Què és el windsurf: el concepte, la formació, el bàsic, l’equipament necessari i les revisions

Què és el windsurf: el concepte, la formació, el bàsic, l’equipament necessari i les revisions

Entre una àmplia varietat de tipus d’esports actius, el surf de vela destaca per separat, que combina la vela i el surf. Un dels avantatges d’aquest esport és la capacitat de practicar no només sobre l’aigua, sinó també sobre la neu. L’aprenentatge de la tècnica de la natació a la pissarra no requereix gaire temps, mentre que donarà moltes impressions a partir de la conquesta autònoma de la superfície de l’aigua amb l’ajut del tauler. Val la pena aprendre més sobre què són els windsurf i el surf.

entrenament en windsurf

Quin tipus d’esport és?

El Windsurfing és una combinació d’activitats de vela i d’aigua, que implica la gestió professional d’un taulell de natació amb una vela instal·lada a la mateixa. Per a moltes persones, aquest tipus d’esport és similar al de córrer un iot petit, que té un casc petit i veles més grans. Això és en part cert. Cal destacar que el nedador del tauler es desplaça a causa de la força del vent, mentre que el control es realitza mitjançant moviments de desplaçament. Persona de vela tant per emocions com per plaer, i professionalment, participant en competicions de tot el món.

Avui, aquest esport està format per tres categories principals.

windsurf per a principiants

Aficionat

Tot i que en un curt període de temps es pot aprendre els conceptes bàsics per anar a bord amb una vela, dominar la tècnica de moure’s al llarg de les ones ràpidament encara no funciona. Els principiants han d’estudiar detingudament les maneres de controlar el surf, aprendre a mantenir l’estabilitat en revolts, tenir una idea general sobre aquest esport. L’obtenció de coneixements generals permet conduir sense por a l’aigua amb un vent relativament petit.

Què és el windsurf amateur?

Avui en dia, el surf de vela aficionat està guanyant cada cop més popularitat, i això no sorprèn, perquè avui en dia podeu llogar un kit d’esquí a gairebé qualsevol estació. A més d’equips, també podeu utilitzar els serveis d’instructors per ajudar a conquerir l’element d’aigua.

surf de vela inflable

Professional

Moltes persones decideixen prendre el windsurf amb més serietat. Els requisits per a això són molt més estrictes, però les possibilitats són molt incommensurablement majors.

Després de considerar què és el windsurf, hauríeu d’entendre les seves disciplines:

 • Fórmula: una sèrie de competicions durant les quals competeixen atletes de tot el món. La distància de natació és un gran triangle.
 • Slalom: és una espècie de cursa d’arrossegament sobre una superfície d’aigua, durant la qual els surfistes se succeeixen en ulls i ziga-zagues.
 • Velocitat: aquesta disciplina implica velocitat amb un trajecte relativament recte. Una batalla ferotge per les altes velocitats.
 • Ona: en aquesta disciplina, els esportistes han de conquerir les ones. Només els professionals poden participar a les competicions, que ofereixen a la vista una audiència real.
 • L’estil lliure, sens dubte, es pot considerar, amb raó, el tipus de windsurf professional més espectacular. En el decurs de la competició, els participants han d’impressionar als jutges i espectadors amb les seves habilitats de gestió del consell. Aquest tipus de competició ha aparegut relativament recentment i ara ha guanyat prou popularitat arreu del món.
vestit de surf de windsurf

Què és el windsurf olímpic?

És la màxima categoria on tots els professionals s’esforcen per aconseguir-los. Només el millor de la millor caiguda al campionat mundial, on s’imposen requisits molt estrictes tant en equips com en la selecció de participants.

surf de vela

Per què val la pena fer-ho?

Avantatges del windsurf:

 • En el procés de control del tauler, es carreguen tots els músculs principals, cosa que permet tonificar tot el cos. Com a resultat, a més de rebre impressions emocionants de la pràctica d’aquest esport, una persona també entrena el seu cos.
 • L’aprenentatge de moure’s en una taula de vela es pot dur a terme a qualsevol mas d’aigua on hi hagi vent.
windsurf a Crimea

Comença

La història d’aquest esport és bastant vaga, però Peter Chilvers, que a mitjan segle passat va crear el prototip d’un tauler modern amb vela, continua sent un pioner. A més, hi ha una altra versió de l’aparició del windsurf: el 1967, dos entusiastes (Jim Drake i Hoyley Schweitzer) van realitzar experiments amb els taulers sobre els quals s’instal·laven les veles. En el procés, els nois van poder patentar la seva invenció, després de la qual van llançar la producció massiva, cosa que va provocar un fort augment de la popularitat del windsurf.

Tot i això, fins a principis dels anys vuitanta, les taules de windsurf no eren perfectes: tenien molt de pes, cosa que no permetia desenvolupar una gran velocitat mentre es movia. Mark Wolz va corregir aquest dèficit connectant la vela a un petit tauler, després de la qual el windsurf es va convertir realment en imprevisible, emocionant i espectacular. Després d’això, es va produir un autèntic boom en la popularitat d’aquest esport: es van celebrar competicions de diverses mides, els taulers es van fer sensiblement perfectes, cosa que va provocar, finalment, l’aparició d’un surf universal, que permetia conduir amb qualsevol energia eòlica.

Juntament amb la millora del disseny de les juntes, el material de les veles va anar canviant: al principi era un llenç normal en un fixador de fusta, ara utilitza un film fort, que es munta sobre un pal de carbó reforçat que pot suportar càrregues pesades. També hi va haver una novetat pel surf de vela inflable. Es tracta d’un tauler que s’assembla absolutament a un d’ordinari, però les seves característiques tècniques són completament diferents.

escola de windsurf

Equip necessari

Vols practicar windsurf? Per als principiants, hi ha consells i trucs especials.

Les persones que primer van decidir provar-se en aquest interessant esport, és millor no comprar immediatament equipament individual, sinó utilitzar un kit de lloguer. Per començar a entrenar, el millor és utilitzar un tauler llarg, la mida del qual s’ha de triar en funció del pes de la persona. Un requisit previ és la presència d’una aleta i un tauler a la pissarra: es recomana triar un kit que contingui una vela, un pal i un boom. A més, els equips poden estar equipats amb altres dispositius.

Trapezi

Amb aquesta part, podeu transferir part de la càrrega de les vostres mans. Hi ha un trapezi de cintura i asseguts. La selecció de detalls es considera una qüestió de gustos. Un consell: escollir un trapezoide, no només pensi en com es veurà, sinó també sobre si serà pràctic penjar en aquest lloc per al qual es necessita. Assegureu-vos de provar i intentar penjar, demanant al venedor que subjecti el ganxo.

Els trapezios asseguts abans eren més exigents. Avui en dia, els trapezis són superiors, però són propensos a lliscar cap amunt o cap als costats. Els trapezis complets afecten negativament el bronzejat, són una mica voluminosos i costosos. En cada cas, tria el que t’agradi, que s’ajusti a la figura i a les preferències personals.

Vestit de malla

Cal utilitzar un vestit de neu per practicar windsurf; en un vent fred, ajudarà a prevenir la hipotèrmia i, a la llum del sol, alleujarà les cremades. Es divideix en masculí i femení. En triar, sens dubte, haureu d’assabentar-vos de més informació sobre el material a partir del qual s’elabora. També es recomana familiaritzar-se amb totes les especificacions. Al cap i a la fi, això és realment una cosa necessària a l’hora de practicar windsurf.

Vela

Un equip especial i es pot utilitzar per a curses, eslàlom o onades. La mida de la vela pot ser diferent segons la força del vent i el tipus d’estany on pujar. Normalment, la superfície d’aquest equipament és de dos a dotze metres quadrats. Mitjançant una vela de grans dimensions, podeu agafar fàcilment fins i tot una petita brisa, però és més difícil de gestionar. Per practicar windsurf, les veles s’utilitzen dels materials següents:

 • Dacron és l’opció més popular per a principiants. El seu baix preu, pes lleuger i alta resistència al desgast permeten utilitzar-lo en paquets de pressupost.
 • Mylar: conté diverses capes, cosa que li permet mantenir millor la seva forma, però al cap d’un cert temps, aquest material es pot delaminar.
 • La pel·lícula: és el principal tipus de material que s’utilitza en la fabricació de veles. Manté la seva forma millor que la resta.

Junta

Les botigues d’equipament esportiu ofereixen taulers que tenen formes geomètriques diferents i volum total. A l’hora d’escollir, heu d’estar atents al material de les juntes, si és possible, heu de comprar estructures perfectes de carboni i Kevlar, que tinguin una gran resistència i resistència al desgast, així com un pes baix. Les juntes de plàstic són les més adequades per a l’estil lliure. La longitud dels taulers pot variar entre 2,2-3,8 metres:

 1. Les taules de més de 290 cm de llarg són la millor opció per muntar amb relativament poc vent. Aquest tipus de disseny té un tauler de punyal: una part que permet mantenir-la constantment fins i tot a poca velocitat.
 2. Les plaques curtes tenen una longitud inferior a 290 cm. En aquest cas, l’estabilitat es garanteix d’una alta velocitat de lliscament. Els taulers de windsurf curts permeten fer maniobres i feines més pronunciades.

Fonaments bàsics de l’equitació de la taula

Per aprendre fàcilment i ràpidament els fonaments bàsics del surf de vela, el millor és utilitzar els serveis dels instructors, però, en cas que no tingui una oportunitat, el millor és seguir diverses recomanacions:

 • Per muntar sobre la superfície de l’aigua és molt important situar correctament el tauler en funció del vent, això ajudarà a mantenir l’estabilitat i a no caure. Durant el període d’entrenament, haureu de començar a muntar a poca profunditat: heu de posar el tauler perpendicular a la direcció del flux d’aire, mentre que la vela hauria d’estar al costat de sotavent (hauria de bufar a la part posterior).
 • Quan el tauler hagi adoptat la posició correcta, hauríeu de posar-vos en peu i començar a moure’s. Cal començar a patinar amb la cama a popa una mica endavant, mentre que amb la mà de popa cal agafar el boom. El braç nasal s’ha de subjectar a la ploma, que es troba a prop del pal.
 • Lentament, heu de girar la vela cap a vosaltres mateixos, el pal no s’hauria de desviar. Movim la cama nasal a la frontissa i la girem lleugerament al nas, això ens permet controlar tots els moviments.
 • Per aconseguir l’acceleració, cal tancar la vela: quan el boom comença a tirar, seguiu el recorregut per continuar avançant en angle recte amb el moviment del vent. Quan el tauler es desplega, s’hauria de realitzar una correcció del curs. Això es fa inclinant el pal a l’arc o a la popa.
 • La cama nasal es col·loca just darrere de la frontissa i es treuen les mans del pal – continuem movent-nos mantenint la vela. L’esquena ha de ser uniforme, els genolls lleugerament doblegats.

Precaucions de seguretat

Cal prestar una atenció especial als estudis de seguretat. A continuació, algunes regles simples us ajudaran a evitar danys físics i lesions personals:

 1. Sempre heu de planificar la vostra ruta, perquè cada sortida a l’aigua comporta un risc per a la vostra pròpia vida.
 2. No heu de circular amb el vent que bufa des de la riba, haureu d’esperar fins que canviï de direcció cap a la riba. En cas de imprevistos, el vent no us portarà a la costa.
 3. Cada vegada que entreu a l’aigua, heu de revisar el material i el material i no oblideu portar casc i armari salvavides.
 4. No navegueu lluny de la costa. Tan aviat com comença a sentir-se fatiga, de seguida s’hauria d’anar a terra.
 5. En cas de imprevistos, cal mantenir-se en calma i no entrar en pànic: el tauler no s’ofegarà mai i, si cal, podeu desmuntar la vela i arribar a terra.

On aprendre?

L’entrenament en windsurf és força complicat i costós. No tothom ho farà, sobretot perquè és més accessible als residents de zones costaneres. I aquells que encara decidissin participar a aquest esport haurien de visitar qualsevol escola de surf de surf de Crimea. Es troben a gairebé totes les ciutats. L’aprenentatge del windsurf, la fotografia de què es presenta més amunt, és un plaer absolutament car. En aquestes escoles, una lliçó costa aproximadament 1000 rubles.

Ressenyes

El windsurf no és un esport fàcil, però alhora fascinant que aportarà moltes emocions vives i impressions memorables del procés. Segons les ressenyes, és molt important triar els equips i equipaments adequats; en aquest cas, patinar a la superfície de l’aigua del tauler no només us farà plaer, sinó que també pot tonificar tots els grups musculars del vostre cos.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *