Mosques de pesca: tipus, consells de fabricació, materials i eines necessàries

Mosques de pesca: tipus, consells de fabricació, materials i eines necessàries

Els pescadors porten molt de temps utilitzant mosques artificials. Aquesta eina es considera universal, ja que és adequada per a la pesca de diversos espècies de peixos. Les mosques de pesca tenen una gran captura. A més, el pescador no ha d’adquirir regularment nous esquer amb ells. Tot i la presència a les prestatgeries de botigues especialitzades de la marca d’equips, molts pescadors prefereixen fer servir manualitats. Segons els experts, les mosques casolanes no són menys atractives. A més, a jutjar per nombroses ressenyes, és molt més agradable si es pega el peix amb l’ajut d’una esquer feta a mà. Informació sobre els tipus d’aquests esquers, com trobareu en aquest article.

com lligar una mosca a una línia de pesca

Conèixer en forma

Les mosques o corrents són esquers artificials que imiten els insectes o les seves larves situades tant a la vora de l’aigua com a qualsevol de les capes. L’equip està dissenyat per a la pesca amb mosca o amb una canya de filar. Segons els experts, amb mosques, es pot pescar de qualsevol manera en diversos embassaments. A jutjar per les ressenyes, molts pescadors principiants estan interessats en com fer aquest esquer a casa i com enganxar una mosca a una línia de pesca.

Quant als tipus d’esquer

Les mosques de pesca artificials són:

 • Mullat. L’esquer no és pràcticament diferent d’un insecte enfonsat, de la porro, del mugró o de la larva. El producte es caracteritza per un cos prim, la presència d’una cua i unes cames. Aquest tipus d’equips s’utilitzen durant la pesca amb mosca de salmó i grayling. L’esquerre es fa efectiu de juny a novembre.
 • Sec. La tasca de l’esquer és imitar una libèl·lula, una mosca o un mosquetó. Per evitar que aquests esquers es submergeixin en aigua, s’utilitzen materials que no s’enfonsen per a la seva fabricació i s’utilitza filferro prim per als ganxos. Les señuelles floten a la superfície de l’embassament i s’utilitzen per a la pesca a les capes superiors. Es calculen les dades de mosca per a xerracs, timó, cabirol i altres espècies de peixos.
mosques casolanes
 • Streamers. Es consideren l’esquer artificial més difícil. Recorden als fregits que es troben a la base d’alimentació dels depredadors submarins. A jutjar per les ressenyes, escorcollen bé els paquets a la llum.
 • Emergents. Aquests esquer imiten insectes que es converteixen en pupaes en adults.
 • Ninfes. Aquesta espècie és un esquer d’insectes en una fase inicial del desenvolupament. Aquells que van decidir fer una mosca no s’han d’equivocar amb el color, la mida i la segmentació del cos. El salmó i la vinya són excel·lents en les nimfes.

No és difícil conèixer aquesta tecnologia, tenir les eines i subministraments adequats, fer que aquest esquer artificial no sigui difícil.

Les eines

Per treballar, l’artesà de la llar haurà d’adquirir els materials següents:

 • Visa Necessari per a una fixació fiable dels ganxos de pesca.
 • El titular.
 • Tisores.
 • Un conjunt d’agulles.
 • Pinces
 • Porta especial per bobines de fil. És important que el fil estigui ben tensat durant el funcionament.
 • Pinzell per pintar i envernissar.
 • Morter.
 • Una làmpada.
 • Lupa.
 • Mirall.
 • L’agulla de la pinta. Amb la seva ajuda, tot el superflu es treu de la peça.

Quant a Subministraments

L’esquer serà més natural si s’utilitza:

 • Fil. Són adequats tant fils de llana com polipropilè i pell. Molts amos el preprocessen amb un pentinat. Els extrems del fil han de ser una mica subtils. També necessitareu un fil de goma. La seva presència donarà al cos de l’esquer la flexibilitat necessària.
 • Lorex Aquest material es recomana per a aquells que vagin a fer mosques de pesca amb mosca. Gràcies a Lurex, el cos de l’esquer és més brillant.
 • Filferro. Segons els experts, només hi ha un tipus d’esquer completament fabricat amb aquest material. Entre els pescadors, es coneix amb el nom de Cooper John. Aquestes mosques estan fetes exclusivament de filferro. Tanmateix, en tots els altres tipus d’esquer, el filferro s’utilitza com a material addicional.
 • Plomes d’aus. Abans d’utilitzar-les, estan pintades prèviament, coagulades. A més, s’ha d’exposar part del tronc de la ploma. Després s’embolcallarà amb fil i filferro.

A petició d’un artesà casolà, podeu utilitzar perles, perles, esponja, anells diversos i llana.

pesca amb mosca

Progrés del treball

Podeu fer una mosca artificial de la següent manera:

 • En primer lloc, un ganxo per a la pesca es fixa en un embolcall.
 • A continuació, heu d’arreglar fermament el fil de muntatge i enrotllar-lo al llarg del ganxo. Es tallen les restes del fil.
 • Feu una base corporal. En aquesta etapa, necessiteu un fil de llana. El lloc de la seva fixació serà la meitat de l’avantbraç. A mesura que s’enrotlla, el cos s’espesseix.
pesca amb mosca
 • Feu vellositats de llana. Després d’embolicar el fil de muntatge, es lliguen a un nus i es barnegen.
 • Haureu d’esperar una estona perquè s’assequi el vernís. A continuació, emboliqueu les truges amb llorer. Això s’ha de fer en el sentit contrari des de la inclinació de les truges. Talleu amb cura les sobres.
vola a la grassa

Què he de buscar?

Perquè les mosques de la pesca s’assemblin al màxim a un insecte, el disseny del producte ha d’estar equipat amb cap, abdomen, ales, cames i truges. El cap s’ha de fer massiu, i després envernissar. El cos de l’esquer està fet amb un color brillant. Al final del treball, es prova el producte tirant a l’aigua. L’objectiu d’aquestes accions és comprovar com es mullarà l’esquer, com canviarà el seu color i com quedarà a l’aigua. Les mosques de pesca amb mosques poden tenir una gran varietat de colors i formes. Utilitzant una gran imaginació, serà fàcil fer una mosca i una larva.

mosca de pesca mosca

Com fer una mosca artificial seca?

A jutjar per les ressenyes, fer front a aquesta tasca és bastant senzill. Per a la feina, necessiteu llana de cinc centímetres. Els pescadors experimentats recomanen donar preferència als colors negres o de taronja brillant. A continuació, heu d’equipar el ganxo amb llana. Per a ganxos d’esquer s’utilitzen els filadors. Després d’haver-se tret el ganxo de l’esquerre, s’introdueixen diverses llanes al seu anell fixades amb cambric.

mosques vola

Per fer-ho, poseu-lo a l’anell del ganxo. Amb una agulla o unes pinces, la mosca està esponjosa. Degut al fet que el procés d’elaboració d’aquest esquer no requereix gaire temps, molts pescadors fabriquen mosques directament a l’estany abans de pescar. A jutjar per les ressenyes, l’ús de pèls enganxants té un efecte positiu en les picades. Utilitza principalment mosques per a la galleta. A més, l’esquer sec és picat per la punxa i la perxa.

A propòsit del broquet

Aquest esquer és adequat per a estanys densament sobrealçat. El disseny pot contenir un ganxo obert i un discret. Alguns pescadors l’utilitzen amb carrosses. Si pensen operar l’esquer per separat, és millor equipar la corretja amb un pes petit. En aquest cas, el càsting serà molt més fàcil. Per a la fabricació de mosques, necessitareu una ploma, llorer, llana i un ganxo nº 10. El treball es realitza en diverses etapes:

 • Amb un fil, emboliqueu el llorer al ganxo.
 • Espongueu el material amb un filet o agulla.
 • Fixeu una ploma al ganxo i emboliqueu el fil.
 • Fixeu l’estructura amb vernís.
 • Talleu l’excés de fils.

En triar la llana, heu de recordar que els colors massa brillants no seran naturals i espantaran la lluita.

Com lligar una mosca a una línia de pesca?

Segons els experts, la presència d’una esquer en forma de mosca seca ja garanteix la pesca amb èxit. Tanmateix, per tal de que es mossegui el peix, s’ha de lligar correctament l’esquer. Els pescadors experimentats recomanen enganxar esquer al sec al bosc mitjançant un bucle Dunkan o Turle Knot. Si heu de pescar amb les nimfes mullades i és millor utilitzar els nodes Droper Loop o Rapala.

Quant als avantatges i desavantatges

Els avantatges de l’esquer artificial són la seva versatilitat, fiabilitat i durabilitat. A jutjar per les ressenyes, les mosques no volen enganxades durant llargs llançaments. A més, aquestes esquers tenen un gran recurs operatiu. A diferència de les mosques fetes a mà, de marca de menys qualitat. Per fer esquer esquer artificial a casa, necessitareu materials barats, cosa que es considera un avantatge important de les mosques casolanes. L’inconvenient és que es triga molt a fer-los. Tot i això, com diuen els pescadors experimentats, amb l’adquisició d’experiència, fer que l’esquer artificial esdevingui molt més fàcil.

Què aconsellaran els experts?

No és desitjable utilitzar una vareta massa llarga durant la pesca. La millor opció és un atac de 2,5 metres. Abans de llançar l’esquer artificial a l’aigua, s’ha d’aplicar al producte un impermeable. La majoria dels pescadors processen les mosques amb oli de silicona i alcohol. En teixir el broquet, s’ha de preferir els ganxos no plegables d’alta qualitat.

La pesca amb mosques és un bon esquer per als habitants de l’estany. Gràcies a l’ús de materials lleugers, l’esquer es troba naturalment a la superfície de l’aigua. Alguns anells de pescadors els ganxos s’alliberen a la planta de dalt. D’aquesta manera es poden realitzar ganxos ràpids i potents. Tanmateix, hi ha el risc que el peix vegi una corretja. Això pot espantar-la i no es produirà picada. Si amagueu el ganxo, el ganxo serà més feble. Com lligar l’esquer a la línia de pesca, cada pescador decideix per si mateix.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *