Rifles multicompressió: visió general, funcions

Rifles multicompressió: visió general, funcions

A les botigues especialitzades modernes, es presenten rifles multicompressió en un ampli assortiment de diferents fabricants i països. L’arma té diverses direccions especialitzades (entreteniment, tir a l’entrenament, airsoft, caça). Els usuaris novells de vegades no saben escollir la modificació adequada. Això no és d’estranyar, sobretot si es tria la pistola per a la caça o un altre hobby, que forma part de la vida humana. Cal triar detingudament l’elecció d’aquest inventari, després d’haver estudiat les característiques del producte i les revisions dels consumidors sobre ell.

Descripció

Els rifles multicompressió són una categoria airguns en què la pressió de funcionament es bombeja seqüencialment mitjançant un bombament manual del dipòsit. El principi de funcionament del disseny és similar a una bomba de bicicleta equipada amb una vàlvula que bloqueja la sortida d’aire. El tirador amb l’ajuda d’una palanca especial activa el pistó de pressió al cilindre, on es troba l’aire, que és l’encarregat de disparar el tret. La vàlvula de retenció només s’obre després d’haver començat el tret. En algunes modificacions, es proporciona un regulador de pressió de sortida que permet ajustar l’arma a diferents focs.

fusell de creu

Les escopetes d’aquesta categoria també són multi-tir. Per exemple, la modificació “Daisy 953” (4,5 mm) està equipada amb una revista per a cinc municions. L’analogic Krosman 2100 és capaç de treballar amb boles d’acer del calibre 4,45 mm. La munició es col·loca en un porta-búnquer especial en una quantitat de fins a 200 peces.

Característiques

Els rifles d’aire multicompressió tenen un avantatge definitiu respecte als homòlegs de molla. Models com PP tenen un pistó pesat que pesa fins a 200 grams, un fort moviment del qual en el moment de disparar afecta negativament la qualitat del foc. D’altra banda, és possible que el procés de càrrega amb bombament d’aire davant de la salva no sigui adequat per a alguns usuaris. A més, és més difícil operar i reparar la multicompressió.

L’arma en qüestió és un mecanisme net i amb bons dispositius d’observació. Una pistola de precisió de petit calibre és capaç de colpejar caça petita i rosegadors. Els fusers domèstics d’aquesta classe no són encoratjadors. L’única còpia en sèrie del VKP-16 no va ser àmpliament utilitzada.

Rifle de franctirador multi-compressió

Criteris de selecció

La primera característica que heu de parar atenció a l’hora d’escollir un fusell multicompressió és el calibre. En aquesta classe d’armes són populars tres opcions: 4,5 / 5,5 / 6,35 mm. El primer número està centrat en l’entrenament i el tir recreatiu. Es considera que el calibre és el més segur, adequat per utilitzar-lo al país o a la natura.

Cal recordar que fins i tot les armes de poca potència són traumàtiques. El calibre de 5,5 mm permet caçar animals i aus petites. Per a ànecs, llebres i animals similars s’utilitza un calibre de 6,5. A l’hora d’escollir un model de caça o pesca, cal tenir en compte la potència de la pistola. El preu d’un rifle multicompressió depèn directament d’aquest paràmetre. En el tir de destinació, aquest indicador no té un paper especial.

Què més buscar?

Un altre paràmetre important és la massa d’armes. Afecta la comoditat de tir i la precisió del tret. Els usuaris novells que decideixin comprar un fusell multicompressió han de considerar el fet que com més petita sigui la massa del model, més forta serà la vibració durant la salvo. El pesat condueix a la fatiga del tirador durant un moviment prolongat. Per tant, per disparar en un rang de tir amb èmfasi, la versió pesada és bastant adequada, i és millor dur a terme trets de mans a partir de modificacions lleugeres.

Si el fusell s’acciona principalment des d’un refugi o una determinada zona limitada, el pes de l’arma no importa gaire. En aquest cas, cal parar atenció al mètode de càrrega. Un model recarregable seria més adequat aquí.

Àmbit de rifle multi-compressió

Precisió i potència

La precisió d’un fusell d’aire implica una precisió del foc amb factors externs constants i apuntant-se. L’ideal és colpejar completament l’objectiu amb cada tret:

 • cal apuntar-se de manera idèntica;
 • estar en la mateixa posició;
 • aplicar les mateixes càrregues i dimensions;
 • per assegurar el funcionament de les armes de la mateixa manera.

En realitat, la diferència entre volles és força alta. Els millors rifles multicompressió proporcionen una precisió de tret més gran a poca distància, fins a 25 metres. A distàncies superiors als 75 metres, també hi ha dificultats en aquests models.

La potència (energia del morrió) es mesura en joules. Els models de baixa potència s’indiquen amb la lletra F (0-7,5 J), i la potència mitjana – FA (7,5-16,3 J), superior a 16,3 J, s’indica per FAC. Les darreres variacions són pràcticament independents de les condicions ambientals, adequades per a ús exterior. Possible destrucció de l’objectiu a llarga distància amb l’aplicació de danys greus.

Tiro al blanc des d'un rifle multicompressió

De què depèn la precisió?

La precisió depèn molt de la qualitat de la tija; es presta una atenció especial a la brisa i al final del tronc. Al compartiment de la brisa on s’insereix la càrrega, hi hauria d’haver un xamfrà petit. Es necessita per tal que la bala no s’esquinci, avançant pel fusell.

Al final del canó també hi hauria d’haver un xamfrà, que indiqui la bona qualitat del fusell. En cas contrari, la bala deixa desigualment les ranures, cosa que no proporciona l’indicador de precisió desitjat. Alguns rifles multicompressió casolans de fàbrica o artesanals no tenen inicialment un xamfrà, cosa que indica la seva baixa qualitat i poca precisió. Per tant, quan compreu una arma, heu d’examinar-la acuradament. Pel que fa al tipus de canons en qüestió, permeten al tirador ajustar de forma independent la potència de la volea. Entre els menys – baixa velocitat de partida.

Arma multicompressió

Visió general dels fusells d’aire multicompressió

En una revisió ampliada, considereu les dues marques més populars. Comencem amb el Crosman M-417. Característiques:

 • material de fabricació 2014 plàstic;
 • la tija és de metall;
 • configuració de càrrega: una bomba interna a la caixa del receptor (4-7 impulsos);
 • principi de funcionament: subministrament de càrregues mitjançant un simulador d’obturador, tret únic;
 • tipus de munició – boles metàl·liques o bales de plom 4, 5 mm;
 • botigues: un clip per a cinc bales i un compartiment per a 350 boles;
 • mires: tipus extraïble regulable;
 • una mena de pany de seguretat: l’adaptació manual del polsador;
 • indicador de precisió: alt;
 • velocitat de foc: 178 o 195 m / s.

Les peces d’armes s’ajusten perfectament entre si, no hi ha rebaixes ni rebaixes. Quan estigui ben subjectat, el plàstic als punts de connexió no s’encreix. La carcassa té forats per muntar cargols. La modificació del M-417 sembla un rifle d’assalt americà Colt M-4. Les principals diferències són la visió modificada, la manca de mànec per al transport i una tenda escurçada.

Desmuntar un rifle multicompressió

Els avantatges d’aquesta arma inclouen:

 • la capacitat de disparar no només amb pilotes, sinó també amb bales de plom;
 • l’ús d’un dipòsit de gas separat i d’una bomba addicional no és necessari;
 • capacitat decent del compartiment per a les boles;
 • alt índex de precisió i precisió.

Entre els menys són l’elevat preu, l’aparició del plàstic, la falta d’alimentació automàtica de les càrregues, diverses manipulacions abans de cada salvo.

Rifle multicompressió ZOS

La revisió continuarà amb la modificació de ZOS (Sharp Innova). L’arma pertany a la categoria de pneumàtics multicompressius. L’aire de volley és carregat per la palanca del dipòsit de baix canó. La pressió del dipòsit depèn del nombre d’interrupcions. El rang d’ajust de potència és enorme.

El dispositiu disparador es diferencia dels anàlegs en absència d’un martell de molla. El seu disseny és força complex, basat en una vàlvula diferencial. S’obre sota la pressió de l’aire després de canviar la corretja, que subjecta la coberta autobligadora. Aquest mecanisme també s’anomena “bolcat”, ja que tot l’aire surt de l’accionament, la pressió baixa a zero. Si premeu el disparador ajudeu a desbloquejar la tapa frontal del cilindre, s’hi subministra aire al barril. Al mateix temps, la pistola pràcticament no vibra, acompanyant la volea amb un pop lleuger.

Rifle d’aire multicompressió

Ressenyes

Els usuaris que responen a les seves respostes responen majoritàriament positivament als rifles multicompressió. Noten una gran matança, una gran quantitat de càrregues, bona precisió, una àmplia gamma de configuracions de potència. Entre els models més populars: Crosman, ZOS, Benjamin Sheridan. L’últim model és el més car i potent. Entre els menys, els usuaris indiquen la dificultat de reparar armes i la necessitat de diverses operacions addicionals abans de cada tret.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *