Musa per a la pesca: una descripció del dispositiu, com fer una trampa

Musa per a la pesca: una descripció del dispositiu, com fer una trampa

Es creu que les trampes de peix van aparèixer molt abans que l’engranatge. El més probable és que ja s’utilitzessin a l’Edat de Pedra. Utilitzant aquests dispositius, el significat de la pesca com un dels tipus d’esports i esbarjo es perd una mica, però sigui com sigui, les trampes per als peixos tenen molta demanda.

En un esforç per estalviar temps i esforç, però al mateix temps per aconseguir una captura digna, molta gent utilitza diversos trucs de pesca i productes casolans a l’aigua. El Muzzle és un d’aquests paranys. Per descomptat, aquest producte no es pot anomenar una novetat, ja que és molt utilitzat per pescadors i aficionats professionals. Els principiants que decideixin aprendre a fer aquest parany amb les seves pròpies mans poden aprendre molta informació útil d’aquest article.

Acceptació amb el dispositiu

El morrió per a la pesca és una trampa que, amb raó, es pot considerar universal. El fet és que és igual d’efecte tant en rius ràpids com en llacs. El “Muzzle” és adequat per a aquells llocs on no és possible utilitzar la xarxa. Podeu pescar a través d’aquesta trampa per a diferents peixos. Anomenen el morrió per a la pesca de diferents maneres: la part superior, la metxa i el ventall.

Descripció

La cara per a la pesca pot ser clàssica i especialitzada. El primer s’utilitza per a qualsevol peix, el segon – per a una espècie específica. Els “borrons” difereixen per la mida, el disseny del coll i la forma del seu cos. Per a la seva fabricació es poden utilitzar diversos materials. Exteriorment, el morrió s’assembla a una canonada cilíndrica equipada amb un coll per on entra un peix al cos. Per a la part d’entrada, es proporciona una forma rodona, l’extrem del coll de la forma cònica.

Trampa de peix

Per fer la trampa més còmoda d’utilitzar, els pescadors l’equipen amb ales guiades. El cos del morrió pot ser quadrat, triangular o en forma de semicercle. Les mides també varien. Les dimensions depenen de paràmetres com el volum de la captura i la profunditat del dipòsit. A continuació, es descriu amb més detall la manera de fer una trampa amb les seves pròpies mans.

Què necessitarà l’artesà?

Abans de continuar amb la fabricació de la trampa, heu d’adquirir els següents consumibles:

  • Per les varetes. El seu diàmetre ha de ser petit.
  • Cèrcols, mitjançant els quals se li dóna al producte la forma desitjada.
  • La corda. Amb la seva ajuda, s’adjuntaran elements i parts individuals a l’estructura.

Com fer cara? Progrés del treball

Fer un dispositiu a casa no és difícil si seguiu la següent seqüència d’accions:

  • El primer pas és fer un cèrcol. Bé, si heu aconseguit trobar un producte de fusta ja acabat. En cas contrari, l’artesà de la llar haurà de fer-lo tu mateix. Per a aquest propòsit, convé un fil dur, prèviament pelat amb paper de lija. Per evitar que el producte s’oxidi, s’aplica un antisèptic especial a la seva superfície. Després que la substància s’hagi assecat, se li dóna la forma i la mida necessàries al cèrcol. Les arrels i branques dels arbres també són adequades com a material. El consumible serà més elàstic si es submergeix en aigua bullent. En cas contrari, serà difícil treballar amb la fusta. A més, els dos extrems del cèrcol s’uneixen i es fixen amb un fil fort.
Cèrcols de branques
  • Feu un cos de morrió. Les varetes s’agrupen i s’alineen de llargada. Se separa un vèrtex del feix, s’ha de lligar a un cèrcol i posar un pal sota els globus oculars. Feu el mateix amb la resta de canyes. Per no confondre les varetes destinades a la fabricació del cos amb el material per al con, cal ressaltar cada segona barra. El cèrcol es lliga al seu voltant en cercle. Les varetes que s’utilitzaran en la caixa s’adhereixen i es fixen amb una trena transversal a un altre cèrcol.
Com fer cara
  • Per augmentar la longitud del casc, s’hi afegeixen noves branques a les seves varetes, es trenen a un nou cèrcol.
  • Després de teixir, comencen a fer forats al con de caça. Per a aquest propòsit, els amos, un cop retrocedits lleugerament de la trena, van tallar tot el que era superflu de les varetes.
  • Perquè es pugui treure de la trampa el peix capturat, es fa un forat especial a l’estructura. Es fa en aquelles varetes que es troben entre diferents cèrcols. Les dimensions de les finestres poden ser diferents. Tot depèn de la mida del peix capturat. Es tanquen mitjançant portes especials que es teixeixen per separat. S’uneixen a l’estructura amb una corda.
Trucs de pesca i casolans

A jutjar per nombroses ressenyes, el procediment per fer una cara per a la pesca és més aviat laboriós, però senzill, i un pescador novell en farà front.

Quant a les especificacions del dispositiu

Segons els experts, s’obtenen bones trampes a partir de pintures de xarxa i arpillera. Atès que diversos materials presenten avantatges i inconvenients, un artesà de la casa haurà de tenir-ho en compte. Per exemple, és més convenient utilitzar els broquets de teixit i de xarxa. Si cal, es poden plegar i transportar fàcilment. A més, aquestes trampes pràcticament no ocupen espai. Al mateix temps, aquests “muzzles” tenen un recurs operatiu baix. El disseny de les varetes és fiable i durador. Un cop atrapat en un peix, el peix no s’escaparà.

En conclusió

Es col·loquen mongetes al llarg de la costa, a la part inferior i en canyissos. Si teniu en compte les característiques del pantà, coneixeu els hàbits d’un determinat tipus de peix, podeu comptar amb un resultat de pesca amb èxit.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *