Greix de bobina Shimano: tipus, classificació, fabricants, classificació de les millors característiques, finalitats i aplicacions

Greix de bobina Shimano: tipus, classificació, fabricants, classificació de les millors característiques, finalitats i aplicacions

Amb el temps, la bobina requereix una cura especial. Per fer-ho, apliqueu greix. Aquesta composició evita un desgast prematur de les parts mòbils del mecanisme. Marques conegudes produeixen productes de cura especial per als seus productes. Són més coherents amb les característiques del mecanisme. Un dels productes famosos és greix de rodet Shimano Es tractarà més endavant.

Shimano i els seus productes

Empresa japonesa Shimano va sorgir a principis dels anys vint del segle passat i es va especialitzar inicialment en la producció de bicicletes. La companyia fabrica equips de pesca des dels anys setanta i des de fa molt temps ha guanyat posicions de lideratge en aquest mercat. La gamma de productes és extremadament àmplia i presenta tots els accessoris necessaris per a la pesca.

La millor greix per a les bobines de Shimano

Productes marca japonesa és popular a tot el món. Al nostre país, l’equip de l’empresa l’adquireixen tant professionals i aficionats, com principiants en el camp de la pesca. Els models a la venda són força versàtils.

Bobines de l’empresa Shimano Hi ha disponibles diverses modificacions, des d’ultra llum fins als models professionals més potents. Es caracteritzen per un apilament impecable de la línia de pesca, un bon funcionament, una falta de joc i, en conseqüència, el funcionament tranquil de tot el mecanisme.

Beneficis de la bobina Shimano

Ja que les bobines Shimano es produeixen amb les tecnologies i materials més moderns, la seva vida útil és bastant llarga. Les prioritats de l’empresa són la fiabilitat en el funcionament i el confort. Per tant, l’ús del producte i el seu manteniment no complicaran ni un novici.

Millor greix Shimano Coil

Així, per exemple, les bobines inercials Shimano equipat amb fre de fricció davanter i posterior. Les bobines també utilitzen un sistema especial que fixa el rotor durant la colada, eliminant la descàrrega espontània de l’arrestador. També hi ha una funció de frenada variable.

Gràcies a un sistema avançat de rodaments corredissos, es pot assegurar un viatge fiable i suau per a la línia de pesca. Elements tecnològics i parts de bobines Shimano tenen un recobriment especial que els protegeix de la pols, la brutícia i el rovell.

Tot i això, malgrat això, les bobines Shimano, com tots els altres, és necessari lubricar de tant en tant.

Quan i per què lubricar?

Qualsevol bobina és un mecanisme bastant complex, que consisteix en que moltes parts interactuen entre elles. Durant la pesca, tant a les superfícies exteriors com dins d’aquest mecanisme, pot caure aigua i diversos tipus de contaminants. Per evitar el seu fracàs en el moment més crucial, cal desmuntar-lo i lubricar-lo. L’ideal seria que hagis d’inspeccionar el rodet després de cada pesca per avaluar el grau de contaminació i identificar possibles danys. Aquesta inspecció ajudarà a determinar si el mecanisme necessita manteniment.

Grasa de bobina Shimano

Grasa de rodet de pesca Shimano, com tots els altres, es duu a terme si l’atac va caure a l’aigua o es va quedar sobre la sorra o el terra, a conseqüència del qual es van introduir grans de sorra i una altra contaminació.

A més, cal lubricar el rodet abans de l’inici de la temporada de pesca, a la meitat, si el rodet s’utilitzava activament en diferents modes, i al final de la temporada, quan s’envia l’engranatge a l’emmagatzematge.

Tipus de lubricants

Després d’haver decidit la necessitat de lubricar la bobina, heu de decidir sobre l’elecció dels mitjans. Molts pescadors utilitzen oli de màquina o oli sòlid per a aquest propòsit. Però aquest tipus de composició no només no és eficaç, sinó que sovint fins i tot perjudica el mecanisme de la bobina. Per tal de proporcionar un servei de qualitat per a un producte Shimano, el millor és comprar un lubricant especial de bobines Shimano.

Segons la seva coherència, les formulacions utilitzades durant aquest procés són:

 1. Gruix. Com que no s’escorren, s’utilitzen per cuidar engranatges i coixinets.
 2. Líquid. S’utilitzen per cobrir el rotor i l’eix de la bobina.
 3. Universal. S’obtenen barrejant lubricant gruixut i líquid i s’utilitzen directament a la pesca o en casos d’emergència.

A favor d’un lubricant especialitzat, el fet que sigui inodor i no espanti els peixos quan s’agafa a una línia de pesca. A més, el greix de bobina Shimano funciona a temperatures de fins a -50 º, essent imprescindible en les condicions de pesca a l’hivern.

Opcions de selecció

Com podeu veure, per processar un mecanisme de bobina, pot ser necessari no només un, sinó diversos tipus de composicions. Per exemple, quin tipus de lubricant per lubricar una bobina de Shimano Technium? A l’hora d’escollir una eina, s’ha de tenir en compte l’aliatge a partir del qual es fabriquen les peces, la presència o absència de recobriments, buits i el grau de desgast del mecanisme.

També cal tenir en compte en quines condicions i en quina càrrega s’utilitzarà la bobina. Per tant, les recomanacions sobre el sistema de processament per exactament els mateixos mecanismes difereixen notablement segons les condicions del seu funcionament. Per escollir el lubricant adequat per a les bobines de Shimano, heu de navegar clarament per les seves varietats.

Finalitat del Lubricant Shimano Coil

El millor lubricant Shimano

Cal tenir en compte que Shimano no fabrica solament composicions d’aquest tipus. Es produeixen per encàrrec de l’empresa en empreses especialitzades. La majoria de lubricants de la bobina Shimano són a base de liti. Estan a la venda les següents varietats:

 • DG01. Aquesta greix està destinada al manteniment de discos de fricció de feltre. Ofereix un bon funcionament de l’embragatge sense sacsejades i fallades.
 • DG02. S’utilitza per lubricar el corró i el suport.
 • DG03. Apte per a discos de fricció de carboni.
 • DG04. Dissenyat per a discs de fre en bobines inercials i multiplicadors. El seu ús garanteix el funcionament sense embuts del clutch en qualsevol manera d’ús.
 • Greix de rodets Shimano DG 06. S’utilitza per donar servei al parell principal, rodaments i altres peces metàl·liques i de plàstic del rodet.
 • DG07. Serveix per a la lubricació dels coixinets i l’accionament.
 • DG08. Per a l’anell de fricció.
 • DG09. Per a un disc de resistència.
 • DG10. Per a la transmissió d’engranatges.
 • DG11. Per a connector elèctric. També s’utilitza el greix Shimano DGETT30.
 • DG13. Igual que la DG06, s’utilitza per lubricar el parell principal, però, a diferència d’aquest, és més dens en consistència i pot funcionar tant en aigua dolça com en salada. Ideal per al manteniment de noves bobines.
 • DG14. Serveix per processar el node del registrador de rodets.

Preparació d’eines i materials per a la lubricació

Lubricant en bobina de pesca Shimano

Després de seleccionar el lubricant necessari, hauríeu de preparar tot el que necessiteu per al treball, a saber:

 • un tros de drap net i suau;
 • Phillips de mida adequada i cargol de cap pla;
 • pinces;
 • clau per rosca;
 • raspall suau i raspall prim;
 • un got de gasolina per eliminar contaminants (es pot gasolina per a encenedors);
 • Palets de dents per eliminar la brutícia antiga en llocs de difícil accés.

Cal proporcionar una bona il·luminació del lloc de treball. La seva superfície ha de ser clara.

Ordre de treball

Neteja de bobines Shimano

A continuació, feu el següent:

 1. Desmuntar el mecanisme.
 2. Netegeu totes les parts internes de la bobina. Per desfer-se de la brutícia i els residus de greix vell, es baixen en un recipient amb gasolina.
 3. Mentre que les parts internes es renten amb gasolina, cal eliminar la brutícia dels elements del cos amb pinzells, escuradents i un drap suau.
 4. Assecar bé totes les parts.
 5. Muntar la bobina, lubricant totes les parts. No apliqueu greix en una capa gruixuda, ja que l’excés encara es traurà a la superfície i només comportarà una contaminació innecessària de les parts del mecanisme.
 6. Després del muntatge, comproveu el funcionament del mecanisme. Comproveu especialment el funcionament del conjunt de tancament del temple. Ha de quedar ben lubricat i funcionar sense demora.

Aquest procés és laboriós, requereix molt de temps i atenció. Potser podeu lubricar el rodet de filar sense desmuntar-lo? Definitivament no. Sense desmuntar tota la bobina, només es pot processar l’arrestador i el polvoritzador extern de silicona del rodament amb alta penetració. Però aquesta només serà una mesura temporal que no resolgui radicalment el problema.

Opinions i valoració

El principi principal de l’ús de tots els lubricants és: el millor és utilitzar compostos del fabricant d’aquests mecanismes per a bobines de qualsevol tipus. Els que s’adhereixen a aquest principi, segons el comentari, el lubricant de bobines Shimano n’està força satisfet. Una àmplia gamma us permet comprar el producte que us convingui.

Grass per Shimano

Al mateix temps, els preus són força assequibles i corresponen a la qualitat de la mercaderia. Així, per exemple, es poden adquirir lubricants per a bobines Shimano a Sant Petersburg a un preu de 730 rubles o més, segons el tipus i el volum. A més, les composicions són universals, es poden utilitzar per al manteniment de mecanismes d’altres fabricants.

El rànquing dels millors lubricants inclou varietats universals. Els més populars són:

 • 1er lloc – DG 06.
 • 2n lloc – DG 13.
 • 3er lloc – DG 04.

En general, aquest tipus de producte gaudeix d’una merescuda popularitat entre els pescadors del país.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *