Perxes: tipus, característiques, qualificació

Perxes: tipus, característiques, qualificació

Fins i tot comerciants amb experiència consideren que la perxa és un dels peixos més delicats. No obstant això, si us acosteu al procés de pesca preparat i seguiu una determinada tècnica de caça, podeu obtenir-lo relativament fàcil tant a l’estiu com a l’hivern.

Com a eina principal per a la pesca d’aquest peix, s’utilitzen filadors especials de perxa: plaques giratòries o oscil·ladors. A més, han de seleccionar-se amb vista a les característiques del dipòsit, així com a l’època de l’any. Si trieu l’equip equivocat, fins i tot els giradors o oscil·ladors més cars no aportaran una eficiència adequada.

Intentarem posar en relleu aquest tema i parlar dels millors filadors de perxa, que fan servir els paranys professionals. Per obtenir una imatge més visual, la llista es presentarà en forma de qualificació. Considereu les característiques d’aquest inventari i altres característiques notables.

Estacions

La preferència de la perxa en el menjar i la forma de la seva vida depèn en gran mesura de la temporada. Tenint en compte l’època de l’any, cal triar l’inventari adequat. Els esquers de perxa per a la pesca d’hivern són sensiblement més pesats que altres.

perxes d'hivern

Normalment vénen en un factor de forma plana i amb una varietat de colors, que van des de grisos descolorits fins a colors vermells brillants. Els esquers de perxa per a la pesca d’hivern es poden utilitzar en gairebé qualsevol aigua d’aigua a causa del seu pes digne.

Als mesos de tardor, l’elecció dels pescadors recau en petits esquers. El principal és adaptar-se als habitants de l’embassament. I si les perxes d’hivern es podrien triar sense tenir en compte el color, aleshores a la tardor s’ha de tenir en compte aquest moment. Els colors correctament seleccionats augmentaran significativament la captura d’aquest depredador de ratlles.

En els mesos d’estiu, el peix és força actiu i es troba molt ben agafat a gairebé qualsevol esquer, fins i tot el més lleuger: capçals i torçades. Molts operadors prefereixen no fer servir aquest tipus d’equips a l’estiu i fer esquers per fer-ho.

A la primavera, quan la natura comença a despertar-se, el peix té especial fam i omnívor, cosa que vol dir que és més accessible. Durant aquest període, podeu utilitzar qualsevol esquer, incloses les pesades hivernals. El més important és que siguin lluminoses, ja que la visibilitat a l’aigua no és gaire bona a causa de l’aigua de la font fangosa. Durant aquest període, molts caçadors també utilitzen filadors senzills casolans per a la perxa a causa de la despretensió del peix a l’esquer.

A continuació, considerem els millors representants d’aquest àmbit. Tots els models descrits a continuació són molt recomanables per pescadors experimentats. Analitzarem les característiques dels filadors de perxa i altres característiques distintives de l’inventari. El primer a considerar els giradors i els oscil·ladors posteriors. Així doncs, tindrem dues llistes del millor dels millors.

Plataformes giratòries

Spinner spinner s’ha utilitzat durant molt de temps. Els homes filats van ser els primers a utilitzar un inventari rotatiu en la caça d’aquest peix. Les plaques giratòries van ser reemplaçades per torçades, mulladors, ratpenats i altres voltes. Però l’esquer de la perxa filant encara no renuncia a les seves posicions i és utilitzat activament pels caçadors, especialment els nouvinguts en aquest tema.

Una de les principals característiques d’aquests esquers és la facilitat d’ús. Qualsevol persona, fins i tot el més verd verdader, podrà en poc temps dominar les complexitats de treballar amb un esquer de perxa giratori. L’esquer no requereix cap cura especial. N’hi ha prou de llençar-lo a un riu o llac i començar a conduir lentament, i el peix no trigarà a esperar.

Qualificació de perxes (plaques giratòries):

 1. “Cometa Meps”.
 2. Meps Aglia Long.
 3. El Smith Nike.
 4. Myran Wipp.
 5. Pantera Martin Orginal S.

Considereu cada esquer amb més detall.

Cometa Mepps

A jutjar per les revisions dels pescadors, aquesta és la millor esquer perca per a les aigües poc profundes. L’esquer rotatiu universal té una forma oval i un angle de rotació de 45 graus. Les característiques dels filadors fan que es pugui treballar amb aquesta deguda eficiència tant en cossos d’aigua estancats com en aigües poc profundes.

Cometa Mepps

Una varietat de pètals suggereix una àmplia selecció de perxa per a preses, començant per peixos petits i acabant amb grans representants de l’espècie. A la venda es poden trobar bolles de diferents colors i brillants: vermell, groc, blau, etc.

Mepps aglia llarg

El pètal d’esquer amb el seu aspecte s’assembla a una fulla de salze i gira a un angle de 30 graus. A jutjar per les ressenyes de pescadors professionals, la gavina s’ha mostrat perfectament en les masses d’aigua al llarg del curs. Un disseny ben dissenyat permet resistir fins i tot un corrent fort, per no parlar dels fons posteriors més o menys tranquils.

Mepps aglia llarg

Aquest esquer és ideal per a la pesca en breus i basses ràpides en els calorosos mesos d’estiu. En aquests llocs, i en aquest moment, la perxa molt sovint va a caçar. Igual que altres filadors de la marca, aquest model no es pot anomenar assequible, però compleix el seu valor amb una excel·lent capacitat de captura.

Smith niakis

També és un esquer universal de filador, molt popular entre els espionistes. Aquesta filadora afronta perfectament a la pesca de perxa a gairebé qualsevol cos d’aigua. També convé assenyalar que el pètal de la roda de gir sempre gira constantment sense tenir en compte la força del corrent o els obstacles subaquàtics.

Smith niakis

A la venda podeu trobar l’enciam en diferents categories de pes. Es tracta de la perxa que els pescadors professionals recomanen utilitzar aquestes plaques giratòries amb un pes de 3 o 4 grams. En el període tardor-hivern, és clar, cal buscar esquers d’una massa lleugerament més gran.

Myran wipp

Aquesta pinya de llarg abast va fer una crida a aquells que acostumen a pescar des de la costa. El model permet agafar un territori significatiu, llançant el filador a una distància decent. El pètal giratori està fet amb forma oval i compleix amb dignitat en qualsevol, fins i tot en les condicions més difícils.

Myran wipp

Al cos del filador hi ha forats especials que creen una lleugera vibració. Simplement ajuda a estabilitzar el treball del rotador. També hi ha una mosca força magnífica feta de plomes vermelles. L’elecció del pes de les gotes és força gran, de 3 a 15 grams. Però, per suposat, cal triar un encenedor més fàcil.

Pantera Martin Orginal S

La marca està especialitzada en plaques giratòries i, segons diuen, es va menjar el gos en tals esquers. Per tant, es respecten els productes de l’empresa entre els pescadors professionals. Aquesta sèrie es considera bàsica i és més adequada per a principiants, tot i que els mariners experimentats sovint poden trobar aquests esquers.

Pantera Martin Orginal S

El pes del filador oscil·la entre els 4 grams. Les qualitats de vol de l’esquer es troben a un nivell mitjà, però atrau pescadors principalment per la seva estabilitat i funcionament eficient en qualsevol embassament.

Gronxador

Les filadores d’aquest tipus es van començar a utilitzar no fa gaire. Els oscil·ladors van trobar la seva aplicació a la caça de la truita conreada, que es cria en embassaments de pagament i especialment tancat. Però al cap d’un temps, els pescadors es van adonar que aquests esquers funcionen bé a les fàbriques silvestres, sobretot en la caça de la perxa.

Com en altres casos, el to principal del segment el configuren les marques japoneses, els productes dels quals difereixen no només en un rendiment d’alta qualitat, sinó també en una eficiència envejable.

Valoració de les millors fluctuacions:

 1. Smith pur.
 2. Waterland Renge.
 3. Skagit Desing Pri.
 4. Bosc Marvell.
 5. SV-Pesca Koketka.

Considereu l’esquer amb més detall.

Smith pur

A jutjar per les ressenyes dels pescadors, aquesta és una de les bages més enganxoses. Smith Pure treballa amb confiança en qualsevol cos d’aigua i en una gran varietat de condicions. El model està disponible en diverses versions, que difereixen en massa les unes de les altres.

Smith pur

La llebre més lleugera pesa només 1,5 grams. Amb tanta vacil·lació, podeu sortir a perxes en miniatura. A més, els peixos grossos també afavoreixen aquest atreviment i no hi passen. Els pescadors professionals recomanen començar per una opció més universal i alhora òptima per a la majoria dels pescadors: un model de 3 cm de longitud i un pes de 2,7 grams.

Reny de les terres aquàtiques

Es tracta d’una instància bastant rara per al mercat nacional, per la qual cosa molts pescadors prefereixen ordenar el model al lloc web oficial de la marca. L’esquer és extremadament enganxós, de manera que les tasques addicionals i, alhora, una tarifa de preu decent, estan més que justificades.

Reny de les terres aquàtiques

Aquesta filadora té una geometria molt interessant i original. El joc de l’esquer a l’aigua és diferent a qualsevol altre que es pugui observar en els homòlegs competidors. Hi ha models que pesen entre 1,5 i 4 grams. Poden capturar perxa de diverses mides.

Skagit desing pri

Molts pescadors consideren aquest model com el millor atractiu hivernal per a la perxa. Tot això gràcies al disseny atent. L’esquer va resultar excel·lent fins i tot en un corrent fort. A més, els esquers passen perfectament per les ranures, les línies de retorn, els fossats i altres obstacles que es poden produir en el període tardor-hivern.

Skagit desing pri

A jutjar per les revisions dels pescadors, l’esquer justifica plenament el seu alt cost amb un excel·lent indicador de captura. El pes de la sèrie és força gran; es troben alguns exemplars molt pesats per a un segment d’oscil·lacions.

Marvell del bosc

Aquest model minúscul pesa 0,6 grams i presenta característiques originals en forma de gota aplanada. Aquest format li permet afrontar perfectament diverses condicions als estanys d’estiu i primavera.

Marvell del bosc

El model es va desenvolupar originalment per a la pesca de la truita, però els pescadors nacionals l’utilitzen amb èxit per a la caça perca, ja que la captura d’aquesta nissaga és simplement excel·lent.

SV-Pesca Koketka

L’esquer ha rebut una forma clàssica, a les botigues es poden trobar models de diferents categories de pes. Els més lleugers són excel·lents per pescar perxa. A aquest últim li agrada molt el joc d’aquest esquer-cullera, per tant, la subtilesa de l’esquer està a un nivell molt decent.

SV-Pesca Koketka

L’oscil·lador va funcionar bé en un treball aigües amunt, contra i en contra. Els pescadors només deixen comentaris positius sobre la “Coquette”. També cal destacar el cost bastant adequat de l’esquer, que no es pot anomenar picada.

Oscil·lador o pinyol?

La majoria de les preguntes novel·les es fan aquesta pregunta. Fins i tot els comerciants professionals no poden donar-hi una resposta definitiva. Tant l’oscil·lador com el filador permeten caçar perxa amb la mateixa qualitat. El principal és triar el conjunt òptim de cimbells i aprendre a utilitzar-los.

Pel que fa a la facilitat de desenvolupament, és molt més fàcil per a un principiant fer front a una plataforma giratòria. I el resultat visible no trigarà gaire. Tanmateix, els distribuïdors de joncs són un atreviment més específic, i és més interessant caçar amb ells, perquè cal establir unes condicions determinades: cablejat, horitzó de pesca, etc. Els veritables pescadors, acostumats a caçar amb ràbia i il·lusió, sempre s’aturen a les bales.

En conclusió

En conclusió, podem assenyalar els principals punts que definitivament hauríeu de parar atenció als principiants abans de comprar filadors per a perxa. A més, com s’ha esmentat anteriorment, cal tenir en compte l’època de l’any i la mida estimada del peix.

Característiques crítiques dels filadors per a la pesca de perxa:

 1. Pes De 5 a 10 grams. Massa giratòries pesades giren malament, i els pulmons són allunyats pel corrent.
 2. La forma del pètal. La millor opció és un oscil·lador ovalat amb un cos allargat. És millor tenir cura d’un pètal sense coll. S’utilitzen esquers llargs en el recorregut, i de curts i grans en el llom.
 3. Angle de rotació. Aquest paràmetre depèn de les característiques específiques de l’embassament i la pesca. Els pètals ovalats en un cert angle fan sonar, passant per les ones, atraient així els depredadors.
 4. Enviament. Un pes equilibrat et permetrà llençar l’esquerre lluny i no xerrarà a la superfície.
 5. Mida. La mida universal es considera que és la longitud de la cullera de 4 a 7 centímetres. Però en cada cas, l’esquer es selecciona en funció de la mida del peix.
 6. Color. Els pescadors experimentats saben bé que la perxa adora les escales de colors brillants i, sobretot, el vermell. Els insectes poden ser de qualsevol color, però és millor triar els pètals amb una tonalitat vermella pronunciada.

Aquests consells són principalment per a principiants, ja que els professionals han identificat la seva pròpia gamma d’articles de pesca i señuelles. Es controlen fàcilment amb filadors d’un gram i no perden variants de 20 grams durant la pesca activa.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *