L’efecte de la lluna sobre el pit de peixos. Quina lluna té la millor picada de peix

L’efecte de la lluna sobre el pit de peixos. Quina lluna té la millor picada de peix

Els pescadors són probablement algunes de les persones més supersticioses del món modern. No comptis els signes populars en què creuen, els ritus als quals s’adhereixen, etc. Però cal reconèixer que no tots tenen cap justificació científica. Avui, intentem esbrinar com afecta la lluna a la picada dels peixos.

Cicle lunar

Des de l’època de Tolomeu, se sap que la Lluna gira al voltant de la Terra. El cicle complet pel qual passa la Terra és de 29,5 dies i s’anomena mes lunar.

Fases de lluna

Al seu torn, el mes es divideix en quatre fases: lluna nova, primer quart, lluna plena, últim trimestre. El dia lunar complet és de 24 hores i 53 minuts.

Com afecta la lluna a la vida terrenal

L’exemple més evident de la influència de la lluna en les nostres vides s’observa a la costa, quan es formen les marees. Apareixen per l’efecte de la gravetat a les aigües dels oceans. A més, els científics creuen que totes les tempestes i les tempestes també estan lligades a les fases lunars, i la majoria d’elles es produeixen durant la lluna plena.

A més, s’han realitzat estudis que demostren que durant la lluna plena el nombre de suïcidis, accidents de trànsit i delictes greus augmenta bruscament, per tant, els cicles lunars tenen un efecte sobre la psique humana.

Lluna i home

Es poden citar aquests exemples sense fi, però val la pena tornar al tema original de la nostra conversa. Així que peix …

El peix i el seu entorn

Hi ha una gran quantitat d’evidències científiques que mostren una estreta relació entre la influència de la lluna i el comportament dels peixos. Es manifesta més entre la vida marina i és que:

  1. La quantitat d’hormones a la sang varia segons el cicle específic de la lluna.
  2. La freqüència amb què canvia el peix.
  3. La migració de molts salmònids comença precisament a la lluna plena.

Però si encara es pot explicar la dependència del peix marí dels cicles lunars, però gairebé tots els mateixos signes s’observen en peixos d’aigua dolça que viuen en cossos d’aigua en els quals no hi ha una influència evident de la lluna, pràcticament no hi ha marees.

Mossegant peixos sota la lluna

Es pot observar que els habitants d’aigua dolça no només canvien el seu comportament en funció de les fases lunars, sinó que fins i tot canvien el seu ritme de creixement: el creixement a la fase de la lluna nova és molt inferior al de la lluna plena.

Nibble depredador

Els primers resultats d’un estudi sobre la influència de la lluna sobre la picadura de peixos, que tenia almenys algun sòl científic, van ser publicats el 1991 i van ser realitzats per Konstantin Kuzmin. En ser un àvid pescador, va cridar l’atenció sobre el fet que al mes hi ha dos pics de màxima activitat del peix, i estan directament relacionats amb els cicles lunars. El primer pic es produeix a principis de mes, gairebé immediatament després de la lluna nova. Dura gairebé una setmana. I el segon cicle comença el segon dia després de la formació de la lluna plena i té una durada de cinc dies. Aquests pics d’activitat eren més notòries a l’hora de pescar lluç, però fins a cert punt també van actuar quan es pescaven els asp. Més tard, Kuzmin va arribar a la conclusió que aquests cicles són més pronunciats en el bec, que viu a petits embassaments, mentre que a la “gran aigua” no són tan pronunciats.

Tractant de fonamentar aquests pics de la picada des d’un punt de vista científic, Kuzmin al mateix temps es va contradir, argumentant que la influència de les fases de la lluna en la picada del peix no importa, però encara la va relacionar amb els cicles lunars.

I què diuen les fonts estrangeres?

El pescador nord-americà John Alden Knight es va fer especialment popular després que la llum de la seva “teoria solar” veiés la llum del dia. Això va passar als anys 20-40 del segle passat. Creia que d’aquí a un mes hi ha 4 cicles d’activitats en peixos. Aquests cicles es van anomenar solars. A partir d’aquesta teoria, es va desenvolupar un peculiar calendari lunar de la picada de peixos.

John Alden Knight

Segons la teoria de D. A. Knight, durant el mes lunar hi ha dos grans cicles d’activitat i dos petits cicles. Els primers cauen en el període en què la Lluna es troba a la part superior i a la part inferior de l’observador, és a dir, a l’altre costat de la Terra. Un petit cicle es produeix en aquells moments en què es troba enmig del seu moviment entre aquests punts, i la picada del peix durant aquest període augmenta notablement.

També considera l’efecte de les fases de la lluna sobre la picada d’un peix. Quan aquests cicles coincideixen amb una posta de sol o la sortida de la lluna, tots els indicadors augmenten significativament. I si aquests cicles més tot coincideixen amb la lluna plena o la lluna nova, arriben tots els requisits previs per a la picada de peix salvatge.

Però malgrat que Knight va recolzar la seva teoria capturant més de 200 peixos diferents amb importància de trofeu, l’actitud dels seus compatriotes davant la influència de la lluna sobre el nibble del peix continua sent ambigua. Algú percep literalment una guia d’acció, mentre que d’altres confien en la seva intuïció, les condicions meteorològiques i altres factors, i no es pot dir que un d’ells sigui més rendible.

Calendari de pesca

Hi ha diferents opinions entre els pescadors sobre els calendaris lunars de la picada de peix compilats per algú. Intentem esbrinar si són tan útils com molta gent pensa en ells. Així doncs, obrint qualsevol calendari d’aquest tipus, veiem que només es basa en les fases de la lluna, però alhora es compon per diferents tipus de peixos: marí i d’aigua dolça, depredador i pacífic – per a cada peix el seu propi calendari. I resulta que desprèn la influència de la Lluna en la picada de peixos a l’agost (per exemple), però les condicions meteorològiques d’agost no estan indicades, no hi ha cap referència a una zona concreta, la ubicació geogràfica i molts altres indicadors, que també són de gran importància per al pescador, no es tenen en compte.

Un exemple viu: el 15 d’agost es mostra una picada més gran de peix, però al llarg de la primera meitat del mes hi va haver una calor insuportable i el dipòsit sobre el qual estava previst pescar estava gairebé completament sec. En una situació així, cap calendari us dirà la veritat. No obstant això, en major mesura, el broc del peix dependrà de la naturalesa, del clima i similars. A més, el clima ha canviat recentment a una velocitat horrible, i en aquestes condicions no només els calendaris lunars del pescador deixen de funcionar, sinó també tots els principis coneguts de la pesca.

Calendari lunar de picada de peixos

Tot i així, quins altres arguments existeixen a favor del fet que la influència de la lluna sobre la picada del peix sigui realment? No pensem ara en la vida marina, sinó que parlem d’aigua dolça.

Fases de lluna i picades de peix d’aigua dolça

Aleshores, com relacionen les fases de la lluna amb els defensors de la lluna amb el comportament dels peixos d’aigua dolça?

  • Memòria genètica. Tots els peixos d’aigua dolça provenien dels seus homòlegs del mar i, en conseqüència, els seus gens contenen coneixement sobre els efectes de les marees.
  • Impacte de gravetat. No només els corrents oceànics estan sotmesos a un impacte així com també la terra. També és capaç de pujar i baixar, però amb una amplitud molt inferior. Per tant, el moviment de la terra afecta tots els cossos d’aigua dolça.

Si aquestes afirmacions són certes, tothom ha de decidir per si mateix. Els científics porten molts anys discutint sobre aquest tema. Però, però, d’acord que el satèl·lit de la Terra té un efecte, aleshores en quina lluna és la millor picada de peix?

Quan es troba en el punt àlgid, és a dir, en el punt més alt i més baix, l’activitat del peix es redueix significativament. Són els anomenats dies de torn del mes lunar. Es observa un bon nibble de peixos amb la lluna en despesa, però el pic en sí encara es pot veure en la fase de la lluna creixent.

La influència del satèl·lit sobre els peixos depredadors és més significativa, ja que el pacífic depèn més de les condicions meteorològiques i dels fenòmens naturals.

Fets fiables

Entre els molts fets conflictius, n’hi ha diversos que confirmen realment que hi ha una influència de la lluna en la picada de peixos:

  1. En grans masses d’aigua, el broix dels peixos augmenta significativament durant la marea alta. Això s’explica pel fet que l’aigua inunda la costa, sobre la qual una gran varietat d’aliments i peixos en sap, respectivament, en aquest moment tendeix a la costa.
    Pesca de marea alta
  2. En els estanys on hi ha canvis bruscos en el nivell de l’aigua, els peixos mosseguen molt pitjor, això es deu al fet que ella no pensa en nutrició, sinó en com sobreviure.
  3. En els seus diferents cicles, la lluna dóna una quantitat diferent de llum i, en conseqüència, la il·luminació del dipòsit canvia. I juntament amb el grau d’il·luminació, el comportament del peix també canvia.

A partir d’aquests fets, es pot veure que el comportament dels peixos canvia no tant per la influència de la lluna, sinó més en relació amb les conseqüències d’un impacte d’aquest tipus sobre el nostre planeta. La relació de causalitat, per descomptat, està supervisada, però afecta més aviat el comportament del propi peix, però no se sap si aquest peix mossegarà exactament a la seva esquer. Aquí depèn molt dels vostres coneixements i habilitats, de comprendre les característiques del pantà i els hàbits dels seus habitants, així com de molts altres factors que importaran en qualsevol fase de la lluna.

Conclusió

Probablement cap científic pugui donar una resposta exacta sobre si la lluna afecta o no a la picada de peix. En primer lloc, cada pescador ha de confiar en els seus coneixements, observacions i experiència, però estigui guiat o no pel calendari, les fases de la lluna i el que és del negoci personal de tothom.

Pesca nocturna

Però, en qualsevol cas, per a la majoria de nosaltres, la pesca és una forma ideal de relaxar-se, relaxar-se, assegut a la costa amb una canya de pesca a la mà. I no és realment important en quina fase es troba la Lluna i si el peix de prova pica avui en dia: un pescador de veritat gaudeix del petit: al bacallà d’un foc, al so dels grills, al mosquit brunzit … i, per descomptat, al camí lunar a l’aigua, al llarg del qual el peix més gran de la seva vida vindrà a ell.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *