Natació aplicada: fonaments, concepte, tipus, maneres i mètodes, equipament i efectes per a la salut sobre el cos

Natació aplicada: fonaments, concepte, tipus, maneres i mètodes, equipament i efectes per a la salut sobre el cos

A l’article parlarem del que és la natació aplicada. Abordarem aquest concepte a fons i també intentarem esbrinar quins tipus d’activitats físiques existeixen. De fet, la natació aplicada té un paper força important, del qual avui coneixerem més coses.

Introducció al tema

Per començar, la natació és un tipus d’activitat física molt important que s’associa a diferents àmbits de la vida humana. Per tant, té alguna cosa en comú amb l’àmbit de treball, domèstic i militar. Heu d’entendre que la natació és una habilitat molt important per a cada persona. Una persona que es comporta amb valentia en un medi aquàtic és capaç de prendre decisions informades en cas de perill, a més de controlar-se plenament.

natació aplicada

Especialment és necessari poder nedar per a aquells per als quals es tracta d’una habilitat laboral important, com per exemple, treballadors de la flota marítima i fluvial, centrals hidroelèctriques, etc. Molt sovint aquesta habilitat és necessària per als militars i els socorristes. A més, els esports nàutics haurien de poder nedar.

Pel que fa a la natació aplicada, representa una àrea de formació professional per a les persones que treballen en diversos departaments de rescat, així com per a tots aquells que el seu treball estigui relacionat d’alguna manera amb la immersió en l’aigua. No tothom sap que aquestes persones han de passar indicadors normatius per comprovar i confirmar el nivell de les seves qualificacions.

De què estàs parlant?

Així doncs, la natació aplicada significa que una persona té la capacitat de mantenir-se a l’aigua i dur a terme importants manipulacions. Es necessita aquest tipus de natació per resoldre diverses situacions de la vida, per exemple, ajudar a una persona que s’ofega, quan remolca o recopila algunes mostres importants des de baix. En la seva base, la natació aplicada és que combina diversos mètodes esportius d’orientació a l’aigua, que permeten adaptar-se a diferents requisits i actuar en qualsevol cas.

En què consisteix?

Com que ja sabem de la importància de la natació aplicada, parlarem de què inclou exactament. Així doncs, es tracta de diverses manipulacions sota l’aigua, el busseig, activitats de rescat i ajuda per a persones que s’ofeguen o estan cansades, orientació extrema, obligant obstacles, natació combinada, estils esportius i no esportius.

Natació esportiva

Comencem a considerar els tipus de natació aplicada amb estils esportius. Per tant, l’estil de pit pot ser aplicable per ajudar una criatura viva, obtenir i transferir un determinat objecte. També és necessari per practicar el busseig, nedar amb roba inadequada i per superar diversos obstacles. Aquest estil presenta una gran quantitat de característiques que el van fer tan popular en la natació aplicada.

Tingueu en compte que aquest estil és aplicable en diverses situacions, permet canviar molt ràpidament la trajectòria i la velocitat. A més, podeu nedar amb una persona submergida sota l’aigua o subjectant-la per sobre de la superfície. El gran avantatge d’aquest estil és que proporciona una excel·lent visibilitat. A més, si necessiteu desfer-vos de la roba sota l’aigua, és senzill i convenient fer-ho si esteu movent un cop de pit.

tipus de natació aplicada

El rastreig al pit és el següent tipus d’estil esportiu, que té el seu valor principal en la mesura que permet arribar ràpidament a la meta. És a dir, aquest estil de maniobrar sota l’aigua permet nedar fins a l’objecte desitjat en molt poc temps. Es considera la forma més ràpida de natació.

També hi ha un estil dofí adequat per a la immersió. És especialment eficaç si una persona es troba en les aletes. També hi ha un estil de rastreig a la part posterior, alguns moviments dels quals es poden utilitzar per lliurar una criatura viva o càrrega.

No estils esportius

Continuem considerant estils de natació aplicada, és a dir, aquells que no són esports.

El cop de pit al darrere és aplicable en repòs, permet superar llargues distàncies. El cas és que amb aquest tipus de moviments només es poden moure les cames i eliminar completament la càrrega de les mans. També en aquesta posició és convenient transportar l’ofegant o ajudar a una persona que està cansada.

La natació del costat s’utilitza més sovint per transportar alguns objectes d’un pes considerable o per remolcar persones que han perdut el coneixement. La diferència d’aquest estil és que és convenient banyar-se en roba, és possible superar llargues distàncies.

mètodes aplicats de natació

Nadar un rastreig sobre un pit sense braços és increïblement còmode si necessiteu nedar amb un vestit poc adequat per a això. Un rastreig per l’esquena sense braços s’utilitza per salvar éssers senzills i per lliurar articles. A més, aquest estil sovint es canvia per relaxar-se després de fer exercici.

Estils combinats

Consisteixen a combinar diversos moviments a partir de mètodes esportius per moure’s de la manera més eficient possible a l’aigua. El busseig és un tipus de natació aplicada quan un individu ha d’anar sota l’aigua durant un llarg període de temps i estar allà sense la capacitat de respirar. El busseig és necessari si cal proporcionar primers auxilis i també superar la distància durant diverses operacions militars, per aixecar diverses càrregues des de baix. Tingueu en compte que el submarinisme requereix especial habilitat i precaució per part del nedador, ja que una estada excessivament llarga sense aire sota la superfície de l’aigua pot perjudicar la salut.

Si una persona es capbussa a les fosques o quan fa mal temps, quan la visibilitat és insuficient, haurà d’estirar els braços cap endavant. Per augmentar el temps passat sota l’aigua, cal respirar més sovint i profundament, assegurant així una hiperventilació dels pulmons. Això s’ha de fer immediatament abans d’entrar a l’aigua. Però aquest procediment també s’ha de realitzar immediatament després de la immersió per tal de restaurar la respiració. També podeu ampliar el vostre període sota l’aigua amb un entrenament sistemàtic i mitjançant tècniques especials que us permeten mantenir la respiració durant un període més llarg.

natació aplicada militar

També cal destacar: si un nedador se submergeix a una major profunditat, pot sentir la pressió sobre el timpà, que es manifestarà amb dolor a les orelles. Per reduir aquest efecte, cal simular un reflex d’empassar per tal d’igualar la pressió.

El submarinisme es pot dur a terme des de la assistència i les posicions no compatibles. Així doncs, quan una persona té algun tipus de suport en forma de costa o de piscina, s’anomena així la immersió de suport. Si es submergeix directament a l’aigua, no hi ha suport.

Tècnica

Ja hem plantejat tècniques i mètodes de natació aplicada en diferents estils, ara parlarem de busseig. Primer es realitzen des de la posició de peu per les extremitats inferiors o pel cap. Els primers es llancen en situacions en què es desconeix la profunditat de la immersió i també si no s’ha explorat el fons. I aquest mètode també s’utilitza si una persona es submergeix en roba. En la resta de situacions, és millor utilitzar un salt de cap primer cop.

La tècnica de saltar cap endavant: cal posar-se a la vora del suport i posar els peus al costat. Les mans haurien d’estar clarament al llarg del cos i pressionar-lo, però s’ha de mantenir el cap dret. Inclinant-se una mica, haureu de fer un pas endavant amb el peu dret i aixecar l’esquerra des del suport i connectar-vos a l’aire amb el peu dret. És important entrar a l’aigua amb els dits del peu estirats.

valor de l’aplicació de natació

També podeu saltar cap endavant amb una altra manera. Per fer-ho, cal recolzar-se sobre un suport, reduir els peus, després doblegar lleugerament els genolls, posar les mans “a les costures” i prémer. Mantingueu el cap recte. Després d’això, necessiteu empènyer una mica, fer un salt cap amunt i cap endavant, mantenint-vos en posició vertical. També cal entrar a l’aigua amb mitjons estirats.

Salt endavant

El salt de cap primer també es pot fer de dues maneres. Cal mantenir-se a la vora del suport, ajuntar els peus, agafar el suport amb els dits dels peus i estirar els braços cap amunt. Després d’això, cal inclinar-se cap endavant i doblegar lleugerament les cames. Aleshores, cal empènyer-se amb els peus i entrar a l’aigua amb una posició directa del cos. En el segon mètode, el salt es realitza de la mateixa manera que salten a l’aigua per nedar en el pit, el freestyle o la papallona.

Natació aplicada militar

Inclou força tècniques, naturalment, no considerarem cadascuna d’elles. Però bàsicament consisteix en exempció de captura, transport d’un camarada, primers auxilis, així com transport de mercaderies importants.

Considereu un cas que pugui sorgir si heu d’alliberar-vos de la captura d’un ofegant. Així, si agafava la mà, no calia alliberar-se de la incautació, perquè fins i tot en aquesta situació es podia portar amb èxit a la costa. Tanmateix, si una persona no et permet moure’t, hauràs de canviar la posició del seu cos. Intentant alliberar-se, has de passar una mica sota l’aigua i impulsar una persona que s’ofega cap amunt. El cas és que quan el nedador s’alimenta una mica cap avall, la víctima solta la seva adherència i intenta pujar lleugerament per sobre de la superfície de l’aigua. Després de desfer-se de l’adherència, cal girar la persona amb l’esquena a si mateixa i començar immediatament a avançar cap a la riba.

Tècnica de Natació Aplicada

Ajuda

Tingueu en compte que el valor de l’aplicat i benestar natació molt gran. En aquest cas, és molt important no només navegar bé sota l’aigua i sota l’aigua, sinó també realitzar qualsevol manipulació, sinó també proporcionar primers auxilis. Abans de marxar de vacances o associar la vostra vida amb activitats professionals, que s’intercalen amb la necessitat de submergir-se sota l’aigua, enteneu atentament com proporcionar primers auxilis a una persona que ha empassat aigua.

Poca gent sap que hi ha diversos tipus d’ofegament, i els primers auxilis en ells difereixen de manera espectacular. Dit d’una altra manera, si actua sense analitzar les característiques del ofegament, pot fer més mal que bé a una persona. Tanmateix, l’estudi de la natació aplicada us permetrà sentir-vos segurs a l’aigua i navegar bé per ajudar-vos a tu mateix i a altres persones. També podeu recórrer llargues distàncies, relaxar-se i, si cal, participar en diverses operacions de rescat.

tècnica de natació aplicada

Efecte sobre el cos

Tingueu en compte que la natació aplicada té un efecte molt bo sobre la salut humana, proporcionant un efecte enfortidor. És més complicat que la natació regular i, per tant, entrena millor el cos, el fa més maniobrable i més fort, capaç de realitzar diverses proves físiques.

A més, aquest tipus d’activitats tenen un efecte molt positiu en el treball de tots els sistemes del nostre cos. L’exercici sistemàtic permet desenvolupar un sistema muscular fort que proporciona força i salut. En nadar, hi ha respiració, i també l’entrenament en la resistència general, que té un efecte molt positiu en l’aparell respiratori d’una persona, si no aneu a l’extrem i no us plagueu per inanició d’oxigen. Els pulmons es tornen més resistents, respirant més profund i més tranquil. A més, la natació és un excel·lent exercici que vigoritza tot el cos i millora la circulació sanguínia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *