Ioga Kundalini: què és, una tècnica per fer a casa

Ioga Kundalini: què és, una tècnica per fer a casa

Què és el ioga kundalini? Es tracta d’un sistema específic d’exercicis de naturalesa espiritual i física. Aquests exercicis actuen com un mitjà per augmentar l’energia, que s’anomena “kundalini”. S’han de realitzar en seqüència estricta.

en què consisteix el ioga kundalini

La importància de la coherència

Què és kriya en el ioga kundalini? Es tracta d’un esforç, acció i execució: complexos d’asanes que es combinen amb l’autohipnosi, el rendiment de mantres i tècniques de respiració. Kriya significa obtenir el resultat previst.

Si parlem d’objectius de salut, pot ser:

 • millora el funcionament de diversos sistemes del cos;
 • vitalitat creixent;
 • problemes de neteja del tracte digestiu;
 • enfortint el sistema immune.

Els Kriyas es preparen per a la meditació i ajuden a concentrar-se. Qualsevol pràctica està dirigida a crear un flux d’energia. És molt important adherir-se al complex esquema. Si cal, podeu reduir la durada de l’execució de pos. Després del final del procés, és necessària una relaxació profunda.

Característiques

Esbrinar què és el ioga Kundalini, no es pot deixar de proporcionar una traducció: del llatí es recorre en forma de serp. Els experts en pràctica i teoria anomenen aquesta energia especial situada al començament de la columna vertebral humana. S’aixeca d’aquí passant pels 7 chakras principals, que es troben a la columna vertebral. Per comprendre què és el ioga kundalini, és important saber-ho: per augmentar l’energia cal fer exercicis com:

 • meditació
 • pranayama;
 • asanes;
 • mantra.

Meditació

Del llatí, la paraula es tradueix com a “reflexió”. I implica tant un estat mental com exercicis. Per regla general, una persona pren una determinada posició i es concentra en imatges, sensacions internes o objectes externs del pla físic.

Pranayama

Estudiar què és el ioga Kundalini, no es pot dir sobre exercicis de respiració. S’utilitzen per controlar l’energia (prana) per netejar el cos subtil d’impureses i per emmagatzemar energia.

Asana

En sànscrit, “asana” es tradueix com a “postura asseguda”. Els iogurts utilitzen una varietat de posicions. Gràcies a la llarga pràctica, les asanes es converteixen en posicions habituals i còmodes per al cos. Hi ha postures meditatives especials per a kundalini.

què és ioga kundalini i energia kundalini

Mantra

A més, quan estudieu què és el ioga Kundalini i en reviseu, hi ha una paraula tan mantra. Es tracta d’una mena de forma de parla que té un impacte enorme en els sentits, la ment i fins i tot els objectes. Sovint, un mantra consisteix en una combinació de lletres o paraules que es pronuncien en sànscrit mental o en veu alta.

Funcions de promoció

Tal i com representen els iogus, kundalini es posa a la base de la columna vertebral en forma de serp en 3,5 voltes. El canal central recorre la columna vertebral i se li dóna especial importància. Es diu sushumna i s’estén fins al chakra sahasrara. La base del canal, on es troba el kundalini, es diu “Muladhara”. Els iogus el presenten en forma del fil més prim, similar a un raig. Quan es desperta, es mou pel brahmanadi. Es tracta d’un passatge que es troba dins del canal central.

L’energia passa a través de 6 chakras que se succeeixen i deslliga els nodes entre ells. Després passa pel brahma, que es troba al lloc on es troba la fontanel al nounat. L’energia flueix cap al chakra superior. Així, el practicant pot aconseguir l’estat de moksha, és a dir, fusionant-se amb l’ànima mateixa del món.

el que està renyent en el ioga kundalini

Pràctica de respiració

Què és renéixer? Al ioga kundalini, es tracta d’una pràctica especial d’exercicis i meditació per desfer-se de diversos records negatius, pors i tendències doloroses. En el procés d’execució hi ha un intens procés de purificació del subconscient a partir de les històries negatives experimentades. Gràcies al reanunci, us podeu sentir actualitzat.

Pràctica espiritual

Què és la sadhana en la tradició del ioga kundalini? Aquesta és una pràctica espiritual que es realitza cada dia. És una de les parts més importants del ioga. Sadhana es pot relacionar amb diverses disciplines espirituals i ho podeu fer a qualsevol moment del dia. Però a kundalini normalment es fa dins de les 2,5 hores abans de la sortida del sol.

Despertar l’energia materna

Primer de tot, convé comprendre què és el ioga Kundalini per a les dones. Aquesta branca es considera l’energia divina materna (original), que es tanca al cos. Els hindús diuen que en despertar-se s’obté una felicitat suprema. Ell deixa de seguir el camí del renaixement, deixant Samsara. Tanmateix, el despertar d’aquesta energia es considera com un estat que permet entrar a la ruta de l’autorealització i l’autoconeixement. Un home se sent part integrant de tot el món. Comença a adonar-se de la unitat amb l’univers i deixa de sentir la il·lusió de la dualitat. Aquells que practiquen exercicis de ioga kundalini afirmen que un estat com aquest no es pot descriure amb paraules, només es pot submergir-hi. A més de meditacions, exercicis i mantres, cal netejar el cos i evitar els desitjos i pensaments negatius.

què és el ioga kundalini per a les dones

Kundalini per a principiants

Molts principiants estan interessats en què és el ioga Kundalini, s’estan estudiant ressenyes. Han de saber que poden realitzar els mateixos exercicis que les pràctiques avançades. L’única diferència és que hauran de fer-les lentament i, a més, no aconseguiran immediatament fer-ho tot correctament. Per tant, no se sentirà completament l’efecte. També requereix molt de temps i energia perquè els principiants practiquin Kundalini Ioga.

No obstant això, dóna molts efectes positius als practicants novells. Molts indiquen que el seu resultat es pot observar en les primeres etapes. Després d’haver passat un parell de setmanes, ja als 15 minuts podreu sentir l’efecte. Tanmateix, una lliçó completa té almenys 30 minuts i es divideix en tres parts. Passats els 10 minuts, els experts aconsellen prendre shavasana (pose de cadàver).

És a dir, cal que estigueu a terra i estireu els braços al llarg del cos i, per descomptat, relaxeu-vos. Aquesta pràctica proporcionarà relaxació mental i un augment de força física. En alguns casos, aquesta incidència no és necessària, perquè es poden fer accions espontànies i prendre decisions equivocades. Per aquest motiu, el control és important.

Els avantatges de la pràctica

Esbrinar tots els avantatges de la pràctica, no es pot deixar de plantejar la qüestió: què és el yoga kundalini per a les dones?

 • Assolir un equilibri emocional.
 • Millora de la salut (estimulant la circulació sanguínia, tractament del sistema endocrí i del sistema nerviós).
 • Estabilització del món interior.
 • Major tolerància a l’estrès.
 • Obtenir confiança en les seves capacitats i forces.

Els avantatges físics inclouen:

 • Equilibri metabòlic sostenible.
 • Prevenció de possibles lesions.
 • Crear un cos fort i flexible.
 • Respiració millorada.
 • Enfortiment dels sistemes nerviós i immunològic.
 • Millora del sistema circulatori.
 • Alleujament de l’estrès.

Si parlem dels avantatges per a la psique, llavors això:

 • Netejar la ment.
 • Millora de la concentració.
 • Calmar els nervis en la vida quotidiana.
 • Enfortiment de pensaments positius.
 • Confiança en l’èxit propi en diferents qüestions.
 • La capacitat d’utilitzar una ment tranquil·la.
què és kriya en ioga kundalini

A més, tenint en compte quina és l’energia de Kundalini Yoga i Kundalini, no s’ha d’oblidar de la purificació. Es tracta de fer massatges dels òrgans interns i sincronitzar el moviment, la respiració i la tensió muscular. També hi ha un augment de la circulació sanguínia i renovació de les glàndules endocrines. Gràcies a això, s’eliminen les toxines i es alleuja l’estrès acumulat. Com a resultat, el cos rep el màxim subministrament d’oxigen. Augmenta l’energia vital, reforça i augmenta l’interès per la vida.

Pel que fa als avantatges espirituals, convé destacar que una persona comença a comprendre millor les emocions i el cos, percebent les necessitats de les persones i del món exterior en conjunt. Uneix l’ànima, la consciència i el cos. Com a resultat, la qualitat de vida millora, una persona es torna tranquil·la i creativa. També passa el següent:

 • sentir-se millor;
 • l’equilibri i el son es normalitzen;
 • intuïció augmentada;
 • aprofundeix el contacte amb el veritable “jo”.

Una persona que practica ioga kundalini consumeix una quantitat moderada d’aliments, que tracta millor les persones. Aquest ioga es diferencia de les altres direccions, ja que conté tots els elements que representen l’emanació de 8,4 milions de kriyas. Aquest és el mètode més ràpid per aconseguir l’harmonia entre l’ànima, la ment i el cos.

Aquest ioga el necessita la gent, ja que proporciona respostes a problemes moderns. Les pràctiques regulars aporten canvis profunds i ràpids a diferents nivells, especialment el nivell de consciència i els cossos subtils. Les transformacions positives tenen lloc a nivell d’habilitats, consciència i cos físic.

Elements principals

El ioga Kundalini implica necessàriament conèixer els principals elements anomenats bandhas, que es tradueixen com a “castells”. Regulen el flux de líquids al cos i milloren la circulació sanguínia. A més, ajuden a la correcta distribució d’energia, que s’utilitza per restaurar el cos de forma independent.

Els exercicis més importants del ioga kundalini:

 • Jalandhara és la principal banda relacionada amb la columna cervical. Per executar-lo, cal tocar la barbeta de la gola o el coll i prémer lleugerament. La columna vertebral es torna plana, de manera que l’energia flueix al cervell. Aquest castell està acostumat a totes les postures meditatives com a complement.
 • Uddiyana és una banda de membrana. Per a la seva implementació, el diafragma es dirigeix ​​cap amunt i els músculs del peritoneu són tirats a la columna vertebral. Es crea una certa cavitat, de manera que es realitza un lleuger massatge útil per al múscul cardíac. Els professionals afirmen que el castell ajuda a rejovenir tot el cos. El més important per als principiants és no oblidar que en fer el castell, la columna vertebral hauria de ser recta. S’utilitza per a l’exhalació.
 • La banda de Mula és una de les opcions més difícils. Ajuda a concentrar adequadament l’energia dels genitals, el melic i el recte. Per realitzar la part inferior de la cavitat abdominal es retreu, una persona ha de sentir com si el recte i els genitals estiguessin tirats al melic. Aquest bloqueig es pot realitzar en inhalació i exhalació.

La capacitat de bloquejar correctament els panys fa que el metge no pugui malgastar energia beneficiosa important, sinó que s’acumuli al seu interior.

exercicis de ioga kundalini

També hi ha diverses posicions bàsiques, entre les quals es troben:

 • Sukhasana. El iogui s’asseu a terra, estira les cames, doblega la seva dreta, situant el peu sota la cuixa esquerra. El mateix es repeteix amb el peu esquerre. Les mans es posen als genolls i la columna vertebral s’ha de redreçar.
 • Vajrasana. L’home està de genolls i es va enfonsar lentament sobre els seus talons estesos. Des dels talons fins al genoll, les cames s’han de prémer fins a terra, i el cos i el coll s’han de redreçar. El iogui baixa els glutis entre els talons, mentre que les cames no surten de la superfície del terra i les mans es posen als genolls. L’exercici té l’objectiu d’endurir el cos.
 • Vakrasana. El iogui s’asseu amb les dues potes esteses cap endavant. La cama esquerra es doblega al genoll, movent-la per darrere de la dreta. Al mateix temps, agafen el peu esquerre amb la mà dreta i el transmeten suaument pel genoll. El cas es mou cap a l’esquerra el més lluny possible. Es posa la mà esquerra enrere, es recolzen sobre ella, es gira el cap a l’esquerra i es canvien les cames.

Normes per a

Els experts asseguren que el ioga kundalini per a les dones és eficaç perquè, quan es realitzen les asanes principals, les parts del cos s’aixequen a un cert angle respecte les unes de les altres. Si el practicant aixeca les cames, es crearà una certa pressió sobre tot tipus de glàndules i òrgans interns. Gràcies a això, es desenvolupa un cert secret. Quan les cames cauen a la seva posició original, el secret circula amb el torrent sanguini. S’està actualitzant el sistema endocrí, que millora el plaer emocional i el plaer.

Perquè el ioga kundalini a casa tingui el màxim benefici, heu de tenir cura de seguir algunes regles:

 • Es fan exercicis sobre una superfície la temperatura de la qual ha de ser còmoda per al cos.
 • Qualsevol material elaborat amb fibres naturals o una pell d’ovella ajuda a anivellar les ones electromagnètiques que provenen del sòl i de la pròpia persona.
 • Durant l’entrenament, es treuen mitjons de les cames. Hi ha moltes terminacions als peus, de manera que en la forma nua els peus són més fàcils de percebre l’energia positiva externa.
 • La roba de ioga ha d’estar feta exclusivament de teixits naturals agradables al cos.

El més important a l’hora de realitzar asanes és que el cos s’hagi d’ubicar el més còmode possible, ja que la persona necessita comoditat durant l’entrenament.

ioga kundalini per a dones

És recomanable que els principiants no estudiïn sols, el millor és recórrer a practicar iogurts i assistir a classes en grup. Tot i que molts iogus avui han creat vídeos que detallen com dur a terme una lliçó específica. Però és la comunicació amb pràctiques líders que permet submergir-se completament a l’atmosfera d’energia kundalini. Amb l’ajuda d’aquest ioga podeu millorar el vostre estat físic i psicològic.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *