Agafar una seina al riu

Agafar una seina al riu

Tot i que el mercat modern d’engranatges es caracteritza per una gran quantitat de diversos dispositius dissenyats per a la pesca, molts aficionats a l’aire lliure prefereixen fer servir els mètodes “avi” d’extracció dels habitants submarins. Un d’aquests mètodes és la pesca en una seina, que no requereix gaire esforç per part d’una persona. Potser és per això que aquesta pesca està estrictament prohibida a la Federació Russa. Per tant, el nostre article només té finalitats informatives. No instem els lectors a incomplir la llei.

Què és seine?

La pesca a la seina és molt coneguda pels nostres avis i besavis, quan en comptes de canyes de gresca de luxe havíem d’utilitzar canyes de pesca ordinàries de bambú equipades amb ploma d’oca en lloc de flotador. Tot i això, amb l’ajut d’aquest equipament gairebé no era possible capturar molts peixos grossos. Per això es va inventar l’anomenat seine: una xarxa amb molts ganxos, que poden tenir un disseny diferent segons el tipus de peix que tingueu previst capturar.

Normalment, els atacs per aficionats no contenen més de 10 ganxos amb esquer, ja que una gran xarxa al riu cridarà immediatament l’atenció. Típicament, les xarxes es troben a la vora de la ribera i les canyes, on es produeixen grans peixos. A més, tot pescador ha d’entendre que, quan s’instal·la massa ganxos, no només comporta problemes amb la llei, sinó que també redueix significativament la quantitat de recursos pesquers al riu.

Disseny del Sena

Per organitzar la pesca en una llera al riu, cal fer atacs, el nombre de ganxos en els quals no serà superior a 10 peces. A més, en el disseny han d’estar presents els següents elements:

Disseny del Sena
 • una corda llarga, un cordó o un cable per extreure una seina;
 • diversos correts de fil durador, que són necessaris per enganxar els ganxos;
 • ni més ni menys que quatre estaques de fusta que es necessiten per assegurar la cloaca vora la costa.

Els guixos s’han d’adjuntar a la mateixa distància, en cas contrari l’estructura no funcionarà com caldria. El mètode de fixació el pot triar qualsevol, no obstant això, la connexió loopback amb carburants continua sent l’opció preferida.

Pel que fa a les apostes, han de ser prou agudes i prou llargues com per perforar el terra. Per a la pesca en masses d’aigua amb fort corrent, és desitjable utilitzar elements metàl·lics, ja que mantenen la confiança de manera més fiable.

Tipus de cloenda

Heu decidit fer un clot per pescar? Aleshores, per començar, heu de decidir quina mena d’engranatge voleu fer. Els pescadors professionals distingeixen els següents articles per a la pesca al riu, que es poden fer fàcilment amb les vostres mans:

Pesca a la seina
 • a cavall: un exemplar ideal per a peixos que prefereixin habitar la superfície (truita, asp, bardissa i petits individus de gairebé totes les espècies);
 • mitjà: utilitzat per a la pesca sota la columna d’aigua (com a trofeu obtindreu el lluit, el peix sabre, la perxa i etc.);
 • fons – s’instal·la a les capes inferiors del pantà i s’utilitza per atrapar els individus més grans de peixos de fons (carpa, peix gat, burbot).

Per tant, abans de fer una canya, assegureu-vos de decidir el tipus de peix que voleu capturar. En cas contrari, fareu atacs de fons adequats per a la captura d’espècies que simplement no es troben a l’estany.

Nuances d’instal·lació

Per a la pesca al riu en una llera, cal seguir algunes regles d’instal·lació sense les quals és poc probable que s’aconsegueixi una captura gran. En total, els professionals identifiquen tres regles bàsiques que els pescadors novells ignoren més sovint:

 1. Quan es practica una pesca a cavall, és imprescindible enganxar una femella a una pissarra de fusta prop de la riba. Tot i que l’embassament d’aigua dolça no es caracteritza per un corrent fort, les xarxes poden canviar-se de costat a causa de la resistència del peix, després d’això serà difícil trobar-les.
 2. També, en una línia de pesca o corda amb ganxos, cal instal·lar diversos enfonsadors, que mantindran l’esquer en posició estàtica. En cas contrari, el corrent submarí anul·larà el ganxo darrere de la xarxa i es confonen tots els atacs i el peix no trobarà l’esquer.
 3. Les altures mitjanes s’estableixen de manera similar a les d’equitació, però, en els cordons entre les corretges hi ha d’haver carrosses que senyalin si el peix es va enganxar o no. La profunditat de la pesca es regula amb l’ajut de pesos, la resistència a la qual donen les carrosses.

També es recomana ferma instal·lació d’engranatges només en aquells llocs on no hi hagi visibles. En cas contrari, un dels pescadors voldrà apropiar-se o arruïnar la cloaca. El millor és configurar les xarxes al vespre per comprovar la captura al matí.

Varietats de joncs i esquer

No és difícil endevinar que per pescar en una llera al riu, haureu d’utilitzar una varietat d’escars i esquers. L’elecció depèn directament de l’espècie d’aigua dolça que el pescador té previst capturar. Aquí teniu una instrucció breu que ajudarà als pescadors novells:

Esquer de pesca
 • Els peixos depredadors són més ben capturats en peixos d’esquer o que emeten esquer;
 • Les fregides són millor aferrar-se al llavi superior de manera que es mantinguin ben estretes;
 • l’esquer mort serà la solució perfecta per als llocs encaixats.

Pel que fa als peixos pacífics, per a la seva captura, haureu d’utilitzar l’esquer més normal, que es troba a totes les cases. Per exemple, el timó, el galliner i la carpa cruciana són molt bons per picar, ordi, massa, pèsols i blat de moro. I la majoria de depredadors no es negaran a menjar cucs de fang.

Fer una cria de bagre

Per facilitar que els pescadors novells puguin fer atacs a casa, hem recopilat instruccions especials que ajudaran a fer realitat la idea. Per atrapar el bagre en una femella, haureu d’utilitzar els següents elements:

Bacallà sota l’aigua
 • línia de pesca amb un gruix de secció de 0,7 a 0,8 mil·límetres;
 • diversos ganxos del desè o quinzè número;
 • un enfonsador amb un pes total de 250 grams;
 • cordó kapron de 15 a 25 metres.

Si voleu agafar un peix gran, el nombre de ganxos hauria de reduir-se fins a 2-3, ja que massa persones poden simplement treure estaques que sostenen la femella des de terra. També hauríeu d’augmentar el nombre de ganxos al disset.

Característiques de la captura d’un botí en una cloaca

A l’hivern, molts pescadors van a estanys congelats per atrapar a diversos individus grans en roba. Normalment, per a aquest esdeveniment, s’utilitza un tipus d’engranatge inferior, que es troba immers en aigua amb l’ajut d’un pes pesat. La longitud de la seina hauria de ser de 15 a 25 metres, i el nombre òptim de ganxos hauria de ser de 5 a 7 (depenent de la mida de l’individu).

Atrapat Burbot

Pel que fa a l’esquer, la millor opció és un esquer viu mòbil fresc adjunt als números 12 fixats. Tot i que a la temporada d’hivern, l’individu no menysprea els cucs habituals de fang. Però el millor és abstenir-se d’utilitzar qualsevol atreviment d’imitació. La seina es troba en posició estàtica sota l’aigua i a la burbot li interessa que l’esquer es mogui o faci olor.

Com agafar un esterlot gran?

Heu decidit organitzar la pesca esterlina en una canya? Per regla general, aquesta espècie de peix viu a poca profunditat, per tant, per capturar-la, haureu d’utilitzar un cavall o un aparell mitjà. En la majoria dels casos, les closes són establertes a la temporada d’hivern. Per fer-ho, es perfora diversos forats al gel, després de la qual es submergeixen xarxes de petits pesos a l’aigua. Perquè el corrent no reculli el líquid, queda ben enganxat a les clavilles.

Cap estèrtil

Pel que fa a l’esquer, l’esterlet es considera una d’aquelles varietats de peixos, extremadament sense pretensió en l’alimentació. A la temporada d’hivern, el millor és utilitzar una cuc de terra o cuc de fang, llagost o larva de cuc de sang. Els pèsols i el blat de moro apareixeran una mica pitjor. Doncs bé, per atreure el peix des de llarga distància, heu d’utilitzar una esquer prèviament preparada de les mosques.

Pesca de lluç d’hivern

Per què és tan popular la pesca d’hivern? La cosa és que aquest equip mostra la seva màxima efectivitat quan s’utilitza esquer com a esquer. I qui és el millor pecker de peixos petits? És així, els depredadors més actius a la tardor i l’hivern, mentre que la resta d’espècies de peixos no són ràpids.

Lucí a la neu

Per agafar diversos piks grans, heu de fixar entre 10 i 7 ganxos a un coll. Si voleu utilitzar un esquer simulant, la seva quantitat hauria de dependre directament de la mida. Al cap i a la fi, com més gran sigui la filadora, més potent serà l’individu sobre ell. Podeu simplement enganxar uns cucs al ganxo, però en aquest cas també es poden agafar perxes.

Per atraure un gran bec, la majoria dels pescadors aficionats utilitzen diversos arrebossats basats en feromones. Tanmateix, els professionals del seu camp saben que no hi ha res millor que un activador de picades, un dispositiu electrònic especial que permet atreure grans persones d’arreu. Alguna cosa així com els guarniments que fan servir els caçadors.

Captar una gana en una llera?

El més prometedor és celebrar aquest esdeveniment a la temporada de tardor, quan el peix s’abasteix de greix per a l’hivern i augmenta de mida. Com a engranatge, per descomptat, heu d’instal·lar una cloaca inferior. El millor és fer-ho en un estret llit de riu, ja que és allà on es troba la perxa de lluita més sovint. A l’estiu practiquen la instal·lació d’engranatges inferiors sobre els fons, perquè en temps de calor el depredador va caçar peixos petits.

El millor és instal·lar equipament al vespre, ja que el zander mostra la major activitat de nit. Qualsevol peix petit (descabellat, cabàs, timó) és adequat com a esquer. En el moment de muntar la cloaca, assegureu-vos de tenir en compte la naturalesa del flux per tal que la perxa de la lluita no esquinça les estaques. A més, s’haurien d’utilitzar ganxos de mida tretze per evitar que la captura escapés del pescador.

Per augmentar la probabilitat d’atrapar el zander, molts pescadors professionals utilitzen sondes eco per escanejar la topografia inferior. Aquests dispositius fan possible, sense cap problema particular, determinar exactament on es troben les fosses grans sota l’aigua, en les quals el zander prefereix habitar. També podeu utilitzar un esquer addicional amb feromones, que atrauran els habitants submarins d’arreu.

Conclusió

Com podeu veure, la pesca a la seina és una activitat prometedora, que permet atrapar diversos individus alhora. Tanmateix, aquesta pesca es caracteritza per una part força gran de passivitat. Per això està prohibit per la legislació russa.

Alguns pescadors defensen que està bé utilitzar equips amb 10 ganxos, però no és així. Està prohibit l’ús de basses, en qualsevol moment de l’any, dissenyades per capturar qualsevol espècie de peix. No recomanem als nostres lectors que apliquin aquest mètode de pesca, ja que es pot sancionar amb una multa administrativa, la quantitat de la qual depèn del nombre de peixos capturats. Us desitgem una bona mossegada, benvolguts lectors!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *