Creatina: propietats, funcions, regles d’administració i efectes secundaris

Creatina: propietats, funcions, regles d’administració i efectes secundaris

Un dels tipus més populars de nutrició esportiva és la creatina, les propietats de les quals simplement captiven la imaginació. I si l’adopteu correctament, aleshores un augment de la força i resistència masculina, així com el creixement muscular, es produirà literalment davant dels nostres ulls, fent les delícies dels atletes i inspirant-los en altres èxits.

Origen del suplement

propietats de creatina de la nutrició esportiva

Abans de començar a comprendre detalladament com funciona la nutrició esportiva, què té la monohidrat de creatina, que és la forma més suplementària de compliment, primer esbrinem d’on provenia una substància. Així doncs, es va descobrir el 1835, quan el químic francès Michel Chevrel va realitzar experiments amb suc de carn i va aïllar accidentalment una substància no identificada. És per això que més tard es va anomenar creatina, que significa greix antic en la grega antiga.

Tot i això, malgrat que es va descobrir la substància, passaven fins a 160 anys abans que s’utilitzés a la vida quotidiana. Però el 1992 es va utilitzar per primera vegada la creatina com a nutrició esportiva per a esportistes als Jocs Olímpics de Barcelona i, el 1993, l’empresa Experimental and Applied Sciences va llançar el fàrmac Creatina Monohidrat, que des de llavors s’ha convertit en el tipus de creatina més popular que promou acceleració. creixement muscular. I des d’aleshores, aquest suplement alimentari l’han utilitzat atletes de tot el món que volen obtenir resultats sorprenents.

Què és un additiu?

Abans de començar a analitzar com s’utilitzen les propietats de la creatina en l’esport i la vida quotidiana, esbrinem què és aquest suplement. Així doncs, és un producte completament natural format arran de la interacció de tres aminoàcids diferents entre ells: metionina, arginina i glicina. Quan es combinen, es forma un àcid que conté nitrogen i té una naturalesa proteica.

Quan s’ingereix, la creatina s’acumula als teixits, afavoreix el creixement muscular, regula el funcionament de les cèl·lules nervioses i participa en el metabolisme. Com que aquesta substància es troba en diversos productes alimentaris, una persona normal amb menjar consumeix uns 2-3 grams de creatina diàriament, mentre que l’atleta ha de prendre-la addicionalment com a additiu, i aleshores es fa més forta, més resistent i mostra resultats increïbles en l’esport.

propietats de la creatina monohidrat al cos humà

Tipus de nutrició esportiva per al creixement muscular

També és molt important esbrinar les propietats de la creatina, per fer front als tipus d’aquesta substància, dels quals n’hi ha una quantitat considerable, abans de començar per un additiu.

 1. “Creatina Ethyl Esther” és una barreja de suplements amb èter, que contribueix a una millor absorció dels aliments i augmenta la velocitat del seu transport als músculs.
 2. “Krekalin” és una barreja d’una substància amb àlcali, que augmenta la biodisponibilitat de la nutrició esportiva a causa de la neutralització del medi gàstric àcid.
 3. “Alfa-Ketoglutarat de la creatina” és un additiu amb sals d’àcid cetoglutàric, que augmenten l’efecte de bombament mentre es prenen un complex pre-entrenament.
 4. La forma més popular d’aquesta nutrició esportiva és “Creatina Monohidrat”, la composició i propietats dels quals són les més estudiades. Conté un 12% d’aigua, és una substància completament natural i es caracteritza per un alt grau i una taxa d’assimilació del cos.
 5. La “creatina anhidra” no conté aigua, però el contingut de substància pura s’incrementa un 6%, però això no proporciona avantatge respecte al d’altres espècies.
 6. “Creatina HMB” és una combinació d’un suplement amb un metabolit de la leucina, que es considera un activador del creixement i afavoreix la recuperació muscular i el guany muscular.
 7. El “malat de creatina” és una barreja d’una substància amb àcid màlic, que fa que el suplement sigui atractiu, ja que el seu ús augmenta la resistència i no produeix efectes tan secundaris com el dolor abdominal.
 8. La creatina Tartrate és una combinació de creatina i àcid tartàric. Aquest producte conserva les seves propietats beneficioses amb el pas del temps.
propietats i aplicació de creatina

Per què necessito un additiu?

Ara esbrineu amb vosaltres quines propietats té la creatina monohidrat sobre el cos humà, per què cal prendre aquesta nutrició esportiva. Així, quan mengem, el nostre cos acumula energia i el converteix de forma instantània en àcid trifosforic adenosina, a causa del qual els músculs es contrauen en el futur.

Amb el pas del temps, el seu nivell baixa i després una persona experimenta fatiga i perd la capacitat de treball, cosa que succeeix encara més ràpidament durant l’entrenament al gimnàs. Per tant, és necessari que agafi addicionalment creatina, les propietats del qual li permeten ajornar el desglossament en el temps. Així, el suplement ajuda a l’atleta a treballar més fort, més fort, més dur i a augmentar molt de pes. I això condueix al fet que els músculs es contrauen més temps i creixen a una velocitat increïble, sobretot si la ingesta de la substància es complementa amb una nutrició adequada.

Beneficis de la creatina

Anem a veure quins altres beneficis aporta el Creatina Monohidrat. Al cap i a la fi, pot ajudar tantes persones amb diversos objectius.

 1. Per als vegetarians, la substància és la principal font d’energia i extremadament beneficiosa per a la seva salut.
 2. Per a esportistes i culturistes, el suplement ajuda a millorar breument el seu rendiment en força.
 3. La nutrició dels atletes permet als esportistes construir massa muscular i augmentar la força i la resistència tan aviat com sigui possible.
 4. Les persones que volen tenir una forma física excel·lent poden prendre la substància per tal d’augmentar la seva vitalitat i augmentar l’activitat intel·lectual.
 5. Les persones grans poden utilitzar un additiu per bloquejar els canvis relacionats amb l’edat en el seu cos, endarrerir els símptomes de la vellesa, com la pèrdua de força i la sensació de sobrecost constant.
propietats beneficioses de la creatina

Funcions additives

I ara fixem-nos en les propietats i funcions de la creatina i de totes les seves nombroses espècies, que apareixen en el moment en què la substància és absorbida pel cos.

 1. Durant intensos entrenaments, la força muscular i la resistència augmenten un 20-30%.
 2. Es produeix un augment ràpid de la massa muscular degut a un augment de la capacitat de treball i al fet que els músculs poden funcionar durant uns 6-15 segons.
 3. Degut a la retenció d’aigua i a l’augment de la resistència durant l’entrenament, es millora la rotunditat i el malbaratament dels músculs.
 4. Si es produeix una sensació de cremada durant l’exercici, vol dir que l’àcid làctic s’ha acumulat als músculs, però, a causa de les propietats de la creatina, no s’allibera tan sovint, cosa que redueix el seu temps de recuperació després de treballar en simuladors.
 5. El suplement ajuda a restaurar els vasos sanguinis i protegeix de manera eficaç el múscul cardíac durant l’entrenament, quan falta oxigen.
 6. Normalitza el nivell de colesterol a la sang, que afecta positivament la salut de l’atleta.

Danys de la nutrició esportiva

Malgrat diverses propietats positives del “Creatina Monohidrat”, així com qualsevol altre tipus de substàncies, aquest suplement també presenta diversos inconvenients, a causa dels quals la seva ingesta pot provocar efectes secundaris.

 1. La substància pot provocar retenció de líquids a l’organisme, per la qual cosa, en prendre aquest medicament, hauria de beure molta aigua (uns tres litres diaris) per evitar la deshidratació, ja que els músculs ocuparan gairebé tot el líquid i se li perdrà greument el cos. A més, les persones propenses a inflor, és millor no prendre creatina ni prendre, però en dosis petites.
 2. Aquest tipus d’alimentació esportiva provoca molèsties digestives, que poden provocar diarrea, nàusees i dolor abdominal en l’atleta. Tot i això, la majoria de vegades és causada només per un excés de l’additiu, per tant, per evitar un efecte secundari, només cal que no superi la dosi de la substància. A més, per reduir la probabilitat de problemes digestius, només heu de comprar un suplement de qualitat (preferiblement en càpsules).
 3. La substància pot causar efectes tòxics sobre el fetge i els ronyons, ja que el seu excés exerceix una càrrega addicional sobre ells. Per tant, les persones que pateixen malalties d’aquests òrgans han de negar-se a prendre el fàrmac i intentar obtenir-ne només menjar.
 4. És molt rar que un atleta tingui acne, fàcil de fixar si teniu cura de la pell.
propietats de creatina

Tanmateix, si mireu detingudament les instruccions de la substància, que mostra les propietats i les contraindicacions de la nutrició esportiva “Creatina Monohidrada”, podeu veure que, en principi, no hi ha persones que no puguin prendre nutrició esportiva. N’hi ha prou amb consumir-lo amb les dosis adequades. Abans de prendre el suplement, haureu de consultar el vostre metge, llavors tot anirà bé.

Tenint suplements sense carregar

Si estudieu detingudament les instruccions per a la nutrició esportiva, especialment la secció sobre les propietats i l’ús de la creatina, podeu entendre que el millor és utilitzar-la gradualment, sense carregar-vos el cos. Per fer-ho, heu de prendre regularment 5 grams de nutrició esportiva després de la classe el dia de l’entrenament, i durant el descans – 5 grams de la substància al matí.

Els avantatges d’un sistema d’aquest tipus són el consum extremadament econòmic de la substància i el risc mínim d’efectes secundaris. Així, per als que pateixen desequilibris renals, hepàtics i hídrics, aquest principi de suplementació és el més adequat. Tot i això, aquest mètode per consumir creatina també té els seus inconvenients. En aquest cas, el resultat de la nutrició esportiva es canviarà almenys un mes i potser no hi hagi una efectivitat real. Per tant, si decidiu utilitzar un mètode similar d’aplicació del suplement, també hauríeu d’utilitzar més areng, porc, vedella, tonyina, salmó, bacallà i llet, que també conté creatina.

Tenint suplements amb càrrega

Tot i això, hi ha una altra manera de prendre el suplement, que maximitzarà la manifestació de totes les propietats de la nutrició esportiva “Creatina”. Implica l’acumulació ràpida d’una quantitat crítica d’una substància al cos. Per fer-ho, heu de carregar aliments esportius de cinc a sis dies seguits, és a dir, prendre 4 grams d’un additiu dissolt en una beguda dolça 4-5 vegades al dia. I la resta del temps, és a dir, els dos mesos restants per guanyar massa muscular, només cal mantenir un nivell elevat de creatina al cos. Per fer-ho, n’hi ha prou de prendre els mateixos 5 grams de creatina dissolta en una beguda dolça, però només una vegada al dia.

propietats de creatina esportiva

L’avantatge d’aquest sistema és el següent: l’efecte d’aquest s’obtindrà ja entre 7 i 10 dies després de l’inici de la ingesta de la substància, que es demostra repetidament mitjançant assajos clínics. És aquest mètode d’administració que permet obtenir els millors resultats i obtenir massa muscular en el menor temps possible. Tot i això, aquest sistema té els seus inconvenients. En aquest cas, es consumeix molt la nutrició esportiva i augmenta la probabilitat de desenvolupar certs efectes secundaris. Així doncs, prendre la droga amb la càrrega màxima és millor només per a aquells esportistes completament sans per evitar conseqüències negatives.

Nota per a esportista

Ara que ja sabeu com les propietats del monohidrat de creatina afecten el cos humà, només queda recordar alguns aspectes importants a causa dels quals el consum d’aquesta substància us aportarà el resultat desitjat i no comportarà cap problema.

 1. L’additiu sempre s’ha de dissoldre en un líquid o rentar-lo amb suc. A més, la beguda ha de ser dolça, en cas contrari, l’absorció de creatina per part del cos s’alentirà. La insulina ajuda a accelerar l’absorció de la nutrició esportiva, per tant, juntament amb el suplement, cal prendre 20-30 grams de proteïna ràpida o 5-15 grams d’aminoàcids.
 2. Els dies d’entrenament al gimnàs, la substància s’ha de prendre després de la feina i els dies de descans és millor fer-ho al matí, ja que a hores d’ara hi ha una alta concentració d’hormona del creixement al cos.
 3. Per tal que les característiques de la creatina monohidratada puguin manifestar-se de la millor manera possible per a l’organisme, s’ha de prendre al mateix temps entre els àpats. Així que, abans de començar a utilitzar aquest medicament, és millor elaborar una rutina diària, que caldrà seguir estrictament.
 4. Heu de comprar el suplement només en botigues especialitzades, escollint les marques més famoses, comprovant abans de la compra la vida útil del producte i la integritat de l’embalatge en el qual es troba.
 5. La creatina, que no té additius, és inodora, insípida i incolora, i no es dissol completament en aigua. Per tant, si teniu algun tipus de sabor en el suplement o agafeu alguna olor estranya, és millor no prendre’l, ja que pot ser una nutrició esportiva falsa o de mala qualitat que no porti a l’atleta res de bo.
 6. Un règim ideal per a l’ús del fàrmac seria la ingesta de dos mesos de la substància i una pausa durant 30 dies entre els cursos d’administració.
propietats i funcions de creatina

Falta de resultat

Alguns esportistes afirmen que les propietats de la creatina són una mica exagerades i la presa d’aquesta substància no ha suposat cap benefici. Però aquí tot el fet és que van cometre diversos errors comuns durant l’ús de la substància.

 1. La ingesta calòrica insuficient pot provocar una manca de resultats, ja que la realització d’exercicis pesats provoca una despesa calòrica elevada. Per tant, per tal que els músculs creixin, no només haureu de prendre el suplement, sinó també menjar amb un excedent de calories.
 2. Una quantitat insuficient de creatina en la nutrició esportiva pot conduir a una massa crítica de substàncies que no s’acumulen als músculs. Per tant, abans de comprar suplements, haureu de familiaritzar-vos amb la composició del medicament.
 3. El treball insuficient del vostre cos al gimnàs restablirà completament la vostra nutrició adequada i la càrrega de creatina. No hauria de tenir esperances massa altes per a la nutrició esportiva, ja que per obtenir els resultats desitjats cal treballar molt al gimnàs fins a la setena suor.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *