Captura d’ocells. Mètodes segurs

Captura d’ocells. Mètodes segurs

La captura d’ocells no només té importància comercial, també es necessita per a l’estudi i s’utilitza àmpliament en ciències com l’ornitologia. Hi ha diverses maneres segures d’utilitzar-la tant per aficionats com per professionals. Mirem algunes d’elles.

Oest

Els occidentals anomenen cèl·lules especials en les quals un costat és completament mòbil. Aquesta trampa es tanca automàticament en el moment en què l’ocell entra a la gàbia: això és facilitat per un ressort muntat en una paret mòbil.

Pesca d’ocells occidentals

Els occidentals existeixen de diferents mides i depenen de la mida dels ocells que pensen capturar. També s’ha de tenir en compte la distància entre les canyes: per a la captura d’ocells petits no s’han de separar els uns dels altres ni més ni menys d’un centímetre. És clar que per capturar ocells grans, cal portar no només una gàbia més gran, sinó també feta de materials duradors, pesats i amb una molla forta i força atapeïda.

A més, amb aquest mètode es poden fer servir decoracions amb plomes de decoració. Però en el cas d’aquesta captura d’aus, el millor és utilitzar una gàbia doble per tancar un ocell desembarcador. Sovint d’aquesta manera s’agafen, per exemple, a la titmouse.

Captura d'ocells

Hi ha molts mètodes coneguts per capturar ocells cantants, però aquest és potser el més segur per a ells.

Amagatall

Aquest mètode no només és molt emocionant, sinó que també és més eficaç. Requereix de vosaltres suficient observació i coneixement dels hàbits de les aus. Es pot comparar amb la pesca: la seva captura dependrà de la vostra paciència i de la seva rapidesa i de la velocitat de reacció.

A la memòria cau s’anomena xarxa per a la captura d’ocells, que es tira sobre un marc fet de cordes. A més de la memòria cau pròpia, haureu de preparar un lloc en el qual us pogueu agafar. També, en aquest mètode, s’utilitzen sovint ocells decorats.

La xarxa per a la captura d’ocells està millor feta amb fils de niló d’uns 0,6 mm d’espessor. Una quadrícula no es confondrà tant durant el transport com quan la mineria s’hi endinsa, però alhora és força duradora i és capaç de mantenir el seu pes.

Seleccioneu la mida de la xarxa i les cel·les en funció dels ocells que vulgueu capturar. A més, dependrà del seu pes. Una graella amb cel·les més grans serà molt més lleugera que una malla de la mateixa mida, però amb cèl·lules més petites. Es té en compte el pes de manera que es pugui llençar amb rapidesa i facilitat.

A continuació, es mostren algunes mides recomanades utilitzades per criadors experimentats:

  • Pardal – 5-7 m.
  • Sandpipers, estornells – de 8-10 m.
  • Gavines, corbs: 12-14 m.

Està clar que aquestes mides no són obligatòries i, en gran mesura, depenen tant del fil a partir del qual es xafardeja la memòria cau com de les vostres habilitats de maneig de xarxa.

La preparació del lloc també depèn del tipus d’ocell. Podeu configurar la memòria cau en una aplanada uniforme, després d’haver abocat el menjar allà mateix i a les matolls, tant naturals com d’auto-elaborades. Aquí només cal conèixer els hàbits de les aus.

Net per a la captura d'ocells

La captura d’ocells amb una punxa pot ser molt eficaç. En alguns casos, es poden atrapar diversos individus alhora. Naturalment, això només passa si els ocells són ramats. La memòria cau s’utilitza no només per a la captura d’ocells canals, sinó també per als caçadors de preses comercials.

Voluntat rossinyola

Podeu esbrinar al vídeo el dispositiu d’aquesta trampa.

Amb l’ajuda d’un dispositiu d’aquest tipus, no només es capturen rossinyols, sinó també altres ocells que prefereixen estar a terra. Per tant, no hauria d’esperar que sigui el rossinyol.

Conclusió

Hi ha moltes maneres d’atrapar ocells, en aquest article s’enumeren els més escampats. De fet, fins i tot capturar-se en amagats pot causar danys a un ocell petit, però encara és més probable una raresa que un patró.

Trampa de falcó

Hi ha diferents mètodes, uns francament bàrbars i cruels, d’altres més humans i segurs, però qualsevol que trieu per vosaltres mateixos, penseu en què serveix. No és necessari atrapar un ocell només per diversió o interès esportiu. No espereu que si agafeu un ocell salvatge i el poseu a una gàbia, us cantarà immediatament. Les aus silvestres necessiten almenys una setmana per adaptar-se en captivitat, i algunes no sobreviuen del tot. Si decidiu anar a pescar l’ocell cantant, tingueu en compte això i penseu prèviament sobre els llocs per al seu manteniment. Cada espècie d’aus requereix un dispositiu i una mida de gàbia diferents, aliments, horari diürn, etc. Estudieu atentament tots els matisos abans de sortir a pescar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *