Equips i equips de busseig

Equips i equips de busseig

Els equips de busseig inclou un conjunt de dispositius i dispositius especials que es porten i es fixen en una persona, assegurant la seva vida normal. El submarinista és capaç d’aquest equipament per mantenir-se molt temps sota l’aigua sense experimentar sobrecàrregues excessives a la pressió de l’entorn líquid i gasós que l’envolta. Els conjunts considerats proporcionen requisits normals fisiològics per a l’activitat humana, incloent el subministrament d’aire, l’aïllament de l’aigua, evitar el sobrecobriment del cos, garantir una connexió estable amb la superfície.

Flippers de busseig

Unitats de globus

Els cilindres dels equips de busseig són dipòsits buits de configuració cilíndrica amb un fons convex o recte, així com un coll allargat per una altra banda. D’aquesta part, els cilindres tenen un fil roscat cònic o cilíndric, sobre el qual es fixa una vàlvula de tancament.

Els dipòsits considerats estan orientats a l’emmagatzematge a alta pressió d’aire comprimit (fins a 300 atm.), Destinats a la respiració per part de l’usuari. Per augmentar l’indicador de compacitat i mobilitat, diversos cilindres es connecten en blocs de 2-3 peces. La forma dels contenidors és normalitzada, però hi ha diverses variacions. Els principals paràmetres tècnics són:

  1. Capacitat (l o dm cúbic).
  2. Pressió (prova i funcionament).
  3. Material del estoig (acer o alumini).
Unitats de globus

Cilindres d’alumini

Els equips de busseig realitzats amb aquest material van aparèixer fa relativament poc temps. Això es deu al fet que les característiques d’aquest metall són inferiors a les de l’acer. No obstant això, els dipòsits d’alumini presenten diversos avantatges. Pràcticament no estan subjectes a corrosió, tant interna com externa.

A més, aquestes modificacions es milloren augmentant el gruix de les parets, alhora que tenen un pes significativament inferior. Això comporta una disminució de la capacitat en comparació amb els homòlegs d’acer, que afecta la durada de la immersió. A més, l’alumini és més sensible a qualsevol tipus d’impacte físic, de vegades apareixen xàfecs al cas durant el transport o com a conseqüència d’un xoc accidental.

Màscares

Per assegurar la claredat de la imatge sota l’aigua i per protegir els ulls de les irritacions, utilitzeu ulleres especials o una màscara. El submarinisme s’ha de realitzar dos o més metres al segon dispositiu.

Els equips de busseig analitzats permeten igualar la pressió a l’espai de submascarat amb un indicador similar del medi ambient. El disseny de qualsevol màscara inclou un cos tou, un fil dur amb un forat i una corretja de muntatge. La majoria de les versions modernes tenen una caixa de silicona més suau que la de goma. Per a la vora, el material és de metall o plàstic reforçat.

El forat ha de tenir un paràmetre de gran resistència de manera que no es formin encenalls amb arestes afilades i també resisteixin a l’efecte químic de l’aigua de mar. Val la pena assenyalar que l’indicador de seguretat “finestra” es confirma amb la inscripció Tempered for glass i Safety for plastic. El cinturó de fixació és de silicona o cautxú. Per comprovar si hi ha filtracions de la màscara, cal enganxar-la a la cara sense fer servir cinturó, respirar una mica pel nas. Si el model es manté i s’adjunta, el formulari s’ajusta de manera òptima.

Màscara de busseig

Robots de vestir

Un dels elements més importants dels equips i equips de busseig són els vestits aïllants tèrmics. Segons la profunditat d’immersió i la temperatura actual, els models es divideixen en versions humides, seques o semisecades. Les primeres variacions són de neoprè (cautxú amb porus), que garanteix la presència de bombolles d’aire, que proporcionen un excel·lent rendiment d’aïllament tèrmic.

Els models secs protegeixen el cos del nedador de l’aigua. Els aficionats solen utilitzar aquestes varietats amb parts obertes a la zona de la cara i les mans. El kit d’equips de busseig d’aquest tipus inclou una màscara de cara o mitja cara, així com guants mullats. El segellat addicional està garantit per uns punys de màniga aparellats i una obturació cervical.

Sota el vestit tipus sec amb base de goma, es posa un aïllament especial en roba de llana i salopetes d’escuma. Si es produeix una despresurització parcial o completa, el líquid canviarà l’aire, reduint la flotabilitat de l’usuari. Els analògics de neoprè tenen inicialment bons paràmetres d’aïllament tèrmic, cosa que els permet dur un tors nu. La seva pèrdua de flotabilitat durant la despresurització és un ordre de magnitud inferior a la d’un prototip de cautxú.

Equips de busseig

Compensadores

Per equilibrar la posició de l’exposició a l’aire i a l’aigua, així com estabilitzar el control amunt i avall, s’utilitzen compensadors de flotabilitat.

En els tipus moderns d’equips de busseig, s’utilitzen tres versions d’aquests dispositius. Entre ells es troben:

  1. L’armilla s’estabilitza. L’interior d’aquest dispositiu inclou tres càmeres aparellades (dues als laterals, una darrere). La closca actua com a element de suport. Els avantatges d’aquestes modificacions inclouen un volum de treball substancial i una col·locació convenient al cos humà. Entre els menys – una resistència hidrodinàmica important i una certa rigidesa dels moviments.
  2. Juntes d’expansió regulables. Aquests models tenen un compartiment millorat darrere, les cambres laterals són a les mans del submarinista o no hi són del tot. Les espatlles estan equipades amb sivelles regulables, l’armilla s’adapta perfectament a qualsevol tipus de material, és més convenient utilitzar-la. L’inconvenient és el reduït volum de treball.
  3. Modificacions professionals. Exteriorment, tenen una configuració en forma d’U, un rodet de reposacaps, un element de cofre ben dissenyat. Entre els avantatges hi ha un bon indicador d’estabilitat, llibertat de circulació a l’aire i a l’aigua, compactat i paràmetre de baixa resistència hidrodinàmica.
Compensador de flotabilitat

Electrodomèstics especials

Després de comprovar l’equip de busseig abans de bussejar, també haureu de controlar diversos paràmetres a l’aigua. Diversos dispositius us permeten fer-ho. Entre ells es troben:

  1. Rellotges per controlar la durada de la natació.
  2. Brúixola amb símbols ampliats a la escala.
  3. Mesura de profunditat en execució de canell o consola.
  4. Manòmetre de pressió per controlar la pressió de treball.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *