes es troba darrere de l’eix de rotació. Si aquest indicador és major, la seva longitud pot ser del 55 per cent o més.

No hi ha consens general sobre la forma més avantatjosa de la forma d’ancoratge Danforth. A vegades, les opinions sobre els propietaris d’embarcacions i embarcacions són contradictòries. Segons càlculs científics, el més beneficiós és la forma triangular. Al mateix temps, s’han de fer servir làmines de parets primes de fort aliatge amb crom i altres aliatges de qualitat d’acer per a la seva fabricació.

Longitud òptima de la tija

Quan fabriquem un producte a casa, és molt important escollir la longitud correcta de la varilla. La descripció de l’àncora de Danforth va ser recopilada per enginyers assenyats, que van prestar especial atenció a aquesta part, adonant-se de la seva importància.

Si la tija és massa curta, el dispositiu no “es mossega” a terra. Simplement llisca pel fons quan el vaixell bufa. Es calcula que la longitud de la vareta hauria de ser com a mínim de dues distàncies entre els centres geomètrics de les potes del dispositiu per subjectar l’embarcació.

Danforth ancora com fer

Com utilitzar l’àncora?

Una persona que recentment ha adquirit un vaixell i només està planejant la primera navegació sobre ella, pot creure erròniament que el procés d’estacionament és extremadament senzill. És segur dir que un pescador així es desconcertarà. L’ancoratge no és en cap cas una qüestió senzilla, que requereix una certa habilitat, coneixements i coneixements del pescador o nàutic.

Primer de tot, cal fixar amb seguretat l’extrem de la corda a l’anell de fixació de l’àncora. A aquests efectes, és aconsellable utilitzar un nucli marí especial. En cas contrari, podeu perdre el vostre dispositiu.

Directament a prop de les potes de l’àncora hi ha un segon anell. Cal lligar un cable amb una boia. La longitud del cable ha de ser superior a la profunditat que hi ha a l’aparcament de l’embarcació, en cas contrari la boia s’enfonsarà. Aquesta boia ajudarà a “estalviar” el dispositiu en cas de trencament de la corda d’ancoratge o en enganxar a les arrels de plantes i pedres.

Després d’haver arribat al lloc on es preveu fer una aturada, el dispositiu de retenció es llança a la mar. Durant un període de temps, el vaixell es deixarà portar pel corrent i el vent cap a un costat, fins que l’àncora arribi al fons i es mossegui cap a dins. Després podeu tirar de la corda.

Àncora de fosa

Inadequacions del disseny

Qualsevol solució d’enginyeria té els seus inconvenients. A la foto de l’àncora de Danforth ja es poden observar alguns defectes. S’han de comentar breument perquè el lector pugui pesar els avantatges i els contres de triar un dispositiu per subjectar el vaixell.

Potser un dels principals desavantatges de petites ancoratges d’aquest tipus és la seva inadequació d’utilitzar sobre un fons gran cobert de pedra. Un atac d’aquest dispositiu a un fons rocós sempre no és concloent. Les petites categories d’ancoratges de Danforth (4 kg o més) queden fortament derivades pel corrent. Així, el dispositiu cau completament en un lloc inesperat.

I el revers de la moneda … Fins i tot una àncora Danforth, poc important per a la seva massa i dimensions, arreglarà bé el vaixell de PVC i de forma fiable si el fons és suau i fangós. Funcionant només amb les mans, és difícil extreure aquest dispositiu. En aquest cas, un vaixell petit oscil·larà molt i fins i tot pot rodar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *