Sistema de competició round robin: què és i amb què es menja?

Sistema de competició round robin: què és i amb què es menja?

Per què hi ha competicions? Quin significat tenen? La resposta és senzilla: el desig de mostrar el teu potencial, el desig de rebre aprovació i respecte dels altres, el desig de guanyar. Per això són els tornejos. Però, com estan satisfets? Llegiu aquest article sobre el sistema de competició de robins rodons.

jugar a escacs

Competència

Les competicions apareixien a l’antiguitat. La gent ha volgut demostrar de què és capaç. Però fins i tot abans, quan la humanitat només estava en les etapes de recerca del seu potencial, hi va haver “competicions per a la supervivència”. O tu, o tu. De manera que la llei d’aquella època sense pietat deia que vivien els nostres avantpassats llunyans

Resulta, el desig de guanyar en la nostra sang? Fins a cert punt, sí … L’home és un ésser social. Però, per a ell, és important no només la comunicació, sinó també l’aprovació d’altres. La nostra generació depèn molt de les opinions d’altres persones: família, amics, rivals, professors, entrenadors, etc. Això és normal. Això explica el desig de mostrar-se a la millor llum i, potser, al millor de tot el món.

Competicions, tornejos, campionats: una manera d’aconseguir l’objectiu esmentat anteriorment. “Si guanyes, si et converteixes en el primer, veuran el que sóc realment!” – Per tant, sense adonar-se del fet, pensa l’atleta. L’home es fixa objectius i … els aconsegueix.

Voleibol femení

Tipus de sistemes de competició

Com ja hem apuntat, la competència és part integrant del nostre món. I no només parlem del món que ens envolta, sinó també de l’interior. La psicologia dels nostres pensaments sempre busca una cosa superior. No podem volar, així que construïu un avió! No podem arribar a les estrelles, cap problema! Construïm un coet!

La humanitat busca desenvolupament. L’home també busca desenvolupament.

L’auto-millora ens permet assolir els nostres objectius. Però, com comprovar-ho, si és una cosa abstracta, per exemple, habilitat, força, intel·ligència, etc. Per a això s’han creat tornejos i olimpíades.

Depenent de les característiques particulars de la disciplina en què es desenvolupa la competició, les persones han existit amb diferents sistemes de competició. Agafeu almenys el sistema olímpic: un gran nombre de fases de classificació per arribar a les finals només les més dignes i fortes. Per a esports intel·lectuals (com ara escacs, go, shogi, damers, etc.), a causa de l’enorme nombre de participants (els tornejos més grans arriben a 600 jugadors), s’utilitza el sistema suís. La seva característica és la dependència del sorteig del nombre de punts anotats en rondes passades. En els tornejos amb un nombre reduït de persones, s’utilitza un sistema de competició circular. Llegiu-ne a continuació.

Competicions de robins rodons

El sistema de robin round és un dels sistemes de tornejos més comuns.

Una característica distintiva: durant la competició, tothom jugarà amb tots els participants (excepte ell mateix, per descomptat). El guanyador és el jugador (o equip) que va anotar o anotar el màxim nombre de victòries.

Per sortejar utilitzeu programes o taules especials.

La taula següent es fa servir per a competicions de voleibol en el sistema de robin round. Però això no és tot. També es pot utilitzar per realitzar competicions d’escacs, per exemple, si no es té en compte la columna “Diferència d’objectius, etc.”. També es pot canviar el nombre d’equips.

Les competicions celebrades en un sistema circular es poden celebrar sota el principi de “dos cercles”. És a dir, cada participant (equip) competeix amb cada participant (equip) dues vegades. Això es fa per augmentar l’equitat del resultat del torneig. Com canvien les condicions? Per exemple, l’equip A va jugar amb l’equip B en un partit de bàsquet; canvien de camp; el jugador X va jugar amb el jugador Z un joc d’escacs, canviant de colors, etc.

Taula de cercle

Els avantatges del sistema round-robin de la competició

Els principis principals per celebrar un torneig en un sistema de ronda rodona es van indicar anteriorment. Cal destacar els seus costats positius i negatius. Això ho farà per exemple d’una competició d’escacs, però això no vol dir que els punts no siguin adequats per a altres esports!

  1. Justícia. Probablement aquest és l’element més significatiu de la llista. Què pot ser més convincent que jugar amb cada jugador, posar tota la vostra força als partits i obtenir el nombre de punts adequat?
  2. Torns inesperats. A causa de la capacitat de jugar a un jugador fort amb un dèbil, sovint hi ha molèsties. “Oh, aquest nouvingut va guanyar contra el favorit del torneig! Com pot ser això ?!” etc.
  3. Experiència. Cada jugador d’escacs sap que qualsevol campionat és una experiència, una oportunitat per provar les seves habilitats i assajar noves obertures. I gràcies a la llei legal descrita al paràgraf número dos, hi ha la possibilitat de jugar amb un jugador molt més fort que tu. No és bon combatre el més apte?

Contres del sistema

El sistema circular de la realització de competicions en escacs (així com en altres esports) també té vessants negatives.

  1. El nombre de visites. “Quin és el problema?” – pregunteu. No hi ha res complicat si el nombre de persones al torneig és de 10 (serà de 9 rondes). I si n’hi ha 15? Això provoca grans dificultats tant pels organitzadors com pels participants (hi ha molta pressió sobre la resistència del jugador d’escacs).
  2. El temps. Amb l’augment del nombre de rondes, augmenta la quantitat de temps dedicat al torneig. I el temps és el més preuat que té una persona.
  3. Si, després d’un cert nombre de rondes, apareix un líder clar, el més probable és que la resta del torneig sigui una conclusió prèvia.
  4. Sortejos negociables. La totalitat de la “regla del tercer paràgraf de la nostra llista” i la reticència a la pèrdua, però la por de lluitar contra un oponent d’igual força dóna un fenomen com ara els empats contractuals.
Peces d’escacs en un tauler d’escacs

En comptes d’un mot després

Per resumir el resultat principal de l’article: el sistema circular és el sistema més just per identificar el guanyador en la disciplina on es desenvolupa la competició.

Pilotes de voleibol

Desenvolupar i millorar. Molta sort a la competició!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *