Construeix la filatura: què és? Descripció, tipus, proves, mètodes de determinació

Construeix la filatura: què és? Descripció, tipus, proves, mètodes de determinació

A l’hora d’escollir un model de filatura, els pescadors sense experiència solen tenir moltes qüestions de preguntes. Quina vareta és millor comprar? A quins paràmetres he de parar atenció? Una de les característiques més importants és l’estructura de la vareta. En aquest article considerarem en detall que es tracta d’un sistema de filatura. També us explicarem què són les varetes, com triar-les de manera que siguin adequades al vostre tipus de pesca preferit.

Què és un sistema de canyes de pesca

No hi ha una definició exacta del sistema. En l’entorn dels pescadors, es creu que el sistema és un tipus específic de flexió de la canya (alimentador o filat) sota càrrega. Mostra la velocitat de reacció de la canya a la càrrega i determina amb quins tipus de senyoretes serà més còmode pescar.

Sistema de filatura

La precisió i la gamma de fosa, així com els tipus de publicacions d’esquer, depenen d’aquest paràmetre important. El filat, segons el sistema (doblegar-se a la càrrega), varia molt. Segons la classificació nord-americana, hi ha 4 tipus de varetes, que depèn de l’estructura, quan la corba afecta la seva part superior per aquesta quantitat:

 1. Un quart és molt ràpid.
 2. Un terç és ràpid.
 3. Mig – moderat.
 4. Tres quarts: lent.

Barres de filatura super ràpides

La canya de pesca d’acció ràpida és la varietat més dura. Quan s’utilitza la càrrega, es doblega a la seva part superior, cosa que no constitueix més d’una quarta part de la varilla total. Utilitzeu-lo principalment per a la pesca torcant-se o fent ganes. Per a altres propòsits, s’utilitzen amb molta menys freqüència. Els pescadors assenyalen que es mostra perfectament quan es pesca a rius amb corrents ràpids.

Varetes de filat d’acció ràpida

El sistema de filat ràpid (ràpid) el fa dur, permetent doblegar només la punta de la varilla. Per tirar una filatura no cal gaire esforç. Això es pot fer amb una petita però forta onada del pinzell. En aquest cas, l’esquer arriba al lloc previst amb una precisió d’un centímetre. Un tal rodet de filatura es pot atrapar en cossos d’aigua sobrecoberts d’algues o amb un fons pedregós. Les ribes desbordades i les branques dels arbres penjades a sobre no obscureixen la pesca. Amb el sistema de filatura ràpid, es pot pescar als llocs més prometedors. A més, aquestes varetes tenen una bona sensibilitat.

Sistema de ràpida filatura

El pescador pot determinar fàcilment quan l’esquer toca el fons de l’estany o quan el peix el toca. L’inconvenient de girar de manera ràpida és que no es pot realitzar colada llarga a causa de la rigidesa de la canya. Les varetes de filar de peu ràpid tenen els avantatges següents:

 • Permet un buidatge precís.
 • Tenen una sensibilitat excel·lent.
 • Quan el càsting no requereix un abast fort.
 • Es fa preferència a la pesca en esquers pesats que requereixin una especial perceptibilitat.

Filatura mitjana

Quan no necessiteu un model altament especialitzat de la vareta proporcionat per trencament o picat, sinó filat universal, seleccioneu una vareta amb una moderació moderada. Té característiques universals i inclou els avantatges d’un funcionament ràpid i lent. Amb una bona sensibilitat de la vareta, podeu fer servir lleugers lleugers i fer motlles llargs. Per tant, les barres de filatura moderades són les més utilitzades per les barres de filat més experimentades.

Lent build

Després d’haver entès el concepte d’estructura de filatura (el que és, descrit anteriorment), es pot notar que la filatura d’un sistema lent és suau. Es doblega gairebé fins a l’enganxada. És fàcil fer castes llargues amb una varilla, però, alhora, no seran del tot precises i amb sensibilitat baixa. És millor utilitzar canyes de filatura en dipòsits nets que no continguin enganxaments i algues perquè l’esquer no s’hi posi. Es necessita una gran escala per a la colada i, per tant, una riba neta, per tal de no aferrar-se a arbustos o arbres. Però podeu utilitzar filadors lleugers. A causa de la bona suavitat de la vareta, l’extinció del peix s’extingeix fàcilment, per la qual cosa és convenient pescar-lo. Una canya de pesca amb un sistema lent, que es doblega uniformement al llarg de tota la longitud, ha augmentat la força i és menys propensa al trencament. En resum, podem dir que les varetes amb una formació lenta tenen els avantatges següents:

 • Podeu fer el repartiment llarg.
 • Fiabilitat
 • Conveniència d’agafar peixos capturats.

Aquestes canyes de filar són més adequades per a pescadors experimentats sotmesos a qualsevol canya.

Prova de canya

Aquesta característica de filar indica el rang de pes de les voltes que li permeten utilitzar aquesta vareta. Els valors mínims i màxims del pes de l’esquer se solen indicar en grams, situats a la nansa de filar. El millor és triar un model amb una prova de 2 a 30 grams. És universal i permet la pesca en grans i petits cossos d’aigua.

Creeu una barra de gir

Definició del sistema de filatura

Penseu en com determinar l’estructura de filatura. Per saber si és ràpid, mitjà o lent, heu de fer el següent:

 • Mireu el valor de la barra de la prova.
 • Pengeu una càrrega al final de la línia que superi el valor màxim de 3-4 vegades i vegeu el desviament de la vara. Per exemple, la prova és de 2-12 g, i la vareta s’ha de carregar amb un pes de 36–84 g.

A la botiga simplement podeu recolzar la part superior de la vareta contra el sostre i veure que es doblega. El sistema serà ràpid si només la punta està doblegada, mitjana – la meitat de la velocitat es doblega, lenta – gairebé tota la vareta es doblega.

Com triar el pescador aficionat a principis de filatura adequat

Abans d’anar a la botiga a comprar filatura, heu de determinar les condicions en què s’espera més sovint la pesca i intentar respondre les següents preguntes:

 • Vista de l’embassament (riu amb corrent, llac amb aigua permanent, badia poc profunda).
 • La pesca serà des de la costa o des d’una barca.
 • Tipus i mida del peix.
 • Esquer esquerra.
Filatura mitjana

Quins són els principals paràmetres que heu de prestar especial atenció a l’hora d’escollir l’engranatge? Només hi ha tres: el llarg, el test i el sistema de filatura. Considerem-los en ordre:

 • Longitud. Si es pesca en petites masses d’aigua des de la costa i des d’un vaixell, la longitud recomanada és de 2,1 a 2,7 m. Es necessitarà models amb una longitud superior a 2,7 m per pescar a grans rius, grans llacs i embassaments.
 • Prova Indicador que determina el límit inferior i superior del pes de l’esquer. El valor mínim indica el pes més petit del filador, que pot carregar el filat en blanc per colar-lo. El valor màxim de la prova és el pes més gran que podeu tirar amb aquesta vareta sense por de trencar-lo. Per a la pesca en petits estanys, són adequades les canyes de filat amb una massa de 5-25 g, per a les mitjanes i grans amb una massa de més de 20 g.
 • Construeix la filatura. El que es parla s’ha discutit anteriorment. Quan es fonen i es barallen, la canya de pesca d’un sistema lent es dobla partint de la nansa. Aquesta biela és idònia per a la pesca amb giratoris i plaques giratòries, però no és completament apta per a la pesca de wobblers, jerkbaits i pesca. L’esquer de colada es realitza a una distància llarga. Les canyes de pesca rígides i sensibles d’acció ràpida i ràpida són útils per a la pesca o trencament. El gir del sistema mitjà és més universal.

Al magatzem cal parar atenció a la rectitud del fuet, als anells i a l’eix del portaobjectes d’una sola línia recta, així com a la facilitat de rotació de la femella per connectar la bobina.

Pesca amb gossos

El jig és un estil especial de pesca, que es basa en un joc d’esquer al fons d’un dipòsit amb l’engranatge de filar. Quan es pesca pescant d’aquesta manera, tenen especial importància els paràmetres bàsics de la canya, un dels quals és el sistema de filatura. No tothom és adequat per a la pesca amb calma. Els pescadors preses de depredadors (zander, lluç i perxa), que es troben emboscats, amagant-se darrere d’irregularitats i obstacles inferiors en previsió de les seves preses. Aquest mètode de pesca és ideal per a aquests llocs.

Quin sistema de filatura és millor

El càsting i el cablejat precisos, la seguretat de supervivència i la captació amb èxit de grans peixos depenen de la correcta elecció de l’engranatge. A l’hora d’escollir l’engranatge per a preses, cal tenir en compte les següents característiques de la varilla:

 • Material: afecta la facilitat de pesca. La fibra de carboni s’adapta millor. Es tracta d’un material lleuger i durador que permet llançar filament durant molt de temps sense les mans cansades.
 • Construir fil de pesca és important. Cal preferir la formació ràpida o ràpida. Només amb la seva ajuda és possible controlar completament el moviment de l’esquer a la part inferior de l’embassament al llarg de la part superior de la vareta.
 • Longitud: importa mitjançant diferents mètodes de pesca. Es necessiten varetes llargues de fins a 3,3 m per a la pesca de canya des de la costa. Si es pesca des d’un vaixell, és adequada una longitud de fins a 2,4 m. No és gaire convenient manejar-ne de més llargs.
 • La prova és un dels paràmetres importants. Depèn completament del dipòsit. A rius profunds i corrents forts, la prova s’utilitza des de 40 g, en poca intensitat i amb un corrent petit de 15 a 40 g, en llacs amb aigua estancada de 7 a 15 g.
 • Carret: la seva elecció depèn del pes de la vareta. Per a la filatura ultralleugera, és adequat un rodet amb el número 1000. Per a la pesca de goma, ha de ser amb un rodet d’alumini.
 • Trena: s’utilitza en lloc de pescar per la seva major resistència. Permet controlar el cablejat i realitzar enganxaments de peix de gran qualitat.

Construeix la filatura i l’impacte en l’èxit pesquer

Quan es pesca la màquina de filar, la càrrega sobre ells varia segons el tipus d’esquer utilitzat, les condicions de pesca i altres factors. El concepte d’estructura de filatura i el que es va donar abans. Cal tenir en compte que l’estructura de la vareta reflecteix el canvi de càrrega en un cert punt del fuet. La distància de colada de l’esquer, la precisió del repartiment i la probabilitat d’una pesca amb èxit i segura del peix depenen completament d’aquest paràmetre.

Per determinar la correcta elecció de filar a l’hora de comprar, cal conèixer els paràmetres bàsics de la classificació del sistema i la possibilitat de canyes de pesca amb diferents característiques. Com s’ha esmentat anteriorment, les varetes de gir d’una acció molt ràpida i ràpida es caracteritzen per una flexió de la part superior de la vareta per un quart o un terç de tota la seva longitud, respectivament, de mitjana a meitat del blanc, i lenta fins a gairebé tota la longitud. A més, a l’hora de determinar l’estructura, hi ha subclasses, per exemple, un sistema de filatura mitjà-lent o mitjà-ràpid. Quan trieu una vareta, és millor utilitzar la classificació estàndard. Ja serà suficient. Considereu les possibilitats de les canyes de pesca amb diferents sistemes:

 • Ultra ràpid i ràpid: a l’hora de llançar l’esquer, es diferencien pel treball agut del vèrtex i el temps mínim per a la seva entrega a l’objectiu designat amb precisió.
 • Lent: abans de colar-lo, quan es balanceja, la vara es doblega fortament, en endreçar el buit, es produeix un “tret” – l’esquer s’envia al lloc correcte.
Pesca de filar

En el primer cas, es nota la precisió de la colada a un lloc estrictament definit, en el segon – la gamma. El sistema mitjà és universal. Combina les característiques dels dos primers. Quin sistema de filatura és millor? La resposta a aquesta pregunta depèn de moltes circumstàncies. En particular, quan es realitza un ganxo, es canvia la velocitat del cablejat i es realitza l’esquerre a cops de puny, és millor una vara de peu ràpid i súper ràpid. Lent és millor utilitzar-lo amb combats suaus, especialment per a peixos amb llavis febles i per treballar en una àmplia gamma.

Tordiment

La crispació és una de les formes interessants de pescar. Consisteix en sacsejar-se fent servir els wobblers com a esquer. El filador amb la punta de la vareta s’enrotlla i, al mateix temps, girant el mànec del rodet, debilita la línia de pesca. Com a resultat, a l’aigua l’esquer es mou de manera irregular i això atrau els peixos. La picadura es porta a terme per una canya de pesca, no per un rodet (a diferència de la pesca amb botes). Cal destacar que el cablejat es fa servir principalment en la pesca de fons. Per a la pesca amb èxit, necessitareu:

 • Aparells adequats. El millor sistema de filatura és ràpid o ràpid quan es pesca a la manera de desgastar. Entre els pescadors, se sol anomenar cola per la seva rigidesa especial. Com a línia de pesca, es selecciona un cordó trenat que ha de col·locar el rodet de manera uniforme.
 • La tècnica de retorçament correcta. Hauríeu de dominar els tres tipus principals de publicacions: monòtons, rítmics i caòtics.
 • Wobblers dretes. Hi ha una gran varietat de joncs flotants i enfonsables. Quins són millors es determina per l’experiència en ús.

Quina importància és parar atenció al sistema?

Entre altres característiques bàsiques, a l’hora d’escollir una nova vara, heu d’estar atents a la seva estructura. Generalment s’accepta que les canyes de filar d’una formació ràpida són molt més fortes que les lentes. Tot i això, pescadors experimentats assenyalen que les canyes de velocitat lenta permeten pescar el peix amb suavitat, suavitzant-ne els embuts.

Pesca en vaixell

A més, el mètode de pesca previst i l’esquer proposat tenen un paper important en la selecció del sistema. El marcatge del sistema no està en totes les canyes de filatura, per tant, per a una revisió ràpida al magatzem, procedeix de la manera següent:

 • Un pescador amb experiència és suficient per sacsejar la canya.
 • Un novell hauria de demanar al venedor que subjecti la part superior i que aixequés el formulari per aixecar el cul.

Conclusió

La pesca és una manera emocionant de passar estona de lleure, a la qual no només els homes els agraden, sinó també les dones. Al mateix temps, tothom vol obtenir un bon resultat i capturar no tres perxa, sinó un gran bec. Els depredadors sovint són capturats mitjançant el mètode de commutació, on utilitzen un sistema de filatura ràpida (ràpid). Però el mateix peix també es pot atrapar en canyes de gir lent, produint escombrats. L’article descriu detalladament les característiques de les barres que tenen un sistema diferent. La informació ajudarà als pescadors novells a triar la filatura adequada per obtenir una solució específica al problema i capturar peixos grans. No obstant això, recordeu que una gran captura sempre té experiència i amb un ús adequat de l’equip.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *