Com establir: consells de pescadors amb experiència

Com establir: consells de pescadors amb experiència

Més recentment pesca neta es considerava caça furtiva i perseguit per la llei. Tanmateix, avui en dia aquest tipus d’activitats estan autoritzats oficialment si teniu la llicència adequada, a la qual qualsevol persona pot sol·licitar. La pesca neta requereix uns pescadors nets i uns coneixements, per la qual cosa es recomana que us familiaritzeu primer amb la part teòrica que apareix al nostre article. Aquí aprendreu no només com establir xarxes, sinó també com augmentar la mida de la captura de peixos.

Què cal buscar a l’hora d’escollir un lloc?

Per agafar una gran captura, no serà suficient només saber com configurar correctament la xarxa. L’èxit d’un esdeveniment d’aquest tipus depèn sovint del lloc escollit per a la pesca. Cal estudiar primer l’embassament i trobar els llocs més adequats per atrapar els seus habitants amb xarxes. Per això, els pescadors professionals recomanen parar una atenció especial als següents factors:

  • tipus d’embassament i naturalesa del corrent;
  • el tipus de peix que hi viu;
  • paisatge submarí;
  • condicions meteorològiques;
  • època de l’any.

Analitzarem tots aquests matisos amb més detall en els apartats següents, així com explicarem els patrons generals que permeten augmentar la quantitat de captura a causa de simples manipulacions.

Captura de xarxes al riu

Estàs pensant en com posar xarxes al riu? Aquesta opció de pesca es considera òptima per als pescadors novells, ja que pot incloure diverses tècniques. Per exemple, si el cos d’aigua no difereix en gran profunditat, la millor manera és ficar-se al mig. Acabem de posar una xarxa àmplia a la part inferior i tirar l’enciam al mig per atreure aquí el peix. Després d’això, només queda tornar al riu amb dos o tres socis i pujar les xarxes plenes de peix.

Un home treu una xarxa fora de l’aigua.

També és força popular el mètode de transport, realitzat sense entrar ni nedar a l’aigua. Ideal per a estrets masses d’aigua o rius amb petits canals i badies. Simplement estirem les xarxes en un arc d’una costa a l’altra i tornem poques hores després de la captura. Aquesta opció es considera més complicada que l’anterior, ja que requerirà que el pescador triï l’engranatge adequat per a la pesca, que ha de basar-se en la mida dels habitants d’aigua dolça.

Xarxes al llac

Qui va dir que es pot pescar a les xarxes exclusivament al riu. Els pescadors professionals sovint han de posar xarxes a un llac o embassament, ja que sovint les grans espècies de peixos viuen a l’aigua estancada. Per fer-ho, podeu crear una configuració d’engranatges figurada, que és ideal per atrapar tímids habitants d’aigua dolça. Amb l’ajuda de pals, les xarxes es trauen de diverses formes i laberints, que també s’utilitzen en la pesca industrial.

Xarxa de pesca sota l’aigua.

També podeu abandonar la xarxa. Aquest mètode es considera força complicat, però molt fiable. Per a la seva implementació, haureu d’utilitzar diversos pesos, que s’han de situar a les cantonades de la xarxa. En cas contrari, la confrontació només es confon en el procés. Simplement deixem caure cada pes individualment del vaixell i, tot seguit, tirem l’atac amb l’ajuda de cordes. Si ho fas tot ràpidament, llavors una garantia més gran està garantida.

Xarxes de pesca d’hivern

Xarxes de pesca d’hivern.

I com posar una xarxa de pesca sota gel? Aquest tipus de pesca només es pot realitzar en un cos d’aigua amb fort corrent, ja que caldrà deixar passar les boies per sota d’una gruixuda capa d’aigua gelada. El millor és fer-ho als rius després de perforar diversos forats. Per aquests mateixos forats s’extreuen les vores de la xarxa amb l’ajuda de boies fortes, que seran més fàcils de construir a partir d’ampolles de plàstic o de poliestirè. Primer cal calcular la trajectòria de la boia, altrament la xarxa flotarà en la direcció equivocada. El mètode és bastant complicat, però el joc. A més, permet pescar en grans quantitats fins i tot a l’hivern.

Xarxes de pesca de primavera

Xarxes de pesca de peixos grans.

A la primavera, el nivell de l’aigua als rius baixa significativament, de manera que la captura de pescadors amb una xarxa és molt fàcil per a un pescador amb experiència. N’hi haurà prou d’estirar l’atac a prop de les canyes, ja que la majoria de les espècies de peixos viuen més sovint a la vegetació. A més, no us oblideu de posar petites boies al voltant de les vores per no perdre els atacs, així com alimentar el peix amb algunes llaminadures. L’únic inconvenient de la pesca de primavera amb xarxes és que gairebé tots els peixos d’aquesta temporada comencen a generar-se, i és per això que la captura de moltes races en gran quantitat està prohibida fins i tot per als pescadors amb llicència. Per tant, haureu de deixar anar la bona part de la captura si no voleu tenir problemes amb la llei.

Xarxes de pesca d’estiu

Xarxa de pesca amb peixos.

La majoria dels pescadors prefereixen nedar a les xarxes en aquesta època de l’any, ja que l’aigua s’escalfa fins a la temperatura òptima i nedar a la calor sempre és agradable. Val la pena assenyalar que fins i tot els pescadors experimentats haurien de tenir molta precaució, ja que hi ha la possibilitat de confondre’s amb el seu propi equip. Per tant, el millor és conduir aquest esdeveniment juntament amb un amic perquè pugui ajudar-lo en cas d’emergència. Per instal·lar xarxes, el millor és trobar una zona oberta amb algues flotant a la superfície per tal que l’abordatge no flueixi massa. En cas contrari, haureu d’instal·lar piles improvisades de les branques, cosa que no és gaire convenient.

Xarxes de pesca de tardor

L’avi està pescant amb una xarxa.

A la tardor, el millor és llançar xarxes des d’una barca o vaixell, ja que el nivell de l’aigua a la majoria de tipus de masses d’aigua augmenta significativament. També es recomana adquirir un tracte força gran i fort, perquè tots els habitants d’aigua dolça comencen a abastar-se de greix per a l’hivern en aquesta època de l’any i augmenten de mida. Aquest consell és especialment rellevant a l’hora de caçar peixos depredadors (lluç, perxa), ja que resistirà activament i esquinçarà les xarxes amb la seva potent cua. Es fomenta l’ús d’un mitjà de natació amb motor, que us permetrà passar ràpidament pels punts de pesca, amb una xarxa fixada a la popa. Tanmateix, assegureu-vos que l’engranatge no entra al motor: esgarrirà la xarxa i destruirà el motor.

Recomanacions de professionals

En conclusió, voldria compartir amb els nostres lectors una breu llista de consells de pescadors professionals, que es van fer de diversos fòrums temàtics. Aquestes recomanacions ajudaran a evitar la majoria dels errors comesos pels pescadors novells, així com a augmentar la captura:

  1. Als estanys poc profunds, els peixos prefereixen allunyar-se de la riba de les sub-onades, ja que la majoria dels aliments que hi ha són rentats pel surf. Per tant, per instal·lar xarxes, busqueu una riba sobre la qual no hi hagi ones.
  2. Als embassaments i llacs és millor pescar a les xarxes en aquells llocs on hi ha un fons desigual, ja que és en diverses depressions que prefereixen habitar espècies particularment grans.
  3. Abans de llançar xarxes als llocs més populars, assegureu-vos de comprovar l’aigua per la presència de xarxes d’altres persones. Per fer-ho, podeu utilitzar una petita àncora o un gat, que també netejarà el fons d’excés de vegetació.

Esperem que el nostre article us hagi ajudat a comprendre millor com i on configurar xarxes. Seguiu les recomanacions dels pescadors professionals, que es van donar just a sobre, i en tornareu a casa amb una bona captura. Tampoc no oblideu que la pesca amb xarxes s’associa a petits riscos, per exemple, altres pescadors poden robar aparells.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *