Posada de l’esfinx: una manera eficaç d’enfortir les natges

Posada de l’esfinx: una manera eficaç d’enfortir les natges

La postura de l’esfinx al ioga és un meravellós exercici d’introducció que poden fer la majoria de iogus. Com que aquesta asana no requereix una forta flexió de la columna vertebral, això permet que els ioguis novells o fins i tot els ioguis amb mal d’esquena i d’esquena puguin accedir als beneficis de la postura sense sobrecarregar el sistema musculoesquelètic. El nom sànscrit “Salamba Bhujangasana” significa “pose de cobra sostinguda”.

“Salamba Bhujangasana” i medicina xinesa

En la medicina tradicional xinesa, es creu que el meridià dels ronyons, l’òrgan del yang, juntament amb el soci del yin i la bufeta, és responsable de l’acumulació de tota l’energia vital humana. El ronyó és el “cap principal” del cos, i si un parell de ronyons i la bufeta manquen d’energia, això té efectes negatius sobre la resta de òrgans del cos. Són els ronyons els que experimenten estrès quan s’esgota l’energia del cos.

Cobra Pose - Sphinx Pose Sister

Els meridians dels ronyons i la bufeta són també els responsables de modular les emocions de la por. Quan l’energia renal de qi s’esgota, s’expressa mitjançant emocions negatives. Els ioguïssos creuen que amb la postura de l’esfinx, el meridià dels ronyons està saturat d’energia vital i, a més, l’estudi d’aquestes posicions mitjançant la pràctica del ioga yoga o de llargues posicions contemplatives permet submergir-se completament i descobrir una energia interna potent. Una persona sent emocions dins del seu cos, i l’afició en posicions meditatives i contemplatives li permet penetrar en l’essència de la meditació i obrir-se.

Els avantatges de l’Esfinx comporten

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el 80 per cent de tots els habitants de la Terra pateixin mal d’esquena en un determinat estadi de la vida, i és molt probable que aquests problemes comencin a la sisena dècada de la vida humana. Posicions com l’esfinx i altres pràctiques habituals de ioga poden ajudar a prevenir aquest potencial d’esquena, que us pot plagiar en el futur.

La postura de l’esfinx enforteix bé les natges

La Salamba Bhujangasana reforça la columna vertebral estirant el pit, les espatlles i l’estómac. Expandeix els pulmons i estimula el flux sanguini de la cavitat abdominal i del sistema digestiu i millora la circulació posterior. La Salamba Bhujangasana també és una forma excel·lent d’alleujar l’estrès. Igual que la seva germana gran, la posada de cobra, l’esfinx és una manera fantàstica d’enfortir les natges!

Execució pas a pas i variacions d’entrada d’una pose

  • Preneu una posició supina, cap avall.
  • Aixequeu la ròtula, connecteu les cuixes interiors i premeu fermament les plantes dels peus al terra.
  • Centra la teva energia a fer els malucs més i més durs.
  • Mou els braços cap enrere fins que els colzes estiguin just a sota de les espatlles i empenyin els avantbraços.
  • Premeu fermament sobre el palmell de la mà (palma cap avall).
  • Estira la corona del cap i intenta augmentar l’espai entre les orelles i les espatlles.
  • Inhaleu i manteniu la pose almenys un minut o més si encara esteu còmodes.
    Posició de l’esfinx: pas a pas

Si és difícil entrar en la posició de l’esfinx, podeu moure els colzes més necessàriament per reduir la pressió a l’esquena baixa. Podeu utilitzar un coixí o folre sota els braços per aprofundir en la postura. A més, pots estendre les cames o subjectar-les.

Consells i contraindicacions

Un consell excel·lent per a iogis principiants: en primer lloc, enrotlla una tovallola en forma de ferradura a terra. Col·loca la base de la ferradura just a sobre de l’os del maluc i permet que els costats de la ferradura recolzin els costats de l’abdomen. Això us donarà un major accés a la postura i ajudareu a estirar la columna vertebral, creant més espai per aixecar l’abdomen.

Posada de l’esfinx: beneficis per al cos

La bellesa de la “Salamba Bhujangasana” és accessible per a qualsevol iogui, ja sigui un principiant o una persona amb una àmplia experiència. A més, la postura de l’esfinx és relativament segura. Tot i això, les dones embarassades haurien d’evitar aquesta postura. De la mateixa manera, s’ha d’evitar aquesta postura per a aquells que han patit dolor o símptomes abdominals, cirurgia o ferides a les costelles. Qualsevol persona que hagi patit una ferida d’esquena recent ha d’abstenir-se d’entrar en una posició fins que hagi passat el temps suficient per a la cura de la malaltia. En qualsevol cas, abans d’iniciar una sessió d’entrenament, consulteu un metge.

La postura de l’esfinx és una manera fantàstica d’enfortir i redreçar l’esquena després d’una llarga jornada laboral. Per tant, encara que només tingueu cinc minuts al final de la nit, feu exercici i sentiu que realment funciona l’asana.

Recordeu que una columna vertebral sana és la clau d’una vida feliç.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *