Trenzel és … Descripció, dispositiu, aplicació, foto

Trenzel és … Descripció, dispositiu, aplicació, foto

La canya de pescar, una de les parts de la qual és el cargol, és un dispositiu especial amb el qual el genet controla el cavall. El dispositiu es va inventar un temps molt, molt llarg, amb el pas del temps es va modernitzar, però el principi del seu funcionament es va mantenir sense canvis.

Descripció

El cargol per a un cavall consta de dues branques de metall doblades de diferents dimensions. Es poden connectar mitjançant una varilla curta o anelles petites. Es fixen a la part central, i als extrems exteriors hi ha altres anells als quals es fixen les ocasions. Tot i això, hi ha un altre tipus de cargols, que coneixereu més endavant.

Trenzel ho és

Ubicació

On es localitzarà el cargol depèn de diversos factors. En primer lloc, cal triar una canya de pesca de mida adequada. En segon lloc, el cap del cavall ha d’estar en la posició correcta. Si es compleixen aquestes condicions, el cargol es trobarà a les vores de les genives, on no hi hagi dents. A través de les regnes, la geniva, la llengua i els racons de la boca del cavall es veuen afectats.

Dimensions

Hi ha diverses talles estàndard de caragols. Coneixent-los, podeu triar correctament i ràpidament el dispositiu adequat. El principal factor que afecta la mida del dispositiu és la distància entre els anells. Molt sovint fa 12,5-15 cm, tals cargols són adequats per a cavalls grans. Però per als cavalls més petits produeixen dispositius més compactes.

S’ha de prestar especial atenció al gruix del cargol. Es mesura en el punt més ampli a prop dels anells o a la zona de la frontissa. Per a cavalls grans, són adequats els cargols amb un gruix de 14 mm o més. Els cargols massa prims actuen durament sobre les genives de l’alça, i els gruixuts, per contra, són més “escarpants”. Però poden causar molèsties als animals, ja que ocupen molt d’espai a la boca.

Mides dels cargols

La longitud del cargol també té una gran importància. Un dispositiu correctament seleccionat hauria de ser 1 cm més gran que la distància entre les cantonades dels llavis, és a dir, sobresurt 0,5 cm de cada costat de la boca.Per curt que un caragol pot punxar els llavis, i un llarg, al contrari, s’enfonsarà a la boca.

Material

Trenzel és un dispositiu fabricat amb materials duradors. Per exemple, fabricat amb bronze, que té una gran resistència a la corrosió. Tot i això, el processament d’aquest material requereix molt de temps, de manera que el caragol d’aquest és car. A més, l’acer inoxidable, el ferro, el llautó, el coure, l’argentà, el cuprium i fins i tot el titani s’utilitzen àmpliament per a la fabricació de canyes de pesca.

Cargol de brides

Com triar un caragol?

Cal adoptar un enfocament responsable de l’elecció del cargol i el bridle, perquè no han de causar molèsties al cavall. Per tant, aquests dispositius es seleccionen individualment per a cada animal. Quan escolliu, tingueu en compte les característiques anatòmiques del cavall, la dinàmica del seu moviment, la sensibilitat de la boca. El personatge i el temperament del cavall, la seva edat, tenen un gran paper. A més, s’ha de tenir en compte el grau d’entesa i confiança entre el genet i el cavall.

Tipus de Caragols

En funció de les característiques estructurals es distingeixen els tipus de cargols següents:

  • Un ordinari mossegar. Aquest dispositiu consta de diversos enllaços. Cadascun d’ells es mou independentment de l’altre. Això permet actuar per separat a les parts dreta i esquerra de la boca del cavall. Aquest cargol és un dispositiu força popular que s’utilitza àmpliament en el treball amb cavalls. Tanmateix, els pilots novells han d’actuar amb cura, ja que un control descuidat amb l’ajuda d’un broquet pot ferir el cavall.
Foto de Trenzel
  • Snuffle-Beat és un tipus nord-americà de xiringuitos ordinaris. Aquest dispositiu està fabricat amb metalls ferrosos barrejat amb coure per fer-lo més atractiu per al cavall. Té el doble de anells, cosa que fa convenient utilitzar aquest tipus de cargols. El dispositiu no permet que el cavall tiri el bitxo.
  • Vuit és un cargol de tres enllaços. Gràcies a aquesta estructura, el dispositiu es troba millor a la boca del cavall. L’anell mitjà es pot localitzar verticalment, és a dir, el control serà més rígid. Si aquesta part es troba horitzontalment, el cargol s’utilitza per a cavalls amb una mandíbula massa sensible.
  • Nibble d’una sola peça: un dispositiu dissenyat per a cavalls amb una closca sensible de la boca. No té articulacions, així que cal tenir experiència en l’ús d’una sola picada. El control ha de ser bidireccional, en cas contrari, el dispositiu s’endinsarà a la boca.
  • Rubber Gnawed Trenzel és una versió actualitzada del dispositiu anterior. L’aparell no causa molèsties al cavall, però no s’accepta fer-lo servir en competicions.
  • Un cadenet de cadena roncada consta de diversos enllaços, el seu nombre pot variar de 5 a 9 peces. Es troba còmodament a la boca del cavall, però no és adequat per a la doma.
Tipus de Caragols
  • L’eider anglès és un altre caragol obtingut com a resultat de la modernització del pinyol habitual. Les corretges de les brides s’uneixen als forats addicionals de les anelles, després que s’adhereixen a l’ocasió. Les regnes de les regnes es poden ajustar de forma independent, depenent de les característiques de la canya. L’àrid anglès s’utilitza àmpliament en salts i esports.
  • S’utilitza la trincelera per a mossegar si el cavall llança la llengua per sobre de la picada. L’aparell actua de la manera següent: l’espatlla fa que el cavall aixequi la llengua, però alhora no li permet llençar la llengua. Això permet deslletar un cavall d’un mal costum.

Els problemes

Els eqüestres no experimentats poden trobar alguns problemes a l’hora d’utilitzar el cargol. Aquesta adaptació requereix certes habilitats per part del motorista. Per tant, és necessari aconseguir una comprensió mútua amb el cavall. Si el cavall comença a tirar el cap enrere o, per contra, a baixar-lo fortament, aleshores la canya de pesca afecta només els racons de la boca. L’animal pot “mossegar el bitxo”, cosa que dificultarà el control del cavall.

A més, es poden presentar problemes en realitzar diverses maniobres si el cavall no us escolta. L’animal pot aturar-se bruscament, negar-se a saltar. Un cavall reposat “doblegarà constantment”, i la lluita del genet amb el cavall causarà irritació no només per a qui el controli, sinó també per a l’audiència.

Trenzel per a un cavall

Pot aparèixer un altre problema greu si el bit no es dimensiona correctament. Si la distància entre els anells és massa gran, llavors poden punxar o fregar els llavis del cavall. Es poden trencar fragments lleugers a la boca del cavall, cosa que és perillosa tant per a la muntanya com per al genet. Al contrari, els caragols pesats es posaran tranquil·lament a la boca del cavall.

Tot i això, amb el pas del temps, la comprensió arribarà entre el cavall i el genet. Cal deixar que el cavall s’acostumi al cargol (la foto del dispositiu es presenta al nostre article). En el procés d’entrenament, entendreu què és el que causa el inconvenient del cavall i podreu corregir errors. Un cavall és un animal intel·ligent que aprèn ràpidament quines accions provocaran el descontentament del motorista.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *