Postura de lluita: característiques d’una posició corporal i secrets dels professionals

Postura de lluita: característiques d’una posició corporal i secrets dels professionals

En qualsevol tipus d’arts marcials els racks ocupen un paper important. S’ensenyen a principiants en primer lloc. Per tant, per estudiar-los, primer heu de saber per a què serveixen i per a què serveixen.

Què és això

Aquesta és la posició més convenient d’un combatent, que permet realitzar atacs, defensa o qualsevol altre truc amb èxit.

Durant la batalla, el participant pot canviar la postura. Al cap i a la fi, cada enemic necessita una aproximació individual. En funció dels indicadors físics tant del combatent com del seu oponent, la postura diferirà de la següent manera:

 • posició de mà;
 • inclinació del cos;
 • tensió de l’abdomen;
 • inclinació del cap;
 • l’amplada de les cames.

Val la pena assenyalar que la visibilitat de l’enemic i la protecció d’aquelles zones on es produeixen els cops més sovint: el cap, l’àrea del fetge i els intestins, depenen exactament de quina posició estarà el combatent. Passem ara a l’anàlisi dels racks dels principals tipus d’arts marcials.

En la boxa

Hi ha dues postures principals de lluita en la boxa: esquerra i dreta. Per regla general, l’elecció entre ells depèn de la mà més forta del lluitador, és a dir, de si l’esportista de l’esquerra o el de la dreta. Tanmateix, lluitadors experimentats posseeixen igualment les dues posicions.

El bastidor lateral esquerre és el següent.

Introduïu dues línies paral·leles a les petjades que hi ha al terra. Poseu el peu dret enrere i gireu els dos peus uns 35-45 graus cap al costat dret des de la posició inicial. Durant les accions d’atac, s’ha de transferir al voltant del 60% del pes al peu frontal esquerre, mentre que durant la defensa és just al contrari. El propi cos està inclinat estabilitzat cap enrere, però el pes corporal entre les cames es distribueix gairebé uniformement.

Després doblegueu els braços als colzes i amb un moviment d’espatlles intenteu cobrir el cos el màxim possible. De vegades fins i tot cal doblar una mica. Però heu de saber que això pot dificultar la respiració i limitar els moviments. El puny esquerre queda lleugerament alçat i es troba al davant.

Els paràmetres principals del cremallera a la caixa

El boxeur ensenya la postura adequada

Paràmetres clau:

 1. Cap lleugerament cap avall.
 2. El puny esquerre sobresurt cap endavant i protegeix la boca, la barbeta i el pit.
 3. L’espatlla esquerra s’ha d’alçar lleugerament per protegir el costat esquerre de la barbeta.
 4. El puny de la mà dreta està situat prop de la barbeta de manera que el colze cobreixi la zona del fetge.
 5. Les espatlles cobren el pit.
 6. L’estómac està en tensió, lleugerament amagat pels colzes.
 7. Cal mantenir-se sobre les cames lleugerament doblades: la dreta és doblegada lleugerament més forta per tal de donar un impuls a l’atac en qualsevol moment.
 8. La cama esquerra és més tensa i l’èmfasi està en la part anterior del peu.
 9. Tot el cos, la pelvis i els peus estan lleugerament girats a la dreta.

Pel que fa a la postura de la dreta, és una mica més perillós en el sentit que la zona del fetge està més a prop de l’enemic. Segons la tecnologia, el pilar dret es reflecteix completament a l’esquerra.

En general, convé remarcar que s’ha de muntar tot el cos d’un combatent i una mica tens. No s’han d’abaixar les mans, així com les espatlles, i el cap sempre s’ha de mantenir lleugerament premsat al pit per evitar que arribi a la mandíbula i altres zones perilloses.

Melee Stands

Lluitadors en competicions

Aquest tipus d’arts marcials és molt difícil en termes tècnics, així que aquí analitzarem la principal postura de lluita en el combat cos a cos.

Es transfereix tot el pes corporal de l’atleta a la cama posterior, que es fa girar 90 graus. El pes corporal del soldat es transfereix als mitjons i el seu cos es dirigeix ​​directament a l’enemic o bé desplegat a 45 graus, segons la situació. El suport pot ser alt, mitjà i baix. En el cas de la posició esquerra, la mà esquerra baixa lleugerament mentre la mà dreta està a prop del cap.

Paràmetres clau

Combat cos a cos
 1. La mà dreta està pressionada cap al cos i li cobreix el coll, el cap, l’estómac.
 2. L’espatlla esquerra està lleugerament alçada.
 3. L’avantbraç dret pot tocar el centre del cos per protegir-lo.
 4. El cap es baixa lleugerament cap al pit per protegir la mandíbula.
 5. El colze dret protegeix la zona del fetge.
 6. La cama esquerra queda lliure i es mou fàcilment.
 7. La cama dreta està sempre en tensió.
 8. La mà esquerra és cap endavant i cobreix l’estómac.
 9. El colze de la mà esquerra protegeix la regió central del tors.
 10. El genoll de la cama esquerra està lleugerament elevat per protegir l’engonal.
 11. El cap no està tensat per fer esquives a cops.
 12. És possible canviar de bastidor immediatament.
 13. Cal mantenir l’equilibri.

Val la pena dominar aquestes postures només si el lluitador planeja involucrar-se professionalment en un combat cos a cos, perquè requereixen habilitats contrastades i, si s’utilitzen de manera incorrecta, hi jugaran contra ell.

El més important en qualsevol actitud de lluita cos a mà és permetre al lluitador realitzar ràpids i eficaços trucs de diferents dificultats, així com repel·lir amb èxit els atacs enemics.

Posicions de lluita contra el karate

Al karate, hi ha un gran nombre de bastidors, i tots tenen característiques pròpies. Considereu els principals.

 • Musubi dachas. Mans al llarg del cos, o lleugerament cap als costats. El cos es redueix. Mitjons junts, peus separats en un angle de 90 graus.
Suport per a targetes
 • Zenkutsu-dachi. El peu de la cama davantera, com tota la cama, mira endavant. El peu posterior es capgira cap a uns 35-45 graus cap a fora. El pes corporal es distribueix de manera que la cama davantera es tensa una mica més forta que la posterior, i el genoll està doblat de manera que la cama inferior sigui perpendicular a la superfície. El cos està allisat i lleugerament desplegat, les mans són a prop del cinturó. L’amplada de les potes és igual a l’amplada de les espatlles.
Home al cremallera
 • Cases rurals Kokuttsu. La postura és idèntica a l’anterior en tot, tret del centre de gravetat desplaçat cap enrere i la posició de les cames, tal com es mostra a la figura següent. Tot el peu del peu es troba a la superfície, el dit del peu es desplega cap endavant. El peu de la cama posterior està girat cap a fora perpendicularment a la part davantera. Els dos genolls estan lleugerament doblegats. Al voltant del 80% del pes corporal es troba a la cama posterior, mentre que la cama davantera està gairebé relaxada. L’habitatge es redueix i es desplega de 45 graus. Mans a prop del cinturó.
El noi ensenya l’estand
 • Cases rurals Nekoashi. La major part del pes del cos recau sobre la cama posterior, mentre que la cama davantera pràcticament no es carrega. La cama posterior està doblada al genoll i el peu es gira cap a fora a 45 graus. El peu de la cama davantera està sobre el dit del peu de manera que la cama inferior sigui perpendicular a la superfície. Un braç s’estén cap endavant mentre que l’altre està més a prop del cos. El cos es redueix, les espatlles es despleguen. El genoll de la cama posterior mira al rival.
Karateka al cremallera

Cadascun d’aquests estands és molt tècnic (com la resta del karate), per la qual cosa s’estudien millor en presència d’un formador. Ell us ajudarà a ajustar els detalls i us donarà els consells necessaris.

Conclusió

Entrenar una posició de lluita és una immersió en arts marcials. Sigui el que sigui, s’ha de prestar especial atenció al seu estudi, ja que n’hi depenen tants aspectes importants de la batalla.

El millor és treballar els bastidors, situats a prop del mirall a una distància de 1,5-2 metres. I el més important d’aquest negoci és la paciència i l’estabilitat. Al cap i a la fi, cada bastidor és únic a la seva manera i per poder dominar-lo perfectament cal un temps de funcionament constant fins i tot dels detalls més insignificants.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *