Patins: què és? Quins tipus de patins existeixen?

Patins: què és? Quins tipus de patins existeixen?

La recreació activa cada any està guanyant cada cop més popularitat i això es deu, en primer lloc, a la reticència de la gent a mantenir-se quiet. Què puc fer un cap de setmana d’hivern? Pujar a la pista és una opció fantàstica.

Els patins són sabates, que és una col·lecció de botes i fulles especialitzades adherides a elles. Estan pensades per muntar sobre una superfície llisa de gel dur.

Tipus de patins

Convencionalment, es poden dividir en aficionats i professionals. Parlem de cada detall amb més detall.

Patins aficionats: què és?

Família a la pista

Aquest tipus està pensat per a aquells que no van a participar en diferents tipus de competicions, sinó que simplement volen passejar pel seu plaer, relaxar-se i divertir-se. Aquests patins també s’anomenen patins d’esbarjo. Normalment estan fabricats amb materials artificials i les fulles i el seu afilat no estan dissenyats per realitzar combinacions acrobàtiques complexes ni d’alta velocitat.

Els fabricants de patins aficionats se centren en la comoditat i la fiabilitat de les sabates. La bota ha de ser el més còmoda possible per al peu i no proporcionar molèsties durant la conducció. Aquests patins estan aïllats, però al mateix temps presten menys atenció als elements de protecció i a altres subtileses inherents als equipaments esportius. Tot i així, al mateix temps, s’han de fixar bé a la cama per tal d’evitar caigudes i ferides. Això es fa principalment per encastat.

Patins professionals

Les seves principals diferències respecte als amateurs són l’elevat cost, la qualitat del material i la fiabilitat del disseny. Hi ha diversos esports relacionats amb el patinatge sobre gel i, per tant, es necessita equipament esportiu especial per a cadascun d’ells.

1. Patins d’hoquei.

Jugador d’hoquei

No és cap secret que l’hoquei sigui un esport força perillós i, en relació amb això, l’equip d’atletes no només costa molts diners, sinó que també és molt fiable. I els patins no en són una excepció.

Es presta una atenció especial a la protecció de l’articulació del turmell, que està sotmesa a grans càrregues. També es reforça la protecció dels laterals i la capa, ja que en aquest esport el perill és proporcionat no només pel merda de cursa ràpida, sinó també pels contactes amb altres jugadors. Les fulles no es lliguen a la bota pròpia, com es fa en patins de gel per patinatge artístic, sinó a un suport especial de plàstic. Tot i això, malgrat la rigidesa i la fiabilitat del disseny, els patins d’hoquei ho fan el més lleuger possible.

2. Patins per patinatge artístic.

Patinatge artístic

La diferència principal respecte l’hoquei són les dents especials de la part anterior de la fulla. Són necessaris per realitzar diversos elements: salts i girs. Les botes en si mateixes són força primes, però això no impedeix que es fixin amb fermesa les cames. Entre ells, els patins de figura difereixen en alçada, color i nombre de dents.

3. Patinar.

Córrer patins

Aquest tipus és radicalment diferent dels anteriors. Els patins de carrera són més baixos, més lleugers i, generalment, tenen un disseny diferent. Les seves pales són molt més llargues que les botes en si mateixes, i no es fixen exactament al centre, sinó que es desplacen lleugerament fins a la vora. Això es realitza per fer viraments més còmodes a la pista esportiva. La funció principal de les botes és fixar el peu el més fermament possible, de manera que estan fets de materials duradors, fiables, però alhora molt lleugers.

El patinatge sobre gel com a vacances actives

La gent a la pista

Cada any apareix cada cop més gent a les pistes. El patinatge no només és entreteniment, sinó que també és una manera excel·lent de mantenir la seva salut en bona forma. Per fer-ho, cal tenir algunes habilitats, però, tal com demostra la pràctica, qualsevol que vulgui es pot permetre dominar aquesta sabata inusual amb fulles. El més important és ser pacient i persistent!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *