Com pescar la pesca: tipus de peix, temporada de pesca, tècnica de pesca i característiques

Com pescar la pesca: tipus de peix, temporada de pesca, tècnica de pesca i característiques

Mormyshka és un invent purament rus. Va aparèixer a mitjan segle passat per accident, quan un pescador desconegut va connectar un pes de plom en forma de pellet directament al ganxo. Com a resultat, l’eficàcia de la pesca ha augmentat significativament, gràcies a un canvi en tot el sistema de treball d’equips. La innovació va ser apreciada pels pescadors del vast país i en poc temps va guanyar la simpatia dels amants d’aquest tipus d’oci.

Què és mormyshka

Aquest aparell de pesca és un ganxo, a l’avantbraç del qual es solda un pellet de plom, estany o tungstè. Gràcies a aquest disseny, aquest esquer es distingeix pel seu joc original a la columna d’aigua i atrau una gran varietat de peixos.

El nom de l’articulació prové de la paraula “Mormysh”: un petit crustaci d’aigua dolça que s’alimenta de peixos i que s’assembla a un esquer lligat a una línia de pesca. Hi ha una gran varietat de mormyski, significativament diferents entre si. Quan es pesca amb ells, s’utilitzen diverses tècniques de publicació diferents, dissenyades per capturar diferents tipus de peixos.

Mormyshka pesat

Utilitzeu aquesta esquer per a la pesca tant a l’hivern com a l’estiu.

Forma d’esquer

Per tal de descobrir com es pot pescar adequadament el mormyshka, cal navegar en tota la seva diversitat, aplicant-se en funció del tipus de presa i de les condicions de pesca previstes.

En forma de mormyshka hi ha:

 • Rodó, o pilota. Difereixen en absència del joc. Atreu les preses a la part inferior: quan us moveu i el puntegeu.
pellets brillants
 • Semicircular. Semblen una bola o disc aplanat.
 • En forma de llàgrima. Juguen bé quan mouen una canya de pesca d’hivern. S’utilitza per a la pesca sense rebots amb una suspensió inclinada.
 • Pis. Jugar amb ells és una moderació lenta i fluixa.
 • Facultat Normalment es fan brillants. Parpellejant de cares, atrauen peixos a grans profunditats o en aigües amb problemes.
 • El doble, com ara “formiga”, consisteix en dos pellets connectats.

Hi ha molts models que combinen les funcions de disseny de les opcions anteriors.

Classificació del pes

Totes les recomanacions sobre com pescar mormyshka requereixen tenir en compte el pes de l’esquer. Depenent de la massa, els mormyski són:

 • llum (fins a 0,4 g): s’utilitza a una profunditat de fins a tres metres, juga bé a les capes superiors d’aigua;
 • mitjà (de 0, 5 a 1 g): s’utilitza per pescar al corrent i a la profunditat;
 • pesat (superior a 1 g).

Els mormyski medis i pesats estan fets de plom, estany o els seus aliatges. Per a les atraques lleugers, no només s’utilitzen metalls més lleugers, sinó també plàstics. Marca de tungstè.

Els mormyski pesats són bons perquè s’enfonsen fins al fons més ràpidament. Alguns pescadors utilitzen dos esquers per pescar alhora, unint un centímetre lleuger quinze més alt que un pesat.

Color del seny

Els mormyski són clars i foscos, brillants i luminescents. Estan pintades de diferents colors. Per navegar per aquesta varietat, heu de saber quin mormyshka és millor per pescar cada espècie. L’elecció del color de l’esquer per a la pesca d’hivern és especialment important, ja que a l’aigua clara el peix distingeix les tonalitats molt millor.

colors del mormyshek

A causa de la refracció de la llum del sol a la columna d’aigua, els senyors canvien de color i semblen diferents segons la il·luminació. Els matins és preferible fer servir esquers brillants, a la tarda és millor substituir-los per uns avorrits. A grans profunditats, els peixos es veuran atrets per les señuelles grogues i vermelles.

Diferents tipus de peixos atrauen diferents colors de l’esquer. Així, per exemple, el roach va molt bé per als mormyski de blanc, taronja i negre i els peixos depredadors: per groc, negre i vermell.

Mètodes de fixació i nombre de ganxos

Mormyshka s’uneixen a la línia de pesca de diferents maneres. Normalment a través d’un forat de pas al cos de l’esquer. Hi ha models amb anell per lligar la línia de pesca. És possible muntar en dos punts: cambric a l’oïda del ganxo i un nus al capdavant.

Normalment un ganxo es solda en un mormyska. Però hi ha opcions amb dos i tres ganxos. També hi ha un model amb un ganxo suspès per un anell, l’anomenada bruixa.

Mormyski empaquetat i no muntat

La pesca d’hivern implica l’ús d’escars i no d’esqueros. Quina és la manera adequada d’atrapar mormyshka a l’hivern, amb o sense broquet? Per descomptat, l’aferrament augmenta l’atractiu de l’esquer per als peixos. Però a l’hivern, al fred, posar un broquet a un ganxo és, dir-ho lleugerament, incòmode. Per tant, la pregunta de si utilitzar el broquet, tothom decideix per si mateix.

Els mormyski no migratoris, o bezmotylki, amb el seu aspecte s’assemblen a insectes que s’alimenten de peixos. Els avantatges inclouen els següents factors:

 • la seva alta eficiència a l’hora de capturar exemplars grans;
 • estalviar temps en plantar esquer;
 • aparença realista i “joc” a l’aigua;
 • possibilitat d’utilització sobre qualsevol masses d’aigua;
 • durabilitat.

Per augmentar l’atractiu, les rebobinades es tracten amb esprais amb una olor que agrada al peix.

Característiques de les señuelles de fixació

Els brocs més populars per a les arnes són els cucs de sang, els mags i els cucs. En aquests esquers hi participen ganxos amb l’avantbraç llarg, sobre els quals és més fàcil posar-hi un broquet. Els avantatges dels esquers inclouen:

 • major atractiu per als peixos;
 • manca de necessitat per a un joc difícil, perquè l’esquer es mou ell mateix, despertant l’interès del peix i atenuant la seva vigilància;
 • la capacitat de seleccionar diversos broquets;
 • la capacitat de pescar en un forat, sense haver de foradar diversos forats, ja que l’esquer atrau els peixos en un moment.

Els desavantatges de les arnes inclouen:

 • la necessitat de comprar esquer;
 • molèsties al plantar-les en mal temps;
 • un gran nombre de falses picades quan el fregit agafa l’esquer, però no cau al ganxo.

Amb tota la varietat constructiva de bezobylki, els esquers muntats, per descomptat, augmenten les possibilitats de picar.

Opcions d’estiu i hivern

Molts creuen que el mormyshka és un esquer exclusivament hivernal. Però es tracta d’una afirmació errònia. Els que saben agafar mormyshka, amb la seva ajuda, aconsegueixen roca, carpa cruciana, perxa, daurada i lluita tant a l’hivern com a la temporada càlida.

goteta de mormyshka

Els mormyski d’estiu solen ser més pesats que els d’hivern. Això es deu al fet que a l’estiu floten molts fregits per sobre, agafant qualsevol esquer. Per tant, els esquers lleugers no tenen temps d’enfonsar-se al fons, on viuen grans peixos.

La mida de l’esquer estiuenc és més gran que l’hivern. A l’hivern, l’aigua és neta, en el que l’esquer hauria de semblar realista, com un insecte real. A l’aigua fangosa d’estiu es necessita un esquer més gran per atraure l’atenció dels peixos.

I una diferència més. Com agafar mormyshka a l’hivern? Això es fa millor amb una vareta assentint. A l’estiu, aquest esquer s’utilitza per fer gires i flotar.

Canya de pesca amb gel

Com pescar mormyshka a l’hivern? En primer lloc, caldrà una canya de pesca d’hivern especial. Ja que amb aquest mètode de pesca cal jugar constantment a pastilles de trencaclosques a un ritme ràpid i amb una amplitud reduïda, la canya de pesca ha de ser lleugera i encaixar còmodament a la mà. La canya de pesca d’hivern no sol superar els trenta centímetres; el seu pes no supera els vint-i-cinc grams. La canya de pesca ha d’estar equipada amb un rodet, preferiblement un tancat, de manera que la línia de pesca no es congeli quan la canya de pesca xoca amb el gel. La bobina ha de girar lliurement i es pot bloquejar fàcilment estrenyent la femella. El mànec està preferentment de cautxú porós, suro o escuma porosa. Les nanses de fusta o de plàstic són menys convenients.

Cal prestar una atenció especial al cabell perquè és el detall més important d’una canya de pesca d’hivern.

canya de pesca d’hivern

Per què necessito un cop d’ull

Un cop de puny a la canya de pescar no només indica una picada, sinó que també garanteix el joc correcte de l’esquer, que, al seu torn, depèn del material a partir del qual es faci el nod. Actualment, els tipus de nòduls més comuns són:

 • Lavsan. Molt sensible, mostra els moviments més menors de Mormyshka. Però aquest avantatge també és un desavantatge. Els núvols prims i amples de dacron juguen fortament pel vent, per la qual cosa és millor utilitzar-los en temps tranquil o en masses petites, on el vent és més feble que en grans rius i embassaments. Els avantatges d’aquest tipus de nodes inclouen el fet que no es congelen i no s’oxiden.
 • Metal fet de molla. Menys sensible, de manera que és més fàcil distingir entre mossegada i ratxa.
 • De truges de senglar. Pràctic perquè no es balanceja de qualsevol brisa.

Anteriorment, els pescadors utilitzaven àmpliament nòduls de filferro d’acer, que es soldava a un ressort portat en un eix. Un disseny molt convenient i pràctic va permetre notar les picades més febles i era resistent al vent. Actualment, és impossible comprar un cop d’ull en botigues especialitzades. Es pot fabricar de forma independent o comprar-se a casa al mercat.

Configuració de nodes i mossegades

Qualsevol guia sobre com agafar un mormyshka posa l’accent en la necessitat d’establir correctament la picada. La seva longitud i elasticitat haurien de correspondre amb el pes de l’esquer i la naturalesa del joc, que, al seu torn, depèn del tipus de presa previst. Si el ritme del joc és lent per agafar peixos pacífics, la picada acostuma a pujar, la picada s’ajusta de manera que es doblega a un angle de trenta a quaranta graus sota el pes de l’esquer caigut a l’aigua. Nomeneu-ho entre set i deu centímetres. El ritme més ràpid del joc s’utilitza durant la pesca d’hivern per a perxa. La seva picada tira l’esquer cap avall, de manera que el nodreix s’ajusta a l’angle la meitat petita i la seva longitud no hauria de superar els cinc centímetres.

En el sentit del moviment del nodreix, podeu determinar quins peixos es mosseguen. Per a la pesca d’hivern, són característics els següents tipus de picades:

 • Si el nodrit baixa, llavors es mossega una perxa o un volant.
 • Nod up: va picotejar un daurat, un galliner o un altre peix blanc.
 • El nodrit es congela, no s’aixeca ni es cau. Normalment, un debilitat peix inactiu pica a mitjan hivern.

Quan mossegueu, heu de fer un tall immediat. Si hi ha algun dubte sobre si era una picada, és millor aturar el joc i mirar el comportament de la picada.

Tècnica de pesca

Com agafar mormyshka a l’hivern? Hi ha moltes tècniques de pesca molt conegudes, mentre que cada pescador és bastant capaç d’inventar-se la seva. Considerem alguns d’ells.

 1. Posa esquer a la mormyshka i baixa-la a la part inferior. Colpegeu-lo al fons diverses vegades, i després eleveu-lo ràpidament, agitant i movent l’extrem de la canya de pesca amb una amplitud de fins a un centímetre i mig. Aixecant l’esquerre fins a mig metre per sobre del fons, feu una breu pausa i baixeu-la fins a la part inferior amb un cop inclinat. Repetint aquests passos fins a deu vegades, cal reduir el ritme del joc i l’amplitud de les oscil·lacions i augmentar l’esquer.
 2. Baixeu l’esquer amb esquer a la part inferior. A continuació, inicia una pujada suau i sense presses, jugant ràpidament amb la punta d’una canya de pesca amb petita amplitud. Cada cinc centímetres s’aturen, balancejant lleugerament l’esquer. A una distància de poc més de mig metre des de la part inferior, atureu-vos i torneu a baixar el mormyshka fins a la part inferior, repetint tots els passos anteriors.
 3. L’esquer es baixa cap a la part inferior i es comença a girar, llevant lleugerament. Repetint aquests passos diverses vegades, s’aturen i mouen lentament la línia fins a la vora del forat. Després, continuant el joc amb esquer, condueixen la línia de pesca cap a l’altra vora del forat. Aquestes accions criden bé l’atenció dels peixos lents.

La qüestió de com agafar un mormyshka es considera millor en el context, depenent del tipus específic de peix.

Roach

No hi ha esquer universal per a la captura d’un determinat tipus de peix. Hi ha un esquer correctament seleccionat per a cada embassament específic, així com les condicions i el temps de pesca. Per exemple, en quin mormyshka agafar capbussada? En estoc, el pescador hauria de tenir diversos tipus de mormyshka de diferents pesos, colors i formes, de manera que ja al seu lloc es va poder determinar quin seria el més pegadís aquí i ara.

pesca en barca

Què mormyshka per agafar capot a l’hivern? Els següents tipus de senyoretes s’han mostrat millors:

 • una pilota;
 • farina de civada (s’assembla a un gra en forma);
 • uralka (molt sovint usada sense broquet);
 • una tauleta, o rentadora, s’utilitza principalment per pescar a grans profunditats, perquè es troba bé a la part inferior (però també funciona bé quan es pesca, jugant a planificar vibracions en diferents direccions);
 • cristal·lí – té la forma d’un hexàgon, brilla a la columna d’aigua;
 • una mica.

El kit ha de contenir mormyski de diferents colors: clar, mig i fosc.

Cruciana

Què mormyshka per agafar cruciana? Per a ell, les opcions més senzilles són força adequades: pellets, gotetes, civada, pintades en plata o negre, o fins i tot amb esquers de plom sense pintar.

Quan es pesca a la nit, els assaigs de fòsfor es mostren bé. Quan es pesca en profunditat és millor utilitzar esquers pesats. Mormyski petit i lleuger adequat per a l’estiu o en aigües transparents.

Bream: característiques de pesca

Què mormyshka per agafar daurada? Aquest peix tampoc requereix cap tipus especial d’esquer. Les formes més senzilles faran:

 • a poca profunditat: els pulmons (pellet, civada);
 • a profunditats mitjanes: plàtan i cobra;
 • a les capes més profundes – més pesades (uralca, nimfa, daurada).

Un mormyska daurat especial té una forma similar a una uralka, però el seu ganxo no es troba a la part estreta del buidatge, sinó a l’ampla.

El daurat prefereix els esquers de tons foscos. La llum es pot utilitzar per pescar en aigües amb problemes a principis de primavera. I quina mormyshki per a la cuina daurada és millor utilitzar a l’hivern? L’esquer no eficaç més eficaç es considera un diable, especialment equipat amb cambres i perles de diversos colors. A més d’ella, utilitza molt sovint uralca, cobra, cabra i formiga.

Perxa

En qüestió de quins mormyshka és millor capturar perxa, és important decidir si serà una arna o una no arna. Per a la pesca amb esquer, l’esquer en sí és més important que la forma de l’esquer. Amb la pesca sense parar, es presenten les característiques del joc, que depèn en gran mesura de la forma de l’esquer. En diferents moments i en diferents masses d’aigua, aquest depredador reacciona a esquers de diferents maneres. Si està actiu, pot picotejar-ho tot. Durant els períodes passius, el millor és anar a buscar esquers convexes curts, especialment pels diables. Una varietat de mormyski us serà útil des dels més senzills: pellets, civades i gotetes, fins a la formiga, l’uralca, el plàtan, la cabra o la bruixa.

El color de l’esquer també és divers. En aigües poc profundes, en aigües clares i en bones condicions de llum, la perxa prefereix el negre. De vegades va bé en vermell, verd o groc. Li agraden les plaques brillants al cos de l’esquer. I no només ells. Perlas, perles, vellositats i pèls multicolors criden sempre l’atenció d’un depredador de ratlles.

com agafar perxa

La correcta selecció de perxa bezotylki cada vegada es converteix en un experiment i només s’aconsegueix empíricament.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *