Com canviar els pedals en bicicleta

Com canviar els pedals en bicicleta

No és especialment difícil substituir els pedals de la bicicleta. Per fer-ho, necessiteu un desig i una tecla a les 15. L’eina pot ser una lletra o un tipus final. A l’hora d’escollir, cal tenir en compte la distància entre els elements eliminats i la biela. La millor opció és una clau especial, que té un gruix menor de les cares.

Com substituir els pedals en bicicleta

Funcions de disseny

Els pedals de bicicleta, com a principi de subjecció i funcionament, s’assemblen al nucli de les rodes del davant. Naturalment, en lloc d’agulles de teixir, es fixa una plataforma a l’element per adaptar-se a les potes de l’usuari. Es proporciona un fil a l’eix per fixar-lo a la biela. Per entendre les característiques de substituir o reparar un pedal de bicicleta, heu de considerar les varietats dels grups principals.

Cal distingir entre els pedals esquerre i dret, ja que tenen un aspecte diferent del fil. Els fabricants marquen aquesta diferència perquè els elements no es deixin anar durant el funcionament. Els detalls es marquen de manera senzilla: amb les lletres R (dreta) o L (esquerra). Les etiquetes s’apliquen a la part final.

Com canviar el pedal en bicicleta

Pedals de bicicleta clàssics

Aquest tipus d’elements és una de les opcions més habituals, la configuració de la qual es coneix des dels temps de la Unió Soviètica. Les versions modernes utilitzen versions avançades. Els models similars són fiables si es fabriquen amb components de qualitat. Construcció:

 • carcasses amb un eix intern;
 • coixinets;
 • un parell de coixins;
 • fixació de cargols;
 • possiblement reflectors en forma de tires reflectants;
 • de vegades el casc no és d’aliatge metàl·lic, sinó de plàstic.

Aquests pedals es poden operar en gairebé tot tipus de bicicletes. L’ús d’aquestes modificacions no es practica només en acrobàcies i altres bicicletes específiques destinades a esports extrems. Això es deu al fet que quan es realitzen salts, els pedals en bicicleta de velocitat experimenten càrregues crítiques que no poden suportar. Els avantatges inclouen pes lleuger, facilitat de manteniment i baix cost.

Versions de plataformes

La configuració d’aquest tipus de pedals de bicicleta, que s’utilitzen en models moderns, és una única plataforma àmplia. Una part està fabricada amb plàstic reforçat, alumini o un material combinat. La carcassa és una part integral, a la part interior de la qual hi ha coixinets, un eix roscat i una rentadora amb rosca de seguretat. Pot ser que hi hagi reflectors addicionals.

Els avantatges dels elements d’aquesta varietat són la força reforçada, cosa que permet explotar-los en models de muntanya, carretera i ciutat. No es recomana muntar aquests elements a causa de la seva gran massa. Entre altres desavantatges: elevat preu i massivitat.

Pedals de contacte

Aquests productes s’utilitzen com a peces per a “bicicletes” de muntanya i autopista. Alguns artesans també els munten en versions híbrides. El sistema es diferencia dels anàlegs anteriors per la presència d’un mecanisme especial responsable de la fixació fiable de les sabates característiques. El disseny fa possible no només moure el pedal al llarg de la trajectòria, sinó també augmentar-lo, cosa que augmenta significativament l’eficiència de la conducció, reduint el cost de les forces físiques.

La complicada configuració, al seu torn, comporta un augment del cost del producte, així com uns costos addicionals per a la compra de sabates especials. A continuació, considerem els mètodes per substituir, desmuntar i lubricar els elements en qüestió.

Pedal de bicicleta

Com pedalar una bicicleta?

Desmuntar els elements indicats per a la seva reparació o substitució és molt senzill. Tingueu en compte que les parts dreta i esquerra estan desenroscades en diferents direccions (la primera és en sentit horari, la segona és en contra).

Desmuntar els pedals és accessible amb una clau clau o altra clau adequada. Com que el límit entre les bieletes és de 12 mm o menys, cal tenir en compte la longitud i el gruix de les cares de l’eina.

Eina per substituir els pedals de bicicletes

Desmuntatge

Com desmuntar el pedal de la bicicleta després de retirar-lo? Aquesta operació consta de diverses etapes:

 1. Traieu la tapa de l’extrem de l’element. Per fer-ho, es punxa amb un objecte punxegut, com un tornavís.
 2. Desenrossegueu la femella de control amb una clau d’anell i traieu la rentadora intermèdia.
 3. Desenrossegueu suaument el con del bloc del coixinet, procurant que les boles no s’esfondrin. Després de disparar la part des de l’eix, és recomanable no capgirar el pedal mentre la manteniu per tal d’evitar que l’eix caigui de la carcassa.
 4. Els coixinets estan eliminats, deixant de banda. És millor explicar-los de manera que no es produeixin malentesos durant el muntatge.
 5. Treu l’eix del casc. L’operació es realitza sobre una taula o una altra superfície, ja que poden sortir les boles del segon coix.
 6. A continuació, treuen els elements i recullen. Han de coincidir en quantitat amb el primer analògic. No cal barrejar i intercanviar parts, ja que durant l’operació s’han desemmotllat.
 7. Netegen els dispositius de greixos vells, inclosos els cons, els seients, l’eix i tota la resta. El procés es realitza mitjançant un drap net o “vedeshki”.
 8. S’inspeccionen tots els elements per trobar fissures i altres avaries. En el cas de l’estretiment dels panys i l’oli insuficient, es pot desenvolupar una carcassa de coixinet.
Buscador de pedals de bicicletes

Manteniment i lubricació

La funda del pedal de la bicicleta es pot engreixar sense desmuntar completament. Per fer-ho, utilitzeu olis especials (“Litol”, CIPTIM o els seus anàlegs). Per a la temporada de fred, Litol-24 és la millor opció, preservant les seves propietats a temperatures baixes.

Passos del procés:

 1. La bicicleta es col·loca al seu costat de manera que l’extrem de la part lubricada estigui orientada cap amunt.
 2. Traieu el tap protector amb un tornavís o una eina similar.
 3. Aboqueu suaument oli (aproximadament dos mil·lilitres) girant l’element.
 4. Es posa el casquet, gireu ràpidament el pedal durant uns segons. En aquest cas, la bicicleta no s’eleva.
 5. A continuació, la moto es posa sobre rodes, es gira diverses vegades un pedal que ha de girar fàcilment.

En aquest sentit, es considera complet el procés de lubricació sense desmuntatge complet. Val la pena assenyalar que es tracta d’una mesura temporal, ja que el petroli es filtrarà durant el funcionament. Si és possible, és aconsellable substituir el greix per desmuntar l’element tal i com s’ha descrit anteriorment. El procés de muntatge es plantejarà més endavant.

Reparació i manteniment de pedals de bicicletes

Muntatge

Després de desmuntar i substituir el greix, així com elements defectuosos, procediu al muntatge de la peça. S’executa en la següent seqüència:

 1. S’aplica una quantitat raonable de greix al seient del segon coixinet. Un indicador característic és la capacitat de les boles d’adherir-s’hi sense caure del bol.
 2. Poseu els interiors del segon coixinet al bol. Per comoditat, podeu utilitzar pinces. Es recomana les boles prèvies. És important no confondre’ls amb els elements del primer coixinet.
 3. Instal·leu amb cura l’eix per no desplaçar les boles. Després de col·locar les peces al seu lloc, assegureu-vos que no es retrocedeixin.
 4. Apliqueu greix al seient del primer rodament, poseu-hi boles al bol.
 5. Un con es cargola a l’eix, seguit d’ajustar l’estrenyiment. En el procés de pujar la part, comproveu l’absència de joc transvers i longitudinal. No ho haurien de ser, però el pedal hauria de girar fàcilment.
 6. Poseu la rentadora, apreteu la rosca de seguretat, instal·leu el tap protector.

En aquest muntatge es considera complet. L’element dret de la biela es retorça en el sentit de les agulles del rellotge, l’esquerra – en contra.

Reparació de pedals de bicicletes

Recomanacions

Com canviar els pedals a la bicicleta, a sobre. Tingueu en compte alguns dels matisos. Com que el sistema funciona amb condicions de tensió mecànica i meteorització importants, es poden produir problemes al desenroscar els elements. Per resoldre’ls s’utilitzen dos mètodes.

En el primer cas, el component es remulla en un dissolvent o en querosè per aconseguir la màxima neteja de la brutícia obstruïda i de l’oxidació. En la segona realització, la barra de connexió i l’eix s’escalfen. Aquesta deformació permet alliberar la connexió roscada i desmuntar l’eix. Quan instal·leu i apreteu l’eix, tingueu cura de no danyar els fils. Això es converteix en un problema important amb l’eliminació repetida.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *