Què és kundalini: concepte, fonaments, regles per a principiants, mantres i consells de meditació

Què és kundalini: concepte, fonaments, regles per a principiants, mantres i consells de meditació

Aquesta pregunta es fa iniciant els adeptes del ioga, així com a persones que simplement estan interessades en la idea de controlar la seva energia kundalini: “Què és el despertar d’aquesta energia? Què tan segur és això? ”

No és cap secret que molts moderns clubs comercials de ioga, que anuncien ells mateixos, asseguren que se’ls garanteix despertar-ho en qualsevol persona que vingui a les seves classes. Tanmateix, aquestes declaracions estan molt lluny de la veritat. Els llocs d’internet estan plens d’articles d’experts, donant a l’abast recomanacions pertinents. Amb tot això, se sent sovint que una persona que s’ha interessat seriosament pel ioga durant una dècada no ha estat capaç d’elevar la seva condalini. Quina és la seva iniciació i com es garanteix que es pot assolir? Aquesta pregunta és realment rellevant.

Aquest article tracta de respondre a les preguntes anteriors.

El concepte

“Kundal”: aquesta paraula es tradueix de manera romàntica: “pany de l’amant”. Kundalini, respectivament, denota una acció de desplegar energia, estructurada en forma de rínxol. Com a resultat, la iniciació de la saviesa espiritual, l’obertura de les capes de la ment, assolint el control del pensament. Una persona es transforma, el seu poder de kundalini realitzat es combina amb l’ànima. Els yoguis de manera figurativa diuen que aquell amb qui es va produir aquesta transformació es fa més fort que centenars d’elefants.

El concepte d’aquesta energia primària avui s’explica exclusivament des d’un punt de vista esotèric. Al cap i a la fi, la font de coneixement en aquesta àrea és l’experiència exclusivament personal de molts adeptes. Segons les sensacions experimentades, hi ha moltes interpretacions dels ioguis de kundalini. Quina és aquesta energia més profunda i oculta de la natura? El conegut mestre de ioga Swami Muktananda ho va dir amb tota precisió:

“Kundalini crea l’univers des del seu propi ésser, i és ella mateixa qui es converteix en aquest univers. Es converteix en tots els elements de l’univers i entra en totes les diverses formes que veiem al seu voltant … Aquesta és l’energia més alta que mou i anima totes les criatures, des de l’elefant fins a la formiga minúscula. Ella entra en totes les criatures i en les coses que crea, però mai no perd la seva identitat ni la seva puresa insòlita. “

Val la pena fixar-se en aquesta definició. Al cap i a la fi, el místic Muktananda va dominar plenament la seva energia de kundalini, convertint-se en un famós iogi kundalini complet a l’Índia.

la meditació kundalini

És important tenir en compte que el concepte mateix de ioga kundalini, que sovint és esmentat pels mitjans de comunicació, etc., té de fet dos significats. D’una banda, significa el procés de despertar l’energia de relictes en una persona i, d’altra banda, un sistema d’exercicis que preparen els chakras per a aquesta acció (en aquest cas, pot ser que no es produeixi la iniciació de moment).

Budisme Kundalini

L’energia Kundalini és un dels eixos fonamentals del ioga tantra, una pràctica meditativa que desenvolupa les virtuts d’una persona. Sense ella despertar, el progrés espiritual real és, en principi, impossible. Els sutres budistes revelen aquest mecanisme. El primer d’ells diu: “Kundalini sa mulibhuta rinatmika”. Traduït, això significa que kundalini és el poder de la negativitat fonamental.

Expliquem el que es va dir. Des del punt de vista del ioga, el cos humà està limitat a dos centres. El primer és la font d’energia més crua, que és negativa, és a dir, l’element principal de qualsevol evolució. Aquest és el chakra de muladhara. També hi ha un centre fonamentalment positiu que representa una àrea d’espiritualitat i una ment pura i impecable (chakra sahasrara) propera a l’absolut. Entre ells es troba tota la resta del món, reduït a l’agregat dels altres cinc xacres. A més, com més baix és el chakra, més energia es manifesta en ell, i la ment menys, i viceversa.

El resultat del Kundalini Yoga

El procés de pràctica espiritual, aconseguit mitjançant la implementació de la meditació de ioga Kundalini, és la transformació d’energia fonamentalment negativa en fonamentalment positiva. En aquest cas, la consciència s’allibera de l’ésser materialista i s’eleva a la consciència espiritual.

kundalini què és

En què s’expressa això? Un materialista humà veu el món com un conjunt d’objectes materials incoherents i dispars. No se li veu veure relacions causa-efecte, no és capaç de sentir la unitat de tot, el seu coneixement és limitat. L’essència de l’ésser està tancada amb ell. De fet, estava molest en la ignorància, malauradament, sense sentir-ho. Adeptes al ioga de Kundalini (KY), en canvi, evolucionant, adquireix una totalitat de la percepció.

Implementació de Kundalini

Considereu com funciona KY basant-se en la teoria del tantra blanc. Quan el kundalini s’eleva al chakra svadhisthana, l’adepte té un estat de salokiya-samadhi. Amb tota l’ànima, s’adona i percep de forma clara i sincera la presència de la Consciència Superior (salokia significa tangibilitat). La pau engloba l’home.

El procés continua, perquè Kundalini Yoga s’implementa més. Els xacres del camí de la “serp”, com les flors, s’obren. Aquí es troba al nivell del Chakra de Manipura. Adept cobreix l’estat de sampya. Una persona sent que la seva ànima és de la mateixa naturalesa amb Déu, ell se n’adona més a prop que els seus parents de sang, s’adona del seu valor principal en la vida i la riquesa, l’ésser més proper del món. Aquest és el sentiment únic que el visionari Apòstol Tomàs va presentar a Jesús: “Vostè és el Senyor i el meu Déu”.

Al nivell de Chakra d’Anahata, el practicant experimenta una felicitat sense precedents. Amb cadascuna de les seves cèl·lules, sent indestriablement la proximitat de la Consciència Superior. Se sent com un ésser espiritual. En el camp del vishudhi, el iogui entra a l’estat de sarupya. L’univers de la ment de l’adepte guanya unitat amb ell mateix, es fa absolutament sabedor i conscient. El iogui és conscient de la bellesa i la subtilesa del gran propòsit del Creador.

Al nivell del chakra ajn, es produeix una fusió mental i mental. Una persona és conscient no només de la intimitat, sinó de la identitat absoluta de la seva ànima amb Déu.

“Què ve?”, Li preguntes. De fet, a la manera de la serp només hi ha un chakra, el superior, sahrasrara. El seu camí més avançat – d’Ajna a Sahrasrara – es deia el ioga. Per què? El fet és que en aquest segment canvia la naturalesa de la “serp” que adquireix la qualitat de niralambha, que significa “no suportat”. Al mateix temps, una persona renaix en una criatura d’una altra naturalesa, el seu “jo” personal es dissol en la Consciència Superior. Al cap i a la fi, ell, que havia intentat entendre Déu abans, ja ho havia aconseguit. La seva set de reunió amb el Creador, que prèviament havia obligat la “serp” a pujar el sushumna, estava satisfeta. Ja no l’afecta.

Niralambha aconsegueix sahrasrara d’una sola manera: responent a la crida del Totpoderós. En aquesta fase, tot depèn d’ell. El iogui entra a l’estat de kaivalya i guanya la consciència més alta. Per comparació, a l’ortodòxia, els àngels estan dotats d’una propietat d’aquest tipus. Es diu d’ells: “Sempre veuen el rostre de Déu”.

Història del Ioga Kundalini

Entre diversos tipus de ioga Hi ha un antic sistema especialitzat que desperta l’ús de l’energia interna oculta de l’home. El principi d’energia inherent que dóna la naturalesa es troba en un estat de dormir al primer chakra (muladhara), situat a la regió de la quarta vèrtebra.

De manera predeterminada, sense esforços especials, no podem utilitzar el nostre propi potencial, gaudir plenament de la nostra vitalitat. Fa uns 8 mil anys, antics monjos van descobrir una tecnologia especial, una eina per fer-ho. Durant segles, aquest sistema va ser un misteri i només es va transmetre del Mestre al Deixeble.

KY American School

Aquest canvi de paradigma es va produir el 1969, quan el complet Kundalini Yogi Bhajan va rebre la benedicció de la formació dels professors a Califòrnia. Va sorgir l’escola de successió occidental, que practicava ioga kundalini. Fiennes Maya, una instructora nord-americana d’ascendència macedònia, és un dels coneguts popularitzadors moderns d’aquest sistema. Va crear una versió en línia que consta de 14 classes bàsiques i cinc classes addicionals. Parlem dels fonaments bàsics. Set d’ells es dediquen a treballar amb els chakras principals, set: als mantres de Kundalini Yoga.

chakras de ioga kundalini

A més de les lliçons, hi ha un manual per a la planificació de les lliçons que ha estat desenvolupat per Maya Fiennes. Kundalini es desperta amb un efecte sistèmic sobre els chakras. Es recomana als principiants un curs de formació dissenyat durant 40 dies. En el futur, els adherits poden triar un cicle de 90, 120 o 1000 dies. En aquest cas, ho heu de fer diàriament. Saltar fins i tot una lliçó viola el curs i, en aquest cas, s’hauria de començar de nou. Cada lliçó consta de tres parts: escalfament, kriya (un conjunt d’exercicis especials de ioga) i meditació de ioga Kundalini (MKY).

El sistema de Fiennes és força democràtic. Pel que fa a kriya, es practica un enfocament creatiu: Maya Fiennes permet als estudiants avançats afegir els seus exercicis de forma independent al complex. Al cap i a la fi, les clàssiques KY practiquen fonamentalment exercicis de ioga simplificats i repetits que afecten moderadament els xacres. Naturalment, un adherent avançat no es limitarà a això, afegint (pel seu propi plaer) padmasana, mayurasana, kursasana, etc.

També està permès complementar KY Hatha Ioga.

Mantras

Un lloc digne de les classes és la meditació del ioga kundalini (exercicis estàtics i dinàmics acompanyats d’un mantra). Es tracta d’una repetició repetida de moviments dinàmics, acompanyats de música específica, que uneix l’adept en un estat meditatiu. L’estudi d’aquest aspecte de KY és gratament sorprenent: centenars de meditacions professionals creades pels seguidors del fundador de la sucursal nord-americana estan a l’abast dels estudiants.

energia kundalini

L’instructor va practicar acuradament els mantres de kundalini. Com heu observat, només n’hi ha 7 (segons el nombre de xacres). Al mateix temps, es va observar el següent principi: treballant amb el primer chakra, muladhara, utilitzem només el mantra “Sat Nam”; treballant amb el quart chakra, anahata, l’alumne pot utilitzar els mantres 1, 2, 3, 4. Els mantres se seleccionen molt poderosos, es manifesten en sànscrit:

  1. Sat-nos-nos.
  2. Har – Hari.
  3. Ong s Penja.
  4. Sat kar tar.
  5. Sa ta na ma.
  6. Ra ma da sa.
  7. Wahu Guru, Wahu Guru, Wahu Guru, Wahu Jio.

Abans de l’inici de cada lliçó, es pronuncia tradicionalment el mantra “Ong namo guru dev namo”. L’objectiu de llegir-lo és ajustar el principi diví present en cada persona a la percepció de la idea d’ocupació.

KY en versió russa

L’anterior és una versió econòmica de les classes KY. Què és més fàcil: descarregar lliçons i entrenar. Tanmateix, tal com demostra la pràctica, una lliçó presencial en grups dirigits per instructors dóna un efecte més gran. Un d’aquests entrenadors és 18 anys que practica amb èxit KY i té molts estudiants realitzats, el rus Alexei Merkulov. Els seminaris de Kundalini, així com les classes de l’escola de ioga en línia SomaDoma, organitzades per ell, tenen opinions positives. Els seminaris s’organitzen a les capitals russes, a llocs de naturalesa única russa, així com al “cor del ioga”, l’Índia.

Kundalini Ioga Fiennes

Altres instructors de KY també treballen en aquest projecte. Tot i això, les classes es paguen. El preu d’una subscripció mensual “SomaDoma” – 1080 rubles., Anuals – 10 800 rubles.

Reiki i Kundalini

Com ja sabeu, Reiki és una direcció en medicina alternativa, en què el sanador cura el pacient utilitzant l’energia de l’Univers. El reiki de Kundalini és diferent al reiki clàssic: el curandero rep energia no de l’Univers, sinó de l’interior. S’implanta per curar “la seva” energia, que li és donada per la naturalesa, però de moment no està feta.

El principi d’iniciar condalini està concebut de manera molt subtil: només una persona perfecta, és a dir, que té chakras sans, pot aprofitar aquest bo. Què passa en aquest cas amb l’energia d’un adherent del reiki kundalini?

En primer lloc, la “serp” neteja el canal de Sushumna de bloquejar-se, en segon lloc, augmenta el poder del chakra anahata i, en tercer lloc, les palmes de la persona portades als palmells augmenten significativament. flux d’energia. I, com ja sabeu, juguen un paper al reiki antenes transmissores curació.

Mantras Kundalini

La peculiaritat de despertar kundalini en aquest sistema és que el curandero realitzat ell mateix pot despertar el kundalini a una altra persona. Val la pena fer aquest pas? Molts creuen que aquí s’amaga el perill. Pel que fa a personalitats imperfectes, l’adequació d’una acció d’aquest tipus és força controvertida. La pràctica del kundalini per a principiants, no està preparada per a la seva implementació, està plena de problemes per a la salut i la psique.

Els riscos d’un adepte no format

Per exemple, considereu la situació amb un sol chakra. Imagineu-vos que la serp es va veure obligada a pujar. Suposem que arriba al nivell de svadhisthana-chakra. Però ella no està desenvolupada i no està disposada a acceptar-la. Kundalini, passant el segon chakra, el fa malbé. Una persona comença a atreure de forma maníaca tot allò relacionat amb el sexe, amb perversions, etc.

kundalini per a principiants

En qualsevol cas, el ioga clàssic recomana treballar els chakras sota l’orientació d’un guru experimentat. De fet, en el procés d’aquest treball sovint es manifesten els pecats kàrmics d’anys anteriors, Samskaras. Cal complir-los adequadament i treballar-los adequadament. El paper del professor és molt important.

Hi ha una regla a KY: els problemes derivats de la samskara no han de superar el marge de seguretat del deixeble. El guru està vigilant amb vigilància. Per aquestes raons, de vegades és preferible que l’augment forçat del kundalini sigui gradual.

Literatura Kundalini

Com ja sabeu, l’experiència de dominar aquesta energia secreta és generalitzada pels monjos budistes. Avui, han estat diverses les fonts en anglès traduïdes no acadèmicament dels autors de “Kundalini” de Goli Krishna, “Transformation Energy” de Bonnie Greenwell, Robert Liberty “Agora II. Kundalini Energy ”, Lee Sanella“ Kundalini. Enfocaments clàssics i clínics “. Entre les fonts de parla russa, es pot recomanar el llibre d’Oleg Telemsky, La història d’una anàlisi.

Us recomanem que passeu als llibres de teòrics anteriors a tots aquells que estiguin interessats en el tema del kundalini. Quin és el camí o mètode per despertar la kundalini? Es tracta de classes prioritàries enfocades prèviament amb instructors.

Conclusió Pujada Kundalini segura

Anem a l’opinió dels professors més respectats. Els monjos budistes afirmen que l’Altíssim proporciona el cobejat i segur ascens de kundalini. El mateix succeeix quan tots els chakras de l’adepte estan preparats per no obstruir el canal sushumna. Al mateix temps, la meditació kundalini impedeix que la serp s’adormi i la set de l’aprenent de conèixer la Consciència Superior la fa gatejar.

En altres paraules, el propi adeptes només ha de treballar amb paciència i coherència a través dels xacres. Sí, es necessitarà més temps, però un kundalini segur s’ha de despertar per si mateix! Els coneixedors neguen l’expedient de l’acte, quan la serp es desperta forçadament i es veu obligada a aixecar-se amb l’ajut del pranayama forçat o la pràctica millorada del hatha yoga.

maya fiennes kundalini

Els budistes afirmen que en aquest cas hi ha una bretxa kàrmica temporal a sushumna. La serp se n’aprofitarà, cosa que pot permetre a l’adepte inconsistent aconseguir samadhi. Tanmateix, ell ho pagarà: la bretxa kàrmica de Sushumna inevitablement “bloquejarà”. Com a resultat, un iogui impacient es veu obligat a buscar aspectes negatius augmentats notablement (Sanskaras), allunyant-se fa anys. A més, assumeix un sofriment excessiu.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *