La imatge única del “cavall de ferro”: aerografia en bicicleta

La imatge única del “cavall de ferro”: aerografia en bicicleta

Quan una bicicleta es converteix no només en un vehicle utilitzat de tant en tant, sinó en un estil de vida, el ciclista hi posa l’ànima, s’esforça a dotar-lo de peces millors, a millorar les característiques tècniques i l’aspecte del cavall de ferro. En aquest cas, la bicicleta és un reflex del món interior del seu propietari. Una imatge realment única ajuda a crear un dibuix personalitzat realitzat amb aerografia.

Avantatges del disseny personalitzat

Marc de color verd brillant

A més d’una imatge viva i única, el rentat aeri garanteix fins a cert punt la seguretat dels robatoris. Se sap que els robatoris es produeixen constantment fins i tot a les ciutats europees, on hi ha diverses bicicletes per habitant. Els lladres mosseguen els cables, trauen les rodes, en casos especialment greus, fins i tot tallen les cadenes. En primer lloc, per descomptat, no destaquen res de bicicletes difícils de reconèixer de la massa general. Tanmateix, és poc probable que algú s’adreci en el sorprenent disseny. Aquesta instància és fàcil de notar, i l’atacant serà immediatament capturat a les mans vermelles.

L’aerografia com a art

El rentat aeri és una tècnica que consisteix en aplicar un colorant líquid o en pols sobre una superfície ruixant amb aire comprimit. En el sentit habitual, es tracta d’art modern, l’origen del qual es remunta a la segona meitat del segle XIX. Tanmateix, els orígens del rentat aeri es van originar en el paleolític. Una de les tècniques d’aplicació d’imatges es pot considerar com el rentat aeri, perquè implica la pol·linització del contorn de la mà amb una substància colorant. En aquest cas, el palmell actua com a plantilla.

Actualment, els artesans estan preparats per aplicar un dibuix d’aerògraf a gairebé qualsevol superfície dura: cotxe, moto, bicicleta, ordinador portàtil i fins i tot claus. L’aerògraf de bicicletes de muntanya, a més d’esports, i fins i tot urbans, està guanyant gran popularitat.

Característiques del rentat aeri

bicicleta aerografia com es fa

Tanmateix, per tal que el dibuix agradi, però no sigui una pèrdua de temps i diners, cal prendre el problema de forma responsable i tenir en compte tots els matisos possibles. Podeu aplicar el dibuix tant a tota la superfície com a elements individuals de la bicicleta: només en el marc, ales, volant o rodes.

La superfície de la bicicleta és petita, fet que, juntament amb una forma indirecta, fa que el procés d’aplicació del colorant no sigui gaire convenient. Per tant, no heu de triar una composició inimaginablement complexa amb molts detalls. Les pintures i patrons adequadament seleccionats i combinats amb èxit semblaran molt impressionants.

Auto-pintura

Eines per al treball

Els preus de l’aerografia en bicicleta a l’estudi són força elevats (des de 1.000 rubles i més, es pot estimar un treball difícil en 15.000 rubles), de manera que molts aficionats a l’esquí prefereixen treballar de manera independent. Aquest és un procés complex, però factible. Es necessitarà temps, paciència, els materials necessaris, alguna destresa i, preferiblement, habilitats artístiques. Si no n’hi ha, el patró es pot aplicar mitjançant una plantilla que és fàcil d’aconseguir a Internet.

Tingueu en compte que per pintar la bicicleta necessitareu una habitació separada prèviament netejada de pols. La neteja és necessària per tal que la brutícia no s’ajusti a la pintura fresca. A causa de l’elevada concentració de partícules de tintura, imprimació i vernís a l’aire, és millor treballar amb roba especial, un respirador i ulleres.

De l’equipament necessari:

 • un aerògraf amb bufat de pintura lateral o superior amb un diàmetre universal de 0,3 mm (és preferible utilitzar una eina amb un doble principi de funcionament, dissenyada per subministrar aire i material);
 • compressor amb receptor, que funciona amb una capacitat de 20 l / min;
 • els mateixos colorants.

Quins són els colors

Pintures amb aerògraf

Hi ha diversos tipus de pintures utilitzades en la aerografia. Abans d’iniciar el treball, haureu de decidir sobre la imatge i imaginar amb claredat el resultat esperat. L’elecció dels materials i la tècnica de treball dependrà d’aquest:

 • El primer tipus de tint és un material dens per a una cobertura uniforme de la superfície. En aquest cas, els colors no es barregen i no es tornen a pintar, l’ombra no canvia respecte del nombre de capes.
 • “Metàl·lic”: una pintura que conté partícules d’alumini, confereix a la superfície pintada un brillantor metàl·lic. Una bicicleta després d’aplicar aquest recobriment brillarà alegrement al sol.
 • “Lollipop”: una pintura transparent que no se sobreposa a les capes aplicades anteriorment. Quan els colors estan superposats els uns dels altres, s’obté una ombra corresponent a la taula de barreja de colors. Quan s’aplica repetidament crea un bell efecte de la profunditat del color.
 • “Mare de perla” i “Xelariks” contenen partícules de mica. La superfície pintada brilla excel·lentment i adopta diferents tons quan canvieu l’angle de visualització.
 • Una opció interessant, però la més cara és utilitzar el colorant “camaleó”.

Des d’un punt de vista pràctic, és desitjable l’ús d’elements colorants acumuladors de llum per fer més visible el vehicle a la carretera amb una manca d’il·luminació.

Preu per a aerografia de bicicletes

Fases del treball: com es realitza el aerografia amb bicicleta

Tot el treball inclou diverses etapes:

 1. Abans d’aplicar aerosoldat a la bicicleta, heu de preparar la seva superfície. Hi ha qui insisteix en l’eliminació prèvia de la pintura antiga de la fàbrica, però, si es troba uniformement, no es desfà i no conté moltes fitxes, no és necessari, la qualitat del treball final no es veurà afectada. En qualsevol cas, cal polir grans rascades.
 2. A més, totes les parts es renten i desgreixen amb aigua i sabó de roba.
 3. El següent pas és l’imprimació. Perquè el recobriment quedi uniforme, cal un compressor i un aerograf. Aquest treball no necessita molt de temps, però cal esperar que s’assequi l’imprimació.
 4. Al cap d’unes 12 hores, podeu procedir a la part principal del procés, que s’ha de dur a terme per etapes, en diversos enfocaments, capa per capa.

Si no es fixa la pintura, es rasparà el patró al primer cop que s’utilitzi la bicicleta, per tant és necessari realitzar un tractament de vernís. Per tal que el vernís encaixi amb la pintura, no ajorneu la implementació d’aquest pas.

La imaginació de l’iniciador de la pintura no s’ha de limitar a l’aerografia a la bicicleta. Si ho desitgeu, podeu pintar el casc amb el mateix estil, i utilitzar aquest element de protecció serà més interessant i la imatge del seu propietari serà més brillant i plena.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *