Què és zherlitsa: tipus, dissenys i característiques de la pesca

Què és zherlitsa: tipus, dissenys i característiques de la pesca

No tots els aficionats a la pesca estan preparats per seure contínuament amb una canya de pesca. Alguns també volen gaudir de la bellesa natural, estar al seu pensament. Per a ells, la zherlitsa va ser una vegada inventada. Molts pescadors han apreciat durant molt de temps les seves excel·lents qualitats. Què és una zherlitsa i quantes espècies té? Quins avantatges i com preparar correctament? Tot això en detall a l’article.

Què és això

Què és un ventilador? Aquest dispositiu està dissenyat per a la captura de depredadors com el bec, el botí, el perxa. Aquest és un disseny que consta d’elements:

 • Base per a la línia de pesca en forma de tiratge, bastidor o rodet.
 • Primavera amb bandera.
 • Retenedor de la primavera
 • Ganxo per esquer.

Amb la seva ajuda, es facilita molt el procés de pesca: no cal estar constantment en un lloc, n’hi ha prou amb instal·lar la zerglyca al lloc adequat, llençar l’esquer i esperar fins que la presa s’enganxi i s’emboliqui amb una línia de pesca. En aquest cas, només heu de controlar el dispositiu de tant en tant. Quan la bandera canvia la posició horitzontal en vertical, podeu agafar la captura.

Zherlitsa per a la temporada d’estiu fes-ho tu mateix

fes-ho tu mateix zherlitsa per a l'estiu

És molt fàcil fer-ho tu mateix. Per fer-ho, necessiteu un petit marc rectangular fet de plàstic o un bloc de fusta en forma de tiratge. En condicions de camp, podeu utilitzar una ampolla de plàstic per a la seva fabricació.

A continuació, s’enrotlla una línia de pesca a la base formada. Ha de ser prou fort, són adequats els fils d’un diàmetre d’uns 0,7 mm. Un analògic en aquest cas pot ser un fil kapron, alguns pescadors l’opten perquè es desenrotlla amb més fluïdesa i, per tant, disminueix la probabilitat que es pugui enredar en el moment més inoportú. La longitud depèn del lloc on es realitzarà la pesca, però de mitjana és de 9 m.

Cal recollir un lavabo a la línia de pesca. El seu pes ha de ser com a mínim de 12 g, el que és òptim per a un correcte equilibri de l’estructura en aigua. En aquest cas, no hi haurà una forta pendent cap a la part inferior, i la línia de pesca no es desferrà lliurement.

Haureu d’apropar-vos conscientment a l’elecció de les corretges. Cal preferir els productes metàl·lics de 25 a 35 cm de longitud, les dents del depredador no els podran danyar.

La qualitat dels ganxos també hauria de ser a la part superior, han de ser dissenyats per a un pes gran de peix. Per obtenir més fiabilitat, es recomana utilitzar productes que tinguin dues o tres punxades.

Vents de pesca d’hivern

hivern noia

En molts sentits, són similars a les d’estiu. Les llanternes d’hivern fes-ho tu mateix, però, a l’hora de muntar-les, s’han de tenir en compte els matisos següents:

 • La longitud de la línia de pesca s’hauria d’augmentar a 18-25 m. No s’ha d’utilitzar el fil kapron, en condicions d’aigua gelada cridarà clarament l’ull del depredador, cosa que l’espantarà.
 • És millor substituir la corretja metàl·lica per fluorocarbon. A diferència del metall, no s’adhereix al gel i no crida l’atenció. A més, sota gel, el peix és molt menys actiu, de manera que pràcticament no hi ha perill de picar la corretja d’aquest material.
 • Els ganxos dobles i triples es substitueixen per senzill.

Tipus de dones

 • Pedestal. Muntat sobre una base àmplia, baranes o cames directament sobre la superfície de l’aigua. El disseny es fixa en l’estaca, que s’instal·la a la vora o sobre gel. Per a la pesca d’hivern, aquests aparells es divideixen en oberts i tancats. El primer tipus inclou vigues amb llistons i potes, i el segon tipus inclou dispositius amb un pedestal ample i rodó, que permet tancar el forat.
 • Penjat Ja amb el nom podeu entendre que per a la seva fixació s’utilitzen branques penjades sobre un estany, o estaca, fixa a la part inferior.
 • Amb amortidor de goma. De fet, aquest disseny difícilment es pot denominar zero. Es tracta d’un dispositiu casolà, que consta d’un pal fixat a la riba i s’hi fixen una petita quantitat de fila de pesca, un enfonsador i un ganxo d’esquer. A causa de l’elasticitat de l’amortidor, no cal fer servir un fil llarg.
 • Marcada La característica principal és que aquest zerilka té pinces per instal·lar filferro, s’uneix una bandera a la part superior i s’uneix horitzontalment al rodet amb línia de pesca. Tan aviat com el peix comença a picar i el fil es desenrotlla, es pren una posició vertical, donant un senyal que es pot agafar una captura.

Avantatges i desavantatges

Els pescadors que comencen, a més de respondre a la pregunta de què és una zherlitsa, també estan interessats en la importància d’utilitzar-lo com a alternativa a la canya de pesca.

Fortaleses:

 • Una varietat d’opcions us permet fer el vostre propi equipament, n’hi ha prou amb tenir una quantitat suficient de materials improvisats, entre els quals podeu seleccionar ampolles de plàstic, clavilles de fusta o de metall, així com subministraments de línia de pesca i ganxos.
 • No hi ha problemes d’instal·lació. El més important és conèixer els llocs on es pot garantir la producció.
 • No cal estar en un sol lloc i supervisar constantment el procés.

Debilitats:

 • Heu d’escollir el lloc d’instal·lació amb la màxima consciència, especialment en aquells embassaments on hi ha un gran nombre de vegetació submarina. La frivolitat pot provocar que la línia de pesca en el moment més crucial es pugui enredar, i si el pescador no es trobava a prop en aquell moment, es pot deixar sense captura o sense atacs.
 • Per als amants de la pesca activa, sobretot a la temporada d’estiu, aquesta opció de pesca pot semblar massa avorrida.

Collarets d’abric: què cal tenir en compte l’hora de triar?

aparador

Actualment, l’assortiment de bigues és molt gran, però cal tenir en compte que no totes són universals, moltes requereixen d’un autodesenvolupament. Si voleu comprar aquest aparell en una botiga, heu de saber que els millors paràsits es determinen segons els paràmetres següents:

 • Alçada del cremallera. Depèn de quina temporada estigui prevista la pesca. Si serà a l’estiu, podeu fer servir el més baix, però no l’heu de triar per a l’hivern, ja que l’abundància de neu a l’estany dificultarà l’observació de la llanterna, així que si voleu pescar sobre gel, haureu de preferir les plataformes més altes.
 • El rodet per a la línia de pesca no ha de ser massa petit, també heu de comprovar com gira lliurement. No hi hauria d’haver cap tipus de capçalera exterior, tots els fixadors han d’estar fixats fermament.
 • Els bastidors de fusta de les bigues no solen estar pintats a les fàbriques, de manera que hauràs de tenir cura d’aquest mateix. Immediatament després de la compra, s’han de recobrir amb esmalt impermeable, o millor encara amb vernís.
 • Les obertures de plàstic són estructures plegables, de manera que abans de comprar s’han de muntar i s’ha de comprovar la fiabilitat de l’ajustament dels elements els uns als altres.
 • Les banderes mereixen una atenció especial. El seu principal inconvenient és la mida. Massa banderes que es troben sovint a les botigues, no poden fer còmode el procés de pesca, per la qual cosa caldrà estar preparat pel fet que aquest element s’haurà de fer de manera independent.

Atrapar pikes a zerlitsa a l’estiu

pesca de lluç

En la pesca, els collarets de lluç són de gran benefici. Això es deu al fet que aquest peix passa la major part del temps a llocs on hi ha un gran nombre d’enganxaments i vegetació aquàtica. L’acord amb una canya de pesca és molt problemàtic. Podeu capturar el bec a les biges d’estiu des de mitjan primavera fins a les primeres gelades.

A l’abril i al maig, la major captura es pot esperar als embassaments poc profunds, inclosos els rierols. Es recomana disposar les bigues en llocs amb la vegetació més densa, si és necessari, es pot aclarir lleugerament la zona d’ubicació de l’engranatge perquè la línia de pesca no s’aferri a les tiges i branques. Quin avantatge tenen aquests llocs? Primer, el pica passa molt de temps buscant preses per a la caça i els peixos petits, que poden resultar excel·lents esquer, prefereixen relaxar-se aquí durant llargs moviments estacionals. Captar aquest depredador aquí no serà difícil durant tots els mesos d’estiu. Als mesos de tardor es pot assolir un major èxit en la captura de pica en estanys més profunds, ja que en aquest moment tots els peixos comencen a preparar-se per a l’hivernada.

Els Zergelis es col·loquen a una distància de 7-10 metres els uns dels altres. Segons la llei de pesca, es permet utilitzar de sis a vuit engranatges alhora. Com s’ha apuntat anteriorment, s’instal·len a prop de claus o matolls densos. També serà útil saber on es troben els punts de confluència dels corrents ràpids i lents. En ells, els peixos petits s’orienten amb dificultat, i la punta l’aprofita, cosa que significa que es pot agafar allà força sovint.

Pel que fa a l’esquer, es recomana utilitzar peixos capturats al mateix dipòsit on serà capturat el depredador. Quan poseu el ganxo, heu de procurar que no es lesioni, perquè ha de romandre viu el màxim temps possible perquè la lluita no perdi interès en això, sobretot perquè les vigues se solen instal·lar durant un llarg període de temps.

Pike pesca durant el primer gel

Les bigues de gel no són exòtiques. L’aparició de l’hivern i la congelació d’aigua no és motiu per abandonar la pesca. Fins i tot es pot dir més, la captura no pot ser pitjor que a l’estiu, el principal és conèixer algunes regles.

Preparant-vos per anar a pescar pike a la primera gelada, val la pena estudiar detingudament la previsió meteorològica. Per què? Com que, a l’hivern, aquest peix rarament mostra activitat, però, en alguns dies, inesperadament pot començar a mostrar zel a la recerca d’aliments. Això sol ocórrer en un moment en què la pressió atmosfèrica es troba dins del rang normal, és a dir, uns 750 mm Hg. Art En aquest cas, hi ha calma o un vent lleuger que bufa cap a l’oest o al sud, es permet neu lleugera. Si el clima correspon a tots o la majoria d’aquests paràmetres, llavors podeu preparar equips i anar a agafar.

Els pichons són atrapats als zergirls al primer gel als mateixos llocs que a l’estiu, és a dir, a prop de la costa, entre pessebres i matolls. A mesura que la coberta es fa més densa, el bec es comença a moure a una profunditat, per tant, els forats han de formar-se més a prop del centre del dipòsit.

El primer gel té un inconvenient important, massa transparent, cosa que permet als depredadors avaluar perfectament les condicions circumdants. A la vista d’un home, una lluita s’afanyarà a sortir d’aquest lloc, sense ni tan sols intentar agafar l’esquer. Perquè aquest problema no interfereixi amb la captura, heu de triar els llocs amb pols d’almenys una capa fina de neu. Si encara no ha caigut, podeu fer el contrari: foradar un forat al gel i omplir l’espai que hi ha a prop d’aigua que apareix després de la perforació. És important que els collarets lluç funcionin en silenci a l’hivern.

Peculiaritats de la captura de becs al desert i a l’últim gel

lluita a la pesca al gel

A mitjans d’hivern, l’activitat de lluita es redueix al màxim possible. Alguns pescadors fins i tot es fan un descans i no intenten atrapar-la. Aquesta decisió no es pot anomenar correcta. No tot és tan complicat com sembla.

En el període en què el gel aconsegueix la seva màxima força, només cal equipar l’equipament en llocs amb gran profunditat.

Heu de saber on a l’estany hi ha llocs amb fortes caigudes a les profunditats. En ells, la punta d’aquest moment és la majoria del temps. Si l’estany no és conegut, aleshores, per determinar aquests llocs, caldrà foradar diversos forats amb un interval de 8-10 metres, i quan s’identifiqui el lloc desitjat, aleshores es poden situar les vigues per a lluç a l’hivern a una distància de 5 metres. La fixació de l’estructura sobre gel hauria de ser forta, per això es pot formar una petita depressió a la superfície de l’embassament. Tanmateix, el zerilka més correcte per a lluç és a una plataforma rodona. Està instal·lat al forat, el tanca completament i evita la congelació prematura.

No s’ha d’ignorar part dels rius amb corrents subaquàtics, sinó que ajuden a mantenir una temperatura més alta a una profunditat, als habitants aquàtics els agrada escalfar-se en aquests llocs, aquest fet pot estar en mans dels pescadors.

Primer de tot, s’acceptaran trames amb corrents per aquells pescadors que van sortir a capturar el pit a l’últim gel. A més d’ells, també podeu provar sort en aigües poc profundes. Com més càlid es fa l’aire, més poc serà el peix.

Cal recordar que el gel de març perd la seva força, de manera que el perill de caure en aigua freda és més gran que mai. Per aquest motiu, no es recomana en aquest període anar a pescar pel vostre compte, preferiblement amb una persona o empresa de confiança. D’aquesta manera, es pot dividir les etapes de preparació de la pesca entre tot l’equip i, al mateix temps, prestar més atenció a la qualitat del gel.

No fa mal recordar les lleis de la pesca, que a cada regió tenen les seves pròpies característiques. En algunes zones, la pesca de lluita ha estat prohibida des de principis de març. La violació de la llei pot comportar una multa important.

Quant a l’esquer i la captura de peixos

espiga i captura de lluç

L’equip de la biga es considera inferior sense l’opció correcta d’esquer viu. Per atreure l’atenció dels pikes, són adequats molts tipus de peixos petits, però les perxes, els crocians, els rucs i els galls s’han demostrat millors. Les opinions difereixen en funció de les mides adequades, per la qual cosa es recomana comprovar-ho tu mateix. L’esquer del ganxo es realitza a través de l’aleta dorsal superior o les brànquies.

Captura l’esquer del lluç de manera transversal. En aquest moment, la bandera del zerglijka s’activa i la línia és lleugerament desfeta. No hi ha necessitat d’afanyar-se per treure la captura en aquest moment, ja que després del primer senyal hi haurà una pausa durant la qual el depredador gira sobre l’esquer, preparant-se per capturar-la. Després començarà a moure’s en profunditat o cap al costat. En aquest moment, la línia de pesca començarà a desenrotllar-se intensament i podràs fer-hi un ganxo.

Després d’això, cal treure el peix capturat. Cal tenir precaució aquí. En cap cas s’hauria de permetre una tensió excessiva, provocarà que la picada faci una picada, com a conseqüència que pot sortir del ganxo. Tots els moviments han de ser suaus. Cal abstenir-se del desig d’agafar el peix el més aviat possible fins que no estigui a una distància suficient de l’aigua.

Conclusió

captura inicial

Zherlitsa és de diversos tipus i mides, té els seus avantatges i desavantatges. Tot i això, no es pot deixar d’acord que en alguns casos pot simplificar significativament la tasca d’atrapar depredadors. A més, és voluminós, ocupa poc espai i és lleuger, de manera que tot el que es necessita al pescador és equipar-lo adequadament. Quines de totes les espècies presentades són les millors depèn de les preferències individuals, la temporada, l’embassament específic, les condicions meteorològiques. Si avalueu correctament tots els factors externs, podeu estar segur: el procés de pesca amb aquest disseny serà el més còmode i eficaç possible. Això és el zherlitsa.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *