Com criar cucs de sang a casa: tipus de cucs de sang, tecnologia de cria, instruccions de cultiu, consells de rentat i pesca

Com criar cucs de sang a casa: tipus de cucs de sang, tecnologia de cria, instruccions de cultiu, consells de rentat i pesca

Probablement qualsevol aquarista experimentat estarà d’acord amb l’opinió que el millor és alimentar el peix amb cucs de sang o altres aliments vius. D’aquesta manera es garanteix una excel·lent salut i benestar dels habitants de l’aquari. Però hi ha un problema. A la temporada càlida, els cucs de sang es poden rentar a molts cossos d’aigua amb aigua estancada. Però, què passa amb l’hivern? Afortunadament, en saber reproduir cucs de sang a casa, podeu proporcionar als habitants de l’aquari gairebé qualsevol quantitat d’aliments, i fins i tot vendre l’excés, aconseguint un benefici tangible.

Per què necessito un cuc de sang

Per descomptat, l’ús més evident de les larves de mosquit és l’alimentació de peixos d’aquari. El cuc de sang conté tot el necessari per a l’èxit i el desenvolupament ràpid d’una substància. Segons la mida, es poden alimentar tant de peixos juvenils com adults. Amb la presència constant d’aliments vius a la dieta, el peix es fa més gran, el color, el més saturat possible. Una varietat de malalties, incloent-hi la curvatura de la columna vertebral en les femelles de races vivípares després del part, si no estan completament excloses, com a mínim reduïdes en quantitat.

Els peixos mengen de gust

Tot i això, els cucs i els cucs de sang de casa també poden ser útils per a la pesca. Les larves de mosquit són un esquer excel·lent per a moltes espècies de peixos: picador, caça, perxa, desolador i algunes altres. No obstant això, només un cuc de sang gran és adequat per a això. La petita es pot utilitzar per alimentar-se n’hi ha prou de llençar un polsim de larva al forat durant la pesca amb gel per proporcionar la màxima atenció del peix.

Tipus de cucs de sang

Abans d’esbrinar com es poden criar els cucs de sang a casa, serà útil esbrinar què pot ser. Típicament, l’espècie està determinada per la mida de les larves; en cas contrari, cal estudiar-les a microscopi durant molt de temps i amb molta cura, buscant diferències conegudes només per experts altament especialitzats.

Comencem per la petita: les larves no creixen fins a 10 mil·límetres. Habitualment viu al fons dels rius amb un corrent fluix, a les aigües posteriors.

Criació de cucs de sang

L’estuari és més gran. Es troba a les badies poc profundes, principalment a les regions del sud del nostre país. Els fangs contenen una gran quantitat de substàncies orgàniques necessàries per a la nutrició de grans larves.

Grans (està ple): larves d’un mosquit. Als rius i altres masses d’aigua amb corrent fluït gairebé no es produeix. Habita generalment a l’arbrat d’estanys, llacs i tolls de llarga durada. Una opció fantàstica no només per als peixos aquaris grans i agressius, sinó també per a la pesca.

Creació de condicions òptimes

Abans de començar la cria de cucs de sang a casa, heu d’assegurar-vos que les condicions s’ajusten a la norma. En cas contrari, es pot perdre tota la potència.

Comença amb la temperatura. L’interval òptim és d’entre 13 i 20 graus centígrads. En aquestes condicions, les larves es desenvolupen de manera més intensa, mantenint un aspecte preciós, que és especialment important en els casos en què els cucs de sang es cultiven per vendre.

Es pot conrear a altres temperatures, però això tindrà conseqüències negatives. Per exemple, si la sala és més freda, el desenvolupament de les larves és molt més lent (en general, els cucs de sang poden suportar fins i tot una gelada sense fer-se mal). I si l’habitació és massa càlida, el cuc de sang obté una closca fina i delicada. Això no només complica el procés d’enganxament, sinó que també redueix la vida útil.

Gran menjar i esquer

El següent factor important és la humitat. Alguns experts creuen que aquesta no és una circumstància important, sinó que es poden descuidar. Però d’altres afirmen que els cucs de sang es desenvolupen millor si la humitat a l’habitació és aproximadament del 70%.

Obteniu el primer lot de cucs de sang

Primer cal prendre una quantitat suficient de fangs. Això es fa simplement: des de l’embassament més proper (llac o riu), es recull la brutícia del fons, que es renta a través d’un tamís finíssim. Com a resultat, hi passen les partícules més petites de fangs, mentre que les restes grans es queden al tamís. Els fangs són abocats a contenidors adequats i es llença les escombraries. Com més fang serà, millor.

Ous de mosquit

Els millors envasos per al cultiu: plaques de cocció amb una alçada d’uns 5-7 centímetres. A més, els experts recomanen pintar-los de color groc, ja que per alguna raó atrau als mosquits. Els fangs es col·loquen en làmines de coure amb una capa d’uns 2 centímetres. Aquí també s’aboca aigua, no més de 3 centímetres. Aquestes plaques de cocció es deixen al carrer (en època càlida, per descomptat) al lloc on viuen els mosquits. L’ideal seria que la caseta estigui situada a prop de rius, estanys o fins i tot pantans fluïts. En definitiva, el lloc hauria de ser mosquit. El més important és posar les fulles de cocció perquè estiguin sempre a l’ombra. Al sol, s’escalfen, cosa que provocarà la mort de les larves.

Passats els 3-4 dies, apareixerà a l’aigua un nombre suficient d’embragatges de mosquit. Podeu continuar treballant.

Creixem cucs de sang a partir dels ous

En general, la tecnologia de cria de cucs de sang és molt senzilla. Les làmines de cocció es cuiden amb cura, per no vessar, transferides a una habitació tancada. Ara cal esperar uns 2 dies i podreu examinar detingudament els fangs. Molt probablement, notareu els cucs més petits que es mouen a l’ampit. Això és cuc de sang. És cert, molt petit, només és adequat per als menuts o peixos d’aquari més petits. Però millor esperar.

Gran esquer

En total, els cucs de sang creixen unes 3 setmanes. En qualsevol moment, podeu decidir que ja ha crescut prou. No paga la pena endarrerir-se més – els adults adults sortiran de les larves. Tot i això, aquesta opció també és acceptable, ja en parlarem una mica més tard.

Com alimentar-lo?

En els primers estadis, els cucs de sang tindran suficients nutrients continguts als fangs. Tot i això, no fa gaire. Per tant, amb el pas del temps, haureu d’alimentar-lo. El llevat és el més adequat per això. Cal diluir-los amb aigua, barrejar-los amb fangs i afegir-los a palets a raó d’uns 100 grams de llevat per metre quadrat d’àrea. Aquesta vestimenta superior és suficient durant dues setmanes. A continuació, podeu tornar a alimentar-se, ara utilitza llevat sec. És força senzill abocar-los amb una capa uniforme sobre tota la zona del palet.

Gran esquer

És molt important no excedir-ho, és millor que els sots víctimes de sang, encara que això comporti la mort d’algunes de les larves. Al cap i a la fi, si aporteu massa llevat, l’aigua començarà a podrir-se, per la qual cosa morran tots els cucs de sang.

Captura de cucs de sang

Quan decidiu que les larves són prou grans com per ser utilitzades com a menjar o esquer, podreu atrapar-les. El procés és bastant senzill. L’aigua amb una safata s’elimina amb cura: només queden els fangs. S’ha de traslladar amb cura a un tamís. Després es baixa el tamís cap a una gran conca o un bany petit i es fan moviments circulars. El llimac, rentat per aigua, s’expressa simplement en aigua, només queden les larves seleccionades al sedàs. Per a aquest propòsit, es va rentar el cargol quan es va treure dels estanys, de manera que no cal tornar a molestar amb l’excés d’escombraries. Els fangs es poden retornar a les làmines de cocció, també servirà per a un cultiu més gran. Al cap i a la fi, si us interessa la cria de cucs de sang com a negoci, el flux de producció ha de ser continu.

En aquest cas, no cal treure tots els cucs de sang dels fulls de cocció. Però cal tapar-les al damunt amb gasa o un altre material dens que permeti passar l’aire. Però heu de preveure un espai determinat, per exemple, per construir un petit marc de filferro. Els mosquits, deixant les larves, volen durant un temps i, com que no poden volar, posaran les larves directament a les mateixes làmines de cocció de les quals van sorgir. Després d’això, el procés comença de nou.

Emmagatzematge

Ara ja sabeu criar cucs de sang a casa. Però també cal emmagatzemar-lo adequadament, independentment de si voldreu vendre larves o deixar les vostres necessitats. Aquest producte és perible: no funcionarà gaire temps per emmagatzemar-lo, com a molt, un parell de setmanes.

La millor delícia

Els cucs de sang joves es poden emmagatzemar en un magatzem de niló, ben lligat i suspès en un recipient de vàter. L’aigua corrent freda garantirà una bona conservació. Però assegureu-vos que no “sobrepassi” i que no comenci a eclosionar.

Durant algun temps, els cucs de sang es poden guardar a la nevera, només a la prestatgeria inferior, on la temperatura és exactament per sobre de zero. Poseu-lo en un diari mullat i emboliqueu-lo. Envolteu el paquet resultant en altres 3-5 capes del diari per evitar que s’assequin.

Si teniu previst emmagatzemar cucs de sang durant un mes o més, l’única manera és la congelació. Sí, en aquest cas no servirà per mantenir-lo viu. No obstant això, és millor alimentar els peixos de l’aquari amb un cuc de sang mort que amb menjar sec.

Conclusió

Al respecte, el nostre article arriba al final. Ara ja sabeu com criar els cucs de sang a casa, així com mantenir-lo durant molt de temps. Això vol dir que és fàcil afrontar la tasca de proporcionar un petit aquari amb menjar viu, i reproduir cucs de sang a escala industrial, cosa que us permetrà construir un negoci que aporti ingressos constants.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *