Evgeny Seleznev: un dels millors jugadors de futbol d’Ucraïna

Yevgeny Aleksandrovich Seleznev va néixer el 20 de juliol de 1985 a la ciutat de Makeevka, a la regió de Donetsk, on va començar a jugar a futbol professional a l’Acadèmia local de Donbass, i uns anys més tard es va incorporar al Donetsk Shakhtar, on va iniciar la seva carrera professional.

Carrera de club

El 2002, el futbolista Yevgeny Seleznev va debutar al club de granja Pitmen, on va passar uns 6 anys. Després va ser arrendat a Krsen Arsenal, amb un bon nivell de joc individual. Després d’això, va tornar de nou a Shakhtar i va signar un nou contracte, vigent fins al 2013, però per a Shakhtar Eugene va poder passar només una temporada completa, guanyant gairebé tot tipus de trofeus amb el club, inclosa la Copa UEFA.

Seleznev a Shakhtar

Al no voler posar-se amb el rang de jugador de reserva, el 2009 Evgeny Seleznev va signar un acord de tres anys amb Dnipropetrovsk. En la temporada de debut, Seleznev es va convertir en el líder permanent de l’equip, marcant 13 gols en 27 partits, i l’any següent es va convertir en el màxim golejador del campionat d’Ucraïna, per davant dels davanters principals del campionat nacional.

El meravellós joc del davanter ucraïnès va fer que la direcció de Shakhtar tornés a comprar el contracte d’Eugene. El retorn a l’antic equip no va impedir que es convertís en el millor porter del campionat per segon any consecutiu i es fes càrrec de dos trofeus principals: el campionat i la Copa d’Ucraïna.

Durant l’inici del campionat, Evgeni Seleznev deixa inesperadament la plantilla “taronja-negra” i torna a dirigir-se al Dnipro. Amb el “Dnieper”, Eugene va aconseguir guanyar les medalles de plata del campionat, però mai es va convertir en el màxim golejador, perdent la lluita contra el seu antic company d’equip Luis Adriano.

Canvis d’inscripció al club

La temporada 14/15 va ser per a Eugene un dels millors de la seva carrera, quan Dnipro va arribar a la final de la Lliga Europa a la campanya de la Copa d’Europa. El millor partit d’aquest torneig va ser el partit de semifinals a Kíev, quan en una tensa pugna amb l’italià “Nàpols”, Evgeni Seleznev, va aconseguir marcar un gol guanyador i per primera vegada en la història dirigir el “Dnipro” a la final del segon torneig europeu més important. Malauradament, el partit principal “Dnipro” encara es va perdre.

Eugène al Dnieper

Immediatament després de la final, a Dnipro van començar greus dificultats financeres, a causa de les quals els principals líders van començar a deixar l’equip. Evgeni Seleznev, malgrat els retards en el sou, encara va acabar la primera meitat de la temporada, però al febrer es va traslladar al “Kuban” de Krasnodar.

Després de diversos mesos de jugar a la Premier League, Yevgeny va tornar a Shakhtar, però no va poder jugar. Durant sis mesos, va jugar en només 7 partits, per la qual cosa va abandonar urgentment l’equip de Donetsk. Des del 2017 fins avui, la carrera de Seleznev ha tingut lloc al campionat de Turquia, on ha pogut guanyar la Copa i Supercopa de Turquia amb “Akhisar Belediyespor”.

Etapa turca

Equip nacional

A la selecció nacional d’Ucraïna, Yevgeny Seleznev va debutar el 24 de maig del 2008 i uns mesos després va marcar el seu primer gol per a la selecció principal del país contra la selecció noruega.

a l'equip nacional d'Ucraïna

És participant en dos Campionats d’Europa – el 2012 a Ucraïna i el 2016 a França. Si al primer torneig no va passar ni un sol minut al terreny de joc, llavors el darrer torneig Seleznev va jugar dos partits, però això no va ajudar a Ucraïna a entrar en els playoffs.