Captar una idea per girar: l’elecció de la filatura, els aparells de pesca necessaris, els millors senyors, característiques i tècniques de pesca, consells de pesca

Captar una idea per girar: l’elecció de la filatura, els aparells de pesca necessaris, els millors senyors, característiques i tècniques de pesca, consells de pesca

Recentment, quan van aparèixer diversos cendres en miniatura i aparells corresponents a les prestatgeries de les botigues de pesca, la captura ideal ha guanyat àmplia popularitat. Anteriorment, aquest meravellós i bonic peix es pescava amb l’ajut de canyes de pesca i rucs. Segons els experts, filar és la forma més efectiva d’atrapar ide. Amb l’arribada d’aquest engranatge, s’han obert noves oportunitats perquè els amateurs utilitzin petits wobblers i filadors. Trobareu informació sobre com triar la vareta correcta i com agafar una idea per girar en aquest article.

Coneix els peixos

L’ide és un peix força gran. Segons pescadors experimentats, abans la massa d’aquesta espècie oscil·lava entre els 7 i els 8 kg. Avui es troben exemplars majoritàriament més petits amb un pes de fins a 2 kg. Si teniu la sort d’atrapar un representant de 3 lliures, es pot considerar que és una sort.

girar ide al riu d’estiu

A jutjar per les ressenyes, ide és molt similar a una grassoneta. El peix amb un cos allargat i forrat té aletes vermelles brillants i escates de plata. Malgrat la semblança i el fet que la captura d’idees i esqueixos es realitza en filatura, aquests peixos pertanyen a espècies completament diferents.

Quant a la base de pinsos

L’ide és un resident submarí omnívor. Segons els experts, la dieta d’aquest peix és molt diversa i depèn de la temporada i de les característiques de l’embassament. La base d’alimentació està representada pels components següents tant d’origen animal com vegetal:

 • algues filamentoses;
 • invertebrats inferiors;
 • petits crustacis;
 • mol·luscs i petxines de riu;
 • papallones i bestioles.

L’ide també es basa en peixos petits. Segons els experts, d’aquesta manera espanta els possibles competidors del seu lloc favorit. Potser es tracta d’una manifestació de l’instint depredador.

Quan començar?

La filatura es pot iniciar a principis de primavera. Pescadors experimentats capturen aquests depredadors tan aviat com el gel es fon. Les inundacions de primavera es consideren un període de picades d’èxit. Tot i que la idea no arriba a la primavera, a hores d’ara, a jutjar per les nombroses ressenyes, podeu anar a pescar bastant bé. A més, el depredador comença un període de desfer i les picades es produeixen amb molta menys freqüència. Segons els experts, la idea no posa els ous en aigües poc profundes. Per tant, durant la cria, puja cap a les capçaleres. El peix es desplega en llocs tranquils i a mig punt. Després de llançar ous, el depredador es queda a prop del terreny de la cria, però lentament busca menjar. A jutjar per les ressenyes dels pescadors, és ideal que tingui voltes a l’estiu. En aquest moment, el depredador habita als horitzons superiors de l’aigua. S’alimenta de vegetació aquàtica i d’insectes caiguts. A l’estiu, al riu, la pesca ideal per filar es realitza mitjançant esquers a una profunditat no superior a 50 cm o a la superfície mateixa. Sovint, els principiants es fan la pregunta: quina hora del dia serà la pesca més productiva? Segons els experts, el millor és començar a agafar una idea per girar a l’estiu a la tarda. Alguns pescadors aconsellen pescar a la nit.

com agafar ide girant

On buscar un depredador d’aigua?

L’ide pot estar habitada tant per petits torrents com per rius plens. També es pot trobar aquest tipus de peixos en embassaments, llacs profunds i pedreres netes. Quan hi ha aigua estancada, l’ide es produeix molt poques vegades. A l’arribar a l’estany, haurien d’identificar-se zones en les quals es pugui desplegar aquest depredador fluvial. Principalment es pot trobar als llocs següents:

 • séquies de mitja profunditat;
 • Koryazhnik i pous;
 • a prop de piles i altres estructures hidràuliques;
 • rifts i trenes.

També es recomana establir-se amb una canya de pescar a sota de les branques d’arbres en moviment, de les quals cauen a l’aigua papallones, escarabats, libèl·lules i altres criatures vives que formen la base alimentària del depredador del riu.

girar ide a l'estiu

Si mireu l’estany des d’un fort penya-segat, podeu veure diversos ramats d’idees a l’aigua. Aquest tipus de peix prefereix concentrar-se en fils escarpats, ja que sovint hi ha diferents escotadures i butxaques on és més convenient amagar-se dels corrents forts. Segons els experts, no hi ha competència entre l’ide i el grassonet. Per tant, aquest tipus de peixos es poden barrejar.

Sobre la vareta

Pivotar la pesca d’idees. Segons els experts, l’atac ha de ser lleuger, perquè només s’utilitzen esquers en miniatura per a les picades. A les prestatgeries de les botigues especialitzades hi ha diverses varetes, bobines i cordons ultralleugers dissenyats per agafar idees. A l’hora d’escollir una canya de pesca, s’ha de tenir en compte el seu indicador de prova. Els pescadors experimentats recomanen que la prova de spin per a un ide no ha de superar els 20 g. Si hi ha una gran probabilitat d’agafar un filat sobredimensionat per una idea, haureu d’obtenir una canya de pesca més potent. En aquest cas, el pescador pot lluitar amb un depredador de riu, sense preocupar-se de la seguretat de l’engranatge. A l’hora d’escollir la longitud cal tenir en compte l’amplada del dipòsit. La millor mida seria una canya de filar, la longitud de 2,10 m. A jutjar per nombroses ressenyes, aquest atac és ideal per a petits rius i grans artèries grans. Per a condicions enquadernades, es recomana canyes d’1,8 metres. Si el pescador té previst pescar a través de casts llargs, aleshores hauria d’obtenir una canya de filar, la longitud de la qual varia des de 2,4 a 2,7 m. Serà possible apagar amb èxit l’aparell de la sacsejada si la filatura té un marge de seguretat decent.

girant l’esquer

Sobre bosc i carrete

Segons els pescadors experimentats, per una idea és recomanable comprar una línia de pesca de vímet prim. Aquest engranatge ha de proporcionar repartiments efectius llargs i fixació de picades. Com que no hi ha estiraments en la trença, es transmeten clarament els més petits canvis en el joc de l’esquer. Si la roda de pètal deixa de girar, el pescador ho notarà immediatament. A jutjar per nombroses ressenyes, fins i tot si el peix entra en contacte amb l’esquer amb el nas, això no passarà desapercebut. Pel que fa al rodet, els experts recomanen equipar la vareta amb un model inercial. És adequat per a diverses publicacions i, si és necessari, el propietari podrà configurar-lo i canviar la velocitat d’alimentació.

ide girar a l’estiu

Cosses

Captar una idea per filar es fa mitjançant wobblers i filadors giratoris o de coure giratoris carregats posteriorment. Cal preferir les tonalitats multicolors o daurades i platejades. A les rodes d’un sol color, la idea gairebé no mossega. Els experts recomanen parar atenció sobretot als panets. A jutjar per nombroses ressenyes, aquests esquers són els més universals i funcionen de manera eficaç des de finals de primavera fins a principis de tardor. Les mines i les ombres també han funcionat força bé. Entre els pescadors, els micro-oscil·ladors són molt populars. Inicialment, s’utilitzaven aquestes arrebossades de truita. Tot i això, els filadors van resultar ser molt efectius per atrapar molts altres depredadors fluvials. Tot i que els “rotadors” recentment no han tingut tanta demanda, es recomana als pescadors experimentats que portin filadors a l’estany. Molts pescadors agafen idees d’esquer sec en forma d’escarabats negres i mosques de carnisseria.

agafar ide i grassonet al filar

Quant a la pesca al llac

En un embassament dret, petits exemplars s’allunyen en ramats. Al contrari, els individus més grans es mantenen sols. A aquells que pensen pescar ide al llac se’ls recomana llançar a prop de la costa. Majoritàriament els nenúfars neden en aquests indrets. En aquestes plantes, sota les fulles, s’acostumen a desplegar moltes sangoneres, de les quals l’ideal s’alimenta. La publicació s’ha de fer el més a prop possible de la planta, des de l’ombra de la qual ataca el depredador.

Sobre la pesca fluvial

A diferència dels cossos d’aigua estancats, tant els petits com els grans es perden en ramats dels rius. Les males herbes varien en diverses mides. Les idees més grans contenen principalment 3-4 peces. Si tenen la sort de pescar una idea de 2 quilograms, pescadors experimentats aconsellen que el següent repartiment es faci al mateix punt. A jutjar per les nombroses ressenyes, d’aquesta manera es poden pescar diversos exemplars de trofeu en 20 minuts. Si el ramat s’ha canviat, el pescador haurà de tornar a començar a buscar peixos. Espero que en aquest lloc la idea comenci a picotejar de nou, sense esperança. Tot i això, cal recordar aquest punt de l’embassament, ja que al cap de diversos dies el depredador del riu tornarà definitivament aquí i es pot repetir la pesca. Els experts recomanen portar un vaixell. Aquest consell es deu al fet que als rius, a causa del cabal intens, la trajectòria de les publicacions varia molt. Com a resultat de la publicació, les filadores perpendiculars al flux queden excloses. Corregiu la situació en vaixell. Amb un nedador, el pescador podrà llançar-se a través de la riera i enderrocar-lo. La intensitat de les picades està afectada per factors meteorològics. Els pescadors experimentats aconsellen anar a l’estany en temps assolellats. No està malament si la superfície de l’aigua es cobreix només amb una petita ondulació.

Sobre la tècnica de pesca

Per a aquells que no saben agafar una idea per girar, els experts recomanen tenir en compte els següents:

 • Degut al fet que la idea no es desplega principalment en una zona oberta amb filatura, el pescador hauria de prestar atenció no tant al rang, sinó a la precisió del buidatge. La qüestió es complica pel fet que per idees d’esquer, pel seu baix pes, les bones qualitats de vol són poc característiques.
 • La colada es realitza a una distància que oscil·la entre els 20 i els 30 m.
 • La publicació s’ha de fer el més lentament possible.
 • És millor agafar la zona propera al principi. En cas contrari, la pesca de llarg abast espantarà els ides propers.
 • Els repartiments es duen a terme en dues direccions: aigües amunt i aigües avall.
com agafar ide girant

En conclusió

Degut al fet que l’ide és un peix molt curós, s’hauria d’observar el màxim silenci a l’estany. Durant la predació, el depredador fluvial resisteix molt, cosa que pot espantar els altres individus. Per aquesta raó, els experts recomanen ide per eliminar ràpidament del lloc de la picada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *