Masutatsu Oyama: biografia, vida personal, èxits, cites i fotos

Masutatsu Oyama: biografia, vida personal, èxits, cites i fotos

A l’article parlarem de Masutatsu Oyama. Es tracta d’un mestre famós que va ensenyar karate. És conegut pels seus èxits en aquest camp. És popularitzador d’aquest art marcial. Parlarem de la vida i de la trajectòria creativa d’una persona, així com de conèixer-la millor.

Anys d’infància

Començarem a considerar la biografia de Masutatsu Oyama amb el fet que va néixer l’estiu de 1923. Va passar en una petita ciutat anomenada Gimje, que es troben a Corea. Aleshores, la província estava sota l’opressió japonesa, de manera que quan el noi va néixer a la família d’un noble noble, va ser anomenat Choi Yenji. Curiosament, abans que el jove es convertís en un famós lluitador, va canviar de pseudònim diverses vegades. Així, era conegut com Choi Badal, Garyu, Mas Togo, Sai Mokko.

A principis del segle passat, Corea era només una colònia japonesa, per la qual cosa es van infringir els drets i les llibertats d’una població forta. La família de l’heroi del nostre article ho sentia per ella mateixa. Era impossible triar un nom per a tu mateix, sentir-se lliure pels carrers de la ciutat i fer el que vulguis. Per descomptat, també era impossible dir alguna cosa que no fos acceptable per a les autoritats.

Quan el noi tenia 9 anys, es va mudar a viure amb la seva germana. Ella vivia en una gran finca en una granja de Manchuria. Aquí el noi va viure i es va desenvolupar. Va conèixer al mestre Yi, que treballava a la finca de la seva germana. Va ser aquest home qui va començar a ensenyar a Masutatsu Oyama l’art marcial anomenat “18 mans”.

Desenvolupament posterior

Quan el noi tenia 12 anys, va tornar a Corea de nou. Després va continuar la seva formació en el camp de les arts marcials. Oyama va dirigir regularment l’entrenament de Masutatsu i mai no va intentar volar. Va prestar atenció al seu desenvolupament físic i espiritual, perquè sabia que l’art marcial només es sotmetria a aquells forts tant en l’esperit com en el cos.

La vida de Masutatsu Oyama

Els pares no els importaven les seves aficions, perquè consideraven que era una ocupació digna, però van comprendre que hauria d’escollir un negoci que aportés diners. El 1936, als 13 anys, el noi ja havia rebut un cinturó de kempo negre. Aquesta paraula designava anteriorment les arts marcials en principi.

Dos anys després, el jove va anar al Japó per convertir-se en pilot militar. A més de la seva passió per les arts marcials, va necessitar construir una carrera i realitzar-se en un negoci específic, per la qual cosa va triar aquesta àrea. Tingueu en compte que la història de Masutatsu Oyama és molt interessant, perquè a més del gran èxit del karate en el futur, es va convertir en el primer pilot coreà.

Desenvolupament

El jove va continuar persistentment en arts marcials, assistint a una escola de judo i boxa. Va conèixer estudiants que practicaven karate d’Okinawan. El jove lluitador estava molt intrigat per aquest tipus d’art marcial, i va decidir anar a la Universitat Takusoku.

Així doncs, a la tardor de 1939, comença a estudiar amb Funakoshi Gichin, un famós mestre i la primera persona que, en principi, va portar el karate al Japó. Després de dos anys, el jove rep un segon karate dan. Tingueu en compte que a la universitat Takusoku, que hem esmentat anteriorment, s’ha format ara la famosa tendència Shotokan.

La guerra va evitar els plans dels joves per desenvolupar-se, fer negocis, casar-se i enamorar-se. Tanta gent aprecia les citacions de Masutatsu Oyama per la senzilla raó que realment estan plenes de sentit. Sobre l’aparició de la guerra, va dir això:

El Japó va triar un camí diferent. Com a resultat, va començar una nova història per a ella, que va acabar ràpidament en col·lapse.

Quan el jove va ser ingressat a l’exèrcit imperial als vint anys, ja tenia un quart ball. A l’exèrcit, el jove també va continuar entrenant, el seu progrés va ser realment impressionant.

Biografia de Masutatsu Oyama

Nova ronda

El 1945, el jove abandona l’exèrcit. La derrota del Japó va afectar negativament el seu estat d’ànim, però, tot i així, va comprendre que tota la seva vida encara hi havia. A la primavera de 1946, la biografia de Masutatsu Oyama continua a la Universitat de Waseda, on entra a estudiar educació física. Allà la vida el porta a un coreà anomenat So Ney Chu.

Es tractava d’un home del poble natal d’Oyama. Com a combinació, va ser un excel·lent mestre de l’estil de lluita de goju-ryu. Va ser famós a tot Japó no només per la seva força física, sinó també per poder espiritual. Curiosament, va ser aquest home qui va determinar la vida futura de Masutatsu Oyama.

El 1946, va ser ell qui el va animar a anar a la muntanya durant 3 anys i millorar les seves habilitats. Masutatsu deixa la seva dona i la filla gran, dedicant-se plenament a l’autodesenvolupament.

refranys masutatsu oyama

Als 23 anys, un home coneix un home que va escriure una història sobre la vida i els èxits de Samurai Miyamoto Musashi. L’autor de la novel·la i de la novel·la va ensenyar Masutatsu Oyama què és el Codi Bushido. Aquest llibre va ajudar a comprendre i acceptar el camí d’un guerrer. Després de llegir-lo, l’home es va establir en la seva idea d’anar al Mont Minobe.

Escola

A l’abril de 1949, un home s’adona que tota la seva vida són arts marcials. Vol evolucionar constantment, sense perdre ni un minut. Durant 18 mesos, va a la muntanya per millorar les seves habilitats. Va cap a on va viure i es va formar el llegendari samurai, sobre el que va llegir. En aquells llocs, Miyamoto Musashi va fundar la seva escola de Dues Espases.

Masutatsu Oyama, la foto de la qual veiem a l’article, volia trobar un lloc on poder formar-se i fer plans de futur. I el va trobar. Vaig prendre només les necessitats amb mi i també vaig agafar un llibre sobre un samurai.

Un estudiant anomenat Shotokan Yeshiro va emprendre un viatge físic-espiritual amb ell. Tot i això, un jove sense experiència va fugir al cap de sis mesos, perquè no va poder suportar la vida lluny de la civilització i la gent. Però la filosofia de Masutatsu Oyama era forta i sòlida. Ja es va provar d’aquesta manera, de manera que estava endurit i preparat per a dificultats. Oyama no anava a tornar tan ràpidament a casa. Al seu davant encara esperaven lliçons espirituals i entrenaments físics esgotadors. Durant molt de temps, un home només es va dedicar al desenvolupament del seu cos i de la seva ànima. Com a resultat, es va convertir en el karateka més poderós i hàbil del Japó, tot i que ell mateix ni ho sabia.

Tot i això, el viatge a les muntanyes va haver de parar inesperadament, perquè el patrocinador d’Oyama va dir que ja no tenia mitjans per mantenir l’entrenament. Així, després de 14 mesos de solitud, Masutatsu va tornar a casa.

Lluites de Masutatsu Oyama

Finalment, després del seu retorn, l’home va decidir participar en el Campionat Nacional d’Arts Marcials, que es va celebrar al Japó. L’heroi del nostre article va actuar en estil karate i va guanyar. Però aquesta victòria pública no li va portar cap alegria, perquè anhelava una victòria interna. Estava molt molest que no pogués completar 3 anys de la seva formació tot sol. Per això decideix de nou anar a la muntanya. Ara va al mont Kedzumi.

filosofia oyama masutatsu

Allà practica 12 hores al dia. La seva passió pel karate arriba al fanatisme, perquè un home es carrega a si mateix, no reconeixent caps de setmana i festius. S’entrena, parat sota les cascades d’hivern, trencant roques amb la força de les seves mans.

Tot això es va fer per maximitzar el seu rendiment. Tot i això, a més del gran esforç físic, també es va interessar pel zen, la meditació i la filosofia. Per fer-ho, va estudiar diverses escoles d’arts marcials per tal d’aprofitar-se el millor d’ells. Després de 18 mesos de tal vida, va aconseguir el que volia. Qualsevol esdeveniment circumdant ha perdut el seu sentit.

Les corregudes de toros

Les fotos de Masutatsu Oyama ens demostren que era un home atlètic robust. Per això decideix posar a prova la seva força i capacitats físiques. Això ho fa participant en actuacions amb bous.

En total, va lluitar amb 52 toros a la seva vida, tres dels quals van morir immediatament arran de la batalla. 49 animals va picar les banyes amb el cop de corona. Tot i això, es van donar noves victòries a l’home amb gran dificultat. Una vegada en una entrevista va parlar del fet que va obtenir la seva primera victòria amb molta diligència. De manera que, arran del seu atac, l’animal es va enfadar molt i només en l’últim moment l’home va aconseguir guanyar.

imatges de masutatsu oyama

El 1957, quan tenia 34 anys, va morir gairebé a la Ciutat de Mèxic durant una batalla amb un toro ferotge. L’animal va tocar el cos de l’home, però en el darrer moment es va tornar a trencar i li va trencar la trompa. Després d’aquesta batalla, Oyama va estar al llit durant sis mesos, després de la qual es va recuperar miraculosament d’una ferida mortal.

Reconeixement

El 1952, Masutatsu va anar als Estats Units durant un any per realitzar i demostrar karate. Allà apareix en diversos escenaris, fins i tot es mostra a la Televisió Central. Els propers anys passen ràpidament per ell, perquè derrota absolutament a tots els seus adversaris. En total, va lluitar amb més de 270 combatents. Moltes d’elles van ser aixafades amb un sol cop de punteria.

Curiosament, un home no ha estat mai més de 3 minuts a l’arena. En aquest moment, sovint, el resultat ja estava decidit. El mateix karateka va explicar el seu èxit pel fet que tota la seva formació i filosofia es basen en el principi principal del samurai, que sona així: un cop és la mort inevitable.

Amb el pas del temps, Masutatsu Oyama va ser anomenat el puny diví. En la ment de la gent, era una manifestació clàssica de guerrers japonesos invencibles.

Durant la seva propera visita als Estats Units, Masutatsu Oyama, les declaracions i el llenguatge parlat eren ben conegudes, va conèixer a un home d’origen romanès, Jacob Sandulescu. Es tractava d’un home d’enorme mida, que pesava més de 190 kg, amb una alçada superior als 190 cm. Quan tenia 16 anys, va ser capturat i després enviat a treballar a les mines de carbó, on va passar dos anys de la seva vida. Aquests homes que tenien acer es convertiran en bons amics. Les relacions càlides van mantenir-se fins als darrers anys de vida.

El 1953, Masutatsu va obrir un dojo, un petit terreny on formar nens petits. Tres anys després, s’obre un jojo més gran a prop de la Universitat de Rikkyu. Un any després de l’obertura, unes 700 persones s’hi van formar, tot i que els requisits eren molt elevats, i la formació es va caracteritzar per una crueltat més gran.

Curiosament, els mestres d’altres escoles respectades van venir aquí per tal de posar a prova les seves habilitats i la seva pràctica amb el gran Oyama. A més, l’equip militar d’Oyama era popular per la senzilla raó que no es limitava a tècniques de karate. Va estudiar diverses arts marcials i va combinar les tècniques més efectives.

Masutatsu Oyama cita

Molts principiants van entrar prudentment a la batalla perquè tenien por de deixar-la amb ferides o de no sortir-ne en absolut. Tot i això, amb el pas del temps, els atacs brutals al cap i l’engonal, convulsions, cops de força, es van fer habituals en l’entrenament. La lluita va durar sempre fins que un dels seus participants es va rendir. És per això que els joves karateka sempre han estat ferits. La formació de lesions Oyama va ser aproximadament del 90%. Tot i això, els seus estudiants no utilitzaven roba de protecció ni equipament especial, i tampoc no tenien la roba adequada per entrenar-se.

Demostracions

El 1952, el lluitador encara actuava a Hawaii. Llavors Bobby Lowe el va veure. L’home va quedar impressionat per la força del coreà, tot i que ell mateix era un home bastant fort que va ser versat en arts marcials. Inicialment, Bobby va estudiar amb el seu pare, que era un instructor de kung fu i podia ensenyar qualsevol estil d’art marcial. Als 33 anys, tenia 4 dan a judo, 2 dan a kempo, 1 dan a aikido. Malgrat això, Bobby Lowe va decidir entrenar amb Oyama. Després de llargs entrenaments, que van durar un any i mig, va dir que ja podeu començar a aprendre art marcial només després de 1000 dies d’entrenament.

Els millors estudiants de Masutatsu, que ell va seleccionar personalment, van ser anomenats samurais del segle XX.

Oyama Masutatsu

El 1957, Bobby va tornar a la seva terra natal i va obrir la primera escola de Masutatsu a l’estranger. El 1964 es va obrir el Centre Mundial del CIO. A partir d’aquí, l’art marcial de Masutatsu es va estendre a més de 120 països. El nombre de persones que van practicar aquest tipus d’arts marcials va superar els 10 milions.

Entre les persones famoses que van practicar aquestes tècniques es troben Sean Connery, Dolph Lundgren i Nelson Mandela.

Jubilació

A la primavera de 1994, als 70 anys, Masutatsu va morir a l’hospital per un càncer de pulmó. El mestre de 5 dan, que era el director tècnic, va seguir sent responsable en la seva organització. Com a resultat, això va provocar diversos conflictes polítics i econòmics que encara no estan totalment resolts. Els experts diuen que es pot produir una escisió en l’organització, similar al que va passar a l’escola d’arts marcials de Shotokan.

Ara una part dels seguidors del gran mestre es dediquen a participar en aquests feu, i l’altra part es dedica a desenvolupar el seu propi estil i millorar les habilitats. Masutatsu Oyama probablement voldria que tots els seus estudiants i seguidors es dediquessin a l’autodesenvolupament.

Per resumir, observem que avui hem comentat la biografia i la trajectòria d’un destacat mestre del karate. Què podem concloure? Per obtenir resultats en qualsevol negoci, cal dedicar-li el màxim del seu temps. Només si sigueu fidels a allò que estimeu, no només podeu comptar amb els èxits i els èxits, sinó també en el reconeixement mundial.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *