Biografia de la tennista australiana Samantha Stosur

Samantha Jane Stosur és una famosa tenista d’Austràlia. És la tennista australiana més titulada. Guanyador del Torneig de Grand Slam US OPEN el 2011 només. També és finalista al Gran Slam 2010 a França només. Durant la seva carrera, va guanyar 34 títols. La majoria van caure en dobles.

Penseu en la biografia de la tennista Samantha Stosur.

Tenista australiana

Infància

La futura estrella del tennis australià va néixer el 30 de març de 1984 a la ciutat de Brisbane. L’atleta té arrels poloneses, ja que el seu avi va néixer a Polònia. Als sis anys, la noia i la seva família es van traslladar a Adelaida, ja que la seva casa a Brisbane va ser destruïda per una forta inundació. Va ser a Adelaida que va començar a jugar a tennis. Els pares van fer tot el possible per proporcionar-li una filla, per això estaven constantment a la feina. Al seu torn, la noia va intentar donar tot el millor en formació. Samantha té un germà gran, que va atraure la noia al tennis regular.

Actuació del torneig Grand Slam

Els primers passos en el tennis

Samantha Stosur va jugar al primer torneig professional als 14 anys. Per a la tercera temporada d’actuacions, el tennista australià va aconseguir guanyar deu títols en els tornejos ITF. Ja als 16 anys, va debutar a la classificació del torneig de Grand Slam a la seva Austràlia natal.

El 2002, va debutar als tornejos WTA. La primera competició va tenir lloc a Gold-Caste, on l’australià va perdre derrotament el primer partit. Només en la propera temporada Samantha va guanyar per primera vegada. Cal destacar que la primera victòria va arribar al torneig de Grand Slam a Austràlia, on la noia va arribar a la tercera prova de la competició. Després del torneig, l’atleta va entrar en la classificació TOP-200.

Carrera en tennis adult

Després d’èxit al torneig de Grand Slam a Austràlia, Samantha va començar a millorar constantment la qualitat de les seves actuacions. Així, a la temporada següent, l’australià va arribar a les semifinals del torneig a la mateixa Gold Coast. Després d’arribar a la fase de quarts del torneig d’Acapulco. I a Indian Wells, un tennista australià va aconseguir la quarta ronda de la competició. Com a resultat, al final de la temporada, l’atleta es trobava al primer centenar del rànquing mundial.

Samantha Stosur

Ja a la propera temporada, al torneig de Grand Slam dels EUA, Samantha va aconseguir guanyar el primer títol de dobles. La companya va ser Lisa Raymond.

I el 2006, gràcies a la victòria al torneig de Grand Slam a França i a la final a Austràlia, el tennista va agafar la primera línia del rànquing de dobles del món. El mateix any, al torneig de Grand Slam a Austràlia, Samantha va aconseguir la quarta ronda.

En les properes temporades, el tennista australià va iniciar una recessió en el joc associat a la malaltia de Lyme. Tot i això, això no va impedir que Samantha estigui al primer centenar del rànquing mundial. Dos anys després, a Wimbledon, l’australià aconsegueix una victòria al torneig per dobles.

Victòria a US OPEN

El 2009, en solitari, Samantha arriba a la tercera ronda de Wimbledon. El tennista australià no va assolir gaire èxit sol, preferint el tennis de parella. Els dos anys següents es poden anomenar el pic d’una carrera professional. Primer, al torneig natiu de Grand Slam a Austràlia, el 2010, l’atleta va arribar a la quarta ronda de la competició i al torneig de Grand Slam a França, fins a la final.

Això va permetre que el tennista australià guanyés amb confiança el seu lloc al primer lloc del rànquing mundial. I ja a la temporada següent, va arribar per primera vegada a la fase final de Wimbledon en dobles. Després, en solitari, Samantha va guanyar el primer i últim torneig de Grand Slam de la seva carrera.

Al torneig de Grand Slam als Estats Units, una tennista australiana va derrotar a la final la primera raqueta del món: la nord-americana Serena Williams. Al final de la temporada, Samantha va aconseguir ocupar el quart lloc del rànquing mundial: la posició més alta en seleccions. A més, la tennista australiana va debutar en el torneig Final en senzill. Tot i això, ella no va aconseguir guanyar aquell torneig. L’australiana només va arribar a les semifinals, on va perdre davant la txeca Petra Kvitova en tres sets.

Després d’un exitós 2011, la carrera d’un tennista va començar a davallar. Durant els propers set anys, Samantha no va poder mostrar res destacat, quedant només a la tercera ronda a Wimbledon el 2013.

El 2018 tampoc no es pot incloure en el patrimoni del tennista australià. Per exemple, en un torneig a New Haven, un australià es va reunir amb Arina Sobolenko. Samantha Stosur va perdre aquell partit. Es va rendir gairebé sense lluita, guanyant cinc partits en dos sets.

Victòria del torneig

Actuació del torneig

Durant la seva llarga carrera, la tenista australiana va guanyar 32 títols WTA, va guanyar sis vegades en els tornejos de Grand Slam i va guanyar dues vegades al torneig Final. La majoria de les victòries van ser de dobles i mixtes. Samantha només va guanyar nou títols en senzill.

Valoració

Samantha Stosur el 2006 va aconseguir pujar a la primera línia del rànquing mundial en dobles. Pel que fa als solitaris, el 2011 l’australià va conquerir el quart lloc, gràcies a la victòria al torneig de Grand Slam dels Estats Units. Actualment, el tenista australià es troba a les 72 posicions del rànquing mundial.