Pesca al Desna: característiques, fets i ressenyes interessants

Pesca al Desna: característiques, fets i ressenyes interessants

La pesca al riu Desna és una activitat molt popular entre els residents de Rússia i els turistes. La longitud del riu és de més de mil quilòmetres i les seves aigües són riques en una gran varietat d’espècies de peixos. Tot i que aquesta pesca té les seves pròpies característiques, sense observar-ne quines, no s’espera una captura important. Obteniu més informació sobre com es pot pescar al Desna a diferents regions del país.

Fets interessants

Desna és un dels rius més capritxosos de Rússia. Ja a principis de novembre, es pot cobrir amb gel, cosa que limita els pescadors en la seva ocupació. A l’abril, el riu es desborda gradualment, inundant llacs, prats i camps litorals. Després d’això, als estanys més propers es pot trobar una gran quantitat de peixos, que es troben al Desna.

El pescador llança una canya de pescar.

En els matolls costaners podeu trobar un gran nombre d’aus que nidifiquen aquí. Les aigües de Desna són molt apreciades pel contingut d’una gran quantitat de iode, que les plantes medicinals que creixen per sobre de la riba són feliços d’absorbir.

Aquest riu en ple recorregut té una longitud de més de 1130 quilòmetres. Atreu turistes i aficionats a la pesca amb les seves pintoresques platges, aigua neta i aire fresc. Sobretot, els pescadors es van enamorar de Desna per una enorme varietat de peixos. Aquí podreu conèixer una trentena d’espècies d’habitants de rius, que es permeten capturar en qualsevol moment de l’any. Al Desna, la pesca tant esportiva com aficionada van guanyar popularitat.

Qui atrapa?

A la Desna hi ha molts peixos: a partir d’espècies enumerades al Llibre Vermell i acabant amb els habitants més habituals: el cabàs, la carpa cruciana, etc.

Aquí trobareu:

 • perxa;
 • zander;
 • llotja;
 • bagre;
 • carpa;
 • daurat;
 • closca;
 • carpa cruciana;
 • ide;
 • Lluç
 • asp;
 • línia;
 • roach i moltes altres espècies.

Per a la pesca s’utilitzen una gran varietat d’esquerres i aparells, tot depèn del tipus de peix que el pescador vulgui capturar. Un ide, ruff, perch, roach i bream queden ben agafats en una vareta flotant ordinària, sobretot si s’utilitza esquerpa o cuc.

Pesca de Bryansk al Desna

La longitud del riu en aquesta regió és d’uns 500 quilòmetres. Aquí podeu trobar prop de 20 espècies de peixos. Per tant, no és gens estrany que la pesca al riu Desna a la regió de Bryansk sigui tan popular. Els habitants del riu més comuns són burbot, asp, ide, carp comú, roach, carp, zander, bream.

Pesca des de la costa.

Per a molts residents locals, capturar el zander és un passatemps preferit. Per regla general, agafen un “colpejat” en un wobbler, ja que es mossega dèbilment a l’esquer normal. Per triar l’esquer de la mida adequada, haureu d’experimentar una mica al riu o demanar consell a pescadors experimentats que coneixen bé els hàbits d’un depredador.

Alguns pescadors prefereixen utilitzar serveis de pesca de pagament. La regió té molts llacs costaners, rics no només en estocs de peixos, sinó també en llocs pintorescos. També a la regió de Bryansk, es poden trobar molts embassaments artificials que s’abasteixen constantment. En la majoria dels casos, la pesca remunerada al Desna consisteix en la captura de salmó, carpa d’herba o truita, que són criades aquí per granges locals.

Regió de Moscou

A principis de setembre, el bec i la perxa picen activament aquí. És en aquesta època de l’any que s’obre la temporada de pesca al riu Desna a la regió de Moscou. Els depredadors es poden trobar principalment a prop de les algues en què generen. Si heu triat un lloc profund, podeu caçar just a la costa, si no, és millor utilitzar una barca. La pesca també al riu Desna, a la regió de Moscou, implica la captura de picol i daurada, que es troben en gran quantitat aquí. A la temporada de tardor comencen a alimentar-se activament, preparant-se per a l’hivernada, per la qual cosa no hauria de tenir problemes per mossegar.

Per obtenir els millors resultats, els pescadors professionals recomanen l’ús d’esquer especial. Aquestes accions ajudaran a atrapar diverses espècies de peixos en un mateix lloc alhora. La perxa, la panxa, l’au, l’asp, etc. poden picar-se a la mateixa esquer. Si voleu agafar un d’aquests tipus de peixos, us recomanem que utilitzeu un cuc, una massa, un pa o un cuc de sang per enganxar-los.

Podeu agafar un cau, un volador o un cabirol en una vareta flotant regular. A la nit, els Donks es mostren bé, amb l’ajut dels quals poden treure fàcilment un botí o una perxa.

Regió de Smolensk

La pesca es fa principalment en horari diürn al riu Desna. a la regió de Smolensk. Els pescadors van adonar-se que durant el dia s’acumulen una gran quantitat d’aigua, asp, ide i roach. Els exemplars més grans viuen en profunditat. Al vespre, podeu agafar el zander, el timó o el volant. Aquestes espècies de peixos apareixen fora de la costa a causa dels canvis de temperatura, respectivament, al vespre hi ha un moviment del subministrament d’aliments.

Família de pescadors presumeix d'una captura.

A la regió de Smolensk, també es pot agafar un bagre de mida sòlida. Per a aquest propòsit, és millor utilitzar una vareta inferior. Com a esquer, és adequat un munt de rastells, un ós, un ordi perlat o una granota.

Però a la filatura, el zander, el bec, l’ide i l’asp són bons a picar. En aquest cas, podeu utilitzar diferents esquers: filadors, silicona, wobblers, etc. Tanmateix, com diuen pescadors experimentats, no és suficient per poder pescar, cal conèixer bons llocs. Però això pot causar un problema. El cas és que la majoria dels punts de pesca aquí ja han estat capturats. Per tant, la pesca remunerada s’ha generalitzat aquí.

Pesca a Trubchevsk

No hi ha tants peixos com a altres regions, però la pesca a Trubchevsk a Desna és un autèntic paradís. Les riberes estan ben rentades amb aigua, cosa que fa que sigui convenient posar-se còmode per a la pesca. A prop, hi ha una gran quantitat de prats, vells i trenes, a les vores dels quals hi ha arbres alts. El paisatge d’una bellesa única atrau pescadors de tota Rússia.

A primera vista, no serà difícil capturar peixos de la costa, però es tracta d’un error profund. Molt sovint, els pescadors tornen a casa sense captura. Això es deu a l’engranatge o a l’esquerres incorrectes. També es recomana utilitzar l’esquer per a un individu particular per atraure una escola de peixos.

S’espera una bona mossegada amb l’arribada de la primavera, quan el Desna ja ha vessat. La filatura és millor per pescar així, sobretot si voleu agafar peixos grans. En remolins o en trenes es poden trobar asp en grans quantitats. Per a la pesca, el millor és utilitzar wobblers o giradors.

Alguns pescadors prefereixen caçar lluç. Cercar adults és millor en zones amb aigua tranquil·la. La majoria de les espècies artificials són adequades com a esquer. A principis d’estiu, també podreu trobar una gran perxa. En la majoria dels casos, picarà als mateixos llocs que la lluita.

La pesca d’or

La pesca al riu Desna és una tasca bastant difícil, però, si teniu en compte les recomanacions dels pescadors professionals, segur que tornareu a casa amb una gran captura.

El pescador va agafar un daurat.

El procés de pesca d’or al riu Desna no representa res d’especial, tot i que es recomana seguir els consells indicats a l’article. En primer lloc, per a la pesca, haureu d’escollir un lloc adequat. Hauria de ser relativament profund: almenys tres metres, per la qual cosa es recomana utilitzar un vaixell inflable. El fons ha d’estar fangós, ja que la daurada s’instal·la en ella. Podeu donar preferència als forats profunds, que es troben a prop dels capells.

Recordeu que el daurat és un peix bastant prudent. Qualsevol olor sospitosa o un so massa fort poden espantar-la. La caça hauria de començar al matí, perquè és a aquesta hora del dia que surt per alimentar-se.

Els secrets d’una gran captura

Hi ha diverses maneres conegudes d’augmentar la intensitat de la picada. Tots funcionen bé a Desna. El més eficaç d’ells els presentem:

 • Els activadors de picades són dispositius especials que poden atreure peixos en aigua tèbia i freda amb l’ajuda de feromones. Aquestes substàncies estimulen la gana del peix, fet que augmenta notablement la freqüència de picar. És cert que Rosprirodnadzor està intentant introduir la prohibició de la venda d’aquests activadors.
 • Equips més sensibles: rodets, línies de pesca, ganxos i així successivament. Pràcticament no augmenten la intensitat de la picada, però redueixen la possibilitat que el peix caigui de la canya de pesca com a resultat de l’enganxament.
 • Diversos atracs alimentaris amb feromones. Atreuen un ramat d’esclaus a una distància força gran. Per regla general, es tracta d’una delicadesa preferida pels habitants aquàtics barrejats amb olis.

Recordeu que tan bon punt el daurat es posarà al ganxo, començarà a resistir-se activament, per la qual cosa haureu de poder treure’l en el menor temps possible. També es recomana un bon equip d’alimentació.

Captura de peixos a Desna

El millor moment per atrapar el bagre és el final de l’estiu. En aquesta època de l’any, el peix busca activament menjar, per la qual cosa hauria d’esperar una bona picada. Tot i això, una bona captura només serà per al pescador que triï el lloc adequat i utilitzi un bon engranatge i un esquer adequat.

Peixos de moro sota l'aigua.

Soma és millor atrapat en una potent canya de filar que pot suportar peixos com a mínim 20 quilograms. També val la pena obtenir un rodet i una línia de pesca de qualitat. Els peixos de gato apareixen a la superfície de l’aigua a la tarda o al matí. Per a esquer, el millor és utilitzar peces grans de peix o esquer. No t’afanyis a fer un tall, és millor donar-li una estona al peix per provar una llaminadura. Tan bon punt el bagre engoleixi l’esquer, ell es tallarà a si mateix i només hauràs de tirar-lo a terra.

Pesca de filar

Per regla general, l’ús de canyes de filar al Desna es justifica des del començament de la primavera. El millor és atrapar-hi asp, peix bagu o carpa. Aquest peix és més fàcil de trobar a prop de les trenes. Com a esquer, el millor és provar diverses opcions: blat de moro, cuc, granota, magot. Val la pena llençar la canya de pesca de la costa a la màxima profunditat.

Temporada morta a Desna

Un pescador està assegut en una cadira.

Al juliol, els peixos al riu gairebé no poden picotejar. Es recomana als pescadors indeguts que facin sort al vespre o al matí, però la captura encara serà petita. En aquesta època de l’any, només es pot agafar zander o lluç i, fins i tot, en forats profunds. La perxa també pesa bé, tot i que hi trobem predominantment persones petites, a diferència de la pesca a la primavera.

Troitsk

Principalment amb l’ajuda d’alimentadors, la pesca es fa a Troitsk a Desna. En la majoria dels casos, l’alimentador s’utilitza per agafar el daurat. Així mateix, aquesta pràctica s’utilitza durant la pesca al riu Desna als suburbis. En aquesta regió, hi ha moltes espècies de peixos interessants, però el daurat millor. Per a un esdeveniment reeixit, haureu de recollir el següent equipament:

El pescador comprova les arts.
 • anunciador de picades;
 • bon alimentador;
 • ganxos afilats;
 • braç balancí;
 • enganxament;
 • rodet d’alta qualitat;
 • línia de pesca no inferior a 0,3 mm;
 • filar suportar un pes d’almenys 10 quilograms.

El rang de colada d’alimentació depèn de la topografia de la part inferior. Tan aviat com l’alimentador amb l’esquer estigui a l’aigua, cal unir un dispositiu especial de senyalització a la vara, que avisarà al pescador de l’inici de la picada.

Ressenyes de pesca

En qualsevol estació, hi ha molts pescadors experimentats al riu Desna. Les ressenyes sobre la pesca a Internet es poden llegir de les més diverses, però la majoria són positives.

Els pescadors escriuen que aquí es pot agafar una pica bastant gran, però haurà d’esperar la captura durant diverses hores. Durant aquest temps, serà possible extreure moltes perxes que, sense esforços especials, “salten” al ganxo. Les persones grans són molt difícils de treure, ja que resisteixen activament. Els amants de l’esquer de la caça tranquil·la utilitzaven un cuc i un mag.

D’altres pescadors afirmen que van aconseguir atrapar molts fragots i gavots grans en temps de pluja sobre un cuc. A més, durant aquest temps es van trobar diverses perxes de diverses mides. Destaquen els pintorescos paisatges locals.

Però alguns estaven descontents amb la picada del matí. Van haver de seure diverses hores abans de veure almenys algun moviment de la carrossa.

Conclusió

Esperem que el nostre article us hagi ajudat a aprendre més sobre les complexitats de la pesca a Desna. Si encara esteu pensant si voleu visitar aquest pintoresc lloc, us recomanem que mireu un vídeo en què un pescador professional atrapa aquí peixos de mides especialment grans.

Bona sort pescant i un bon descans!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *