All-around és … Definició i descripció de varietats.

All-around és … Definició i descripció de varietats.

All-around és una mena de disciplina que combina diversos tipus de competicions dins d’un o diferents esports. Aquests esdeveniments agraeixen la versatilitat i la versatilitat de la formació dels participants i poden incloure exercicis completament diferents. En altres paraules, tot el voltant és una personificació de la idea de combinar elements de diferents esports en un mateix programa.

Les principals característiques de tot el voltant

La peculiaritat de tot el voltant com a competició esportiva és que el guanyador no està determinat per un, sinó per la totalitat dels resultats obtinguts en diferents disciplines o exercicis. Els avantatges d’aquest enfocament inclouen la naturalesa universal de l’entrenament, el desenvolupament de moltes habilitats físiques, i no només una. Això explica que tot el voltant sigui present a les estructures de servei (exèrcit, ministeri de l’Interior). Juntament amb això, les competicions complexes presenten diversos inconvenients.

En primer lloc, tot és un esport combinat, el sistema de qualificació molt difícil i, en la majoria dels casos, es basa en fórmules complexes. Els espectadors que no estan familiaritzats amb les complexitats de l’àrbitre, no solen seguir la lògica d’identificar el guanyador, cosa que complica enormement la percepció de competicions complexes.

Un altre desavantatge de tot el món és la limitada oportunitat d’entrenament dels participants a la competició. Típicament, un atleta és capaç de dominar a un nivell alt no més de dues disciplines del programa, mentre que a la resta realitza mitja.

Varietats

En l’actualitat, hi ha 7 tipus principals d’esdeveniments a tot moment:

 • atletisme;
 • hivern;
 • esports i gimnàstica;
 • pentatló;
 • esdeveniment eqüestre;
 • Nimnium
 • triatló.

A més de realitzar esdeveniments esportius de tot tipus, hi ha serveis que tenen noms corresponents a l’organització en la qual es celebra la competició.

Una competició combinada més aviat exòtica és tot el nord. Inclou cinc disciplines no estàndard que no estan relacionades amb l’esport olímpic (llançament de destrals, salt sobre trineus, etc.). És a dir, el programa consta de les disciplines tradicionals dels petits pobles del nord.

Pentatló modern

El modern pentathlon és una versió molt versàtil d’esdeveniments complets, que combina 5 disciplines que no s’entrecreuen entre elles. El programa inclou:

 • esgrima;
 • natació
 • espectacle saltant;
 • rodatge;
 • corrent
disciplines del pentatló

En les tres primeres competicions, els atletes guanyen punts que determinen l’ordre d’assolir la distància de carrera, el pas de la qual s’associa amb el tir. El guanyador és qui travessa primer la línia de meta. El descans entre les competicions és de 2 hores.

L’esgrima es realitza en un sistema circular amb la durada de cada batalla fins a la primera injecció. Cada batalla guanyada aporta a l’atleta 24 punts. La segona etapa del programa és la natació, on cada freestyle participant supera una distància de 200 metres durant un temps. Els punts s’atorguen en funció de la velocitat de la ruta.

Després de la natació, es fa una competició de salts d’espectacles. En aquesta fase, els participants han de completar un recorregut de 450 metres de llarg a cavall, superant els obstacles d’1,2 metres d’altura al llarg del camí. A diferència del pur salt de xou, aquí els atletes aconsegueixen animals sortejant per lots, cosa que complica molt la tasca.

La darrera etapa del pentatló, que corre amb tir, s’anomena combinació. L’objectiu de la competició és superar el més aviat possible la distància de tres quilòmetres, al llarg de la qual es troben diverses pistes de tir. A cadascuna d’aquestes línies que hi ha davant de l’atleta apareixen 5 dianes sobre les quals ha d’aconseguir una arma làser, després de la qual podrà continuar la ruta. Si no s’aconsegueix cap objectiu, el participant ha de romandre al torn de la totalitat dels 70 segons, cosa que retarda significativament l’arribada a la meta.

Triatló

El triatló inclou tres tipus de disciplines:

 • nedar en aigües obertes;
 • ciclisme per carretera;
 • creu.
triatló de tot

A diferència del pentatló, no hi ha cap ruptura temporal entre competicions, cosa que simplifica molt el procediment de visualització dels espectadors, però és una prova real de la resistència dels esportistes.

Els tres tipus de disciplines s’inclouen en una distància contínua. Al principi, els participants van nedar un quilòmetre i mig, després, canviant de vestuari, van 40 km de la cursa en bicicleta i al final corren 10 km de cursa de fons.

Esdeveniment eqüestre

L’esdeveniment és un exemple d’esdeveniments en tota regla realitzats dins de la mateixa direcció esportiva. En aquest cas, esport eqüestre. Les competicions inclouen 3 disciplines: doma, cross-country i salt de l’espectacle, que inclou dues rondes.

esdeveniment a nivell internacional

L’esdeveniment té lloc durant tres dies i pot incloure compensacions tant individuals com grupals.

Nimnium

Nimnium és un esdeveniment ciclista individual que combina 6 tipus de competicions, el descans entre almenys una mitja hora. El temps total per a aquestes competicions als Jocs Olímpics és de 2 dies.

tot ciclisme

Atletisme tot

L’atletisme de pista i de camp es divideix en dos tipus: masculí i femení. La primera consta de 10 disciplines, i la segona – 7. La competició inclou córrer a diferents distàncies, llançar petxines, disparar, saltar i superar la distància amb barreres.

Gimnàstica tot terreny

L’espectacle integral de la gimnàstica esportiva és un programa en el qual els participants realitzen exercicis a tots els aparells. Dins la competició, és possible la classificació tant individual com grupal.

Artistic all-around és una competició per grups, que inclou un cert conjunt d’exercicis gimnàstics diferents.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *