30m estàndards de funcionament en taules

30m estàndards de funcionament en taules

La norma de marxa de 30 metres és un dels requisits que es poden rendir en un gran nombre d’esports, des de l’atletisme i el futbol fins a la natació i passant els estàndards de la TRP. Per cert, en els darrers anys, l’esport s’està desenvolupant ràpidament. Un cop més, els estudiants passen els estàndards TRP, reben certificats i insígnies. Per començar, coneguem la tècnica de cursa de 30 metres i les regles d’aquesta norma, perquè d’això depèn, com a mínim, el resultat de l’atleta.

Córrer 30 metres. La tècnica adequada

Home a l’estadi

Val la pena començar pel fet que, a nivell professional, aquest estàndard o no renuncia en absolut, o rarament es renuncia. Això es deu al fet que hi ha distàncies més llargues per a velocistes, a partir dels 100 metres i més.

Abans de la part principal de l’entrenament no s’ha de descuidar l’escalfament. Cal prestar una atenció especial a les articulacions del genoll i als peus, perquè són els que estan sotmesos a les càrregues més altes. Els exercicis d’estiraments són més adequats.

L’home comença a córrer

La posició inicial correcta en aquest cas és la superior. Això es deu al fet que en aquest cas, el temps de dispersió serà mínim. La cama de recolzament, és a dir, aquella amb la qual és més convenient iniciar el velocista, es posa cap endavant i es doblega al genoll. La major part del pes corporal s’ha de traslladar a la cama de suport. El cos ha d’estar a un angle de 45 graus. La cama posterior està lleugerament doblegada, gairebé redreçada. Els peus són paral·lels entre si i giren a la dreta en direcció a la marxa.

La posició dels braços és contrària a la fixació de les cames. Aquesta mà, que correspon a la part posterior de la cama, es troba al davant. Els dos braços estan doblegats a 90 graus.

Comença

L’home corre

Tan aviat com ha sonat el senyal d’inici, cal avançar amb tota la vostra força per aconseguir la màxima velocitat en el període de temps més curt. Recordeu que molt sovint es recorre una distància de 30 metres en menys de 5 segons.

Durant la carrera, les mans es mantenen en la mateixa posició: els colzes es doblen a 90 graus. No us podeu agitar els braços endreçats, perquè no només no donarà velocitat, sinó que, al contrari, la reduirà. Això es deu al fet que si els moviments de les mans són massa grans, el cos “penjarà” de costat a costat. I es tracta de fraccions precioses d’un segon. Els palmells no s’enganxen bé.

És molt important mantenir la velocitat màxima sobre tota la distància, que, per regla general, s’aconsegueix després d’1,5-2,0 segons després de l’inici. Les pèrdues de velocitat han de ser mínimes. Però aquí depèn molt de la preparació física de l’atleta per a aquestes càrregues.

És important córrer el més ampli possible i no parpellejar. A tan curtes distàncies, tant l’amplada dels passos com la seva freqüència tenen un gran paper. Els genolls han de funcionar com amortidors de màquines, és a dir, brollar a cada pas, llançant l’atleta amb molta força. Tan aviat com la cama arribi a la posició recta, cal doblar-la immediatament al genoll i avançar-la amb el maluc.

Home que corre pel camí

Un sol dit està en contacte amb el terra, i no tot el peu. Això augmenta la potència explosiva i redueix la probabilitat de danys al turmell i al periosteum. Els peus mateixos no es col·loquen cap als costats i cap a l’interior, sinó estrictament directament en direcció a la marxa. Això redueix molt la probabilitat de lesions i augmenta la velocitat de l’atleta.

Sorprenentment, el cos ha d’estar relaxat durant la carrera, ja que la presència de tensió impedeix el moviment, redueix l’alerta i, per tant, augmenta la probabilitat d’errors greus. Tot i això, això no nega la importància del fet que mantenir la consciència i la concentració durant la carrera és extremadament important.

Línia d’arribada

Tant el començament com el final són igualment importants, afectant el resultat de la cursa. Abans de creuar la línia d’arribada, heu de tirar el pit al màxim el possible, perquè el temps s’atura en el moment en què el pit de l’entreprenedor creua la línia d’arribada. Això és especialment important quan la línia d’arribada és una cinta estirada. Però aquí és important no excedir-lo i no perdre l’equilibri en absolut, perquè això pot provocar la caiguda de l’atleta.

Guia de 30 metres per a estudiants

A la imatge es presenten els estàndards per a estudiants de secundària i batxillerat.

Taula estàndard

Cal assenyalar que els estàndards per a la cursa de 30 metres per a 9è i més anys són molt elevats. Els estudiants poden recórrer la distància en 5 segons.

Normes de funcionament de 30 GTO

Si parlem de superar el TRP, aquest tipus de normes coincideix plenament amb el currículum escolar. La marca “5” és igual a la insígnia d’or, “4” – a la plata, “3” – al bronze.

La norma de funcionament de la GTO de 30 metres només els pot passar l’alumnat escolar, és a dir, fins al cinquè pas, i després passen 60 i 100 metres.

Edats per passos:

  • 1a etapa – 6-8 anys;
  • 2 etapa – 9-10 anys;
  • 3 etapa – 11-12 anys;
  • 4a etapa – 13-15 anys;
  • 5a etapa -16-17 anys.

Conclusió

Noia corre per la carretera

Com qualsevol altra disciplina esportiva, córrer 30 metres requereix de l’esportista no només una bona preparació física, sinó també certs coneixements i habilitats tècniques. Al cap i a la fi, això és important no només per obtenir un bon resultat, sinó també per mantenir la salut del velocista. Durant la carrera, fins i tot si dura només 5-6 segons, les articulacions dels peus, les cames inferiors, els turmells, el periosteum i el genoll són exposades a estrès especialment fort.

Per tant, abans dels entrenaments i competicions, cal prestar una atenció especial a un escalfament adequat. Quant a un escalfament, no l’oblidis mai ni ho descuidis, perquè és precisament per això que sovint es produeixen trencaments en els lligaments o esquinços greus. És millor passar temps per escalfar-se i mostrar un bon resultat que perjudicar el cos. Mantingueu la boca oberta i comenceu a fer exercici. Molta sort a les rodetes!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *