Cremallera: descripció amb fotos, consells professionals

Cremallera: descripció amb fotos, consells professionals

La posició de la caixa i la posició de les cames determinen l’efectivitat de l’atac, la defensa i el moviment. Determinar quina és la postura ideal és bastant difícil, ja que hi ha moltes posicions en la boxa, però totes funcionen de manera diferent fins i tot amb un bon rendiment.

El concepte d’una posició “ideal” en la boxa no implica una posició específica, sinó una que maximitzi els punts forts d’un boxejador i minimitzi els seus punts febles. La posició ideal hauria de correspondre amb l’estil, les habilitats i habilitats individuals del boxejador.

Gil Turner en una posició de boxa

Com triar

En estudiar la qüestió de la manera de situar-se adequadament en una postura de boxa, heu de recordar que la millor postura ha de proporcionar un equilibri entre diverses qualitats importants per aquest esport. Una posició ideal de boxa donarà:

  • poder i protecció;
  • variabilitat d’accions i equilibri;
  • flexibilitat i protecció;
  • sostenibilitat i mobilitat.

La posició de boxa correcta proporciona la força de cada cop, alhora que us permetrà defensar-vos eficaçment dels contraatacs. Permet assolir l’objectiu amb qualsevol mà, sense caure, no fer-se vulnerable i mantenir l’equilibri. Permet utilitzar una gamma més gran de traços. Finalment, amb la seva ajuda és molt més fàcil mantenir-se al seu lloc, però, al mateix temps, proporciona la capacitat de moure’s si cal.

boxaires a la cremallera

Posició del peu

Probablement aquest aspecte és el més important. Tots els avantatges i inconvenients del xoc, la protecció i la mobilitat depenen en gran mesura. Primer cal estudiar la posició correcta de les cames.

Alineació del peu

El primer que ha de saber un boxejador a l’hora d’aprendre la postura bàsica clàssica de boxa és la línia del dit (toe toel). Les potes s’han de situar a una distància igual a l’amplada de les espatlles (o diversos centímetres més amples), i situar-les al llarg de la línia d’alineació del taló del dit.

El correcte posicionament de les cames proporciona un bon equilibri sense sacrificar la mobilitat.

posició de peu

Posició incorrecta

Si els dits dels peus de les cames es dirigeixen cap endavant, es perd la força d’impacte, la mobilitat, el cap i el cos romanen sense protecció. Al mateix temps, el cos està massa endavant, per tant, és difícil girar correctament la mà dreta, en conseqüència, es perd energia en aplicar la creu tant amb la mà dreta com amb la mà esquerra. El casc quedarà pràcticament sense protecció, a causa del qual gairebé tots els atacs enemics arribaran a la meta. En aquest cas, també és difícil retrocedir i, per contra, és fàcil perdre l’equilibri si l’enemic es colpeja directament.

Cremallera massa ampla

Aquesta posició té els mateixos problemes que l’anterior. En aquest cas, el cos i el cap estan més desprotegits a la línia central. Mobilitat limitada en avançar enrere. Es redueix la força d’impacte quan s’aplica un puntejat. Aquesta posició permet a l’enemic fer atacs directes a la línia mitjana. Pot ser difícil defensar-se de tals atacs o resistir-los si l’adversari els tracta a diferents nivells del cap i del cos.

Cremallera massa estreta

En aquest cas, és fàcil perdre l’equilibri amb un ganxo esquerre; és difícil arribar a l’enemic amb la mà dreta; un boxejador es torna vulnerable si l’oponent abandona el punyal.

Aquesta posició la solen utilitzar els boxejadors amb experiència en altres arts marcials. El primer problema és que quan s’aplica una creu forta dreta, la mà està massa lluny, cosa que fa difícil assolir l’objectiu quan s’aplica un sol cop o en combinació. El següent problema és que, en aquest cas, el boxejador perd l’equilibri cada vegada que es posi el ganxo esquerre.

Aquesta posició també és vulnerable si l’enemic es redreça i estava fora de l’abast de la vaga. Si l’adversari posa el peu dret fora del peu davanter d’un boxejador en aquesta posició, podrà colpejar tranquil·lament amb les dues mans. Al mateix temps, per a un lluitador en una posició de boxa, la distància estarà massa a prop per fer mal a l’ús d’un punte. En aquest cas, hauràs de bloquejar constantment els atacs de l’enemic o fugir-los (que sovint és l’únic avantatge d’aquesta posició).

racks correctes i equivocats

Massa distància

De vegades, els boxejadors adopten una posició que distingeix massa distància entre les potes anteriors i les posteriors. Aquesta situació afecta negativament l’equilibri i la mobilitat. Molts boxejadors creuen que aquest tipus de posició els proporcionarà un millor equilibri, però de fet això no és correcte.

Millorar aquest aspecte proporcionarà una posició més baixa que una més ampla. Per contra, un boxeador en aquesta posició és molt més fàcil de desequilibrar. Un altre problema d’aquesta disposició és que és massa ample perquè els cops de mà dreta arribin a l’enemic. El pitjor de tot, aquesta posició afecta negativament la mobilitat.

Això es deu al fet que el boxejador degut al fet que les cames estan massa allunyades, no poden fer grans gestions quan es mouen. La majoria de les persones que han adoptat aquesta posició es veuen obligades a saltar cada vegada que necessiten moure’s, ja que les cames estan literalment lligades a terra. Això augmenta els costos d’energia i dificulta la seva estabilitat, cosa que redueix la força de l’impacte.

Per no cometre aquests errors, no només cal visualitzar la foto del penya de boxa, sinó també estudiar detingudament els seus principis generals.

imatge del cremallera de boxa

Part inferior del cos

El taló de la cama posterior sempre s’ha d’alçar lleugerament. Aquesta posició elevada de la cama posterior proporciona al boxejador una major mobilitat. El peu davanter pot estar fermament a terra, però heu d’intentar mantenir més pes a la part davantera del peu. Les cames han de ser d’amplada o uns centímetres d’amplada.

Els genolls sempre s’han de doblar. Això proporciona una major força d’impacte, bon equilibri i mobilitat. Els malucs sempre han d’estar relaxats i pesats, cosa que proporcionarà més poder. La tensió d’aquesta part del cos sovint afecta negativament l’equilibri i t’obliga a gastar molta més energia.

El pes corporal s’ha de distribuir en una proporció d’aproximadament 50/50 entre les potes anteriors i les posteriors. Podeu distribuir-lo en una proporció de 55/45, transferint la major part del pes a la cama posterior. Un error comú és transferir massa pes a la cama davantera, cosa que complica enormement el moviment i l’entrega d’alguns cops.

Part superior del cos

En prendre la posició de boxa adequada, les espatlles i els braços s’han de relaxar; els colzes baixats, els braços cap amunt, la barbeta cap avall. Les espatlles s’haurien de girar lleugerament cap al rival. No s’han d’adreçar prou per deixar l’estómac obert. El braç davanter ha de cobrir la major part del cos. El braç posterior ha d’estar al nivell de les galtes o de les celles i subjectat en un angle en diagonal amb la barbeta. La mà posterior s’encarrega de protegir-se contra els cops directes a l’esquerra, així com dels ganxos esquerre que s’apliquen al costat.

La mà esquerra ha d’estar a poca distància de la barbeta. Manteniu-lo prou alt com per tapar la barbeta, però prou baix perquè no se superposi a la vista. Aquesta posició proporciona protecció de la creu dreta del cap. També proporciona una gran velocitat de cop, cosa que deixa a l’enemic menys temps per defensar-se o contrarestar-lo.

Quan estudieu, una bona ajuda seria una foto del cremallera de boxa correcta.

suport de l'esquerra

Variacions

Tots els diferents racks de la boxa es basen normalment en els mateixos principis esmentats anteriorment. L’única diferència és que variaran, segons la posició dels braços, les cames i l’angle del cos. La ubicació de les mans està determinada per la necessitat d’accions d’atac o defensives durant la batalla. La fixació de les cames està determinada per la forma de situar la resta del cos. Per exemple, amb una postura baixa que limita la mobilitat, probablement no haureu d’utilitzar una posició de mà que ofereixi una protecció baixa. En definitiva, la posició ideal per a la boxa és la que coincideix amb l’estil i la situació del ring.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *