Caminar finlandès amb pals: bona, instrucció per a principiants, tècnica

Caminar finlandès amb pals: bona, instrucció per a principiants, tècnica

Com millor sigui el cor d’una persona, millor se sent. Per tant, l’entrenament cardio, de fet, són l’element bàsic per assolir un objectiu determinat. Per entendre per què és tan important caminar finlandès amb pals i quins efectes té sobre el conjunt del cos, és necessari realitzar classes regulars.

Evidència científica

Tècnica de caminar finlandès

Com ja sabeu, el cor d’una persona consta de quatre parts, i la part més important del ventricle, que proporciona un bon to i una activitat vital, es troba a la part inferior esquerra. A partir d’aquest, la sang entra en un gran cercle de circulació sanguínia i inicia el transport d’oxigen i nutrients. En realitat, en major mesura, l’entrenament té un efecte sobre el ventricle esquerre.

Hi ha una opinió científica que, gràcies a la finlandesa de caminar amb pals, el cor d’una persona s’aturarà més “gandul”, en un bon sentit. Això es deu al fet que el ventricle esquerre en el moment de l’entrenament expulsa una certa quantitat de líquid de si mateix – això s’anomena volum de l’ictus. En persones sense formació que no fan res, aquesta xifra és aproximadament de 50-70 ml.

Quan una persona comença a realitzar exercicis de cardio de forma regular, ja sigui en marxa, finlandès caminant amb pals, escalant muntanyes, etc., augmenta el seu volum de traç. Gràcies a això, el propi cor es fa més fort. Això es pot veure en un altre exemple.

Si una persona s’enforteix constantment, diguem-ne, bíceps, el volum de teixit muscular augmenta. El mateix passa amb el cor, però no augmenta tant com es fa més dens. I el volum de traç en persones formades es converteix en uns 70-90 mil·lilitres, és a dir, per a una reducció, que s’anomena sistòlica, hi ha molta quantitat de sang en un gran cercle.

Càrrega muscular

Com a resultat de l’entrenament regular de caminar finlandès amb pals, una persona experimenta un augment del volum d’ictus. El múscul cardíac també s’enforteix i, com a conseqüència, el cor es contrau amb menys freqüència i la circulació sanguínia per tot el cos, és a dir, la nutrició de tots els vasos sanguinis, òrgans i teixits, millora significativament. Això és el primer que una persona observarà com a resultat de l’entrenament habitual regularment precisament en relació amb la qualitat de vida.

En persones que caminen amb pals, treballen entre el 83 i el 90% de les fibres musculars. I aquest fet està realment demostrat científicament.

S’han dut a terme un gran nombre d’estudis a l’estranger, i ara Rússia també intenta avançar en aquesta direcció. Metges i entrenadors s’apropen científicament a la finlandesa escandinava.

Beneficis en números

Si mireu una persona durant l’entrenament, podeu veure com d’actius són els seus músculs de l’extremitat superior. Si parlem de la participació de les articulacions en un nombre mitjà, llavors:

 • Bíceps durant la marxa normal – 3,5. I sota els escandinaus – més de dotze.
 • Tríceps, múscul de la part posterior de l’espatlla – 6,5. Caminar finlandès: 32.
 • El múscul deltoide és de 5,4. Sota els escandinaus – més de 15.

I, finalment, el latissimus dorsi mentre camina – 14,8. I si amb pals, més de 33.

Caminada finlandesa: bona

Entrenament de pal

Es creu que aquest entrenament promou un metabolisme més actiu i reforça les articulacions de les extremitats inferiors. Comprovar-ho és molt senzill. N’hi ha prou d’agafar una cinta rodant i reposar-hi amb i sense pals.

Afortunadament, els científics ja ho han fet. Durant l’experiment, van avaluar el treball a les articulacions de diferents extremitats. En primer lloc, es tracta de les articulacions del genoll i del turmell. Com a resultat de l’anàlisi de les dades de l’activitat, es va notar que la longitud del pas d’una persona que camina sense pals oscil·la al voltant d’uns 70 centímetres. Mentre es camina finlandès, arriba a més de 80-gairebé 0,9 metres- per cada tema.

Això significa que en una persona que ve amb pals, articulacions com el maluc, el genoll i el turmell treballen més activament. També convé tenir en compte que la majoria de les vegades desencadenen canvis musculars en el sistema musculoesquelètic.

En conseqüència, caminar amb pals proporciona a la mateixa persona a la mateixa velocitat una gran amplitud de moviment tant de les extremitats superiors com de les inferiors. Per tant, si camineu més ampli, els músculs de la cama es veuran implicats més en el treball.

En el transcurs de l’experiment, es va notar que el moviment a la regió lumbosacral també canvia. I això també és un avantatge, perquè sovint comencen a partir d’ara diversos canvis en el sistema múscul-esquelètic: marxa, escoliosi, etc.

Per què és útil caminar finès?

característiques de la marxa nòrdica

A més de l’experiència anterior, s’han realitzat alguns estudis més científics. Així, per exemple, durant l’entrenament, es va dibuixar l’anomenada papallona mitjançant un programa electrònic.

Les ales van indicar quant es mouen de forma simètrica i correcta les extremitats inferiors d’una persona. Així doncs, quan camineu sense pals escandinaus, la papallona està lluny de ser ideal. I si una persona va amb pals escandinaus, podreu veure que les ales del diagrama són molt més igualades. És a dir, l’activitat física es distribueix uniformement a les dues cames.

Per fer més comprensible l’experiència, val la pena explicar que una persona durant la prova surt més cara i es construeix una càmera especial al seu davant. I és ella qui avalua tots els moviments de les articulacions del maluc i la part baixa de l’esquena.

Com a resultat de caminar amb pals, es crea una papallona uniforme simètrica, és a dir, els pals et permeten utilitzar les extremitats inferiors de la mateixa manera i també treballar en el costat afectat, si n’hi ha. Per exemple, amb lesions greus a la cama o amb curvatura de la columna vertebral.

Això confirma una vegada més el fet que durant l’entrenament amb pals, tant el sistema vascular com el sistema musculoesquelètic funcionen fisiològicament.

Fet interessant

També, amb l’ajut de l’experiment, es va poder esbrinar que mentre caminava amb pals finlandesos, les articulacions de les extremitats inferiors reben menys càrrega en 200 grams que sense elles. És clar que per a les persones amb danys en el sistema múscul-esquelètic i per a aquells que tenen sobrepès, això és molt important. Per moure’s d’alguna manera, però no per sobrecarregar el cor, val la pena practicar només amb l’ajuda de bastons nòrdics.

Tècnica de formació. És important això?

Posició correcta del peu

El fet que aquesta forma de mantenir-se en bona forma sigui una de les millors per a una rehabilitació de qualitat i sigui escollida com a activitat esportiva, ja que permet obtenir resultats ideals, ja ha quedat clar. Però resulta que no tot és tan senzill.

Per entendre on es troben els punts de refracció en l’entrenament escandinau, és important comprendre com fer exercici, quin pols seguir, durant quant de temps. I, per descomptat, la pregunta més important és com dominar la tècnica de la caminada finlandesa.

Aquest material també és rellevant perquè, havent vist gent caminant amb pals per parcs i places en algun lloc al llarg de la carretera, es pot comprendre que la seva metodologia està lluny de la veritat, de la realitat de caminar escandinau.

Formació

Dibuix de caminar

A Internet hi ha un gran nombre de vídeos diferents. Després d’haver-los mirat, gairebé tothom decideix que, sembla, no hi ha res complicat. Dreta – esquerra, peu de mà, van agafar i marxar. Però, per exemple, si poseu un pal davant vostre, ja que molts ho han aconsellat, fent això, una persona no inclou en el seu entrenament les seccions musculars necessàries per a l’estudi, en especial, la zona cervicotòraca queda exclosa. Fins i tot molts esportistes es pregunten com es pot caminar.

La caminada finlandesa és un tipus d’activitat física molt senzilla, però resulta que és força difícil d’implementar. Per això, la clau de la formació escandinava és dominar la tècnica de pas correcte.

En general, un gran nombre de departaments participen immediatament en la marxa finlandesa:

 1. Pare.
 2. Articulació del genoll
 3. Articulació de maluc.
 4. Torso – és, per descomptat, el que participa més activament en la formació,
 5. Membres superiors.

Malgrat la complexitat, aquest tipus d’entrenament, com caminar amb pals finlandesos, per als principiants serà una excel·lent càrrega de cardio.

Caldeu-vos

Abans de començar els exercicis, val la pena comprendre on, quan camineu amb els pals escandinaus, les extremitats superiors comencen a treballar en una persona, des de quin departament.

Per descomptat, la mà no funciona des de l’espatlla, sinó des de l’espatlla. Perquè en conjunt es mou només cap endavant, cap al costat i cap enrere. I sense el treball de l’escàpula, l’extremitat només pot fer un angle de 25-30 graus. Per tant, tots els moviments durant l’entrenament estan correlacionats amb l’espatlla.

Aquest fet confirma una vegada més que quan es domina qualsevol tècnica és important escalfar-se. Parlant directament sobre la marxa nòrdica, val la pena incloure aquells exercicis que permetin a una persona relacionar-se activament amb els músculs associats a l’escàpula: es tracta del múscul del trapezi i dels músculs romboides. a sota d’ella.

Per tant, abans de prendre pals per a la marxa nòrdica, heu de triar aquests exercicis per a l’entrenament que permetran que cada departament s’inclogui activament en la feina.

Si aprofundeix una mica més en la tècnica mateixa, destaquen tres tasques:

 1. La ingesta de pes.
 2. Confiança en una cama.
 3. Moviment de les extremitats.

I 8 fases:

 1. Contacte inicial.
 2. Resposta a la càrrega.
 3. Suport mig.
 4. Final del suport.
 5. Superació.
 6. Inici de la transferència.
 7. El centre de la transferència.
 8. El final de la transferència.

Inici de la formació escandinava

La durada del desenvolupament de la tècnica es veu afectada per la preparació física general i l’estat de salut de l’atleta. De mitjana, es necessiten 3-6 lliçons per estudiar.

Instruccions per a caminar finlandès amb pals:

 • Primer has de posar una de les mans del cos a uns 40-45 graus, mentre que ha de romandre recta. Però això, per descomptat, és ideal.
 • Per entendre si una determinada persona reeixirà o no, és necessària una prova molt simple. Aixecant una mà cap amunt i baixant l’altra cap avall, cal que els connecteu darrere de l’esquena.
 • Si les extremitats estan connectades, serà possible portar-lo a 45 graus, si no, doncs, per complet, completar el pas serà problemàtic. Però no hi ha res de què preocupar.

La tasca de l’escalfament és precisament que, fent determinats exercicis, pugueu augmentar l’amplitud dels moviments a les articulacions, en particular, a l’espatlla. És a dir, després d’un cert temps, qualsevol pot, activant aquests músculs, treballar activament amb la mà i iniciar-lo en l’angle correcte.

Caminant just

caminar finès amb pals

Tothom sap que en el cos humà tot està interconnectat i, en particular, els músculs segmentats.

Per començar, val la pena imaginar que des del cap al cor, a través de la vena, hi ha un canal com aquest que inicia el ritme de contracció correcte. Així doncs, passa just pels músculs segmentats de l’esquena. En particular, a través del trapezi i dels músculs romboïdals. I si no treballen durant el dia, per exemple, una persona passa tot el temps en un ordinador o un taulell d’oficina, aquest element d’elàstic es converteix en “de fusta”. Per solucionar-ho, es van inventar càrregues cardio.

En el cas de la caminada finlandesa, hi ha l’amenaça de no estirar la part dreta. I això passa si una persona practica aquesta tècnica amb l’extensió errònia dels braços cap endavant, sense els colzes doblats.

A la marxa nòrdica es troba un braç completament recte al darrere, i en la darrera fase cal obrir el raspall. A continuació, heu de tornar-lo a subjectar i treure el pal per si mateix. Aquest estrenyiment i apretat de l’articulació del canell és en l’entrenament escandinau de l’anomenat quart cor, perquè el puny comença, com una bomba, a bombar sang de la perifèria cap al centre.

Vídeo formació Finlandès caminant amb pals:

Aquest manual també és ideal per a principiants.

El que necessita per a la formació

Pals de marxa nòrdica

A més del desig, cal disposar d’equips i equipament per caminar, i es tracta de pals especials, roba còmoda i sabates. Els dos últims punts es poden escollir absolutament.

Molt sovint als estadis, sobretot si es practica caminar finlandès amb pals a l’hivern, no es poden trobar equips especials, però, per exemple, branques d’arbres o material d’esquí. No podeu fer-ho. De fet, el preu no val la pena. Per descomptat, segons la ciutat i la botiga, el cost dels pals pot ser diferent. Però tot i així, el preu mitjà és de 1000-1500 rubles.

Els pals per a un entrenament de gran qualitat són extremadament necessaris, ja que es preveu tot. Hi ha un pany especial al raspall, un cordó, que es fa servir com una manopla. I quan una persona obre el raspall a l’última fase, el pal no cau. A l’inventari també hi ha una abraçadora especial.

Els bastons finlandesos tenen diverses formes:

 1. Que estan disposats, amb la qual cosa es pot ajustar la seva longitud.
 2. Monolític, en creixement únic.

I el més important a l’hora de comprar equips és triar l’altura adequada per al pal escandinau. Aquí heu d’entendre clarament l’objectiu perseguit. Si les persones, per exemple, es dediquen a la rehabilitació després d’alguna malaltia greu, per exemple, després d’un ictus, una malaltia del sistema musculoesquelètic, etc., s’hauria d’utilitzar un factor de 0,6. És a dir, el creixement humà es multiplica per un valor determinat.

Actualment, a la World Wide Web podeu trobar un gran nombre de taules en les quals es recomana aquesta o aquella alçada. Per exemple, per a un creixement de 170 centímetres, es recomana comprar pals amb una alçada de 115 cm, però aquesta longitud no sempre permet posar la mà on s’encén la secció interscapular. Per tant, val la pena triar pals individualment.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *