L’hoquei submarí: esport espectacular

L’hoquei submarí: esport espectacular

Es tracta d’un esport extrem i espectacular. Una història interessant és l’aparició de l’hoquei submarí. Es va inventar a Anglaterra el 1954. Les primeres regles del joc les van inventar el propietari del club de busseig Alan Blake. El seu objectiu principal era atraure nous membres al club a l’hivern, quan les classes d’aigua oberta no són populars. Inicialment, el joc era utilitzat pels submarinistes com a entrenament addicional. Però a poc a poc es va anar convertint en un esport independent. Els submarinistes van elogiar el nou joc. Es va estendre ràpidament per tot el món. L’hoquei submarí és especialment popular al Canadà i a l’Europa occidental.

Campionats del Món

El 1980 es va celebrar el primer Campionat Mundial d’hoquei submarí d’homes. Quatre anys després es va organitzar una competència similar entre dones. Els campionats mundials es celebren cada dos anys. El primer concurs de hockey submarí a Rússia es va celebrar el 2010.

Jugador d’hoquei abans del partit

Actualment, a tot el món hi ha registrats més de 220 clubs d’aquest tipus d’hoquei. El joc és molt democràtic i no té restriccions d’edat. Per començar les classes només cal un equip ordinari de busseig i guants de protecció especials.

Les regles

Les regles d’hoquei submarí són similars a les regles de l’hoquei ordinari. El joc es desenvolupa en una piscina de 25 metres de llarg per 2,75 metres de profunditat i dos equips formats per 10-12 jugadors competeixen entre ells. Els atletes estan equipats amb màscares, aletes, snorkels, barrets, guants i pals. Durant el partit, sis jugadors de cada equip es troben a la piscina. La resta es troben en una zona especial i van a buscar reposicions. Els esportistes no utilitzen equips de submarinisme. Durant el joc, s’eleven constantment a la superfície de l’aigua, de manera que l’hoquei submarí no hi ha una divisió clara d’atletes en porters i defensors.

Equip de hoquei

Els jugadors dediquen molt de temps a fer exercicis de respiració. Molts esportistes tenen experiència jugant a waterpolo. L’objectiu del joc és marcar un cop d’ull a l’objectiu del rival amb un club curt. La rentadora és de plom i plàstic. En aquest cas, el projectil només es pot moure pel fons de la piscina. Les portes tenen un recés especial al centre. S’ha de baixar la rentadora. Per comoditat, els equips utilitzen clubs de diferents colors. Igual que en l’hoquei regular, els esportistes utilitzen diferents engranatges i combinacions. Els jugadors afirmen que poden sentir-se socis en la vibració de l’aigua.

Violacions

Tres arbitres controlen el compliment de les normes. N’hi ha dos a la piscina, un a la seva superfície. Es comuniquen amb jugadors d’hoquei mitjançant gestos i diversos senyals sonors. Les violacions són castigables per tirs lliures. Dos jugadors ataquen la meta fins que es llança un projectil o projectil abandonat de la zona d’atac. Es prohibeix qualsevol presa amb les mans i el pal. Les rentadores només es poden tocar amb un club. Els jugadors de hoquei pràcticament no es lesionen durant la competició. Les mans dels jugadors d’hoquei estan protegides amb els guants de colpejar un club.

Hoquei sobre gel

El joc consta de dos períodes de 15 minuts de temps pur. El cronòmetre s’atura a cada pausa. Els equips poden demorar un minut d’espera durant el partit. L’hoquei submarí és un joc molt entretingut. Aquest és un dels esports subaquàtics més populars. Les emissions televisives d’aquest joc atrauen a una gran audiència.

Hoquei sobre gel

Hi ha diverses varietats d’hoquei submarí. L’hoquei sobre gel és molt popular a Europa. Àustria és considerada la seva terra natal. La principal característica del joc és que els atletes competeixen en un estany gelat. Al mateix temps, el gel és el terreny de joc. Els jugadors de hoquei juguen estant en una posició cap per avall. La rentadora està feta de polímers lleugers, de manera que sempre es premsa fins al gel. Les portes són talls triangulars tallats en gel. Els esportistes utilitzen vestits de neu i aletes especials aïllats amb patins als extrems. El joc es desenvolupa a baixes velocitats. Sovint, les competicions es celebren en un format un a un. El joc dura tres períodes de deu minuts.

Hoquei sobre gel

Fets interessants sobre l’hoquei submarí

Els jugadors d’hoquei han de nedar fins a la superfície del gel cada trenta segons. Els atletes novells solen perdre l’orientació en l’espai. La seguretat dels atletes està supervisada per un equip de rescat equipat amb tancs d’oxigen. Per als espectadors, s’organitza una retransmissió en directe des de càmeres subaquàtiques. A Rússia, un tipus de joc més comú que utilitza equips de submarinisme. El primer Campionat Mundial d’hoquei sobre gel es va celebrar a Àustria el 2009.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *