Sintonització del fusell Mosin: descripció del fusell amb fotos, dibuixos, millores, especialment la cura del fusell i les regles de funcionament

Sintonització del fusell Mosin: descripció del fusell amb fotos, dibuixos, millores, especialment la cura del fusell i les regles de funcionament

La segona meitat del segle XIX va estar marcada per un salt en el progrés tecnològic. Les noves oportunitats en la implementació de solucions tècniques i la transició a la producció massiva han ampliat significativament el camp per crear un nou tipus de fusell de revistes. El paper més important en això va tenir l’aparició de pólvora sense fum. La reducció del calibre sense reduir la potència de l’arma va obrir diverses perspectives en termes de millora dels mecanismes de les armes. Un dels resultats d’aquest treball a Rússia va ser el rifle Mosin (que es mostra a continuació) del model de 1891.

Rifle Mosin

Unes quantes paraules sobre la història

Mantenir els primers rifles de la botiga en servei amb l’exèrcit francès el 1886 va plantejar la qüestió de substituir les armes obsoletes a l’exèrcit rus. Establerta el 1883 a Rússia, la Comissió de proves de canons de revistes va examinar més de 150 opcions de fusells, tant dissenyadors estrangers com russos. Un factor que impedia la solució per a la introducció d’armes de revistes va ser un escepticisme sobre la taxa d’incendi, en què alts funcionaris militars van veure el perill de residus excessius de municions.

Els primers dibuixos del rifle Mosin van aparèixer sobre la base d’una versió de quatre línies amb botiga aplicada. Armat amb l’exèrcit imperial a finals del segle XIX, el fusell de quatre línies de Berdan ja no es corresponia amb les realitats de l’època i presentava un nombre important de mancances. El 1882, S.I. Mosin va començar a treballar en la seva modernització.

Rifle Mosin arr. 1891 és un rifle de revista amb un calibre de 7,62 mm. Està equipat amb una persiana corredissa que es bloqueja amb rotació. El rang és d’uns 1000 metres. Mostra de rifles Mosin 1891-1930. són següents les característiques de rendiment següents:

  • el seu calibre és de 7,62 mm;
  • la longitud del rifle amb una baioneta – 166 cm;
  • sense cartutxos i baioneta el seu pes és de 4,5 kg;
  • totalment equipat amb cartutxos, el clip pesa uns 130 grams;
  • capacitat de la revista: de cinc voltes, els cartutxos es treuen mecànicament.
dibuix de fusells

Opcions d’actualització

Durant tot el seu servei –i han passat uns 120 anys–, el fusell ha sofert només algunes millores menors que tenien com a objectiu la facilitat d’ús i el baix cost de la producció.

A més de la infanteria “estàndard”, aviat es van adoptar armaments de fusells de tipus Drac i cosac, i una mica més tard i una carabina. La carabina del model de 1944 tenia una baioneta plegable fixa, el dissenyador de la qual era Semin. L’avistament d’aquests fusells es va dur a terme amb una baioneta posada en posició de combat.

opcions d’actualització del fusell

Per tant, els canvis que s’han produït amb el fusell al llarg dels anys són pocs. Es dirigien principalment a simplificar la producció, així com a reduir costos. Així doncs, es va millorar la barra d’objectiu i es va canviar el disseny del receptor.

Mosquetó mostra 1944

Sintonització de “tres línies” de la companyia ProMag

El fusell de sintonia més comú rebut als Estats Units. Fa uns 10 anys, els rifles van estar disponibles per a la compra als civils, ja que per les necessitats de l’exèrcit el disseny dels canons és obsolet, així com per la necessitat d’alliberar espai als dipòsits d’armes.

Cal destacar que el fusell Mosin dels Estats Units es ven a un preu bastant assequible i té una gran demanda entre els tiradors nord-americans. L’afinació del fusell Mosin és diversa: des de falsificacions artesanals fins a productes de fàbrica d’empreses estrangeres com ProMag o Timney. Millorava fins i tot la botiga estàndard de rifles. ProMag ha llançat una versió de deu places de la botiga de poliamida a sota cartutx 7,62 x 54 R dissenyat per utilitzar amb la caixa ProMag Archangel.

sintonització de ProMag

Llit ortopèdic ProMag Archangel AA9130 està fabricat en carboni i polímer. De fet, aquesta caixa de plàstic reforçat queda completament desproveïda dels problemes d’un company de fusta. El plàstic no té por a la humitat i, per tant, no està amenaçat de violacions de geometria. La possibilitat d’ajustar la placa del cul i l’altura de les galtes en un rang força ampli permet personalitzar el fusell per a ús individual.

Rifle franctirador SSG-96

Als anys 90, els dissenyadors d’armes de Finlàndia van introduir el fusell franctirador SSG-96: la seva versió de la visió moderna per afinar el fusell Mosin. Fins ara, aquest fusell era considerat un dels millors d’Occident.

Aquest model és de tipus botiga, la recàrrega es realitza manualment. Disposa d’un dispositiu que ajusta la força de pressió sobre el disparador. Es va utilitzar plàstic reforçat per a la fabricació del llit i es va utilitzar el mètode de forja en fred en la fabricació del barril. Està equipat amb una visió de sis vegades amb la possibilitat d’instal·lar òptiques nocturnes.

fusell franctirador ssg 96

Rifle franctirador OTs-48K

El 2000, els fusters russos van sotmetre el fusell a Mosin a una bona sintonia. Utilitzant el sistema de bombolles de nova ventura i aportant al gat el disparador, van donar al rifle el nom de “OTs-48K”

Rifle franctirador OTs-48K

Les OTs-48K es produeixen remodelant les variants de franctirador del rifle Mosin, recuperades als magatzems. El model encara s’utilitza en algunes unitats de l’exèrcit rus.

Actualització moderna

Una de les últimes novetats del mercat és afinar el fusell Mosin de la companyia Crook.

Produeix i ofereix caixes d’alumini per a les “tres regles” adequades per a tots els fusells, incloses les versions primeres amb receptors hexagonals, i no necessiten modificacions addicionals. N’hi ha prou de substituir l’antiga caixa de fusta per una d’alumini nova. Podeu veure l’afinació del fusell Mosin a la foto següent.

posada a punt de fusells Mosin de la companyia Crook

Una de les característiques interessants de la caixa és la presència d’un fil estàndard per a les existències de tubs, de manera que qualsevol cul de rifles basats en AR és adequat per a això. A més d’un recobriment protector de color Cerakote.

Normes generals d’ús i emmagatzematge

Mantenir el rifle net, respectar-lo, controlar acuradament les disfuncions i confiar en la seva preparació al combat: aquestes són les claus d’un servei a llarg termini i fiable de l’arma. Tanmateix, amb un ús prolongat, les peces es deterioraran inevitablement i, a més que els mecanismes es contaminin, com a conseqüència d’aquesta cura o deshonestitat, el rifle pot tenir disfuncions que interferiran en el seu funcionament normal.

Per evitar mal funcionaments, cal:

  1. Respecteu rigorosament les normes de muntatge, desmuntatge, neteja, inspecció i emmagatzematge del fusell.
  2. A la temporada de fred, utilitzeu greix d’hivern per tractar superfícies de fregament.
  3. Abans de disparar, és imprescindible inspeccionar el cartutx i els cartutxos, no es poden carregar els cartutxos bruts o defectuosos.
  4. Durant el tret, així com durant les guions i les parades, vigileu i protegiu amb deteniment el rifle que no es bloquegi de brutícia, pols i sorra.

Siguin quines siguin les condicions del tirador, ha de mantenir el fusell net, manejar-lo amb cura, realitzar inspeccions periòdiques per assegurar-se de la seva plena facilitat de servei i preparació per al combat.

Com a conclusió, he de dir que l’interès pel fusell Mosin, malgrat el sistema profundament antiquat, no s’ha reduït amb els anys. El fusell, com abans, exerceix les seves funcions perfectament.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *