Twine: beneficis i perjudicis

Twine: beneficis i perjudicis

En el ioga, aquesta postura és un símbol de llibertat espiritual, independència de les limitacions de la ment i de la facilitat del cos en l’espai. En gimnàstica, acrobàcies i moltes arts marcials, aquesta és la posició estàndard, sense la qual no, fins i tot l’entrenament més senzill és impensable. Aquest article descriurà detalladament els avantatges i els perills de la corda, així com proporcionarà respostes a moltes preguntes que preocuparan els esportistes principiants relacionats amb aquesta postura.

Tipus de corda

Quan els amics s’assabenten que una persona es dedica a la gimnàstica, el ioga o les arts marcials, el primer que demanen de seguida és: “Pots fer bessó?” Per alguna raó no parlada, aquesta postura es considera l’estàndard de flexibilitat, tot i que de fet no és molt difícil per al cos. Twine té dues opcions:

 1. Transversal. Quan les cames estan doblades cap al costat, formant un angle de 180 graus, és a dir, una línia recta. Al ioga, aquesta posició es diu Samakonasana i, a la societat, es considera el límit dels somnis d’una persona amb un cos flexible. Un exemple viu d’això és el famós tram de Jean-Claude Van Damme, que demostra a gairebé totes les pel·lícules.
 2. Longitudinal. Una cama s’estén cap endavant i l’altra cap enrere, formant també una línia recta. En aquesta posició, és important mantenir la pelvis en posició tancada sense distorsionar-la, cosa que suposa un error important en aquesta posició. Hanumanasana – com es diu aquesta postura en ioga, considerant-la molt important per a la salut. Es divideix en dues subespècies: dreta i esquerra, amb el peu davanter al davant, respectivament.
  filet per a homes

També hi ha el concepte de “més enllà” o de corda reial, quan la posició de les cames supera els 180 graus estàndard. L’exercici es realitza amb una profunda caiguda en blocs, cadires, així com en salt, de peu i fins i tot en un suport de mà. Internet està plena de fotografies d’aquest tipus, animant a molta gent a intentar repetir el mateix, cosa que de vegades acaba amb un fracàs.

El filet és bo per a l’home comú?

Qualsevol persona que conegui de prop els intents de seure en aquesta posició, realitzant tot tipus d’exercicis d’estiraments líders, tard o d’hora es preguntarà quins són els avantatges de la cordada. Al cap i a la fi, la seva consecució està associada al dolor de músculs estirats, tendons, pressió a les articulacions del maluc i mal de l’esquena. Potser aquesta situació és d’aparença bonica, però perillosa per a la salut?

els beneficis del fil per les cames

De fet, com s’arriba a un fort estirament del cos en grans fronteres esportives amb l’abús del cos, ja que gairebé totes les accions es realitzen sota pressió i violència, però sense conèixer els trets anatòmics d’una persona. El ioga funciona correctament amb diversos tipus d’exercicis de corda i exercicis líders, en què es presta molta atenció al treball correcte amb el cos, cosa que significa que simplement no hi pot haver cap perjudici.

Pros Hanumanasana

Aquesta posició depèn directament de la qualitat de l’extensió de les dues línies principals de les cames: frontal i posterior. Al mateix temps, les articulacions del maluc compleixen la funció contrària: una es doblega cap endavant i la segona es doblega cap enrere. En aquest cas, la posició de les cames està afectada significativament per la secció sacral i per tot el grup de músculs gluteals. I si són esclavitzats, no aconseguiran seure a la posició desitjada.

benefici i perjudici de fils

Per a què serveix el fil conductor longitudinal?

 • La musculatura estesa indica que no hi ha trastorns circulatoris i moviments limfàtics. Es tracta d’una potent prevenció dels varis, l’edema de les cames i les malalties pèlviques en general. En aquest cas, els músculs s’estrenyen, forts, cosa que significa que compleixen perfectament la funció que se’ls assigna.
 • El moviment de les articulacions del maluc no permetrà el desenvolupament d’una malaltia com la coxartrosi, ni provocarà una fractura del coll femoral, que sovint passa en persones grans.
 • Per situar-se en el fil conductor longitudinal, cal treballar la zona dels músculs gluteals i de l’articulació sacral amb alta qualitat, cosa que us permetrà desfer-se ràpidament del mal d’esquena, pessigar el nervi ciàtic i els desplaçaments ilíacs, cosa que succeeix en persones que condueixen un estil de vida sedentari. Els avantatges del fil en aquest “flagell de la modernitat” no tenen preu, ja que cada quart pateix dolors d’aquesta naturalesa.

Cal saber-ho!

El treball amb el filet no només permet relaxar la pelvis, sinó també eliminar la càrrega de tota la columna vertebral, ja que les articulacions de maluc són els principals amortidors del cos. Si l’articulació no està bloquejada pels tendons estrets i no està restringida pels músculs, aleshores té una amplitud lliure de moviments circulars. Els dolors desapareixen al llarg de tota la columna vertebral, la postura millora, ja que els músculs de la cama i, en conseqüència, les articulacions, finalment comencen a treballar junts, donant llibertat de moviments. L’ús de corda per a les cames s’estén en una altra direcció. Com que la zona de les articulacions del maluc solta i distribueix correctament la càrrega a la columna vertebral, els genolls (els segons amortidors més importants) deixen de rebre excés de càrrega, cosa que significa que fa mal.

Avantatges importants per al cos femení

A causa de l’extensió qualitativa dels músculs interns de les cames i la pelvis, connectats directament per la zona abdominal, els beneficis del filet per a les dones augmenten diverses vegades:

 • La circulació activa de la sang a la zona pèlvica elimina diversos trastorns del sistema reproductor. En la història de la medicina, hi ha milers de casos que descriuen l’eliminació de problemes per concebre un fill. Degut al fet que la dona feia exercicis d’estiraments per seure a la cordilla, no només va poder quedar-se embarassada, sinó també fàcil de donar a llum, ja que els músculs interns eren obedients i sans.
 • També, a causa de la bona circulació sanguínia, els problemes de tipus ginecològic desapareixen: processos inflamatoris, irregularitats menstruals, períodes dolorosos i altres moments desagradables d’una existència “femenina”.

Al mateix temps, no oblideu que la zona abdominal és responsable del treball coordinat de tot el tracte digestiu i, per tant, de la salut de tot l’organisme. Per tant, els beneficis per a la salut del filet es poden considerar totals, és a dir, afecten no només les cames, sinó tot el cos.

Transvers Twine, o Samakonasana

Si el filat longitudinal depèn principalment dels músculs allargats, el transversal és un indicador de la llibertat total de les articulacions del maluc, de la seva interacció amb la pelvis sencera i, per tant, de l’aparell tendó elàstic. És important subratllar aquí: elàstic i no estès, ja que les persones joves i ignorants sovint “embrutegen” la seva estructura conjunta en la cerca de la posició desitjada, sense entendre a què es tracta.

els beneficis del brot per a les dones

De fet, qualsevol espira (i transversalment especialment) no significa una super flexibilitat, sinó un ús hàbil del cos, coneixement de les seves característiques estructurals. Al cap i a la fi, situar-se en qualsevol posició no és cap problema, però mantenir-se sa durant el major nombre possible d’anys és molt més important, obtenint beneficis importants del fil conductor transversal. La prioritat és posar salut, i no una posició d’aspecte espectacular per a les fotos a les xarxes socials.

Pros de Samakonasana

A més de tots els aspectes positius anteriors del desenvolupament de la corda longitudinal, sense els quals no sigui impossible fer-la transversal, cal assenyalar els factors següents:

 • Les connexions més profundes dels músculs interns i el seu maneig donen en definitiva la salut absoluta del sistema genitourinari.
 • Els beneficis del filet per a les dones són inestimables: a causa del to del diafragma pèlvic, s’elimina el problema que les preocupa a l’edat mitjana: la incontinència urinària durant un fort esternut o espant, així com el prolapse o prolapse del cos, que s’anomena “prolapse uterí”. A causa de l’augment d’elasticitat de l’aparell musculo-lligamentós de la superfície interior de la pelvis, tots aquests problemes aniran desapareixent progressivament.
 • La possibilitat de quedar-se embarassada augmenta significativament si abans hi havia problemes de concepció i també és fàcil donar a llum, ja que la zona pèlvica conserva la mobilitat i un gran ventall de moviments, i la zona abdominal –elasticitat.

A més de tots els aspectes positius associats als òrgans interns, el filet transversal farà que les cames siguin més esveltes, tonificades i les natges més elàstiques i rodones. Per a les dones, això també és important, perquè la bellesa externa i la salut interna sempre van de la mà.

Els nens poden fer desdoblaments?

Alguns pares preocupats, els nadons que assisteixen a classes de gimnàstica pregunten: “És útil el filet per als nens o és perjudicial a una edat jove?” Entre les persones no il·luminades, hi ha l’opinió que les estries massa profundes en el filet poden canviar l’estructura del sistema reproductor del nen i fins i tot esgarrar l’himen dels esforços excessius (hi ha gent que hi creu realment fins i tot al segle XXI!).

els beneficis del brin per als nens

Els metges professionals de l’esport rebutgen per unanimitat aquestes idees esbojarrades: es pot fer un filet a qualsevol edat, si no hi ha cap indicació particular a causa de grans problemes de salut. A més, no hi ha límits clars d’edat a quina edat val la pena començar, fins i tot amb bolquers, si només fos competent i prudent, i no a costa d’esforços inhumans, com és el cas dels grans esports.

Es pot fer bessó a qualsevol edat?

Tenint en compte la popularitat i els beneficis prominents de la cordera, moltes persones es pregunten a quina edat val la pena aturar els intents de realitzar aquest exercici, ja que la majoria de les persones que confien afirmen que després dels 35 anys no té cap sentit provar, ja que el cos ja està “ossificat”. De fet, no és l’edat que restringeixi els moviments en els músculs i les articulacions, sinó la seva condició, així com l’estructura congènita de la pelvis. Hi ha un petit percentatge de persones a les quals el filet transversal no està disponible a causa del petit angle entre l’acetabulum i el cap femoral, però poden exercir de forma longitudinal. Amb el pas del temps, el cos humà s’enforteix a causa de la baixa activitat física, les malalties passades i les lesions. Però si una persona està implicada activament en estiraments, serà capaç de fer les fractions fins i tot a una edat avançada.

El filet pot ser perjudicial?

El perjudici, a més dels beneficis del filet, és una valoració molt subjectiva. Algunes persones actives no tenen cap problema per l’estancament de la limfa o de la sang als òrgans pèlvics, per tant no consideren l’eliminació d’aquests factors com a plus: ja són a priori. Els perills d’aquest tipus i estries profundes només es poden dir d’una manera: quan es fan fanàticament, a la recerca d’un resultat extern, i no per a la salut.

quina utilitza el filet

Molts joves comencen sincerament a estirar i estirar els tendons, sense entendre el que realment condueix el cos a la posició del fil, així que més endavant, quan es trenqui l’estabilitat del centre del cos, començaran problemes: immediatament amb les articulacions de les cames, després el sacre i, en conseqüència, tota la columna vertebral. Per tant, és important abordar de forma competencial el desenvolupament de totes les divisions, millor sota l’orientació d’un entrenador competent.

Hi ha alguna contraindicació?

No hi ha cap “contrari” significatiu a la recerca dels avantatges de la corda, però convé tenir en compte alguns “buts”:

 • anteriorment obtenia fractures del coll femoral o ossos pèlvics, així com fractures de la columna vertebral;
 • canvis destructius a les articulacions del maluc: artrosi i especialment coxartrosi, artritis diverses;
 • displàsia de maluc.

A més, heu de tenir en compte els problemes existents amb la columna vertebral, el treball del qual està directament relacionat amb la pelvis, així com la hipertensió i el càncer.

Què en diuen els experts?

Molts metges constaten l’altre avantatge important del treball amb la corda: aquest és l’efecte sobre la libido en les dones i la potència en els homes. Per tant, per a algunes persones, aquesta informació serà un altre incentiu per fer exercicis d’estiraments regulars.

benefici transversal de cordes

Un altre benefici significatiu de la corda per als homes és l’eliminació de problemes amb la pròstata, ja que quan s’exposa als músculs interns de la pelvis, aquest òrgan s’enriqueix perfectament amb sang. S’elimina l’estancament que es produeix per una activitat insuficient de la cavitat pèlvica. Per tant, és important fer les divisions dels homes que vulguin mantenir l’activitat sexual durant molt de temps.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *