Vaixell de pantans – descripció, característiques i possibilitats de funcionament

Vaixell de pantans – descripció, característiques i possibilitats de funcionament

Molt sovint, els aficionats a l’aire lliure (pescadors, caçadors o simplement turistes), quan superen els obstacles d’aigua, s’enfronten al problema de que la seva embarcació a motor no és capaç de creuar les aigües poc profundes o zones densament cobertes de vegetació pantanosa. Per solucionar aquests problemes, es va crear un dispositiu especial anomenat pantà de vaixell.

Funcions de disseny

El motor foraborda del pantà és motor de refrigeració per aire que està unida a la part posterior de l’embarcació. Aquest motor foraborda està equipat amb un eix llarg inclinat amb una hèlix semi-immersa. L’eix de conducció i de treball es troben situats en diferents eixos amb un angle determinat. El valor d’aquest angle varia en funció de l’altura del popa de popa de l’embarcació. Aquest disseny permet que l’eix de treball sigui més curt, cosa que fa que el motor sigui més lleuger, més lleuger, cosa que simplifica el seu transport i, si és necessari, es trasllada d’una embarcació a una altra.

aspecte motor

L’eix de l’hèlix del vaixell del pantà està segellat amb dos punys. Això protegeix els compostos lubricants dels efectes ambientals adversos, impedeix que l’aigua penetri als nodes de transmissió, augmentant així la fiabilitat i la vida útil dels coixinets de transmissió.

El motor està equipat amb un silenciador que no permet que es descarreguin gasos d’escapament a l’aigua. Un sistema de lubricació independent redueix la contaminació. Tot això indica la conformitat del pantà del vaixell al nivell internacional de les normes ambientals.

L’eix està dissenyat de tal manera que durant el funcionament proporciona vibracions d’autocentració i amortiment. Això permet reduir significativament el nivell de vibració i minimitzar les càrregues laterals de les parts giratòries. Això augmenta significativament la vida del motor i el fa còmode per als usuaris.

Característiques del motor

El disseny del pantà del vaixell foraborda augmentarà significativament la patència en els matolls i a les aigües poc profundes. Per al moviment lliure, n’hi ha prou amb uns centímetres d’aigua sota el fons. L’aparell i l’aspecte del cargol no li permeten aferrar-se a diversos obstacles. Ajustant l’angle d’atac del cargol, podeu navegar en aigües poc profundes, només la meitat submergint-lo en aigua.

ús del motor

Les plaques verticals al llarg de l’eix, anomenades fulles o aletes, quan es troben amb diversos obstacles, desvien-les del cargol. La forma de cargol exclou la possibilitat d’enrotllar algues o engranatges de pesca. Aquest disseny és molt eficaç quan es mou en terra o terra. La refrigeració per aire permet operar aquest motor en diverses superfícies fins a sòls sòlids.

Visió general dels pantans de caimà

Un dels pantans d’embarcacions nacionals més populars són els motors Alligator. Són lleugers, còmodes, sense pretensions i fiables. A més, el seu cost és molt inferior als seus homòlegs estrangers.

Manquen equipament i marxa enrere. El parell es transmet a l’eix del cargol mitjançant una corretja de distribució. El fort cargol d’acer resisteix forts impactes contra obstacles, protegint el motor dels danys. Tot això augmenta la vida útil del producte.

Alligator de pantans

El sistema de refrigeració per aire elimina l’entrada de fangs, sorres o algues a la bomba. El material per a la fabricació del cargol és d’acer inoxidable durador. Els motors Alligator han demostrat el seu millor fet si s’han instal·lat en embarcacions de fons pla.

Swamps MRS

Un altre desenvolupament domèstic popular és la sèrie MRS de pantans de barques forabordes fabricats per Bulatocka. Inclou motors amb una capacitat de 7, 9, 16, 20 i 24 cavalls de potència, cosa que permet als usuaris triar l’opció més adequada en funció de les condicions de funcionament.

El sistema d’amortització de vibracions i vibracions del motor, l’eix i els eixos fabricats en acer anticorrosiu, l’augment del marge de seguretat dels coixinets fan que aquest producte sigui fiable en funcionament i allarguin significativament la seva vida útil. El combustible per a aquests motors és la benzina A-92, el seu consum depèn de la potència del motor.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *