Exercici per l’esquena a la barra horitzontal. Tirades a la barra horitzontal, que funcionen els músculs

Exercici per l’esquena a la barra horitzontal. Tirades a la barra horitzontal, que funcionen els músculs

La majoria de les persones, per la naturalesa de la seva ocupació, duen un estil de vida sedentari. Això afecta principalment la salut de la columna vertebral. En incorporar els exercicis d’esquena a la barra horitzontal als exercicis de fisioteràpia, podeu millorar significativament el vostre estat general i desfer-vos dels problemes de postura. Prenem en compte alguns d’ells a l’article.

L’ús d’una barra horitzontal per la part posterior

El tractament de tot tipus de malalties de la columna vertebral inclou un conjunt d’exercicis especials, inclosos a la barra horitzontal. Permeten reforçar els músculs de l’esquena, millorar la circulació sanguínia, redreçar la postura.

Entre altres coses, els avantatges d’un equipament esportiu són els següents:

 1. Els exercicis regulars permeten eliminar la càrrega dels discos intervertebrals.
 2. El dolor a l’esquena i a l’esquena baixa es redueix.
 3. En persones amb un estil de vida sedentari, el to muscular augmenta com a resultat de l’entrenament.
 4. Augmenta la flexibilitat enrere.
 5. La circulació sanguínia i la nutrició dels teixits del cos millora.
 6. L’exercici continu porta a redreçar l’esquena i augmentar el creixement.

Tirades a la barra horitzontal: quins músculs funcionen

En realitzar aquests exercicis hi participen gairebé tots els músculs de l’esquena. Si observeu una persona mentre tira cap amunt, podeu veure com s’estrenen els seus grups principals.

entrenament a la barra horitzontal i a les barres desiguals

A més dels avantatges de l’entrenament per a la columna vertebral, el tors, l’esquena i els braços adquireixen un bell relleu. Durant els exercicis es treballen els músculs següents:

 • trapezoïdal;
 • gran forma de diamant;
 • ample;
 • músculs rodons;
 • darrera delta;
 • allisadors posteriors.

Amb quines malalties puc fer front al travesser?

En primer lloc, reforçar l’esquena a la barra horitzontal és útil com a profilaxi de malalties del sistema múscul-esquelètic i per enfortir el corset muscular. Exercicis de barra transversal prevenir la curvatura de la postura, l’hèrnia i el desenvolupament d’osteocondrosi.

cap per avall a la barra horitzontal

En els casos en què el procés patològic ja s’està executant, aquest exercici físic és beneficiós i redueix els símptomes de condicions com:

 1. Osteocondrosi. Un extracte de la barra horitzontal descarrega significativament la columna vertebral.
 2. Cifosi. Es recomana tirar endavant per al tractament de la malaltia, mentre que alguns exercicis estan estrictament prohibits. Abans de començar les classes, heu de consultar el vostre metge.
 3. Lordosi. Podeu reduir les manifestacions de curvatura de la columna vertebral simplement penjant a la barra horitzontal o tirant els genolls al cos.
 4. Isquèmia del disc intervertebral. Amb aquesta patologia, es recomana penjar i balancejar-se sobre el travesser.
 5. Osteocondrosi cervical.

Quan no es pot fer a la barra horitzontal?

La presència de processos patològics a la columna vertebral és una ocasió per consultar amb el seu metge sobre la conveniència d’utilitzar teràpia física a la barra horitzontal, ja que alguns exercicis estan contraindicats davant d’una determinada malaltia.

No podeu incloure classes al travesser al complex terapèutic d’un pacient amb hèrnia intervertebral. Les persones que pateixen osteocondrosi, és obligatori coordinar els exercicis amb el metge, per no empitjorar el curs de la malaltia.

L’entrenament sobre barres horitzontals i barres desiguals no es recomana si teniu:

 • escoliosi
 • dolor durant l’educació física;
 • curvatura lateral;
 • durant una agreujament de malalties.

Les normes bàsiques d’entrenament a la barra horitzontal

Fins i tot durant les classes preventives al travesser i en absència de patologies greus, és important seguir les normes bàsiques. Són especialment rellevants per a persones que pateixen malalties de la columna vertebral, ja que qualsevol acció incorrecta pot afectar el benestar general.

desplegables a la barra horitzontal: quins músculs funcionen

Els exercicis per a la part posterior de la barra horitzontal es realitzen complint les instruccions següents:

 1. Per al dolor a la columna vertebral i els processos patològics en qualsevol etapa, és necessària una consulta especialitzada obligatòria.
 2. Abans de la part activa de les classes, cal estirar.
 3. No podeu saltar de la barra després de l’exercici, així com rebotar abans que comenci.
 4. Durant els tirs està prohibit picar i girar.
 5. L’esquena sempre ha de ser recta.
 6. Les persones amb sobrepès han de substituir millor els exercicis de barres horitzontals per altres, menys traumàtics.
 7. En presència de qualsevol malaltia de la columna vertebral, s’han d’evitar exercicis que pesin, sobretot a les extremitats inferiors.
 8. Si es produeix dolor durant l’educació física, s’ha de suspendre la lliçó.

Consells generals

Per a aquells que es preguntin com es pot bombar l’esquena a la barra horitzontal, seran útils les següents recomanacions:

 1. Les classes només s’admeten durant el període de remissió.
 2. L’escalfament ha de durar de 5 a 10 minuts sense gastar esforços físics, només prepara els músculs per a una càrrega addicional.
 3. La durada de les classes sobre el travesser depèn del curs de la malaltia i del benestar general del pacient. Els experts recomanen, de mitjana, passar no més de 20 minuts al complex.
 4. Cada exercici ha de realitzar-se sense problemes. En primer lloc, l’educació física inclou elements destinats a millorar l’estat de la columna vertebral. Gradualment, podeu incloure exercicis per a la figura i la postura en l’entrenament.
 5. El fet de tenir sobrepès és una contraindicació per practicar a la barra, a més, dóna una càrrega enorme a la columna vertebral, cosa que pot causar molt de mal. Per a problemes d’esquena, heu de controlar detingudament els quilos addicionals.

Quins exercicis són bons per a l’esquena?

Per formar una bella postura i prevenir l’escoliosi, es recomana tirar cap amunt sobre la barra horitzontal. Realitzant aquest exercici, és important respirar lentament i profundament, cada acció ha de ser tranquil·la i confiada. Els exercicis per a l’esquena a la barra horitzontal en forma d’atractiu reforcen el grup principal de músculs vertebrals. Els colzes han d’estar espaiats i paral·lels entre si, el polze és el contrari de tots els altres, l’adherència és forta.

Penjar la barra cap per avall amb les mans pressionades al cos està indicat per a una osteocondrosi cervical. La caputxa permet que la columna vertebral s’allisqui i els discos s’hi ocupin. El balanceig durant aquest exercici millora la circulació sanguínia.

Flip Up a la barra horitzontal penjada braços amb torçades, alça les cames, simulant caminar millora la condició davant d’algunes condicions patològiques de la columna vertebral. Només cal recordar que tots els moviments es realitzen amb cura, sense sacsejades.

Amb osteocondrosi, no es pot balancejar per la barra horitzontal, per tant, penjat a la barra, es recomana creuar les cames als turmells. Si el dolor a la part inferior de l’esquena, que fa una visera, necessita doblegar els genolls i tirar-lo lentament a l’estómac.

A continuació, considereu els millors exercicis d’esquena a la barra horitzontal.

Semi-vis

Aquest entrenament s’adapta millor a persones amb mala forma física. L’avantatge principal de l’element és el control de l’estirament dels músculs i les vèrtebres mitjançant la transferència de la gravetat a les cames. La barra horitzontal ha de ser igual al creixement de l’estudiant.

latissimus dorsi: exercicis a la barra horitzontal

La tècnica d’execució és la següent:

 1. Agafem el travesser amb les mans, mantenim el cap recte, les espatlles allisades.
 2. Les cames són lleugerament creuades i esquinçades del terra, doblegades cap enrere. Penjem a la barra horitzontal durant 10-20 segons.
 3. Si és difícil que les mans aguantin el pes, les cames es redrecen el màxim possible, no baixant al terra, ajustant així la càrrega.
 4. Si es produeix dolor o fatiga, les cames baixen al terra, la barra s’allibera.

L’exercici es realitza en diversos enfocaments.

Vis clàssic

També s’anomena completa. Es tracta d’una versió complicada de l’ítem anterior. Realitzeu-lo en una etapa de remissió estable. Abans de començar, es recomana fer un escalfament i preparar la musculatura. Podeu ficar-vos sobre una gran bola gimnàstica amb els braços embolicats al voltant o bé plegar-los en posició fetal.

enfortint l’esquena a la barra horitzontal

Penjem correctament a la barra horitzontal:

 1. El travesser hauria d’estar a una alçada tan alta que, després d’agafar-lo amb les mans, les cames queden segures al terra.
 2. La posició és relaxada, l’esquena redreçada. En presència de curvatura de les vèrtebres no es pot doblegar.
 3. El cap sembla dret, amb els braços ampliats.
 4. Les potes estan arrancades del terra, doblades als genolls en un angle recte.
 5. Els músculs han d’estar el més relaxats possible, la respiració és uniforme, només en aquest cas s’elimina la càrrega dels discos intervertebrals i ocupen la posició correcta. Penjades durant 10-20 segons, les cames es redereixen i baixen al terra.

El nombre d’enfocaments depèn de l’estat del pacient. En aquest cas, no podeu forçar esdeveniments, haureu d’augmentar la càrrega gradualment.

Estirament del cos

No es recomana a tots els pacients que es posin cap amunt sobre el travesser. Si hi ha un permís del metge per a això, primer es realitzen exercicis preparatoris a terra. Permeten construir força muscular al cotillet dels braços i les espatlles.

penjat a la barra horitzontal
 1. El genoll dret es recolza sobre el banc de la mà esquerra de la manuella (el seu pes es selecciona individualment per a cada pacient). El projectil puja al pit, el nombre de repeticions depèn de la condició física de la persona. A continuació, es fa l’exercici amb l’altra mà.
 2. Tirant amb suport. Una cama està a terra, i l’altra a un suport, per exemple, en un tamboret o banc. El cos està aixecat a les mans, si la força no és suficient per a això, podeu ajudar-vos enfocant les cames.

Tirada clàssica

Després d’aconseguir força muscular, podeu passar a la següent etapa: estrenyent les mans. Un corset muscular preparat és capaç de fixar la columna vertebral en la posició adequada i minimitza el risc de lesions. Això es nota especialment amb els músculs dorsis latissimus ben desenvolupats.

com bombar l’esquena a la barra horitzontal

L’exercici a la barra horitzontal és el següent:

 1. Afegiu-vos al travesser amb una de les agafacions més convenients, per exemple, l’amplada de l’espatlla dels braços. L’esquena es redueix, el cap mira endavant, la respiració és uniforme.
 2. Lentament, sense sacsejades, aixequen el cos, intentant no doblegar-se. Els músculs de l’esquena són el més tensos possible, les mans treballen activament.
 3. Quan es tira cap amunt, la barbeta s’ha de mantenir una mica més alta o al mateix nivell amb el travesser. El cos no es balanceja i es mou només verticalment. Es permet l’encreuament de les cames, mentre que han de ser rectes.
 4. Després de fer algunes repeticions, els braços es redreixen i es baixen sobre els mitjons, i després sobre els talons.

Enfortiment dels músculs de l’esquena

Oferim alguns exercicis més útils per a la part posterior de la barra horitzontal:

 1. La captura del travesser es realitza de manera que les mans estiguin a prop les unes de les altres, les cames es dobleguen als genolls. Realitzeu lentament una aproximació (12 vegades). A continuació, s’intercanvien les mans i es repeteix l’exercici.
 2. Tirant de braços doblegats. Durant l’exercici, realitzant repeticions, els colzes es poden estendre a la meitat.
 3. Tirant sobre un travesser baix. Enganxar-se amb els palmells allunyats de tu, cap enrere, tant com sigui possible doblegat cap enrere, cap inclinat. Aixecar les cames en posició doblegada o vertical, de forma suau, amb una gran amplitud, el cos es tira diverses vegades al travesser. L’exercici requereix una bona forma física.

A la pràctica mèdica hi ha molts casos en què, amb perseverança i diligència, es feien exercicis de fisioteràpia a la barra horitzontal, es guarien pacients parcialment immobilitzats o els que es van limitar a una cadira de rodes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *