Alize Korne: un dels millors tennistes

Alize Korne va néixer el 22 de gener de 1990 i des de ben jove es va establir com a tennista amb un bon futur. Inicialment, ella i el seu germà somiaven a convertir-se en biòleg, però el destí decretava el contrari, i Alize va anar al tennis, on els anys següents va aconseguir grans resultats.

Joventut

L’alba de la seva carrera va començar als 16 anys, quan al torneig de Grand Slam va poder arribar a les finals, i després donar una sèrie de grans victòries, superant fins i tot els líders dels tornejos importants. Al juliol del mateix any, Alize Korne va guanyar el seu primer trofeu quan, juntament amb Julia Fedosova, van poder fer la Copa del Campionat d’Europa.

El 2007, la francesa Alize Cornet va tenir dos intents de guanyar el cobejat torneig de Grand Slam, però ambdues vegades, malauradament, van fallar. Després d’això, va guanyar diversos tornejos més júnior i va completar completament la seva carrera en aquesta categoria d’edat.

Carrera Alize

Carrera d’adults

Des del 2004, la Federació Francesa de Tennis l’ha inclòs gradualment en tornejos d’adults, confiant-li fins i tot els partits més importants, com, per exemple, les competicions casolanes de Grand Slam. Participant alhora al nivell júnior i adult, Korn a finals d’any va poder pujar a la llista dels 400 millors tennistes del món.

El 2006, el tenista Alize Cornet va començar a pujar bruscament al rànquing, gràcies a les victòries a l’Open d’Austràlia i a Roland Garros. Un meravellós i destacat joc va permetre a l’atleta als 16 anys entrar en el top 200 del rànquing mundial. El 2007, després d’una onada de coratge, Kornet continua sorprenent a tothom amb les seves victòries i aviat fa el camí cap a la base del Grand Slam, fent fora una de les millors tennistes del món, Katerina Bondarenko, a la primera volta. L’estiu del mateix any, la francesa es va provar en un dels tornejos més grans del món, quan va aconseguir arribar a la final al Wimbledon adult.

Al final de l’any, Alize va participar en diversos tornejos més sota els auspicis de ITF, en els quals va aconseguir arribar almenys als quarts de final. Gràcies a aquestes victòries, Cornet es va arrelar amb confiança a la llista de cent de les millors samarretes de tennis del campionat mundial.

L’arrel del joc

Tornejos importants

El 2008, la carrera d’Alize Cornet va assolir un èxit sense precedents. El punt de partida d’aquest resultat va ser arribar a la final del Grand Slam, quan la francesa va perdre davant Elena Yankovich en una amarga lluita. Per cert, fins i tot aquesta derrota va ajudar a ocupar-se de la llista de 30 millors tennistes.

Alize Korne va poder passar dues rondes en els seus Jocs Olímpics de debut a Beijing, però va caure sota la raqueta de la millor tennista del món en aquell moment: Serena Williams. Després d’una sortida decent dels Jocs Olímpics, Alize va començar a preparar-se per a dues competicions importants de l’any: l’Open dels Estats Units i el torneig de Grand Slam. Malgrat l’excel·lent preparació, la francesa de nou, literalment, no va tenir el pas per guanyar el cobejat trofeu.

Cornet a la pista

Decadència professional

Malauradament, les derrotes a finals del 2008 només van ser el començament del final. Alize Cornet va començar a perseguir la mala sort, quan fins i tot amb el joc més perfecte va haver de sortir de la pista com a perdedor. Al febrer de 2009, va jugar a la Copa Confederacions per a la selecció francesa, perdent dos partits importants, decisius per als francesos.

Durant la temporada, es van succeir una sèrie de pèrdues decebedores en els tornejos mundials, on Alize Cornet ni tan sols es va considerar el favorit. Com a resultat, la classificació francesa de final de temporada no va caure enlloc més, i va quedar en la cinquena posició.

Korne al torneig

Reinicieu

El 2010 van continuar una sèrie de derrotes. Alize Korne va aparèixer primer al lloc número 60, i després al final de les 100 millors raquetes del món. Després d’una sèrie de derrotes, Alize va decidir canviar alguna cosa en la seva carrera. Per començar, va començar a actuar per parelles i va començar a arribar-hi alguns resultats. Després d’això, ho va provar sol, i els resultats no van trigar a arribar: el 2011 va jugar a diverses semifinals, que van alternar amb resultats igualment dignes. Aquests resultats li van permetre convertir-se fins i tot en la setena posició del rànquing mundial en un moment.

L’inici del 2012 no es va dur a terme de la millor manera, però una mica més tard Alize Kornet va tornar tanmateix al punt àlgid de la seva antiga glòria i cada vegada menys va deixar el lloc amb derrotes. Després d’enormes èxits, va aconseguir deixar la cinquena dotzena de la qualificació i arribar als Jocs Olímpics de Londres. Les victòries sota els auspicis de la WTA van permetre a Korne obtenir un lloc sòlid entre els trenta millors tennistes.

El 2013 va transcórrer sense victòries brillants i actuacions als tornejos es van alternar amb decepcionants derrotes en les fases inicials de la competició. Alize Cornet va aconseguir una forma estable a principis de l’estiu, quan a Miami va poder entrar a la quarta ronda d’un dels tornejos importants i va permetre al seu equip mantenir un lloc a l’elit del campionat nacional.

El final de la temporada va ser un dels que va tenir més èxit en els darrers anys: tres sortides a la tercera prova del Grand Slam i la semifinal del torneig de Washington va permetre a la francesa acabar el campionat en el lloc 25 per primera vegada en la seva carrera.

Cornet amb raqueta

El 2014, Cornet va aconseguir la primera victòria important amb la selecció nacional – la Copa Hopman, en què van ser derrotats tots els adversaris. Els tornejos personals també van tenir un gran èxit i els francesos van poder arribar a les semifinals del torneig a París i a les finals a Dubai.

A mitjan any, Alize Korne va alentir notablement els resultats, però a finals d’any va començar a guanyar tots els partits en què va participar. En una de les temporades, l’atleta va rebre fama sense precedents, però amb resultats no gaire atlètics. Una foto d’Alize Korne es va escampar per Internet quan en un dels partits de la pista va decidir canviar la samarreta.

Carrera actualment

Totes les altres temporades d’Alize no van destacar amb una cosa inusual. Les principals victòries van ser seguides per una sèrie de fracassos, i encara continua fins avui. Totes les victòries locals no li permetien retrocedir per sota del cinquanta lloc. Actualment, gràcies a grans victòries, l’atleta se sent còmode a la llista de les trenta millors raquetes del món i intenta fer les delícies dels seus seguidors amb victòries als grans tornejos.